Stryktipset Tips 8/4 2023

Publicerad på 7 Apr 2023 - 21:38

Aston

Aston

Jan Wickberg

7 Apr 2023 - 21:38

Denna vecka hämtas matcherna på stryktipset från olika toppligor i Europa förutom Premier League. Detta pga att Championship hade speldag redan under fredagen och det samma gällde för League 1 och League 2. Måltipset fyller på med matcher från Tyskland, Nederländerna och Skottland. Påskharar och äggkoppar fram så kör vi! 

STRYKTIPSET 2022-04-08 15:59

Match 1
Southampton - Manchester City 2
(TTT 0-0-10)

Botten mot toppen. Southampton parkerar på sista plats i Premier League och det ser mörkt ut. Kolsvart är det dock inte eftersom det bara är tre poäng till "säker mark" och ytterligare tre till Palace som ligger på tolfte plats. Hemma på St Mary's har Saints 1-1-1 på de tre senaste. Kvitterade på straff i 90+3 mot Tottenham, starkt av James Ward-Prowse att sätta den efter ha bränt från 11 meter mot Leicester. Manager Ruben Selles hade hoppats ha Mohammed Salisu och Che Adams tillbaka efter skador här men så ser det ej ut att bli. Får i stället hålla tummarna för Armel Bella-Kotchap som gick sönder mot Tottenham kan medverka efter missat Hammers-matchen. På gränsen tuffe Duje Caleta-Car redo att ersätta. Juan Larios och Valentino Livramento medverkar står över. Manchester City ser ut att bli kvar på andraplats. Åtta poäng upp till förstaplatsen och elva ned till tredjeplats med tio matcher kvar av säsongen. Manager Pep Guardiola kan komma att lufta lite manskap här då Champions League spel mot Bayern Munchen på schemat kommande vecka. Aymeric Laporte, Kyle Walker, Rico Lewis, Sergio Gomez, Cole Palmer, Kalvin Phillips och Bernardo Silva är namn som kan finnas i Guardiolas planer. Lär knappast chansa med Erling Haaland som stod över senast pga skada. Phil Foden kommer ej till spel då han vilar efter akut blindtarmsoperation. Här blir det (parkerad) buss mot Ferraris i ytterfilen. Tvåa.

Match 2
Tottenham - Brighton X
(TTT 7-2-1)

Europaplatskamp där Tottenham är på femteplats och Brighton positionen efter men med två matcher färre spelade. På hemmaplan har Tottenham fyra raka segrar. Släppte in en boll mot Forest men höll nollan mot Manchester City, West Ham och Chelsea. Gjort sig av med manager Antonio Conte och tränas säsongen ut av Contes underhuggare Cristian Stellini, som inledde med 1-1 mot Everton. Fick i den matchen Lucas Moura utvisad och brassen är avstängd här. Mindre bra då man har skador på Ben Davies, Yves Bissouma, Ryan Sessegnon, Emerson Royal och Rodrigo Betancur. Även Richarlison som stod över senast känner av skada men ska testas sent. Heung-Min Son helt iskall och Arnaut Danjuma borde verkligen få chansen bredvid Harry Kane / Dejan Kulusevski. Brighton obesegrade i de fem senaste ligamatcherna och med match till godo på konkurrenterna siktar man så klart på Champions League. Bytte senast ut Alexis Mac Allister och Moises Caicedo i slutet av matchen men det var mer en säkerhetsåtgärd och duon bör kunna starta här. Tariq Lamptey, Adam Lallana, Jakub Moder och Jeremy Sarmiento dock borta pga skador. Yasin Ayari fick ett par minuter senast och hoppas på något liknande här. Jason Steele nu förstavalet i kassen och Robert Sanchez får vakta bänken. Tottenham målas upp som (för) stor favorit och det känns riskabelt så pensla på med många tecken här är vår rekommendation!

Match 3
Wolverhampton - Chelsea 2
(TTT 1-0-9)

Två lag med sviktande form. Wolves i allra högsta grad inblandade i nedflyttningsstriden efter endast en pinne på de tre senaste. Poängen kom senast när man lirade 1-1 mot Nottingham. Har till denna match både Jonny Otto och Ruben Neves avstängda. På skadelistan finns Chiquinho, Hee-Chan Hwang, Sasa Kalajdzic och Boubacar Traore. Duon Hugo Bueno och Toti kunde spela senast efter skadefrånvaro. Anfallaren Diego Costa få starta mot sin gamla klubb men både Raul Jimenez & Matheus Cunha går före i vår bok. Backen Nelson Semedo har tagit fyra gula kort på de fem senaste och nu bara ett från två matchers avstängning. Chelseas förlust mot Aston Villa förra helgen blev droppen för ledningen som valde att avskeda manager Graham Potter efter bara 31 matcher på bänken. Hoppas på sikt kunna knyta Julian Nagelsmann till klubben men här är det Frank Lampard som basar över spelarna. Bruno Saltor fick coacha senast när man spelade 0-0 mot Liverpool. Fick två mål bortdömda av VAR och hade chanser nog att vinna matchen. Nyckelspelaren N'Golo Kante är åter efter skada och var strålande senast och bör tillsammans med Joao Felix kunna såra Wolvesförsvaret. Mateo Kovacic skapar också en del oreda och står på tur att måla. Mason Mount bänkade i de två senaste men bör bli återkallad av Lampard. Skador stör på Thiago Silva, Cesar Azpiliceuta, Pierre-Emerick Aubameyang och Armando Broja. Vi tror Lampard bänkar trötta spelare som Marc Cucurella, Ruben Loftus-Cheek och Mykhailo Mudryk och inleder med en trea på bortaplan. Tvåan spikas så länge den håller sig under 50%

Match 4
Aston Villa - Nottingham 1
(TTT 10-0-0)

Tabellsjuan Aston Villa har bra flyt och trots en näst intill usel insats mot Leicester senast kunde man bärga tredje raka segern. Ollie Watkins fortsatt het och satte sitt elfte mål för säsongen. Inhopparen Bertrand Traore drog dit segerbollen ett par minuter före full tid. Villa fick spela sista 20 minuterna med en man mer men skapade föga och stora delar av matchen lallade man bara runt bollen i backlinjen så här krävs det bättre offensivlusta framför allt från högerkanten där Jakob Ramsey och Leon Bailey var rätt osynliga. Manager Unai Emery lär väl knappast ändra om i startelvan även om vi gärna sett Jhon Duran starta på bekostnad av Leon Bailey. Skador på en i varje lagdel då Jed Steer (mv), Matty Cash (b), Boubacar Kamara (m) och Philippe Coutinho (om / a) är borta. Nottingham ett av fyra lag på 27 poäng och bara marginell målskillnadsfördel gör att man ligger ovanför nedflyttningsstrecket. Värvat in hur många spelare som helst men det är en egen produkt som gör skillnad och kanske kan rädda kvar laget i Premier League. Brennan Johnson är hjärtat i Forest och den som alltid ger järnet och har ännu inte lockats av slantarna från storlagen. Att man har ett utsatt skadeläge är ingen nyhet. Dean Henderson (mv), Willy Boly, Omar Richards, Giulian Biancone, Scott McKenna, Jesse Lingard, Ryan Yates och Chris Wood lär alla missa och även frågetecken för Serge Aurier och Emmanuel Dennis. Om inte Dennis kan medverka så ligger landsmannen Taiwo Awoniyi bra till att ersätta då nigerianen är åter efter skada och hoppat in i de två senaste. Trolig etta även om över 75% är i högsta laget så behöver vi garderingarna bättre på annat håll.

Match 5
Brentford - Newcastle 2
(TTT 1-0-9)

Serienian Brentford har två poäng på de tre senaste matcherna så lite vägskäl vart säsongen ska ta vägen. En seger då har man fortsatt vittring på Europa men blir det förlust och andra resultat går emot The Bees så blir det lång väg att flyga. Hemma i London är man dock fortfarande starka och har endast en förlust under säsongen på Community Stadium. Mittfältsduon Vitlay Janalt och Frank Onyeka har missat de senaste matcherna men på väg tillbaka nu och om det vill sig väl kan de redan här vara aktuella för spel. I så fall är det endast Kristoffer Ajer och Keane Lewis-Potter som ej kommer till spel. Pontus Jansson har varit åter i startelvan då manager Thomas Frank kört med fembackslinje på slutet. Då Newcastle är tufft motstånd så kan det bli samma visa här trots att man har hemmaplan. Mads Roerslev fick starta senast efter skadefrånvaro och här känns det 50/50 mellan honom och Aaron Hickey om högerbacksplatsen. Newcastle går bra och har fyra raka segrar. Den formen är det bara ettan Arsenal och tvåan Man City som kan matcha. Efter 2-1 (Wolves), 2-1 (Forest) och 2-0 (Man United) lossnade det mot West Ham senast då det blev 5-1 på bortaplan. Inhoppande Alexander Isak bjöds på ett mål av Hammers keeper Lukasz Fabianski som helt sonika gav honom bollen. Isaks främst konkurrent om centrala anfallsplatsen, Callum Wilson stod för två mål och lär bli svår att flytta på här. Emil Krafth, Ryan Fraser & MIguel Almiron skadade. Vi förväntar oss en bra match som gärna får bli målrik. Chansspikar tvåan på lilla systemet.

Match 6
Fulham - West Ham 2
(TTT 6-0-4)

Inte mycket går Fulhams väg för tillfället. Efter förlusterna mot Brentford och Arsenal i ligan kom den omdiskuterade cupmatchen mot Manchester United där man fick två gubbar + managern utvisade och senast mot bottengänget Bournemouth kom fjärde raka nederlaget. Målis Bernd Leno var tillbaka i gamla synder och fumlade till det rejält tillsammans med backen Antonee Robinson vid andra insläppta målet. Framåt var Andreas Pereira helt ok men i övrigt stiltje och visst såg man att Willian och Aleksandar Mitrovic saknades. Till denna match är Willian åter men Mitrovic blir kvar i skamvrån minst sju matcher till. Även manager Marco Silva blir borta två matcher till. Tur i oturen är att man nästan är helt befriade från skador i truppen. Layvin Kurzawa och Neeskens Kebano de enda som bearbetas av fysteamet för närvarande. West Ham på femtonde plats i stort poäng behov. Har en match till godo på konkurrenterna i botten men även om det blir vinst där så skulle man bara vara tre poäng från nedflyttningsplats. Managers har rykt som aldrig förr i Premier League men David Moyes är kvar på posten i Hammers än så länge. 1-5 hemma mot Newcastle senast gav honom dock ingen arbetsro direkt och ett par nederlag till så kan det bli tränarbyte även i östra London. Ska till veckan till Gent för kvartsfinal i Europa Conference League men det är nog inget man högprioriterar utan det är full fokus på att hänga kvar i Premier League. Så räkna med bästa elvan här. Danny Ings förväntas starta på topp och även Maxwell Cornet kan få chansen. X2!

Match 7
Leicester - Bournemouth 1
(TTT 10-0-0)

Viktigt bottenmöte mellan två lag som befinner sig på fel sida nedflyttningsstrecket. Leicester som gett manager Brendan Rodgers foten hade hoppas kunna ta in Chelseas avskedade manager Graham Potter men enligt uppgifter så tackade Potter nej i första skedet. Adam Sadler (inte komediskådisen han heter Adam Sandler) basar tills vidare. Var värda minst en pinne mot Aston Villa men kammade noll efter att i andra halvlek fått Kiernan Dewsbury-Hall utvisad och fått se Villa avgöra med tre minuter kvar. Det enda man klaga på gällande Sadlers coachning är att Jamie Vardy fick vara kvar på planen så pass länge och att Patson Daka bara fick en kvart medan Kelechi Iheanacho inte ens kom in från bänken. Här är Dewsbury-Hall avstängd och Vardy bör bänkas. Tete och Daka / Iheanacho ersätter duon. Boubakary Soumare kan också få chansen på mitten på bekostnad av Nanpalys Mendy. Ryan Bertrand, Justin James och Youri Tielemans finns hos fysteamet för skadebehandling. Jonny Evans åter i träning och testas sent. Bournemouth krigar på med framför allt på bortaplan väger man oftast för lätt. Besegrat Liverpool och Fulham i närtid men dessa vinster kom på hemmaplan. Endast åtta poäng under hela säsong på resande fot. Skadeläget har lättat och senast kunde nye Illya Zabarnyi göra debut och kanske får start nu. Marcus Tavernier också redo att starta efter två fina inhopp. Ryan Fredericks, Marcos Senesi och Junior Stanislas kan ej medverka pga skador. Spelare för spelare råder det klasskillnad här, upp till bevis för rävarna!

Match 8
Lazio - Juventus X
(TTT 5-3-2)

Tabelltvåan Lazio är i fin form med fyra segrar på de fem senaste. Är inget lag som öser in mål då man på dessa fem har 5-0 i målskillnad. Har inget Europaspel som väntar till veckan då man rök mot AZ redan i åttondelen. Hoppas här kunna starta anfallaren Ciro Immobile som varit indisponibel pga skada men som senast kunde hoppa in mot Monza. Bakåt är Adam Marusic tillbaka efter varit avstängd senast efter röda kortet i derbyt mot Roma. Matias Vecino var avstängd i derbyt och petad senast så vi får se om han tar tillbaka sin centrala mittfältsposition eller om Danilo Cataldi har petat honom för gott. Inga skador som stör i huvudstadsklubben. Juventus hade varit före Lazio i tabellen om man inte drabbats av 15 poängs avdrag för bokföringsstrul. Är ändå bara sex pinnar från Champions League plats så formen är god hos den gamla damen. Kan blixtra till med målrika matcher men de två senaste har slutat 1-0 (Inter borta och Verona hemma). Var även sekunder från 1-0 mot Inter i cupen men fick nöja sig med 1-1 efter åkt på straff långt in på stopptid. Juves målskytt i matchen Juan Cuadrado var en av många upprörda spelare och fick syna domarens röda kort. Dock ej avstängd här då det endast gäller cupen. Moise Kean däremot avstängd och ser matchen från läktaren. Sena tester på Leonardo Bonucci, Paul Pogba och Federico Chiesa som alla dras med skador men kunnat träna under veckan. Tänkbart spikkryss på Stadio Olimpico, mellan två lag som ser väldigt starka ut defensivt.

Match 9
Atalanta - Bologna 1
(TTT 10-0-0)

Atalanta hade en svag andra halva av vintern med endast en vinst på sex matcher men har fått ny kraft i takt med att våren kommit. 2-1 mot Empoli följdes upp med 3-1 mot Cremonese. Marten de Roon förste målskytt för Atalanta i båda dessa matcher och det var nederländarens två första för säsongen så även sydholländaren har vårform. På topp hoppas Ademola Lookman och Rasmus Höjlund få chansen men colombianska duon Luis Muriel / Duvan Zapata är inte lätt att flytta på. Även Jeremie Boga lurar i vassen och stärkte sina aktier efter målet senast. Backen Rafael Toloi avstängd och manager Gian Piero Gasperini hoppas kunna ersätta honom med Berat Djimsiti som kan vara åter efter skada. Hans Hateboer, Teun Koopmeiners och Lukas Vorlicky lär dock missa här. Bologna på åttonde plats tog senast en trea (mot Udinese) efter tre raka innan dess utan trepoängare. Inget vidare bortalag då man endast har vunnit fyra av tretton. Målis Lukasz Skorupski hade käkat något olämpligt under landslagssamlingen och stod över mot Udinese pga sjukdom men har nu kryat på sig och tar tillbaka vantarna från Francesco Bardi som höll nollan när han fick chansen. Skador på Andrea Cambiaso och Marko Arnautovic. Trots hög streckning så blir det hemmalaget som får förtroendet i första hand.

Match 10
Torino - Roma 1
(TTT 0-1-9)

Torino är den här säsongen det klassiska mittlaget. Är på tionde position har 10-8-10 på sina 28 matcher och är ungefär lika bra hemma som borta. Att man på sina tre senaste har 1-1-1 visar också att det kan gå lite hur som helst när laget sparkar boll. Har anfallaren Antonio Sanabria i bra slag med fyra mål på de sex senaste matcherna. Bakom honom dock rätt tunt men nu är Nicola Vlasic åter efter skadetrassel och Yann Karamoh som hade mål i de två senaste innan skada kan också vara åter här. Pietro Pellegri också åter efter skada. Sena tester på David Zima, Ola Aina, Ivan Ilic och Ronaldo Vieira. Tabellfemman Roma har svag bortaform och endast tagit en pinne på de fyra senaste. Kunde allra senast besegra Sampdoria hemma men det dröjde till att man fick spela 11 mot 10 innan målen började rulla in. Noterbart är att det delats ut sex röda kort i Romas fyra senaste matcher. Alla har inte drabbat vinröd spelare men det är tuffa drabbningar när Roma är ett av lagen på plan. Hade senast hela fyra man avstängda men samtliga dessa (Roger Ibanez, Marash Kumbulla, Gianluca Mancini och Bryan Cristante) är åter här. Framåt fightas tre man om två platser så någon av Pablo Dybala, Andrea Belotti eller Tammy Abraham får ta plats på bänken. Bara Rick Karsdorp skadad. Ta med många tecken här och håll tummarna för ettan som i skrivande stund ligger under 25%

Match 11
Real Madrid - Villarreal 1
(TTT 10-0-0)

Real är hela tolv poäng bakom ärkerivalen Barcelona så det lutar åt att man får hålla fokus på andraplatsen och sikta på att bli bäst i stan genom att få Atletico bakom sig. Fem poäng till godo på huvudstadskonkurrenten. Senast fick stackars Valladolid sota för att man torskade mot Barca (1-2) och kördes över med 0-6. Karim Benzema tre av målen. Även i Copa del Rey slog fransmannen till med hattrick när man fick revansch på Barcelona och vann med 4-0. Totalt 4-1 och avancemang till final där Osasuna väntar i maj. Sen test på Rodrygo men annars bara Ferland Mendy som är utanför truppen pga skada. Landsmannen Eduardo Camavinga en fullgod ersättare. Champions League spel väntar till veckan då Chelsea kommer på besök. Vilar säkert spelare i slutet av matchen. Villarreal på sjätteplats är i bra slag med fyra segrar på de fem senaste i ligan. Dock en besvikelse att man inte kunde ta sig förbi Anderlecht i Europa Conference League slutspelet. Gamle Pepe Reina (40 år) vaktar buren. En annan ålderman, Raul Albiol (37) ska testas sent och se om kroppen håller. Gerard Moreno och fransmännen Francis Coquelin & Etienne Capoue står över pga skador. Nicolas Jackson står också över då han är avstängd efter två gula kort senast mot Real Sociedad. 1X lär räcka här.

Match 12
Espanyol - Athletic Bilbao 2
(TTT 2-1-7)

Barcelonas lillebror, Espanyol har sämst form av alla lag i LaLiga. Fyra raka nederlag har gjort att man halkat ned under strecket. Precis som i engelska Premier League är det många lag som är indragna i bottenstriden i LaLiga och vinner Espanyol här kan de skutta upp till 14e plats. Det man får ta med sig i dessa förlustmatcher är att man i alla fall gjort mål i dem. Har Martin Braithwaite (dansk landslagsman) och Joselu, som vid 33 års ålder gjorde succedebut i spanska landslaget, framåt. Bör så klart återkalla målis Alvaro Fernandez som av någon anledning varit bänkad i de sex senaste. Fernando Pacheco höll nollan mot Elche men sen har det rasat in mål bakom honom så manager Luis Garcia bör tänka till på den posten. Skador på Brian Olivan, Adria Pedrosa och Gori. Får åter Leandro Cabrera från avstängning och han ersätter Sergi Gomez som nu är avstängd efter sitt röda kort mot Girona. Bilbao på sjunde plats har några poäng upp till Europaplats men bortaformen är helt ok med två segrar, ett kryss och en förlust på de fyra senaste. Föll efter förlängning i Copa del Rey och därmed blir det ingen final för baskerna denna säsong. Lite surt men nya tag här. Bröderna Williams förväntas starta på topp och de har tillsammans nio mål denna säsong men bäste målskytten Oihan Sanchet har inte målat på nio matcher. Saknar Jon Morcillo, Ander Herrera och Inigo Lekue som är skadade. Landslagskeepern Unai Simon dock åter men inte säkert han tar handskarna från Julen Agirrezabala. Tror att ett slumpmål kan avgöra matchen och helgarderar!

Match 13
Nice - Paris Saint Germain X
(TTT 1-0-9)

Kryssglada Nice har fyra raka enpoängare och befinner sig för närvarande på åttonde plats i Ligue 1. Fick en tuff lottning i Europa Conference League där man kommande vecka ställs mot Basel efter ha slagit ut Sheriff Tiraspol i förra rundan. Finns flera kända ex-Premier League ansikten i truppen där Joe Bryan är den minst kände medan de flesta känner till keeper Kasper Schmeichel, Ross Barkley och Aaron Ramsey. Även Arsenal-floppen Nicolas Pepe är i klubben på lån. På topp finns en intressant anfallare i Terem Moffi som efter öst in mål i den litauiska ligan hamnat i Nice via Kortijk i Belgien och Lorient. Fyra mål på sju matcher är bra och han bör få starta här. Skador på Youcef Atal, Jordan Lotomba och Sofiane Diop. Duon Hichem Boudaoui och Mattia Viti saknades senast pga sjukdom men kan vara tillbaka här. Vad har hänt med PSG? Håller man på att slarva bort ligatiteln? Frågan är befogad efter förlusterna mot Rennes (0-2) och Lyon (0-1). Båda på hemmaplan så kanske skönt att lira borta nu utan press från hemmafansen. Är ganska hårt skadedrabbat med spelare som Nordi Mukiele, Sergio Ramos, Presnel Kimpembe, Carlos Soler och Neymar borta samt sena tester på Juan Bernat och Marco Verratti och då visar det sig att truppen inte är superfet. Leo Messi och Kylian Mbappe kan så klart avgöra på egen hand men då måste de få bollar att jobba med och vem ska servera dem? Om råd så gardera tvåan så långt det går!

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Southampton - Manchester City 2
2. Tottenham - Brighton 1X
3. Wolverhampton - Chelsea 2
4. Aston Villa - Nottingham 1
5. Brentford - Newcastle 2
6. Fulham - West Ham X2
7. Leicester - Bournemouth 1
8. Lazio - Juventus X
9. Atalanta - Bologna 1
10. Torino - Roma 1X2
11. Real Madrid - Villarreal 1X
12. Espanyol - Athletic Bilbao 1X2
13. Nice - Paris Saint Germain 1X2

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Southampton - Manchester City
5. Brentford - Newcastle
18. Hertha Berlin - Leipzig
19. PSV Eindhoven - Excelsior
21. Heerenveen - Volendam
22. Vitesse - Go Ahead Eagles
24. Motherwell - Livingstone
29. Hamilton - Cove Rangers
30. Iverness - Raith

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Southampton - Manchester City 5 mål
2. Tottenham - Brighton 2 mål
3. Wolverhampton - Chelsea 2 mål
4. Aston Villa - Nottingham 3 mål
5. Brentford - Newcastle 5 mål
6. Fulham - West Ham 2 mål
7. Leicester - Bournemouth 1 mål
8. Lazio - Juventus 0 mål
9. Atalanta - Bologna 1 mål
10. Torino - Roma 3 mål
11. Real Madrid - Villarreal 1 mål
12. Espanyol - Athletic Bilbao 1 mål
13. Nice - Paris Saint Germain 2 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Southampton - Manchester City 2 + över 2,5 mål
2. Wolverhampton - Chelsea 2 + under 2,5 mål
3. Tottenham - Brighton 1X + över / under 2,5 mål
4. Brentford - Newcastle 1X2 + över / under 2,5 mål
5. Leicester - Bournemouth 1 + under 2,5 mål
6. Atalanta - Bologna 1 + under 2,5 mål
7. Torino - Roma Wildcard / alltid rätt
8. Lazio - Juventus X + under 2,5 mål
9. Real Madrid - Villarreal 1X + under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto