Stryktipset Tips 29/7 2023

Publicerad på 28 Jul 2023 - 19:51

Aston

Aston

Jan Wickberg

28 Jul 2023 - 19:51

Förra veckan blev nästan lika busenkel som det såg ut på förhand. Värnamos skrällvinst mot Häcken var väl den match som de flesta tipparna föll på. Americas kryss mot Flamengo såg vi inte heller komma men nya tag denna vecka. Stryktipskupongen är kryddad med 5 extra miljoner och ser på förhand rätt knepig ut då fler lag på kupongen ska spela ute i Europa till veckan så kan det lite skenande tankar och trötta ben på sina håll. Division 1 Norra & Södra ska återuppta ligaspelet efter sommarvila och intressant att se vilka lag som konserverat formen, vilka som funnit krafter och vilka som fortfarande är på badstranden. Ta med parasoll och flytkrokodilen så kör vi!

STRYKTIPSET 2023-07-29 15:59

Match 1
Degerfors - Brommapojkarna 2
(TTT 7-1-2)

Efter 0-1 mot Norrköping halkade Degerfors ned på kvalplats och kommer få kämpa för att hänga kvar är vårt tips. Fem förluster på de sex senaste och det enda ljuset i mörkret är att segern kom borta mot dagens motståndare. Johan Mårtensson och Erik Lindell satte målen inom en treminutersperiod i slutet av matchen. Dessvärre har Lindell lämnat för Danmark efter den matchen. Nye Pashang Abdulla har ännu inget nätkänning efter 270 minuters speltid. Dijan Vukojevic och Nikola Djurdjic skadade medan Christos Gravius är avstängd. Brommapojkarna vann senast hemma mot Hammarby med 1-0 men innan dess fyra raka nederlag. Matchhjälten från Bajenmatchen, Kevin Ackermann är avstängd precis som en annan nyckelspelare på mitten Ludvig Fritzson. Får dock åter Gustav Sandberg som var avstängd senast. Precis som vi förutsåg så har nye målisen Lucas Hägg-Johansson förpassat ynglingen Filip Sidklev till bänken. Alexander Abrahamsson skadad. Svårt att se någon målfest här. Hägg-Johansson kan nog spika igen och framåt finns Oscar Pettersson som kan avgöra för bortalaget.

Match 2
Halmstad - Varberg 1
(TTT 9-1-0)

Halmstad fortfarande svårslagna men har tappat lite fart i och med kryssmatcherna mot IFK Göteborg (0-0 x 2) och 2-2 matchen mot Värnamo. Sex poäng på fyra matcher är ändå klart godkänt. Köpte i veckan loss lånet Amir Al-Ammari från IFK Göteborg. På tal om lån så hoppas Jack Cooper-Love (på lån från Elfsborg) få start en match snart och det kan bli redan här i västkustderbyt. Varberg parkerar på jumbopositionen och har nu sex poäng upp till tryggare mark. 2-1 (borta) mot Göteborg enda segern ännu. Föll senast mot Kalmar (0-1) trots att KFF fick målisen utvisad redan efter dryga halvtimmen vid ställningen 0-0. Har två nyförvärv på gång och hoppas kunna presentera Kristoffer Hoven (a, Skeid) och Mads Borchers (om, HB Torshavn) inom kort. Hinner duon bli klar innan match här så blir det så klart en fin boost för BOIS. Sena tester på burväktarduon Stojan Lukic och Fredrik Andersson. Tredjekeeper David Olsson redo att behålla vantarna om det behövs. Försvararen Vinicius Nogueira brutet nyckelben borta ett tag. Vi räknar inte bort gästerna här och garderar upp matchen om nyförvärven hinner bli spelklara i tid.

Match 3
Sylvia - Vasalund 2
(TTT 0-2-8)

Sylvias vår / försommar var ingen hit. Två vinster, två kryss och fem förluster. Föll innan vila borta mot seriejumbon Stocksund med 1-3 så var nog glada att det blev uppehåll så man kunde slicka såren. Amer Ibrahimovic var i fint slag med fyra mål på tre matcher så blir intressant att se om han konserverat sin målform till denna match. Får åter mittfältaren Jacob Lindahl efter avstängning. Vasalund är tillsammans med Stocksund enda lagen i serien som ännu ej spelat oavgjort. Åtta vinster och sex förluster på fjorton matcher har Vasalund. Hade finfin form innan vilan med fem segrar på sex matcher. Mittfältaren Niklas Maripuu avstängd men han ersätts i truppen av Edmond Gukasian som i sin tur avtjänat en match frånvaro. Christian Moses har det lite trögt med målandet men Petrus Kocadag hade fyra mål på tre kamper innan han överlät målgörandet till andra spelare i avslutningsmatchen mot Täby. Frank Odhiambo har missat fem matcher pga skada. Tvåan först men ta med krysset då det är första matchen efter sommarvilan.

Match 4
Täby - Motala 1
(TTT 10-0-0)

Seriefemman Täby har 3-3-1 hemma och de tre kryssen kom innan vilan. 2-2 mot Stockholm Inter, 3-3 mot Boden och 1-1 mot Dalkurd. Värmde upp inför omstarten med 2-0 mot Spånga i en träningsmatch. Sålt den lovande försvararen Zinedin Smajlovic till Lecce. Inga avstängningar men fyra spelare på två gula kort. Noel Berg och Abbe Kamnelius fanns hos medcinska teamet innan vilan. Motala har bara Stocksund bakom sig i tabellen. En vinst och resten förluster när det gäller bortaspelet. Även Motala har en handfull spelare som står på två gula kort och får hålla sig i skinnet här för att inte blir avstängda i nästa match. Kevin Ali och Alexandar Mutic hoten framåt. Nyckeln till framgång här får nog ändå anses vara att målvakten Benjamin Machini gör en bra insats. David Burubwa utgick mot Vasalund och har därefter missat tre matcher. Oavsett om han är åter eller ej så får Motala svårt här. Etta!

Match 5
Eskilsminne - Trollhättan 2
(TTT 5-3-2)

Toppmöte i Division 1 - Södra mellan två lag som siktar på uppflyttning till Superettan. Eskilsminne på femte plats är starka hemma där man har 5-1-1 och 16-5 i målskillnad. 2-2 senast mot Falkenberg (som kviterade på stopptid) och innan dess fem raka segrar, så inte lätta att ta poäng på Harlyckans IP. Körde en träningsmatch mot Falkenberg inför omstarten men då åkte man på pisk med 0-2. Går runt på rätt liten trupp men nu har man varit på sommarvila så ingen fara i nuläget, men på sikt vore det bra att få in ett par spelare till. När det gäller mål så hoppas man så klart att Oliver Åkerman fortsätter som han avslutade första halvan av säsongen (Fyra mål på tre matcher). Trollhättan bara en poäng bakom ledarduon Oddevold & Lund. Torskade två rock n roll matcher innan uppehållet. 2-3 mot Torn och 3-4 mot Tvååker var säsongens första nederlag så bör inte vara nån kris än men så klart nyckelmatch här i omstarten. Försvararen Liiban Abdirahman Abadid har lämnat för BP. Framåt finns giftige Alibek Aliev och bra sparkapital i Nasiru Mohammed som man hoppas ska finna form under hösten. Trollen det bättre laget men farligt att underskatta Eskil hemma.

Match 6
Norrby - Oskarshamn 1
(TTT 9-1-0)

Fyra raka nollpoängare ser så klart inte bra ut men om vi kollar motståndet så förklarar det en del. Hade 1-0 mot Åtvidaberg när man fick rött kort och släppte in tre bollar en man mindre. Uddamålsförlust mot Tvååker, 2-3 och samma siffror mot topplaget Lund. 0-5 mot Falkenberg svårt att snacka bort men nu har man hunnit formera om trupperna och fått in Linus Dahl tidigare i Falkenberg och lånat in Filip Gustafsson från GAIS. Har Teodor Wålemark avstängd men Alexander Salo och Nino Osmanagic är tillgängliga efter skador. Anton Wede och Max Olsson fanns på bänken i genrepet mot Herrestad (4-0) så även dem på gång efter sju respektive fem matchers frånvaro. Gudni Omarsson och Henry Meja skadade. Oskarshamn har 5-0-9 på sina 14 matcher. Två av de fem segrarna kom precis innan sommarlovet. 5-1 krossen mot Ahlafors följdes upp med 1-0 borta mot Ängelholm. Sex poäng in på kontot och även matcher mot bottenlagen räknas nu lite tuffare motstånd. Förstärkt med anfallaren Ahmed Radi från Balkan. Är väl bra med konkurrens framåt men 18-31 i målskillnad visar att det främst är bakåt man är sårbara. Amer Eriksson skadad men Falcao åter efter avstängning. Edvin Crona är den man ska ha koll på för då är mycket vunnet för Norrby som får första tecknet.

Match 7
Torns - Ljungskile X
(TTT 9-1-0)

Torn är inte främmande för att spela oavgjort. Framför allt på hemmagräs har det blivit många enpoängare. Lund, Olympic, Ariana och Eskilsminne är alla landskapsrivaler och det är dem man kryssat mot hemma i Stångby. Även i genrepet mot Österlen så kryssade man efter hämtat igen 0-2 till 2-2 med en man mer på planen. Granit Stagova åter efter varit avstängd mot Eskilsminne. Frågetecken för anfallaren Zackarias Faour som stod över de fyra sista matcherna av vårsäsongen. Ljungskile på trettonde plats, en poäng på de fem senaste bortamatcherna. Senaste hemmamatchen var 6-1 mot Ahlafors så man hade nog gärna skippat vilan och bara kört på men nu får vi se om man kan spinna vidare på vinsten efter så lång tid. Unge anfallaren Aulon Bitiqi är lika målglad som kortglad och har nu sex mål och sex gula kort och det senare innebär att han är avstängd här. Marwin Leidewall känns som ett givet val att ersätta. Vi övervärderar inte segern mot Ahlafors utan nöjer oss med 1X här.

Match 8
Tvååker - Åtvidaberg 1
(TTT 9-1-0)

Båda lagen på 19 poäng efter 14 omgångar. Tvååker har 3-1-3 på hemmaåkern. 6-6 i målskillnad visar att det inte händer mycket varken framåt eller bakåt. Vi får se om nyvärvade anfallaren William Nilsson som ansluter från Häcken kan ändra på det. På det hela var formen god innan vilan med segrar mot Norrby och Trollhättan samt kryss mot Oddevold. Värmde upp inför omstarten med 2-2 mot Laholm. Får här tillbaka Axel Berggren efter avstängning. Marcus Jönsson övertar platsen på botbänken. Johan Andersson bara ett gult från sin andra avstängning för säsongen. Viktor Nilsson och Isak Pettersson skadade innan breaket så får se om de nu kan medverka. Åtvidaberg fick lite fart hemma i Östergötland och kunde tack vare det klättra i tabellen. På bortaplan är det fortsatt mörker och man har 2-10 i målskillnad på två vinster och fem förluster. Funkade inte heller i genrepet då man föll med 0-3 borta mot Stockholm Internazionale. Får tillbaka Gustav Rydberg efter avstängning. Värvat anfallaren Frederick Achempong från Al-Budaiya och har även nygamla namn i Pontus Eriksson som återvänder efter äventyr i Norrby och Erik Gradelius som varit i klubben på lån tidigare men nu är permanent. Får se om någon av dessa tre redan här kan vara med och sparka boll. Tror på knapp hemmavinst.

Match 9
Stabaek - Molde 2
(TTT 0-0-10)

Två lag med vitt skilda formkurvor. Stabaek på tolfte plats har två poäng på de sju senaste matcherna. När tabellkonkurrenterna såg att lilla Kjelsås kunde slå ut Stabaek ur cupen så fick de blodad tand. Det är inga stora siffror man förlorat med utan mer irriterande uddamålsförluster som senast i 2-3 torsken mot Ham-Kam. Inte mycket att skriva hem om gällande truppläget då det är skadefritt och ingen som kommit upp i antal gula kort som renderar avstängning. Kevin Kabran åter efter skada men inte säkert han får plats i matchtruppen. Tabellfyran Molde i strålande form så förlusten i Champions League-kvalet mot HJK kom som en överraskning. Föll dock bara med 0-1 så goda möjligheter att vända på steken hemma kommande vecka. Så den här ligamatchen kan komma lite olämpligt. Får se hur tränare Erling Moe resonerar angående laguttagningen. Kanske sparar på Eric Kitolano och Ola Brynhildsen. Ersättare kan då vara Magnus Eikrem (som är åter efter skada) och Veton Berisha (som inte heller fått några starter efter skadan). I försvaret hoppas Mathias Lövik få chansen efter fina inhoppet mot Sarpsborg om man låter Kristoffer Haugen vila. Gardera gärna favoriten.

Match 10
Vejle - FC Köpenhamn 2
(TTT 1-0-9)

Vejle föll i premiären borta mot Aarhus. Åkte på 0-1 i första halvlek och sen när man tänk gå mer framåt i andra så åkte Tobias Lauritsen på rött kort och anstormning kom av sig. Ynglingen är här avstängd. Har tre nya anfallare den här säsongen i Jasin-Amin Assehnoun (Emmen), Musa Juwara (Bologna) och Gilli Sörensen (TB). Inga direkta stjärnor i laget och det förstår vi när Miiko Albornoz och Ebenzeer Ofori nämns i dessa sammanhang. FCK vann sin första match borta mot Lyngby men bara med 2-1. Fick även en bra start på Champions League resan när man besegrade Breidablik med 2-0. Förstärkt truppen med Theo Sander (mv, Ålborg) och Elias Achouri (a, Viborg). Davit Khocholava skadad men truppen är bred och man har rutin på att spela på två fronter.

Match 11
SJK - HJK Helsingfors 1
(TTT 8-1-1)

Toppmöte från finska Veikkausliiga där SJK har gått upp i serieledning efter vinsten senast mot Inter Åbo. Skyttekungen Jamie Moreno var åter efter sin avstängning och visade direkt vem som bestämmer med sitt förlösande mål i början av andra halvlek. Valentin Roman Gasc punkterade sedan matchen dryga 20 minuter senare. Inters reducering kom på stopptid när matchen redan var förlorad så inget snack om att SJK vinst var rättvis. Matias Vainionpää fortsatt skadad men inga nya avbräck har tillkommit. HJK bara fyra poäng bakom SJK (men med en match mer spelad) har 8-7-2 på sina 17 matcher. Skrällde i Champions League kvalets första match när man hemmaslog Molde med 1-0. Topi Keskinen blev matchvinnare med sitt mål i 25e minuten. Jesse Öst i målet höll nollan och håller Dejan Iliev på bänken. Ska till Norge i veckan för returmötet i Champions League och det kan ta lite fokus här. Vi gardera hela vägen denna gång.

Match 12
Breidablik - Stjarnan 1
(TTT 9-0-1)

Hemmalaget i fin form med tre raka segrar i ligan och stod upp bra i Champions League-kvalet mot FC Köpenhamn. Ok att det blev förlust med 0-2 men men tanke på att det råder stor skillnad mellan budget och spelarmaterial så tycker vi det var en godkänd insats. Skickade i tidigare rundan ut Shamrock från Irland. Har tung avstängning på yttern Gisli Eyjolfsson som samlat ihop fyra gula kort och får se matchen från läktaren. Får även klara sig utan skadade Patrik Johannesen och Stefan Sigurdson. Tabellfemman Stjarnan i bra form med tio poäng på de fyra senaste. Ser så här långt inte ut att sakna sig stjärnan Isak Andri Sigurgeirsson som lämnat för IFK Norrköping. 4-0 senast hemma mot Fram där Emil Atleson stod för två av målen. Även lovande yttern Eggert Gudmundsson hittade nätet i den matchen. Eggerts årsbarn Gudmundur Baldvin Nokkvason är åter efter avstängning. Ser ut att sakna Björn Bryde Berg och Baldur Logi Gudlaugsson. Kanske även Daniel Laxdal som missade senast. Bortaspelet är inget som Stjarnan gillar då man endast har två poäng på sju matcher och även om Breidablik ska till Danmark kommande vecka så bör man ha fokus här med tanke på att det knappast vänder 0-2 i Champions League-kvalet. Ettan spikas om den inte skenar iväg.

Match 13
Fluminense - Santos 1
(TTT 9-1-0)

Från vind och rusk till värme och sol. Brasilianska Serie A avslutar kupongen. Fluminense på sjunde plats med i mixen om direktplats till Copa Libertadores. Bara fyra poäng upp till andraplatsen och samtidigt lika många pinnar ned till plats 13 som bara ger ofrivillig vila. 5-3-0 är fina siffror för Fluminenses hemmaspel. Glädjande då att man har två raka hemmafighter att se fram mot. Ska även ta sig an Argentinos Juniors i Copa Libertadores. Skickat iväg fem spelare på lån för att kunna ta in nya spelare i form av Diogo Barbosa (b, Gremio), Yony Gonzalez (m, Portimonense), Danielzinho (m, Bahia), Leonardo Fernandez (m, Toluca, lån) och Marlon (Shakthar / Monza, lån). Rutinerade anfallaren German Cano tillgänglig efter varit avstängd senast. Alexsander skadad. Santos utanför topp 12 (som ger spel i sydamerikanska cuperna). 1-1-5 och 3-12 i målskillnad på bortaplan är inget annat än uselt. Segern kom mot jumbon Vasco. Räckte inte på långa vägar till i Copa Sudamericana där man var långt efter Newells Old Boys (Arg) och Audax Italiano (Chi). Dodo ny back från Atletico Mineiro, Jean Lucas mittfältare från Monaco och har även köpt loss anfallaren Yeferson Soteldo från Tigres men han är skadad och kommer ej medverka här. Felipe Jonatan, Nathan Santos och Alison Ferreira står också över pga skador. Sen test på målis Joao Paulo. Annars är det anfallaren Marcos Leonardo den man ska ha koll på här då han gjort fem mål på de tre senaste. Nu tror vi inte att det räcker att ha Marcos Leonardo för Santos och ger vårt förtroende till Fluminense.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Degerfors - Brommapojkarna 2
2. Halmstad - Varberg BOIS 1X
3. Sylvia - Vasalund X2
4. Täby - Motala 1
5. Eskilsminne - Trollhättan 1X2
6. Norrby - Oskarshamn 1
7. Torns IF - Ljungskile 1X
8. Tvååker - Åtvidaberg 1
9. Stabaek - Molde 1X2
10. Vejle BK - FC Köpenhamn 2
11. SJK - HJK Helsingfors 1X2
12. Breidablik - Stjarnan 1
13. Fluminense - Santos FC 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

4. Täby - Motala
5. Eskilsminne - Trollhättan
6. Norrby - Oskarshamn
12. Breidablik - Stjarnan
15. Qviding - Husqvarna
18. Frösö - Sandviks
20. Friska Viljor - Notvikens
26. Atletico Mineiro - Flamengo
30 Tyskland (Dam) - Colombia (Dam)

FULLTRÄFF (Grundrad)

1. Degerfors - Brommapojkarna 1 mål
2. Halmstad - Varberg BOIS 2 mål
3. Sylvia - Vasalund 2 mål
4. Täby - Motala 4 mål
5. Eskilsminne - Trollhättan 5 mål
6. Norrby - Oskarshamn 4 mål
7. Torns IF - Ljungskile 2 mål
8. Tvååker - Åtvidaberg 1 mål
9. Stabaek - Molde 2 mål
10. Vejle BK - FC Köpenhamn 3 mål
11. SJK - HJK Helsingfors 2 mål
12. Breidablik - Stjarnan 6 mål
13. Fluminense - Santos FC 1 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Häcken - Elfsborg 1X2 + över 2,5 mål
2. Degerfors - Brommapojkarna 2 + under 2,5 mål
3. Halmstad - Varberg 1X + under 2,5 mål
4. Öster - Jönköping Södra 1 + över 2,5 mål
5. Vejle - FC Köpenhamn 2 + över 2,5 mål
6. Mjällby - Djurgården X2 + över / under 2,5 mål
7. Hammarby - IFK Norrköping Wildcard / Alltid rätt
8. Kalmar FF - IFK Göteborg X2 + under 2,5 mål
9. Västerås - Gefle 1 + över 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!

18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto