Stryktipset Tips 5/8 2023

Publicerad på 4 Aug 2023 - 15:49

Aston

Aston

Jan Wickberg

4 Aug 2023 - 15:49

England är tillbaka på Stryktipskupongen! Premier League får vi vänta på en vecka till men The Championship har åtta matcher med redan den här veckan. Vilka lag har värvat smart, fått behålla spelare och hur har lagen sett ut på försäsongen? Detta och mycket mer gåt vi igenom nedan. Kupongen innehåller även matcher från svenska division 1 och en match från danska Superliga. 9,5 miljoner i potten. Även Måltipset och Fullträff har fina jackpots att kämpa om. Kräftor och ljuslyktor fram nu kör vi!

STRYKTIPSET 2023-08-05 15:59

Match 1
Blackburn - West Bromwich X
(TTT 4-2-4)

Rovers var väldigt nära att ta en play-off plats förra säsongen men "föll" på målskillnad och slutade sjua. Har varit väldigt flitiga gällande träningsmatcher och i bland till och med spelat två samma dag. Obesegrade fram till genrepet som man förlorade mot Girona med 2-3. Ben Brereton är så klart ett jättetapp då han gått vidare till Villarreal. I övrigt släppt skadedrabbade duon Daniel Ayala och Bradley Dack samt truppspelaren Daniel Butterworth. Fått in Niall Ennis och nordiska duon Sondre Tronstad & Arnor Sigurdsson som båda kan bli viktigt i jakten på Premier League plats. Tyvärr verkar Sigurdsson missa matchen precis som anfallarna Jake Vale och Sam Gallagher pga skador. Ryktas vara efter svenske målisen Leopold Wahlstedt. West Brom slutade nia i fjol och tappade chansen till play-off då man torskade tre av de fyra sista matcherna. Bara vunnit en av sex träningsmatcher så det finns fog för oro. Dara O'Shea, Tom Rogic, Jake Livermore och Karlan Grant har lämnat. Nye duon Jeremy Saramiento (Brighton, lån) och Josh Maja (Bordeaux) känns väldigt chansartiga. Sen test på Saramiento som är skadebenägen. Grady Diangana och Daryl Dike dras också med skador och riskerar missa. Två lag som är nöja med kryss i premiären?

Match 2
Bristol City - Preston 1
(TTT 9-1-0)

Hemmalaget landade på 14e plats i fjol. Har imponerat mot sämre motstånd under sommaren. 7-1 mot Swindon, 8-0 mot Newport och 4-0 mot Exeter visar att flera spelare är heta framåt. Sam Bell, Tommy Conway och Nahki Wells hoppas alla få starta på topp. Jay Dasilva enda kännbara tappet. Robert Dickie, Ross McCrorie och Jason Knight nya i truppen. Robert Atkinson och Ayman Benarous skadade så både Knight och Dickie förväntas debutera. Preston hamnade på tolfte plats förra säsongen efter ha avslutat säsongen med en pinne på fem matcher. Blandade resultat i träningsmatcherna men förlust i genrepet mot Stockport. Återlämnat lånespelare som Troy Parrott, Liam Delap och Thomas Cannon. Även Daniel Johnson och Josh Onomah har lämnat. Will Keane, Duane Holmes, Mads Frökjaer, Jack Whatmough och Liverpool-lånet Calvin Ramsey ska försöka ersätta de som försvunnit. Med skada på Ched Evans och sen test på Emil Riis så är det viktigt att Will Keane levererar direkt från start. På det hela taget ser det inte bättre ut än i fjol så vi tror att man får svårt här. Krysset kan övervägas då Bristol inte är det mest pålitliga laget i serien.

Match 3
Middlesbrough - Millwall 2
(TTT 10-0-0)

Fjolårsfyran Middlesbrough var starka förra säsongen och var inte långt i från att ta steget upp till Premier League. Lite svårt att veta var man har laget just nu efter 3-3 mot Bradford och 2-2 mot Auxerre i genrepen. Hade flera nyckelspelare på lån som nu är åter i sin ägarklubbar. Zach Steffen (mv), Alex Mowatt (WBA), Rodrigo Muniz (Fulham), Aaron Ramsey & Cameron Archer (Aston Villa). Inte heller Marc Bola, Darnell Fisher eller Grant Hall är kvar i klubben. Plockat in målisarna Timothy Dieng och Tom Glover, backen Rav van den Berg och anfallstrion Alex Gilbert, Morgan Rogers och Sam Silvera. Om ett par av dessa kan göra det bra och bli en startspelare så finns goda chanser till topplacering även denna säsong med tanke på att man fått behålla spelare som Matt Crooks, Paddy McNair och skyttekungen Chuba Akpom. Dessvärre ingen Akpom i premiären då han är skadad. Matt Clarke, Tommy Smith, Jonny Howson, Josh Coburn och Anfernee Dijksteel dras också med skador. Millwall var med i mixen av lag som nästan nådde play-off. Var en poäng bakom Sunderland som knep sista play-off platsen. Kommer säkert bära sorgband här då klubbens ägare John Berylson förolyckades i början av Juli. Scott Malone och Mason Bennett fick ej nya kontrakt. I övrigt bara ett par lånespelare återlämnade. Joe Bryan och Kevin Nisbet bra förvärv och sen hoppas man att Casper De Norre ska bli en succe som Zian Flemming var förra säsongen. Kan överraska här och vi utesluter inte skräll uppe i norr.

Match 4
Norwich - Hull X
(TTT 10-0-0)

Norwich var en sto besvikelse i fjol och slutade inte bättre än på 13e plats. Kändes nästan som att man gav upp efter förlusten mot Sunderland i mitten av Mars. Sett helt ok ut i träningsmatcherna och kommer till premiären med gott mod efter 2-0 mot Olympiacos i genrepet. Tappat kultfinnen Teemu Pukki men det var nog dags för honom att lämna då han inte längre var given i startelvan hos The Canaries. Sam Byram, Kieran Dowell, Josh Martin och Danel Sinani inte heller kvar. Christian Fassnacht, Shane Duffy, Borja Sainz och Jack Stacey nya i truppen. Skador på nämnde Sainz och backen Grant Hanley. Hulls satsning med Shota Arveladze på managerposten och en massa importer från turkiska ligan kändes som ett misslyckande på förhand och det var det också. Ägarna är kvar men nu med Liam Rosenior på tränarbänken. Callum Elder och Tobias Figueiredo känns inte som några tunga tapp. Köpte loss tidigare lånen Xavier Simons (Chelsea) och Aaron Connolly (Brighton) samt fått in klass i Ruben Vinagre (Sporting, lån) och Liam Delap (Manchester City, lån). Jason Eyenga-Lokilo ännu ett köp som mer verkar vara av ägarintresse än tränarintresse. Sen test på Connolly och Lewie Coyle medan Greg Docherty, Dogukan Sinik och Allahyar Sayyadmanesh ej medverka pga skador. Kryss i de tre senaste träningsmatcherna och kan även bli oavgjort i premiären.

Match 5
Plymouth - Huddersfield X
(TTT 10-0-0)

Plymouth vann League 1 i stor stil och kom över 100 poängsstrecket! Vann 20 av 23 hemmamatcher. Lirat mot sämre eller jämna lag på försäsongen och föll endast i genrepet (borta) mot Swindon. Hade en del lånespelare förra säsongen och även denna gång har man tagit in bra lån i Kaine Kelser Hayden & Finn Aziz (Aston Villa) och Lewis Warrington (lån) och Lewis Gibson (Everton) samt målis Conor Hazrd från Celtic och Swanseas ytter Morgan Whittaker. Säsongsmålet är så klart nytt kontrakt men det blir tufft. Skador stör på Macaulay Gillesphey, Michael Cooper och Brendan Galloway. Huddersfield klarade kontraktet i fjol men fanns med i botten och som vanligt vet man aldrig vart man har laget innan säsongen är i gång. Sett bra ut på försäsongen med genrepsvinsten mot Heerenveen som fjädern i hatten. 9-0 mot Bodmin och 13-1 mot Liskeard ser vi mest som plojmatcher där man övade målskytte. Tomas Vacek (mv), Matty Daly, Duane Holmes, Ryan Schofield (mv), Florian Kamberi, Rolando Aarons och Etienne Camara har lämnat. Inte direkt öst på med nyförvärv men Chris Maxwell (mv) och lånet Tom Edwards (Stoke) är nya. Det lär knappast räcka på sikt men vi får se om det gör det mot nykomlingen Plymouth. Skador på Oliver Turton, Tom Lees, David Kasumu och Jonathan Hogg. Vi är inte övertygade att Huddsfield tar hem premiären och helgarderar tillställningen på Home Park.

Match 6
Stoke - Rotherham X
(TTT 9-1-0)

Överskattade Stoke var mindre än tio poäng från att åka ur i fjol och har blandat och gett i träningsmatcherna. Dock bara 0-1 i genrepet mot Everton (som avgjorde i 90+6) så det visar att man kan stå upp bra mot bättre motstånd. Här blir det dock gammal klassisk engelsk brunkarmatch när Rotherham står för motståndet. Tappat en hel drös med bärande pjäser i Morgan Fox, Aden Flint, Phil Jagielka, Sam Clucas och Nick Powell. Även återlämnat spelare som William Smallbone, Dujon Sterling, Axel Tuanzebe och Bersant Celina. Målis Mark Travers (Bournemouth) och landsmannen Luke McNally (Burnley) är bra lån men Wesley Moraes (Aston Villa) och Chiquniho (Wolves) är rejäla chansningar både gällande kvalitet och skadeproblematik. Ryan Mmaee har öst in mål i Ungern men ingen garanti för att lyckas i England. Vi minns att Wesley var grym i Club Brugge men svag i Villa. Återlånat Ki-Jana Hoever från Wolves och köpt Enda Stevens & Andre Vidigal så kanterna är nu täckta. Rotherhams vinst mot Middlesbrough gjorde att man säkrade kontraktet förra säsongen. Gick inte lika bra i träningsmatchen 19/7 som man föll med 0-2. Efter den tre raka segrar så ändå positiv känsla inför starten av säsongen. Wes Harding, Conor Washington och Chiedozie Ogbene fick ej nya kontrakt. Grant Hall, Cafu, Dillion Phillips (som ska utmana Viktor Johansson om vantarna) och Andre Green nya i truppen. Även lånat in Fred Onyedinma som inte fick följa med Luton till finrummet. Kan väl nästan räkna Sean Morrison som ett nyförvärv då han fick hela förra säsongen spoilerad av skador. Tror laget är stabila bakåt men känns lite magert framåt. Målsnålt och kamp här, 0-0?

Match 7
Swansea - Birmingham 1
(TTT 9-1-0)

Swansea spurtade urstark på slutet av förra säsongen (23 poäng på de 9 sista matcherna) men det räckte ändå inte ända fram till en play-off plats. Vann genrepet mot Reading med 4-0 så man hoppas på en bra start av denna säsong. Ryan Manning, Morgan Whittaker, Kyle Joseph, Joel Latibeaudiere och Michael Obafemi ej kvar i laget. Anfallstrion Mykola Kukharevych (Troyes), Jerry Yates (Blackpool) och Josh Ginnelly nya. Även tagit in Exeters nyckelspelare Josh Key. Lånat in Carl Rushworth som back up till Andy Fisher så länge Steven Benda är skadad. Tycker laget ser starkt ut och bör kunna vara med och utmana om topplaceringar. Birmingham med Tom Brady som delägare sedan någon dag, fick som vanligt kämpa för nytt kontrakt förra säsongen. Avslutade säsongen med fyra förluster på de fem sista. Vunnit fyra av fem träningsmatcher med uddamålet men föll i genrepet med 2-3 mot Pterborough. Släppt Harlee Dean, Jordan Graham, Jobe Bellingham, George Friend, Maxime Colin, Tahith Chong och Troy Deeney. Ersatt med Krystian Bielik, Ethan Laird, Dion Sanderson, Keshi Anderson, Lee Buchanan, Siriki Dembele, Koji Miyoshi och Tyler Roberts. Så det känns på förhand ungefär som vanligt när det gäller Blues. Kommer få tampas på nedre halvan om att hänga kvar. George Hall och Gary Gardner skadade. I premiären kammar de noll i Wales!

Match 8
Watford - Queens Park Rangers 1
(TTT 10-0-0)

Watford var tillsammans med Norwich de största flopparna förra säsongen. Slutade på elfte plats och målet var direktuppflyttning. Spelat 1-1 mot Arsenal och 1-2 mot Crystal Palace under sommaren men även 0-0 mot Boreham. Omsättningen av spelare som vanligt enorm och det känns som typ ett par inlånade elvor lämnat och ett par återkommit. Så vi tar bara och nämner de viktigaste, Kortney Hause & Keinan Davis är åter i Villa, Craig Cathcart, Tom Cleverley och Britt Assombalonga har lämnat. Anfallsduon Joao Pedro och Ismaila Sarr är båda sålda. Köpte in Tom Ince & Rhys Healey samt lånat Giorgi Chakvetadze och Jamal Lewis. Precis som förr om åren så är det mer kvantitet än kvalitet i truppen och trots Valerien Ismail är bra manager så blir det svårt att få ihop det. QPR inledde godkänt men efter årsskiftet var det nedförsbacke som höll på att sluta i League 1. Höll sig kvar med bara sex poängs marginal. Rensat rejält i truppen och ut med spelare som Chris Martin, Stefan Johansen, Rob Dickie, Luke Amos, Leon Balogun, Conor Masterson och målis Timothy Dieng som ersatts av Asmir Begovic. Jack Colback, Taylor Richards och Paul Smyth också nya. Vi tror inte på övre halvan om nu inte gamle Begovic skulle spika igen och Smyth vara en suucer på topp men det har vi svårt att se komma. Kan möjligtvis få med sig en pinne här då Watford har mycket nytt som ska finna sig till rätta.

Match 9
FC Köpenhamn - Randers 1
(TTT 9-0-1)

FCK har vunnit de inledande matcherna av Superliga. 2-1 borta mot Lyngby och 3-2 mot Vejle även det på bortagräs. 2-0 borta mot Breidablik följdes upp med 6-3 hemma och man är vidare till nästa runda där man ställs mot Sparta Prag i kampen om Champions League plats. Tog i veckan in Mohamed Elyounoussi från Southampton och passade samtidigt på att skicka iväg Mamoudou Karamoko på lån till MOL. Sen test på William Clem som utgick tidigt mot Breidablik. Orri Oskarsson hattrick i den matchen och har så klart förhoppningar om speltid även här. Davit Khocholava fortfarande skadad och kommer ej att kunna medverka här. Randers på sjundeplats har två 2-2 matcher i bagaget. Hugo Andersson räddade poäng långt in på stopptid borta mot Odense och senast hemma mot Hvidorve hade man 3,25 xg men fick nöja sig med en poäng. Tagit in Levadias målfarlige mittfältare Ernest Agyiri och han kan göra debut här. Köges målis Oskar Snorre dock en bit från att peta Patrik Carlgren i kassen. Skador på Mikkel Kallesoe och Daniel Hoegh. Visst kan Sparta matchen ligga i FCKs bakskallar men vi tror ändå man gör jobbet här.

Match 10
Karlstad - Sylvia 1
(TTT 9-0-1)

Hemmalaget på väg uppåt i tabellen. Har vunnit fyra av de fem senaste och den match man föll i var mot serieledande Sandviken. Vann borta mot Piteå i omstarten med 2-1. Moustafa Benshi avgjorde och känns för närvarande mest stabil av anfallarna där hans konkurrenter alla passerat 30 strecket. Till denna match är Erik Björndahl dock åter efter avstängning. Det samma gäller backen Christian Marigliano. På tal om försvarare så har man ny duo i Axel Wallenborg (Djurgården) och Henk van Schaik (Eintracht Trier). Sylvia vann i omstarten med 3-0 mot Vasalund men det var på hemmaplan. När man lämnar Östergötland återkommer man oftast utan poäng. Tagit poäng mot Umeå och Piteå förlorat mot lag som inte slutat på "eå". Leo Jonsson två mål senast och den att se upp med här tillsammans med Amer Ibrahimovic. Fem spelare ett gult från avstängning men inga avbräck denna gång. Knapp hemmaviktoria är vårt tips i denna match.

Match 11
Vasalund - Hammarby TFF 1
(TTT 10-0-0)

Vasalund åkte på en rejäl smocka i omstarten när Sylvia besegrade dem med 3-0. Är nu bara en förlust från att ha lika många segrar som nederlag. Åtta vinster och sju förluster är facit efter femton spelade matcher. Är tillsammans med jumbon Stocksund de enda lagen i serien som ännu inte kryssat. Målis Diego Georgis och anfallaren Emil Bellander nya i truppen. Niklas Maripuu tillbaka efter avstängning men nu är målfarlige anfallaren Petrus Kocedag borta pga tre gula kort under säsongen. Frank Odhiambo kunde hoppa in med kvarten kvar senast och därmed inga kända skadefrånvaron för tränare Dimitrios Giantsis. Sämst form i serien har Hammarby TFF som förlorat sju raka matcher. Sex innan vila och i omstarten så blev det 0-1 mot Sollentuna. Nu väntar nytt 08-derby. Fått in två till knattar i Rasmus Granath (AIK) och Eric Marshage (Torino U-19). Marshage fick starta senast men klev av efter en halvtimme. Vasalund det bättre laget men vem ska göra mål när Kocedag är avstängd. Vi tar med krysset även om HTFF är i usel form så finns Deniz Gul som ett hot framåt.

Match 12
Ariana - Åtvidaberg 1
(TTT 8-1-1)

Två lag som avslutade första delen av säsongen med förlust och inledde andra halva med samma resultat. Ariana på åttonde plats dock bra hemma där man har tre raka segrar utan insläppta mål. Har stört topplagen Oddevold och Falkenberg på bortaplan och bara förlorat med 1-2. Bra debut senast av Malmö FF-lånet Melker Ellborg som direkt förpassade nederländaren Max van Herk till bänken. Edriss Hushmand drog på sig rött kort på stopptid och är här avstängd tillsammans med Noor Zadran som åkte ut mot Ängelholm där han bara hann spela sex minuter i combacken (hade innan varit avstängd för tre gula kort). Sex spelare på två gula kort som får passa sig här för att inte bli avstängda mot Oskarshamn i nästa omgång. Ahmed Awad är bäste målskytten och det var även han som tröstmålade senast mot Falkenberg. En poäng bakom Ariana ligger bortasvaga Åtvidaberg. Fem raka utan poäng på resande fot och 2-13 i målskillnad skrämmer inte direkt. Tre mål i baken senast när man gästade Tvååker. Adrian Pettersson tog sitt tredje gula kort för säsongen och medverkar inte här. Carl Thulin stod över senast men tillbaka här? Kammar troligtvis noll i Skåne.

Match 13
Vänersborg - Norrby X
(TTT 4-3-3)

Det är ett getingbo i botten av serien och där befinner sig dessa båda gäng. Hemmalaget åkte på stryk mot lilla Ahlafors i omstarten. Ahlafors som innan dess släppt in fyra, fem och sex bollar i de tre senaste matcherna höll nu nollan och vann med 1-0. Inget bra omen för Vänersborg som nu är på negativ kvalplats. Ali Al Habobi, Hani Shurrab, Paul Khajo, Axel Olsson ej med senast men Ylli Podrimcaku var åter och Valon Gashi kunde hoppa in efter långtidsfrånvaro. Norrby trodde vi en del på i omstarten men det blev bara kryss hemma mot Oskarshamn. Ändå ett litet steg framåt då man avslutade första halvan av säsongen med fyra raka torsk. Förstärks här av Teodor Wålemark som är tillgänglig efter varit avstängd senast. Hoppas här även ha Max Andersson och Anton Wede redo. Gudni Omarsson, Linus Dahl, Olle Backlund, Jakob Andersson och Henry Meja troligen borta även denna gång. Svårtippad historia som vi gärna helgarderar.


STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Blackburn - West Bromwich X
2. Bristol City - Preston 1X
3. Middlesbrough - Millwall 1X2
4. Norwich - Hull X
5. Plymouth - Huddersfield 1X2
6. Stoke - Rotherham X
7. Swansea - Birmingham 1
8. Watford - Queens Park Rangers 1X
9. FC Köpenhamn - Randers 1
10. Karlstad - Sylvia 1
11. Vasalund - Hammarby TFF 1X
12. Ariana - Åtvidaberg 1
13. Vänersborg - Norrby 1X2

MÅLTIPSET (9 Raders)

9. FC Köpenhamn - Randers
11. Vasalund - Hammarby TFF
15. Piteå - Sandviken
17. Notviken - Team TG
18. FC Gute - Skiljebo
20. Österåker - Hudiksvall
21. Farsta - Nyköping
26. Carlisle - Fleetwood
28. Portsmouth - Bristol Rovers


FULLTRÄFF (Grundrad)

1. Blackburn - West Bromwich 2 mål
2. Bristol City - Preston 2 mål
3. Middlesbrough - Millwall 2 mål
4. Norwich - Hull 0 mål
5. Plymouth - Huddersfield 2 mål
6. Stoke - Rotherham 0 mål
7. Swansea - Birmingham 1 mål
8. Watford - Queens Park Rangers 2 mål
9. FC Köpenhamn - Randers 4 mål
10. Karlstad - Sylvia 1 mål
11. Vasalund - Hammarby TFF 4 mål
12. Ariana - Åtvidaberg 2 mål
13. Vänersborg - Norrby 2 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Middlesbrough - Millwall Wildcard / Alltid Rätt
2. Norwich - Hull X + under 2,5 mål
3. Watford - Queens Park Rangers 1X + under 2,5 mål
4. Blackburn - West Bromwich X + under 2,5 mål
5. Stoke - Rotherham X + under 2,5 mål
6. Swansea - Birmingham 1 + under 2,5 mål
7. Bristol City - Preston 1X + under 2,5 mål
8. Plymouth - Huddersfield 1X2 + under 2,5 mål
9. Derby - Wigan 1X + över / under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!

18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto