Stryktipset Tips 9/9 2023

Publicerad på 8 Sep 2023 - 19:55

Aston

Aston

Jan Wickberg

8 Sep 2023 - 19:55

EM-kval och svensk Division 1 fotboll dominerar stryktipskupongen denna gång. Flera starka favoriter som vi tror håller men vi ska även försöka jobba in ett par fina kupongrensare. På måltipskupongen tror vi mest på lagen från de engelska (lägre) divisionerna. 

STRYKTIPSET 2023-09-09 15:59

Match 1
Estland - Sverige 2
(TTT 0-0-10)

Som väntat ser Estland ut att få göra upp med Azerbajdzjan om att inte hamna sist i grupp F. Har efter tre matcher något bättre statistik gällande målskillnad och ej jumbo i skrivande stund. Förbundskapten Thomas Häberli har ett begränsat spelarmaterial att jobba med och det märks när gamla uvar som Ken Kallaste, Konstantin Vassiljev och anfallasduon Sergei Zenjov & Henri Anier fortfarande är med i truppen. Arsenals tredjekeeper Karl Hein är duglig mellan stolparna och blir viktigaste pjäsen här. Tungt avbräck framåt i skadade Rauno Sappinen. Sverige har förluster mot Belgien (h) och Österrike (b) samt vinst hemma mot Azerbajdzjan. Har absolut inte råd att tappa poäng här om drömmen om EM ska leva kvar. Ludwig Augustinsson och Kristoffer Olsson saknas pga skador. Försvaret inte det starkaste men med fint anfall och skapligt mittfält bör man lösa tre poäng i Tallinn.

Match 2
Ukraina - England 2
(TTT 0-0-10)

Ukraina föll borta mot England med 0-2 och har efter det med nöd och näppe hållit EM-längtan vid liv genom knappa vinster mot Nordmakedonien (3-2, en man mer sista 20 min) och Malta (1-0, två straffar i matchen). Fyra spelare i truppen har engelska klubbadresser, fyra med spanska klubbar men merparten är hemmahörande i den inhemska ligan. Eduard Sobol, Artem Biesiedin, Ruslan Malinovskyi, Mykola Shaparenko och Yevhen Konoplyanka bland dem som ej är med i truppen denna gång. England står på maximala 12 poäng efter 4 matcher och har 15-1 i målskillnad. Inte oväntat är det Bukayo Saka och Harry Kane som står för flesta målen. Många skadade bakåt, John Stones, Ben White, Reece James, Tyrone Mings, Trent Alexander-Arnold, Luke Shaw och Eric Dier finns ej med i Gareth Southgates trupp. Mason Mount & Jack Grealish har också tvingats lämna återbud pga skador. Vi tror att engelsmännen tar femte raka och vinner med ett par bollar på Tarczynski Arena (neutral plan) i polska Wroclaw.

Match 3
Nordmakedonien - Italien 2
(TTT 0-0-10)

Nordmakedonien öppnade med 2-1 hemma mot slagpåsen Malta, föll sedan mot Ukraina med 2-3 också det hemma innan man senast fick lämna England med sju bollar i baken. Hade inte en enda målchans på hela matchen och inte ens ett skott mot mål. Har dock vält stora elefanter förr och vi minns 2-1 vinsten borta mot Tyskland och även VM-kval playoffskrällen i Palermo mot Italien (1-0). Så när allt stämmer ryter lejonen högt. Ex-kapten Stefan Ristovski nobbar landslaget för tillfället och det är ett tungt avbräck här. Kire Ristevski, Valon Ethemi, Darko Churlinov och Marjan Radeski kan inte heller medverka pga skador. Italien har bara spelat två matcher, 1-2 mot England och 2-0 mot Malta. Har ny förbundskapten i Luciano Spalletti efter att Roberto Mancini lockats av megalönen i Saudi Arabien. Få skador att ta hänsyn till och kan i princip ställa upp med starkaste elvan. Gick bra i Nations League och fixa bronspengen efter 3-2 mot Nederländerna. Mateo Retegui har varit lyckosam i de två första matcherna i detta kval och kan mycket väl spela en avgörande roll även i Skopje.

Match 4
Rumänien - Israel 1
(TTT 9-1-0)

Dessa två gäng förväntas göra upp om andraplatsen i grupp I bakom Schweiz. Två segrar och två oavgjorda har Rumänien efter fyra matcher. 2-0 mot Andorra och 2-1 Belarus får ses som jobbet gjort men inte mer. Kryssen borta mot Kosovo och Schweiz är man säker till freds med. Olipiu Morutan och Valentin Mihaila stod för succeinhopp mot klockmakarna och fixade två mål i slutet av matchen. Morutan assisterade Mihaila i 89e och 90+2. Blir svårt för förbundskapten Edward Iordanescu att hålla duon utanför elvan här. Vlad Chiriches, Florin Tanase, Dennis Man och Denis Dragu är ej uttagna i truppen. Israel har gjort ungefär vad som förväntats. Förlust borta mot Schweiz, vinster mot Belarus (b) och Andorra (h). 1-1 hemma mot Kosovo kanske svider lite men de poängtappen är förlåtna om man skulle vinna den här svåra bortamatchen. Har skador i backlinjen på Eyad Abu Abaid, Ayid Habshi, Nir Bitton och Doron Leidner. 35-årige Bibras Natcho har lagt landslagsdojorna på hyllan och sedan en tid tillbaka så är även Munas Dabbor och Eran Zahavi ej längre uttagningsbara. Rumänien favoriter men Israel kan överraska så ettan lämnas inte ogarderad.

Match 5
Kosovo - Schweiz 2
(TTT 0-1-9)

Kosovo sågs lite som en outsider i en rätt på förhand oviss grupp men efter tre oavgjorda och en förlust och dubbelmöte med Schweiz kvar kan man nog glömma EM. Det går liksom inte att kryssa hemma mot Andorra och torska mot Belarus på neutral plan om man vill spela mästerskap. Här kan man dock tända till då det är flera spelare i truppen som har kopplingar till Schweiz. Florent Hadergjonaj, Fidan Aliti, Kreshnik Hajrizi, Ismajl Beka och Andi Hoti är födda i alplandet. AIK-duon Jetmir Haliti & Bersant Celina ej med i truppen denna gång. Även Värnamo-födde Elbasan Rashani får lov att stå över pga skada. Schweiz toppar inte oväntat gruppen och även om man slarvade bort två poäng senast så tror vi inte att det finns någon oro i laget att man inte ska fixa EM-biljett. Har varit ett av Europas 10 bästa lag under många år nu och även om inte truppen innehåller många superstjärnor så funkar det utmärkt som lag och alla vet vad dom ska göra. Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Andi Zeqiri och Uran Bislimi kunde ha spelat för motståndarna i dagens match. Inga jättestora avbräck men Breel Embolo hade man så klart gärna haft med i truppen. X2 är ett lås!

Match 6
Tyskland - Japan 1
(TTT 10-0-0)

Träningsmatch som spelas i Wolfsburg. Hemmanationen ska stå som värdar för EM och behöver därmed ej kvala, utan kan i stället bygga truppen i lugn och ro med träningsmatcher. Hans-Dieter Flick har dock endast tagit ut två debutanter till denna match. Pascal Gross 32 år och Oliver Baumann 33 år och det känns ju inte så mycket nytänk. Kai Havertz (Arsenal) och Kevin Schade (Brentford) gör inte mycket i sina klubblag men kanske kan blixtra till här i landslaget. Målis Manuel Neuer skadad. Leon Goretzka, Marco Reus, Mario Götze, NIclas Fullkrug och Timo Werner inte heller med i truppen. Japan slog både Tyskland och Spanien i senaste VM men rök mot Kroatien i åttondelen. Har de flesta i truppen huserande i europiska ligorna. Fem av dem finns i Bundesliga och både Ritsu Doan (Freiburg) och Takuma Asano (Bochum) vet hur man gör mål på Tyskland. Inte alltid Tyskland tänder till i matcher av denna karaktär så i jakten på miljonerna helgarderar vi denna tillställning och hoppas på de Blå Samurajerna.

Match 7
Vänersborg - Oskarshamn 2
(TTT 7-1-2)

Division 1 - Södra och bottenmöte mellan två lag som kämpar för att inte åka ur. Vänersborg på negativ kvalplats och formkurva som pekar nedåt. Ska dock sägas att man mött topp 3 lagen och bara har 1-5 totalt på dessa tre matcher. Så hedersamma förluster men likväl noll poäng. Senaste segern kom på hemmaplan mot tabellfyran Trollhättan oh det är den matchen man får kolla på och försöka upprepa. Har nya spelare i David Björnsson och Pol Hernandez som båda haft Spanien som senaste arbetsplats. Sen test på Alexander Karlsson. Oskarshamn två poäng före dagens motståndare och därmed också på rätt sida strecket. En poäng på de tre senaste är inget vidare och nio insläppta är inte heller något tränare Thomas Gabrielsson uppskattar. Känns som varken eller om MIchael Hartmann eller Pontus Zvar tar vantarna här. Plockade in sex nya spelare under sommaren men frågan är om man inte borde lånat in en keeper också. Har Olle Lindqvist åter efter skada och Nicolas får också medverka efter varit avstängd senast. Varberg-lånet Marcly Tshikupe intressant framåt och skadefri o sugen på speltid så kan det bli en hit. Tvåan först men gardera upp.

Match 8
Åtvidaberg - Falkenberg 2
(TTT 0-0-10)

Skrivmaskinsgänget fem poäng från nedflyttning och precis som flera andra lag i serien är man i svag form. Fyra poäng på de sju senaste är inte mycket att hurra över. Blytung torsk senast då man släppte in 0-1 i 88e minuten mot Norrby. Sommarförvärven Pontus Eriksson, Frederick Ofori och hemvändaren Erik Grandelius har alla tagit startplatser men laget fortsätter att gå trögt. Emanuel Chabo känns som ett av få hot framåt. Tabelltvåan Falkenberg som var på gnällen att ta sig upp i Superettan förra säsongen har nu åter bra läge efter en fin sommar. Har vunnit fem av de sex senaste och målis Tim Erlandsson (en gång i tiden favorit att ta över i landslaget) har hållit nollan i fem av sina åtta matcher. Hämtade hem Rasmus Andersson från Tvååker under sommaren och det känns som en bra värvning. Åtvid har skärp till sig hemma men räcker inte till mot de bästa lagen i serien.

Match 9
Ängelholm - Ahlafors 1
(TTT 8-1-1)

Seriens två sämsta lag gör upp om poängen i Rögleland. Ängelholm är sist i tabellen och har på sina 20 matcher endast gjort ÅTTA mål! Bakåt läcker det betänkligt och 39 gånger har keepern fått kröka rygg. Låg inte på latsidan under sommarens transferfönster då man fick in två lån från Mjällby (Ludvig Carlius m och Johan Persson b), även Anton Nilsson (a, Helsningborg, lån), Assad Al Hamlawi (a, Varberg) och Besford Kalludra (a, Nässjö) är nya i truppen. Den som man hoppas mest på är dock Johan Oremo som gör comeback efter ha lagt skorna på hyllan inför säsongen. Nykomlingen Ahlafors var tippade i botten inför säsongen och det är där vi finner dem. Förlorat 12 av 20 matcher och har -26 i målskillnad. Även om det är ett getingbo i nedre delen av tabellen så har vi svårt att se Ahlafors fixa nytt kontrakt. Mohamed Amin (b, Ullared) och Anomnachi Chidi (a, Häcken, lån) har kommit in under sommaren. Samuel Edlund har stått över de tre senaste och mot Torn var även Jakob Lindström borta pga avstängning men här är i alla fall den sistnämnde åter. Hemmalaget något bättre på pappret och får tipset med viss tvekan.

Match 10
Dalkurd - Stockholm Internazionale 1
(TTT 9-1-0)

Seriefavoriten Dalkurd har kammat noll i de tre senaste bortamatcherna men på hemmaplan är man fortfarande starka med 8-1-1. Målskillnaden 19-5 på dessa tio matcher är inte heller kattskit. Duon Kevin Rodeblad & Ezequiel Montagna till Trollhättan under sommaren men ersättarna går inte av för hackor. Imed Louati (a, Etolie Sahel) Samuel Asoma (m, Royal Union) och hemvändaren Brwa Nouri som hunnit bli 36 år. Har till denna match avstängningar på målis Senne Vits och mittfältaren Nana Ntuli. Även skada på Tiago Sanchez som stör. Seriens näst bästa bortalag är Stockholm Internazionale som har 5-3-2 på sina tio bortakamper. Kan bli tufft att nå ifatt Dalkurd men bara fem poäng ifrån tredjeplatsen. Kontrakterade Haninge-duon Maill Lundgren & Alexander Andue i Augusti. Även Linus Mattsson anslöt under sommaren från Skövde. Målfarlige backen Ekin Bulut har gått på lån till Assyriska FF. Normalt hade vi nog spikat hemmalaget men nu vågar vi inte backa upp Dalkurd helt och hållet.

Match 11
Motala - Vasalund 2
(TTT 0-2-8)

Motala är femte sämsta hemmalaget i Division 1 Norra. En ynka pinne på de fyra senaste i Östergötland. Har då ändå mött lag som är nära dem i tabellen som Täby och Piteå. Tarik Hamza (b, Sylvia), Majkel Bagir (a, Stocksund) och Ali Saedi (b, Mjölby) är nya. Åtta spelare som riskerar avstängning här så de får hålla sig i skinnet för att inte behöva stå över nästa match som är Boden borta. Simon Karlsson kan dock ta (gult) kort utan att behöva oroa sig då han precis avtjänat en avstängning för tre gula kort. Kevin Ali är hotet framåt, fyra mål på de sex senaste matcherna. Vasalund på femte plats har efter 20 omgångar ännu inte spelat oavgjort. Elva vinster och nio förluster. På bortaplan sex vinster och bara tre förluster. Brassen Victor Damasceno avgjorde i 90e minuten senast mot Boden. Det var hans första mål för klubben. Har även målfarliga anfallare i Christian Moses och Elias Jemal men nyförvärvet Emil Bellander väntar på första målet den här svängen i klubben. Satte 9 baljor på 25 matcher säsongen 2022. Fräck bortaspik!

Match 12
Örebro Syrianska - Nordic United X
(TTT 1-0-9)

Närkelaget tillsammans med seriekollegorna Sylvia och Boden helt under isen och senaste vinsten kom i mitten av Junimånad när man vann borta mot Motala med 2-1. Det är den enda viktorian på elva matcher. Får här klara sig utan avstängde Filip Drinic. Har flera spelare som är flitiga kortsamlare och Konrad Gustafsson står på åtta gula kort, så ett till och han kan se fram mot sin tredje avstängning för säsongen. Fick under Augusti in Ludvig Nicklasson (b, lån) och Amar Dzevlan (mv) från Örebro och även anfallaren Adi Fisic som prövade lyckan i Atalanta men nu är åter i Svampstaden. På tal om Italien så har man plockat in Hamad Sako som på sex matcher har ett mål och två gula kort. Anfallaren Daniel Mushitu Mwinkeu har missat de sex senaste pga skada. Nordic United på fjärde plats har fem poäng upp till Dalkurd på kvalplatsen. Tre raka förluster har gjort att man halkat efter och även släppt förbi sig formstarka Sollentuna. Charbel Ceylan brände straff i 90e minuten senast mot just Sollentuna när man föll med 1-2. Lär väl knappast ha stärkt hans odds att få starta här. Får åter backen Mamadouba Diaby efter avstängning. Men med tanke på att han på 17 matcher har 8 gula kort och 2 röda kort så lär det inte dröja länge innan han åter är avstängd. Anas Al Asbahi är inte långt efter med 7 gula och ett rött. Jonathan Gursac stod över senast men vi räknar med att han är tillbaka här. Shergo Shhab tvåa i skytteligan och den man ska ha koll på i Nordic. Har fått in en bra mittfältare i Igors Tarasovs med 47 landskamper för Lettland. En på förhand öppen match mellan två formsvaga gäng så vi kör med fegsnöre & airbag, 1X2.

Match 13
Burgos - Eibar 1
(TTT 3-3-4)

Burgos har fyra poäng på sina två hemmamatcher och det är godkänt. På bortaplan har man förlorat knappt mot två lag som förväntas vara med i kampen om uppflyttning (Sporting Gijon och Levante). Anfallaren Curro står redan på tre mål där två av dem kommit från straffpunkten. Anfallarna Fer Nino (Villarreal) & Ander Martin (Real Sociedad) de stora värvningarna inför säsongsstarten och i veckan gjorde man klart med backen Esteban Saveljich från Vallecano. Skada stör på försvararen Unai Elgezabal Udondo som gick sönder redan efter 10 minuter mot Oviedo näst senast. Anfallaren Eduardo Hernandez var duktig mot Levante men har missat de senaste två. Eibar har förlorat tre av fyra matcher och inte fått den start man önskat på säsongen. Var förra säsongen topp 6 men avslutade med en seger på de sista tio matcherna. Eller tolv om vi räknar in play-off matcherna mot Alaves. Lånat in Mario Soriano (m, Deportivo La Coruna) och Unai Vencedor (m, Athletic Bilbao) men i övrigt inga värda nämna. Anfallren Stoichkov nu skadefri och kunde spela hela matchen senast. Det samma gäller Jose Corpas Serna. Knapp hemmavinst?

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Estland - Sverige 2
2. Ukraina - England 2
3. Nordmakedonien - Italien 2
4. Rumänien - Israel 1X
5. Kosovo - Schweiz X2
6. Tyskland - Japan 1X2
7. Vänersborg - Oskarshamn X2
8. Åtvidaberg - Falkenberg 2
9. Ängelholm - Ahlafors 1
10. Dalkurd - Sthlm Inter 1X2
11. Motala - Vasalund 2
12. Örebro Syrianska - Nordic 1X2
13. Burgos - Eibar 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

5. Kosovo - Schweiz
8. Åtvidaberg - Falkenberg
17. Team TG - IFK Luleå
21. Accrington - Mansfield
23. Salford - Walsall
24. MK Dons - Notts County
25. Crawley - Newport
27. Wrexham - Doncaster
29. Wimbledon - Stockport

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Estland - Sverige 3 Mål
2. Ukraina - England 2 Mål
3. Nordmakedonien - Italien 2 Mål
4. Rumänien - Israel 3 Mål
5. Kosovo - Schweiz 5 Mål
6. Tyskland - Japan 2 Mål
7. Vänersborg - Oskarshamn 2 Mål
8. Åtvidaberg - Falkenberg 5 Mål
9. Ängelholm - Ahlafors 2 Mål
10. Dalkurd - Sthlm Inter 3 Mål
11. Motala - Vasalund 2 Mål
12. Örebro Syrianska - Nordic 2 Mål
13. Burgos - Eibar 1 Mål

BIG 9 (64 Raders)

1. Estland - Sverige 2 + över / under 2,5 mål
2. Ukraina - England 2 + över / under 2,5 mål
3. Nordmakedonien - Italien 2 + över / under 2,5 mål
4. Rumänien - Israel 1X + över 2,5 mål
5. Kosovo - Schweiz X2 + över 2,5 mål
6. Montenegro - Bulgarien 1X + under 2,5 mål
7. Finland - Danmark Wildcard (Alltid Rätt)
8. Irland - Nederländerna 2 + över 2,5 mål
9. Albanien - Polen X + under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!

18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto