Stryktipset Tips 3/6 2023

Publicerad på 2 Jun 2023 - 21:21

Aston

Aston

Jan Wickberg

2 Jun 2023 - 21:21

Cupfinaler, kvalångest och några ligamatcher samsas på stryktipskupongen denna vecka. Hade gärna sett alla tio matcherna från franska Ligue 1 men dessa återfinns på måltipskupongen. Favoritspikar blandas med skrällar och i vanlig ordning går vi för 13 rätt. 

STRYKTIPSET 2023-06-03 15:59 

Match 1
Manchester City - Manchester United X
(TTT 9-0-1)

City har haft fokus på den här cupfinalen sedan det blev klart att man skulle plocka hem ligan. Vilade många spelare som tex Rodri, Bernardo Silva, Ilkay Gundogan, Erling Haaland och målis Ederson senast då man föll mot Brentford. Hoppas att småskadade kvartetten Ruben Dias, Manuel Akanji, Kevin De Bruyne och Jack Grealish ska kunna medverka men sena tester avgör. Har final i Champions League 10/6 men det är så klart inget man tänker på här när det är final i FA-cupen och lokalrivalen Manchester United står på andra sidan. När det gäller United så avslutade man ligan i stor stil och vann de fyra sista matcherna. Har några jobsposter i Lisandro Martinez, Antony och Anthony Martial som alla ser ut att missa matchen. Känns som att City blir lite väl stora favoriter här då man måste ha i åtanke att de ska spela Champions League final, matchen går på neutral mark i London och United har hållit ångan upp i ligan medan City lallat sig igenom de senaste matcherna mot Brighton och Brentford. Hela spannet och hoppas på X2!

Match 2
IFK Norrköping - Brommapojkarna 1
(TTT 9-1-0)

Norrköping har haft oflyt / oförmåga att stänga de senaste matcherna och åkt på sena mål. Mot Elfsborg tappade man 1-0 till 1-2 sista kvarten och än surare mot Kalmar där man hade 1-0 fram till 87e minuten när man åkte på två snabba baklängesmål. Ligger på femteplats i Allsvenskan med 17 poäng och vill man på allvar vara med i kampen om topplaceringar så är vinst hemma mot BP ett måste. Kommer tappa Arnor Sigurdsson under sommaren då han ej valt att förlänga låneavtalet. Yahya Kalley ser däremot ut att bli kvar. Till denna match är Arnor Traustason avstängd. Jacob Ortmark eller Kristoffer Khazeni lär ersätta islänningen på mitten. Brommapojkarna bara en pinne bakom Peking har överraskat på ett positivt sätt till skillnad från andra 08-lag. Har vunnit tre raka på resande fot. Halmstad, Värnamo och Kalmar har man lämnat med nio poäng i bagaget. Var nog få som anade detta efter man inlett med 1-3 Djurgården och 0-5 Elfsborg i de två första bortamatcherna. Får Nikola Vasic åter efter avstängning men både Andre Calisir och Richie Omorrowa står över pga tre gula kort som per automatik ger en match avstängning. Skador står på Alexander Abrahamsson och Ludvig Fritzson. Duon missade senast och kan få stå över även här. Vi tror inte att Norrköping drar på sig något rött kort som både Halmstad & Värnamo gjorde när BP var på besök och då bör det vara klasskillnad till hemmalagets favör.

Match 3
Leipzig - Frankfurt 1
(TTT 9-1-0)

Final i tyska cupen där lite överraskande varken Dortmund eller Bayern Munchen är ett av lagen. Leipzig orsaken till att Dortmund inte spelar final då det var just dem som man slog ut i semi-finalen efter mål av Timo Werner och Willi Orban. Emil Forsberg långt ifrån ordinarie denna säsong och det känns 50/50 om han får starta här. Målis Peter Gulacsi på väg tillbaka men hinner ej bli kvitt sin skada i tid till denna match så Janis Blaswich tar plats mellan stolparna. Lånade ut vantarna till Örjan Nyland i sista ligamatchen men svårt att se norrmannen behålla startplatsen här. Skadekänningar på Konrad Laimer, Dani Olmo och Andre Silva som alla lär behöva testas innan start. Josko Gvardiol är avstängd så han kan redan nu ta på badbrallorna och plaska loss i Adriatiska havet. Frankfurt som slutade sjua i ligan slog ut Stuttgart i semin med 3-2. Anfallaren Randal Kolo Muani hotet framåt tillsammans med Daichi Kamada medan Mario Götze mera agerar playmaker nu för tiden. Sena tester på Phlipp Max, Kristijan Jakic och Sebastian Rode medan Hrvoje Smolicic och Lucas Alario ej ser ut att kunna medverka. Vi kör på 1X i tyska huvudstaden där matchen spelas.

Match 4
Brest - Rennes 2
(TTT 0-1-9)

Två formstarka gäng i detta möte från Ligue 1. Brest spelar bara för äran då man kommer sluta som bäst tolva. Kontraktet säkrat sedan länge och mötte senast ett omotiverat Marseille på bortaplan och vann med 2-1. Innan dess två till uddamålsvinster mot Auxerre och Clermont. Tidigare Norwich-floppen Pierre Lees-Melou i fin form med fyra assist på de två senaste matcherna. Har haft bra vår och idel höga betyg under April och Maj. Steve Mounie som också varit i England (Huddersfield) och sparkat boll är den som oftast tar centrala forwardsrollen. Ex-landslagsanfallaren Loic Remy skadad och har inte ens kunnat debutera för sin nya klubb. I övrigt bara Noah Fadiga som ej kan medverka. Rennes har prickat toppformen och har tre raka vinstmatcher med 11-0 i målskillnad. Förvisso har två av dem kommit mot nedflyttningsklara Troyes och Ajaccio men senast var det tabellsexan Monaco som besegrades med 2-0. Därmed har man Europa Conference League platsen i skrivande stund. Sista omgången kan sluta både i dur och moll. En poäng upp till Lille som har Europa League platsen och vill det sig illa så tar sig både Monaco och Lyon förbi då det bara skiljer tre poäng till Lyon medan Monaco är på samma antal pinnar. Veterankeepern Steve Mandanda, Djed Spence, Adrien Tuffert, Christopher Wooh, Xeka och Martin Terrier riskerar alla att missa matchen pga skador. Motivationstvåan först men om råd ta med fler tecken.

Match 5
Monaco - Toulouse 1
(TTT 10-0-0)

Monaco håller på att klanta bort Europaspel nästa säsong. En poäng på de tre senaste har gjort att man halkat ned till sjätte plats inför slutomgången. Måste vinna här och förlita sig på andra lag för om det blir målskillnadsaffär så är man rökta. Vissa förluster tar hårdare än andra och för Monacos del så har man torskat två raka sexpoängsmatcher då motståndarna har varit Rennes och Lyon som är de lagen man kämpar mot om Europaplatserna. Kryssade även mot tabellfyran Lille så även där tappade poäng. Tung skada på Myron Boadu då ingen av de övriga anfallarna inklusive skyttekungen Wissam Ben Yedder verkar vara i någon vidare form. Breel Embolo har bara gjort tre korta inhopp efter skada men kanske chansar man med schweizaren här då det är sista matchen för säsongen. Chelsea-lånet Malang Sarr ska testa sent innan man beslutar om det blir plan i furstendömet eller plan till London för honom. Toulouse på trettonde plats har nothing to lose om man säger så. Kontraktet är i hamn och man kan som bäst klättra en placering eller falla en plats. 1-1 senast mot kontraktjagande Auxerre och innan dess tre raka 0-0 matcher. Kan vara lite svårt med motivationen efter cupguldet där man krossade Nantes med 5-1 i finalen. Får här klara sig utan avstängde Stijn Spierings som precis som landsmannen Branco van den Boomen ser ut att lämna klubben för hemlandet nästa säsong. Ex-MFF serben Veljko Birmancevic har svårt att få speltid precis som Oliver Zanden som är placerad i frysfacket. Kommer som tidigare matcher att ligga på försvar och hoppas på nån kontring / fast situation. Vi tror dock att hemmalaget motivation avgör detta möte.

Match 6
Albacete - Levante 1
(TTT 4-4-2)

Spanska LaLiga 2 var en jämn historia och det skilde inte många poäng mellan seriesegrande Granada och sexan Albacete. Här är det just Albacete som tar emot trean Levante. Har fyra vinster och tre kryss på de sju senaste. Så formen är god hos Ruben Albes mannar. Var ett smart drag av tränare att byta målvakt och bänka Bernabe Barragan och låta Diego Altube överta handskarna. Den sistnämnde har vaktat målet i de sju senaste och som vi redan nämnt så har man inte torskat någon av dessa sju matcherna. Har till denna match Lander Olaetxea åter efter avstängning. Valde senast att vila några ordinarie startspelare som Flavien Boyomo, Antonio Christian och Manuel Fuster. De kommer vara åter här men mer tveksamt med Juan Manuel Garcia och Higinio Marin som ej fanns med i truppen senast. Levante var bara målskillnad från att ta en av direktuppflyttningsplatserna. Fyra mål fattades och det är inte mycket efter 42 omgångar. Tung skada på förstekeeper Dani Cardenas även om Joan Femenias är en duglig ersättare så hade man gärna sett Dani mellan stolparna. Aston Villa-lånet Wesley hoppade in och blev matchvinnare på stopptid senast och hoppas här få starta. Skador på Ruben Vezo och Jose Campana. Oviss match men 1X bör normalt sett räcka för grön bock.

Match 7
Eibar - Alaves X
(TTT 8-2-0)

Dessa lag hamnade på samma poäng (71) och målskillnaden var också väldigt jämn. Hade bara behövt två poäng till för att knipa direktuppflyttning. Eibars säsong har verkligen gått i vågor. Vann fem raka under senvintern för att sedan ha en svag vår med nio raka utan seger. Tog sig dock samman i sista omgången och besegrade Huesca borta med 1-0 efter sent mål av Matheus Pereira. Brassen har annars varit betydligt flitigare med kortsamlandet än målandet. 15 kort att jämföra med 2 mål. Lagets andra stjärna Stoichkov har 12 mål och 12 kort så mer jämna siffror på honom. Zinedine Zidanes son Luca vaktar kassen. Gustavo Blanco var avstängd senast men är åter här. Vilade Anaitz Arbilla senast men nu åter och ersätter avstängde Frederico Venancio som tog rött på stopptid senast. Alaves har bara en förlust på de tio senaste matcherna. Lite väl många kryss gjorde dock att man inte plockade någon av direktplatserna. Hade Las Palmas borta i sista omgången men 0-0 speglade matchen och lagen fick tillsammans bara iväg tre ynka skott på mål under 90 min. Så kändes lite som att man var mer rädd att förlora än att våga vinna. Om vi räknat rätt har man både Antonio Blanco och Carlos Benavidez (hans tredje avstängning under säsongen) borta pga gula kort. Detta derby tror vi blir målsnålt och kan bli andra matchen i rad som Alaves inte "vågar" vinna. Krysset spikas!

Match 8
Parma - Cagliari 2
(TTT 10-0-0)

Fyran mot femma i Serie B. Båda lagen var en bra bit ifrån direktuppflyttning men samtidigt inget snack att de skulle missa play-off så helt rättvist att de gör upp om en plats i finalen där man ställs mot antingen Sudtirol eller Bari. Första matchen vann Cagliari hemma på ön med 3-2. Låg under med 0-2 redan efter dryga 25 minuter men vände i andra och inhopparen Zito Luvumbo, som satte två mål, hade stor del i vändningen och förtjänar startplats här. Skyttekungen Gianluca Lapadula (sju mål på de fem senaste) flyttar han inte på men Leonardo Pavoletti kan inte känna sig helt säker på att få inleda på plan. Filippo Falco borta pga skada. Hemmalaget Parma har bra form och innan torsken senast hade man sex vinster på de åtta senaste. Pensionärskeepern Gianluigi Buffon klev av i halvtid senast och är osäker till spel här. Leandro Chichizola redo att ersätta. Argentinska duon Cristian Ansaldi och Lautaro Valenti skadade och kan ej medverka. Drissa Camara åter efter avstängning. Värdet finns till höger och utan Buffon mellan stolparna har sardinburkarna en bra chans att ta sig upp till Serie A.

Match 9
Hammarby TFF - FC Stockholm 2
(TTT 4-1-5)

I Division 1 Norra vankas det Stockholms derby när Bajens b-lag tar emot FC Stockholm Internzionale på Kanalplan. TFF inledde med torsk upp i Boden men efter det radade man upp sex raka vinster. På slutet har det dock gått lite troll i maskineriet och bara en poäng på de tre senaste. Hade Noah Åstrand avstängd senast men här är lagkaptenen åter. U-19 landslagspojken Deniz Gul bäste målskytt med åtta baljor på tio matcher och den som FC får hålla koll på i första hand. Två placeringar bakom TFF finner vi FC Stockholm som så här långt är obesegrade på bortaplan. Två vinster och tre oavgjorda på fem matcher är helt okej. Klantade bort segern vid senast bortamatchen när man hade 2-0 mot Täby med två minuter kvar av matchen och tappade till 2-2. Därför skönt med seger senast hemma mot bottengänget Stocksund (2-1). Återstår att se om det blir speltid för senaste nyförvärvet Osita Amadi som nu tränat med laget ett tag. Ekin Bulut inledde på bänken senast men hoppade in med halvtimmen kvar. Lär väl starta här om det inte är några känningar som spökar. Sebastian Loyola-Nyden stod över mot Stocksund och oklart om han kan medverka här. Känns som att tipparna går lite väl mycket på hemmaplans fördel för TFF här och inte har koll på att båda lagen samsas om gräset på Hammarby IP. Vi sticker ut hakan och spikar "bortalaget".

Match 10
Vasalund - Motala 1
(TTT 10-0-0)

Vi håller oss kvar i "Norrettan" och 08-området när Vasalund tar emot Motala på Skytteholms IP. 5 vinster och 5 förluster är facit för Vasalund efter 10 omgångar. Kan stoltsera med två raka bortavinster när man kom hem med sex poäng efter mötena med HTFF och Örebro Syrianska. Noterbart är att motståndarna drog på sig röda kort i båda matcherna. Truppen känns stabil och det finns bra rutin med tex Erik Figeuroa, Ludvig Öhman, Niklas Maripuu och Sotirios Nikopoulos. På topp anfallaren Christian Moses som ej riktigt håller på högsta nivå men en stjärna i denna serien. Har även Sam Johnson (ex Djurgården) i truppen och om han kan få åter formen så är det ett bra sparkapital. Frank Odhiambo fanns ej med i truppen senast. Tabellelvan Motala har inte bortaplan som sin bästa gren. Tre av fyra utanför egna arenan har man förlorat. Alexandar Mutic avgjorde på egen hand i matchens slutskede mot Karlstad men det är enda poängen på resande fot så här långt. Mutic och Kevin Ali har stått för åtta av lagets totalt tio mål så man är rätt beroende av dessa två herrar. Simon Karlsson & Axel Qvist missade senast. Här litar vi på hemmalaget och vasse Moses.

Match 11
Ariana - Ahlafors 2
(TTT 10-0-0)

Mittmöte i Division 1 Södra. Ariana som bildades så sent som 2015 har farit som en raket genom seriesystemet och även om det är långt kvar till storebror Malmö FF så är man en bit på väg. Vill nog helst glömma Maj-månad där man förlorade fyra av fem matcher. Den femte och senaste matchen vann man dock övertygande hemma med 4-0 mot Oskarshamn, så det är den känslan man hoppas ta med sig in i denna kamp. Har spridit målskyttet bra i laget. Ahmed Awad står på fem mål men bakom honom är det flera spelare som gjort ett mål. Saber Azizi, Emmanuel Yeboah och afganska trion Jabar Sharza, Omid Popalzay och Norila Amiri fanns ej med senast men åtminstone Yeboah är åter här då hans frånvaro var pga avstängning. Ahlafors är precis som dagens motståndare nykomlingar och haft det tufft men nu börjat växa in i ettankostymen. Tre raka vinster visar att man börjar anpassa sig till tempo och allt runt omkring. Fick säkert en boost av att man kunde besegra Ängelholm med en man mindre (Andre Josefsson åkte på rött efter bara knappa halvtimmen). Efter den 3-0 vinsten har man även vunnit mot Olympic (1-0) och Tvååker (1-0) och är nu på sjunde plats. Rutinerade Andreas Skånberg har vaktat målet i de tre segermatcherna och Marcus Alexandersson som stod de sju första är nu bänkvärmare. Backen Harald Oresjö missade matchen senast men förhoppningsvis åter här. Ahlafors förluster på bortaplan har kommit mot topplagen Lund och Falkenberg man bör ha betydligt bättre chanser mot Ariana som förlorat hemma mot svaga lag som Vänersborg och Olympic. Plastmattan i Limhamnen är inte heller något som gynnar hemmalaget. Vi kör gubben här!

Match 12
Åtvidaberg - Norrby 2
(TTT 5-0-5)

Sist ut bland de svenska lagen på kupongen är Norrby som gästar Åtvidaberg. En pinne skiljer lagen åt i tabellen. Åtvid inledde rätt bra med poäng i fem av sju matcher men har nu kammat noll i tre raka. Förvisso rätt svåra motståndare i Eskilsminne, Oddevold och Falkenberg men ändå tungt speciellt Oddevold hemma där man fick spela 11 mot 10 i en timme och ändå föll med 0-2. Har gått runt på få spelare och det kan vara både bra och dåligt. Vi skulle nog ändå rekommendera att man breddar truppen lite och tar in en anfallare till med näsa för mål. Norrby har varit bra borta och vunnit tre av fem. Förlusterna har varit 0-1 matcher medan man vunnit mot både Torn och Ängelholm med tre måls marginal. AIK-lånet Henry Meja håller bra klass i den här serien och redan satt fyra mål. Även Värmanos keeper Hampus Gustavsson och Anton Wede med bra rutin från klubbar som Falkenberg och Helsingborg är på hög nivå i ettan. Alexander Salo, Nino Osmanagic, Max Olsson och nämnde Wede fanns ej med i truppen senast men vi får se om nån av dem är fit att medverka här. 1-1 senast mot jumbon Vänersborg var ett bottennapp men snabb chans till revansch här då man kommer få större ytor att jobba på. Meja & co får vårt fulla förtroende i denna kamp och spikas under 40%

Match 13
Barcelona - Wolfsburg 1
(TTT 8-1-1)

Final i damernas Champions League där båda finallagen slog ut engelskt motstånd i semin. Barcelona var löjligt överlägsna i den inhemska ligan där man vann 28 av 30 matcher. Krysset och förlusten kom i de tre sista matcherna när motivationen nog inte var superhög. Målskillnaden 118 - 10 visar också att det inte direkt var orättvist att man kammade hem serien. Även i Champions League gick man smärtfritt genom gruppen med fem vinster och en förlust samt 29-6 i målskillnad. Roma mosade man i kvarten men fick det tuffare mot Chelsea i semin men tog sig vidare genom 1-0 borta och 1-1 hemma. Norskan Caroline Hansen med båda målen. Sen test här på skyttedrottningen Asisat Oshoala som utgick med skada i senaste ligamatchen. Även sena tester på Lucia Bronze, Alexia Putellas och svenskan Fridolina Rolfö. Wolfsburg kunde inte försvara ligatiteln från i fjol utan fick ge sig mot Bayern Munchen som var två poäng bättre. 19 vinster på 22 matcher är ändå inte kattskit om man säger så. Alexandra Popp blev bäste målskytt med sexton baljor i ligan och i Champions League är det Ewa Pajor som leder med åtta mål. Sena tester på Marina Hegering och Lena Lattwein. Svenskan Rebecca Blomqvist vilade senast men hoppas på speltid här. Vi tror på Barca i Eindhoven.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Manchester City - Manchester United 1X2
2. IFK Norrköping - Brommapojkarna 1
3. RB Leipzig - Eintracht Frankfurt 1X
4. Brest - Rennes 1X2
5. Monaco - Toulouse 1
6. Albacete - Levante 1X
7. Eibar - Alaves X
8. Parma - Cagliari 1X2
9. Hammarby TFF - Stockholm Inter 2
10. Vasalund - Motala 1
11. Ariana - Ahlafors 1 2
12. Åtvidaberg - Norrby 2
13. Barcelona - Wolfsburg 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

3. RB Leipzig - Eintracht Frankfurt
11. Ariana - Ahlafors
12. Åtvidaberg - Norrby
13. Barcelona - Wolfsburg
15. Reims - Montpellier
19. Nice - Lyon
21. Cercle Bruges - Westerlo
24. Olympic - Falkenberg
26. Friska Viljor - Frösö

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Manchester City - Manchester United 2 mål
2. IFK Norrköping - Brommapojkarna 3 mål
3. RB Leipzig - Eintracht Frankfurt 4 mål
4. Brest - Rennes 2 mål
5. Monaco - Toulouse 1 mål
6. Albacete - Levante 2 mål
7. Eibar - Alaves 0 mål
8. Parma - Cagliari 3 mål
9. Hammarby TFF - Stockholm Inter 2 mål
10. Vasalund - Motala 4 mål
11. Ariana - Ahlafors 5 mål
12. Åtvidaberg - Norrby 4 mål
13. Barcelona - Wolfsburg 6 mål

ATG BIG 9 (48 Raders)

1. Manchester City - Manchester United 1X2 + över 2,5 mål
2. Barcelona - Wolfsburg 1 + över 2,5 mål
3. Leipzig - Frankfurt 1X + över 2,5 mål
4. IFK Norrköping - Brommapojkarna 1 + över 2,5 mål
5. Torino - Inter X + under 2,5 mål
6. Empoli - Lazio Wildcard / Alltid rätt
7. Eibar - Alaves X + under 2,5 mål
8. Albacete - Levante 1X + under 2,5 mål
9. Parma - Cagliari 1X2 + under / över 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto