DD Tips Åby 21/4

Publicerad på 21 Apr 2023 - 11:04

DrTrav

DrTrav

21 Apr 2023 - 11:04

DD-tips Åby Fredag 21/4

DD-1 4,5,6,9
DD-2 4 Following

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
6 Global Dancer kommer med sju segrar på 19 starter och vann senast sin årsdebut på mersmakande sätt från ledningen. Väl i den positionen har det blivit fyra segrar på fem försök så räkna med att Magnus A Djuse kommer testa att trycka av Global Dancer från start. Men samtidigt är hon vass på speed och ska ses med bra segerchans oavsett position från start. Addera dessutom barfota runt om vilket är ett plus. Tipsetta.

4 O’Mara Zon kommer från en fin treårssäsong där hon bland annat slutade tvåa i korta E3-finalen bakom Dea Grif. Även O’Mara Zon är kvick i benen och kan öppna snabbt. Hon är fortsatt obesegrad i spets efter fyra försök och skulle hon hålla ut Global Dancer från start är mycket vunnet.

5 Beauty Smart Face är en häst Christoffer Eriksson håller högt. Det fick vi inte minst bekräftat när han var och gästade oss i Travmagasinet på Youtube. Senast blev det dock en plump i protokollet på V75, det kostade oss 7rätt och var ett tufft nederlag. Men enligt Christoffer Eriksson finns det förklaringar till den sämre insatsen då och ser man istället till hästens tidigare segrar har Beauty Smart Face imponerat stort. Hon besitter både fart och kunnande för denna typen av lopp och skulle hon snabbt studsa tillbaka ikväll är hon segeraktuell. Att det dessutom är anmält barfota runt om för första gången är spännande. Given skräll till 8%.

Min Vinnare: 6 Global Dancer
Spets efter 500m: 6 Global Dancer / 4 O’Mara Zon
Skrällen: 5 Beauty Smart Face
Ranking: A 6,4,5 B 9,2,1,8,11 C 3,10,7

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
En spännande avslutning att vänta där flera individer är startsnabba och lär sända iväg från början. 4 Following kommer allt mer för varje start. Nu har han två lopp i kroppen och senast avslutade han sista 1000m på 11,9. Att kunnandet är högt visade Following redan förra året och nu när man står sida vid sida med 5 Judge D. så är jag inne på att Following är den troliga ledaren efter en bit. Väl i den positionen ska sen segerchansen vara bra.

2 Friend Of Elves är en av dem som kan gynnas om tempot blir uppskruvat. Han avslutar alltid bra och från ett perfekt utgångsläge är han garanterad ett passande lopp. Senast gick Friend Of Elves barfota runt om och med amerikansk vagn för första gången. Det föll väl ut och ikväll blir det samma utrustning.

Nämner även 1 Yohan Hills som är kvick iväg från start och har fått passande förutsättningar ikväll. Han har haft innerspår en gång tidigare och då höll han upp ledningen initialt. Man kan tänka sig att man gärna sitter i rygg på ledaren ikväll med tanke på att det finns Open-Stretch. Skulle så bli fallet är man en given skräll till 7%.

En annan som gynnas av ett uppskruvat tempo från start är 10 Ante la Roque. Kriterietrea från ifjol besitter höga toppar och även om segrarna inte har staplats på hög så är jag inte orolig för att de kommer komma. Givet streck vid gardering.

Min Vinnare: 4 Following
Spets efter 500m: 4 Following / 5 Judge D.
Skrällen: 1 Yohan Hills
Ranking: A 4 B 2,1,10,5,4,6 C 9,8,7

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto