Stryktipset Tips 8/7 2023

Publicerad på 7 Jul 2023 - 22:38

Aston

Aston

Jan Wickberg

7 Jul 2023 - 22:38

Finland och Brasilien dominerar Stryktipskupongen. Fyra matcher från vårt östra grannland och fem matcher från det stora landet i väst. Även övriga Norden får vara med på ett hörn. Två matcher från Sverige, en från Norge och en från Island gör kupongen komplett. Måltipset fyller på med fler svenska matcher, MLS och en till isländsk fight. Big 9 håller sig inom vårt rikes gräns och bjuder enbart på matcher från Allsvenskan och Superettan. Förra veckan var vi åter nära 13 rätt på stryket eller 12 rätt om vi ska vara ärliga för VPS seger mot Inter såg vi inte komma. Nog om förra vecka nu till genomgång av veckans kupong och systemförslag. Brassestolar och bastubad nu kör vi!

STRYKTIPSET 2023-07-08 15:59

Match 1
Brommapojkarna - Degerfors 1
(TTT 10-0-0)

Två rätt formsvaga lag drabbar samman på Grimsta IP. Hemmalaget BP har under säsongen visat fina takter framför allt på bortagräs där man besegrat lag som IFK Norrköping och Kalmar FF. Föll i omstarten borta mot AIK med 0-2. Var inte alls med i första halvlek men efter paus såg det bättre ut men någon nätkänning blev det ej den gången. Oscar Pettersson bästa målskytt med fyra baljor och känns som hotet framåt tillsammans med Ludvig Fritzson som hittat rätt tre gånger under säsongen. Backarna Andre Calisir och Alexander Abrahamsson stod över mot Gnaget pga skador. Viktor Agardius har lämnat och ersättaren Rebin Sulaka är skadad och kunde inte debutera senaste. Degerfors bara en poäng från negativt kval. Har bara fem poäng på de nio senaste matcherna och senast föll man rättvist hemma mot Värnamo. Sondre Rossbach tog plats i målet och det var inte hans fel att man föll så vi gissar att han får förnyat förtroende här. Skador på Oscar Wallin, De Pievre Ilunga, Dijan Vukojevic och så har man Rasmus Örqvist avstängd. Saknar även Diego Campos som lirar Gold Cup med Costa Rica. 9 av 14 mål har trion Örqvist, Campos och Vukojevic stått för, så utan dem blir det svårt att störa BP på bortaplan. Pashang Abdulla ny från J-Södra där han hann med åtta mål på tolv matcher.

Match 2
Gefle - AFC Eskilstuna 1
(TTT 8-2-0)

Gefle hade en svag senvår men gick till sommarvila med 3-2 mot Öster som sista resultat. Vinst ska dock inte övervärderas då man knappast var det bättre laget. 18-6 i målchanser till Öster visar på att det (framför allt i andra halvlek) var spel mot ett mål. Innan dess tre raka förluster och föll även i genrepet, inför omstarten, mot Brage. Niclas Håkansson tillgänglig och fick 90 min mot Brage. Två placeringar bakom Gefle finner vi AFC Eskilstuna som bara vunnit två av tolv matcher så här långt. Avslutade första delen av säsongen med att förlora mot Skövde på sista plats och nästjumbon Helsingborg. Nollade i fyra raka och inte heller mot Västerås i genrepet kunde man få bollen i nät (0-2). Får till denna match åter Samir Maarouf efter avstängning. Mattis Adolfsson hade under våren 4 raka matcher med gult kort (tre innan avstängning och en efter) men har nu fyra raka utan ostskiva, dags att ta kort här? Sen test på Jesper Modig som fanns med på bänken mot Västerås efter varit borta fem raka seriematcher. På bortaplan har AFC 1-2-3 att jämföra med Gefles hemmafacit som är 3-1-2. Vi tror inte på någon målfest här, utan 0-0 eller 1-0 ligger nära till hands.

Match 3
Viking Stavanger - Haugesund 1
(TTT 9-1-0)

Oljevikingarna i bra form och utökade senaste genom 2-1 vinsten borta mot Vålerenga segersviten till tre matcher. Lars Salvesen satte 1-0 efter knappa 20 minuter och på stopptid (90+6) avgjorde Niklas Sandberg som hoppade in när domarens ur visade 90. Lär väl ändå inte få nån startplats här då man inte har några nya skador i truppen. Dessutom är Sondre Björshol åter efter avstängning och Markus Solbakken har spelat klart U-21 EM. Gianni Stensness och Jost Urbancic borta sedan tidigare med långtidsskador. Haugesund kommer närmast från 2-1 hemma mot Odd. Senast man var med på kupongen så föll man borta mot Molde med 0-1. Sory Diarra hade ingen bra match då och fick syna rött kort i slutet av matchen. Avstängd mot Odd och även här får han se matchen från läktaren. Adrion Pajaziti ersätter då Alexander Söderlund är skadad. Haugesund betydligt bättre hemma och har 2-9 i målskillnad borta. Vi litat på vikingarna från Stavanger i denna match och låter ettan stå ogarderad!

Match 4
FC Haka - Inter Åbo X
(TTT 3-2-5)

Haka hade som väntat inte mycket att sätta emot Oulu senast. Kändes som att matchen var över redan efter 25 minuter då det stod 3-0 till Oulu. Det var Hakas sjunde förlust på åtta bortamatcher, så tur att man inte är lika svaga hemma i Valkeakoski. På Fabriksplan är man faktiskt obesegrade. Kanske svårt att tro när man bara spelat in åtta poäng på sex matcher men en trepoängare och fem kryssmatcher blir inte fler pinnar än så. Juan Lescano kunde inte medverka senast och utan honom har man inte mycket krut framåt. Backen Fallou Ndiaye klev av tidigt i Uleåborg men om det var skada eller bara taktiskt drag låter vi vara osagt. Niklas Friberg och Tuure Siira kunde inte medverka senast. Har köpt loss Elias Mastokangas från dagens motståndare efter lån förra året. Inter åkte senast på rejält med däng av jumbon VPS. Även om man är betydligt bättre hemma så såg vi inte den smällen komma. Fick Juho Hyvärinen utvisad men då hade man redan 0-2 i baken så utvisningen var inte det som avgjorde. Här är Hyvärinen borta pga avstängning. Finns viss chans att tränare Jarkko Wiss ändrar om i startelvan och spelare som Petteri Forsell och Matias Ojala kan få inleda på planen här. Känns som att det kan gå lite hur som helst i denna kamp och vi skäms inte för att helgardera matchen.

Match 5
KuPS - VPS 1
(TTT 9-0-1)

Serieledande KuPS mot jumbon VPS. Det brukar vara målsnålt när dessa gäng är i farten men så var inte fallet senast. KuPS slog Lahti med 4-3 på bortaplan. Joona Veteli verkar trivas bra mot Lahti då han satte en boll i hemmamötet och dubblade skörden på bortaplan. Även försvararen Saku Savolainen målgörare i båda mötena. Åkte i veckan ur cupen mot Mariehamn men kan ju trösta sig med att man fortfarande leder Veikkausliiga. Axel Vidjeskog tillbaka efter skada men Anton Popovitch och Jasse Tuominen har missat de två senaste kamperna. VPS skrällde senast när man vann hemma mot Inter Åbo med 3-0. Innan dess hade man bara gjort sex mål på tolv matcher. Målis Teppo Marttinen tog chansen i skadade Jonathan Viscosi frånvaro och framför honom var Mikko Pitkanen duktig och höll rent. Ghanagossarna Baba Mensah och Prosper Ahiabu tog säsongens fjärde ostskivor och är avstängda. Klart avbräck då duon är ordinarie startspelare. På bortaplan har VPS en poäng på sex matcher och kommer få svårt här. Marttinen kan säkert hålla nere siffrorna men vi tror på 1-0 eller 2-0 till hemmalaget.

Match 6
KTP - Ilves 1
(TTT 6-3-1)

Två jämnstarka lag som båda jagar slutspelsplats. Topp sex går vidare till mästerskapsserie medan 7 - 12 får fightas om att inte åka ur. KTP ligger i skrivande stund på sjunde plats. Har två raka vinster hemma på Arto Tolsa arena, 1-0 mot VPS och 2-0 mot Lahti. Hade så klart hoppas kunna ta sig vidare i cupen men Oulu blev för svåra när man tappade 1-0 till 1-2 sista kvarten. Mittfältsterriern David Ramadingaye åter efter avstängning. Även Willian Pozo-Venta Angell tillbaka efter landslagsspel med Kuba. Lassi Nurmos och Mika Martinez står dock över pga skador. Ilves kryssade inte helt oväntat senast då man mötte SJK på hemmaplan. Satte 1-0 i början av andra halvlek på straff men fick sedan straff mot sig och i samma veva åkte backen Mohammed Umar ut efter rött kort. Är liksom landsmännen i VPS avstängd här. Lauri Ala-Myllymäki har som vi befarade inte fått förnyat förtroende i matchtruppen efter svaga insatsen mot Inter. Doni Arifi stod över mot SJK i ligan men fanns med i cupvinsten mot VJS (4-0) där det rann iväg på slutet. 1X bär räcka för grön bock här.

Match 7
SJK - Honka X
(TTT 9-1-0)

Om tränare Joaquin Gomez var missnöjd efter förlusten mot Oulu var han knappast mer till freds med 1-1 mot Ilves senast. Keeper Ovie Ejeheri drog på sig straff som ledde till 0-1. Kvitterade sedan själv på straff när motståndarback tog bollen med handen, men trots en man mer sista 20 minuterna kunde man inte punktera matchen. På stopptid drog 1-1 straffskytten Jamie Moreno en armbåge i bakskallen på en Ilvesspelare och fick en pastejskiva av domaren. Så här är argentinaren avstängd och det är ett stort tapp då han svarat för sju av sjutton mål. Har backen Terry Yegbe åter efter landslagsspel med Ghana U23. Tabellfemman Honka har passande nog 5-5-5 på sina 15 matcher. Formen är fin med två kryss och två vinster på de fyra senaste. Hade 1-0 fram till stopptid senast mot HJK men blev straffade sent och fick nöja sig med en poäng. Inga problem med SalPa i cupen där Juan Alegria satte två av tre mål i 3-1 vinsten. Saknar mittfältaren Luis Ortiz som fått rätt mycket speltid på slutet. Finns dock bra ersättare i Kevin Jansen. Skador på Henri Aalto och Jerry Voutilainen men Edmund Arko-Mensah är åter efter precis som Yegbe hos SJK lirat U23 med Ghana. Farligt att stirra sig blind på tabellen här och vi tror absolut att Honka kan störa SJK som saknar sin stora stjärna.

Match 8
Vestmannaeyja - Fram Reykjavik 2
(TTT 9-1-0)

Bottenmöte i isländska Besta deild karla. IBV på tionde plats har förlorat åtta av tretton matcher. Hade en hemsk Majmånad då man föll i fem raka matcher. Juni var något bättre med sju poäng på fyra matcher. 2-0 senast mot KA var kanske inte helt rättvist men det gäller att sätta chanserna och det gjorde IBV. Jamaicanske landslagsmannen Richard King var inte kung i försvaret då han åkte på rött kort 20 minuter från full tid. Får se den här matchen från läktaren. Eidur Aron Sigurbjörnsson var åter senast men Halldor Thordason har missat de fyra senaste. Även varningsbenägne Jon Ingason (tre kort på tre matcher) har varit borta över två månader. På tal om kort så har man på de nio senaste matcherna tagit fyra röda kort och även om det sker i slutet av matcherna så kostar det ju minst en avstängning i nästkommande match. Gamla storlaget Fram är inte längre den dominerande klubben på ön. Känns lite IFK Göteborg / Rosenborg över dem. Ligger nia av tolv lag men bara tre poäng till HK på rätt sida strecket som skiljer mästerskapsfight från nedflyttningsångest. På resande snökänga en ynka pinne på sex matcher. Känns som att det bara är en tidsfråga innan det lossnar och man lyfter i tabellen med spelare som Tiago Fernandes, Fred Saraiva och rutinerade Gudmundur Magnusson framåt. Behöver dock förbättra försvaret. Mar Aegisson och Jannik Pohl skadade. 3-1 när lagen mötts i huvudstaden. Här tror vi att bortalaget kan överraska och brassen Saraiva kan bli en avgörande faktor i kampen med Guy Smit i hemmaburen.

Match 9
Vasco da Gama - Cruzeiro X
(TTT 5-1-4)

Tasco da Start för Vasco da Gama denna säsong kan man säga då laget endast har två lag bakom sig i Serie A. Åtta förluster på tretton matcher. Hemmaspelat har inte funkat nåt vidare men senast kom första trepoängaren då Cuiaba besegrades med 1-0. Jairs straffmål räckte den gången. Dessvärre saknades Jair senast pga skada och då föll man åter (0-2 Botafogo) På det stora hela är formen riktigt usel med sju förluster på de åtta senaste. Skador på Riquelme Carvalho, Patrick de Lucca och Cauan Barros. Har Gabriel Pec åter efter avstängning. Lucas Piton tog sitt tredje gula kort senast och är avstängd här. Cruzeiro på tolfte plats kämpade till sig 0-0 senast borta mot Internacional. Backen Lucas Oliveira tog i lite i överkant och fick dubbla ostskivor av domaren. Kom till duschen 20 minuter innan lagkamraterna och har nu gott om tid att torka då han är avstängd. Wesley Gasolina, Reynaldo, Ramiro Benetti, Daniel Junior, Wallisson Maximo och Rafael Bliu skadade. Richard på väg tillbaka men troligen ej redan här. Tänkbart att spika krysset i detta förväntade målsnåla möte.

Match 10
Cuiaba - Bahia 1
(TTT 9-0-1)

Två lag som för närvarande befinner sig utanför Sydamerika-spel men på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Cuiaba har 1-2-3 på hemmaplan. Det fina i kråksången är att vinsten kom senast när man halvkrossade Santos med 3-0. Skönt att direkt studsa tillbaka efter 0-1 torsken mot bottenkollegan Vasco. Pablo Ceppelini stod för två assist och kommer knappast att tappa sin startplats efter den matchen. Har till denna match både Alan Empereur och Fernando Sobral tillbaka efter avstängningar. Anfallaren Deyverson i bra form med fyra mål på de sex senaste matcherna. Jonathan Cafu väntar dock fortfarande på första baljan för säsongen. Har två nya namn i Lucas Mineiro (m, Braga, lån) och Clayson (m, Nagasaki) dock är båda i lite rostig form så oklart om de medverkar här. Bahia gick vi emot förra veckan och det var klokt då man föll hemma mot Gremio med 1-2. Var dock spännande hela vägen då man åkte på förlustbollen på stopptid. Spelarna fick säkert deja vu när man mötte samma lag i cupen och även där släppte in mål i 90+5. Hade dock 1-0 fram till dess så hoppet lever inför returen på torsdag. Har manfall i truppen då det är skador på Matheus Bahia, Marcos Victor, Yago Felipe, Raul Gustavo, Gabriel "Biel" Teixeira, Vitor Jacera, David Duarte och Danilo Fernandes. Dessutom är Cicinho avstängd så det blir att pussla för tränare Renato Paiva. Här tror vi mer på Cuiaba som spinner vidare på Santosmatchen.

Match 11
Atletico Mineiro - Corinthians 1
(TTT 8-2-0)

Tabelltian Atletico Mineiro föll i hemmapremiären mot Vasco men sedan har man två vinster och tre kryss hemma i Belo Horizonte. Fått två onödiga röda kort på slutet. Renzo Saravia åkte ut i minut 90 mot Fortaleza och senast i 2-2 matchen mot America var det rutinerade Hulk som tog sitt andra gula kort i 90+8. Även tränare Luiz Scolari (74) fick syna pastejskiva så här står man utan tränare och bäste målskytten. Saravia är åter och tar troligen tillbaka sin ytterbacksplats medan Eduardo Vargas ersätter Hulk på topp. Bruno Fuchs och Hyoran Dalmoro skadade medan Pedrinho ska testas sent. Ska möta Palmeiras i Copa Libertadores men det först i Augusti så många seriematcher innan dess. Corinthians på sextonde plats i rätt svag form. Känns som att det blivit mycket med seriespel, Copa Libertadores och cupen. Åkte ur Copa Libertadores så får nu spela Copa Sudamericana och är även illa ute i inhemska cupen efter förlorat första mötet mot America med 0-1. Har samma resultat gånger två i ligan på sistone. Både mot Bragantino och Athletico Paranaense blev det uddamålsförluster mot. På bortagräs har man i ligan en vinst och sex förluster. Har tappat Gustavo Mantuan och Du Queiroz till Zenit. Yuri Alberto som också var en sväng i St Petersburg har haft det trögt med målskyttet så här långt och även bäste poängplockaren Roger Guedes har lite måltorka. Junior Moraes vette katten om han kommer att lira nåt mer på den här nivån. Dras med skador och har hunnit bli 36 bast. Andra med skador i Corinthians är Chrystian Barletta, Angel Romero, Renato Augusto, Victor Cantillo och Gustavo Silva. Sen test på Paulinho (japp gamla Tottenhambrassen). Vi håller hemmalaget som det bättre även utan sin stora anfallsstjärna så bör man kunna lösa vinst här men vi låser upp med 1X!

Match 12
Coritiba - America 2
(TTT 10-0-0)

Jumbofinal mellan seriens sämsta lag. Coritiba tog senast säsongen första seger då man slog Goias med 2-1 på bortaplan. Hemma på Estadio Couto Pereira har man så här långt tre kryss och tre förluster på sex försök. Målis Gabriel Ferreira tog säsongens tredje gula senast och är avstängd. Luan Polli ersätter. Även backen Thiago Dombroski, mittfältaren Bruno Gomes och offensiva duon Andrey & Matheus Bianqui har fått ihop tre gula kort och ser matchen från läktaren. Natanael är i sin tur tillbaka efter varit avstängd senast. Sena tester på Liziero och Willian Farias som känner av skador. Har nya namn i Edu da Silva som senaste var i Förenade Arab Emiraten och Dibba Al Fujairah. Även hämtat Fransergio från franska Bordeaux. Skadebenägne Junior Urso har lämnat laget. America är seriens sämsta bortalag och har bara två poäng på sex bortakamper. Kryssade dock i derbyt mot Atletico Mineiro (2-2) och det kan så klart ge en boost. Även om man ligger dassigt till i ligan så är formen rätt skaplig då man har 1-0 att gå på i cupen mot Corinthians och kom tvåa i sin grupp i Copa Sudamericana och därmed fortfarande har chansen till framgång i turneringen. Får klara sig utan anfallaren Alosio som är avstängd men i våra ögon ingen större förlust då kinesiske landslagsmannen varit svag i de senaste matcherna. Ricardo Silva, Adyson Soares, Dada Belmonte och Mikael de Sousa skadade men Matheusinho Cardoso åter efter skada. Vi kör på X2 och skippar helt ettan!

Match 13
Palmeiras - Flamengo 2
(TTT 8-1-1)

Ett toppmöte avslutar kupongen där trean Flamengo gästar tabellfyran Palmeiras. Hemma i Sao Paulo har Palmeiras endast torskat mot serieledande Botafogo. Dessvärre skedde det senast man sparkade boll på Allianz Parque. Hade hela 2,70 förväntade mål men man hade inte dagen. Brände straff och fick mål bortdömt av VAR. Borta mot Bahia (0-1) fick man också VAR-beslut mot sig och senast mot Athletico Paranaense brände man åter straff. Som salt i såren så ligger man under i halvtid mot stadsrivalerna Sao Paulo i cupen. Nu är inte allt nattsvart hos Palmeiras. Tog enkelt hem sin grupp i Copa Libertadores även om motståndet inte var av högsta kaliber med motstånd från Paraguay, Bolivia och Ecuador så ska jobbet göras. Har framåt en guldklimp i Endrick som bara är 16 år och redan är tingad av Real Madrid. Saknar till denna match Gustavo Garcia (avstängd), Jailson Marques Siqueira och Ze Rafael. Även sena tester på Marcos Rocha och Artur Guimaraes. Flamengo fortsätter att övertyga och vann senast hemma mot Fortaleza med 2-0. Giorgian de Arrascaeta 1+1 och uruguayanen var även bra i cupsegern över Athletico Paranaense (2-1) där han passade fram till Bruno Henriques 2-1 mål. Stjärnanfallarna Gabriel Barbosa och Pedro Abreu fick var sin halvlek mot Fortaleza. I cupen vilade "Gabbe" så Pedro fick 90 minuter. Ska vi gissa att Barbosa får start här. Arturo Vidal kunde ta plats på bänken i cupen och kanske får speltid här. Matheus Franca och Matheuzinho fortsatt utanför truppen pga skador. Värde på bortalaget men den som har råd garderar upp matchen.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Brommapojkarna - Degerfors 1
2. Gefle IF - AFC Eskilstuna 1
3. Viking Stavanger - Haugesund 1
4. FC Haka - Inter Åbo 1X2
5. KuPS - VPS 1
6. FC KTP Kotka - Ilves 1X
7. SJK - FC Honka 1X2
8. Vestmannaeyja - FRAM Reykjavik 2
9. Vasco da Gama - Cruzeiro X
10. Cuiaba Esporte - EC Bahia 1
11. Atletico Mineiro - Corinthians 1X
12. Coritiba - America FC X2
13. Palmeriras - Flamengo 1X2

MÅLTIPSET (9 Raders)

3. Viking Stavanger - Haugesund
13. Palmeiras - Flamengo
14. Keflavik - Vikingur
17. Houston - Kansas
18. Minnesota - Austin FC
20. NY Red Bull - New England
21. Toronto - Saint Louis
27. Vittsjö - Djurgården
30. Rosenborg - Lilleström

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Brommapojkarna - Degerfors 2 mål
2. Gefle IF - AFC Eskilstuna 1 mål
3. Viking Stavanger - Haugesund 4 mål
4. FC Haka - Inter Åbo 2 mål
5. KuPS - VPS 2 mål
6. FC KTP Kotka - Ilves 1 mål
7. SJK - FC Honka 2 mål
8. Vestmannaeyja - FRAM Reykjavik 3 mål
9. Vasco da Gama - Cruzeiro 0 mål
10. Cuiaba Esporte - EC Bahia 1 mål
11. Atletico Mineiro - Corinthians 2 mål
12. Coritiba - America FC 2 mål
13. Palmeriras - Flamengo 4 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. AIK - Häcken 2 + över 2,5 mål
2. Värnamo - Djurgården 1X2 + över / under 2,5 mål
3. Brommapojkarna - Degerfors 1 + under 2,5 mål
4. GIF Sundsvall - Västerås IK 2 + över 2,5 mål
5. Gefle - AFC Eskilstuna 1X + under 2,5 mål
6. Malmö FF - Mjällby 1 + över / under 2,5 mål
7. Sirius - Hammarby 1 2 + över 2,5 mål
8. Kalmar - Elfsborg Wildcard / Alltid rätt
9. Brage - Örgryte 1 + under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto