DD Tips Åby & Solvalla 28/4

Publicerad på 28 Apr 2021 - 12:59

DrTrav

DrTrav

28 Apr 2021 - 12:59

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 28/4

DD1: 2,3,7
DD2: 1,4,6

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
2 Västerbo Lexington stod för en bra prestation i den senaste starten trots att det blev en tappstart. Man gick ikapp fältet och avancerade fram till dödens med varvet kvar till mål och höll fullt godkänt via 12,5 sista 1000m. Nu har man två lopp i kroppen och toppformen bör vara nära. Man är kvick iväg från start och har ett perfekt utgångsläge. Man är min tidiga ledare av loppet initialt och frågan är sen om man väljer att köra där eller släppa och få luckan via Open stretch. Oavsett taktik är man ett givet segerbud och blir min förstahäst.

7 Tabasco C.D. är kanske hästen med bäst kapacitet i startfältet men man har ett spår långt ut bakom bilen som kan ställa till det. I den senaste starten gjorde man comeback samt årsdebut och Tabasco C.D. stod direkt för en bra insats, klockan stannade på 10,2 sista 800m och intrycket var mersmakande. Ikväll blir det barfota bak och helstängt huvudlag vilket är intressant. Till 15% är man ett givet streck.

Streckar även 3 Admiral Knick som är en femåring som sällan gör ett dåligt lopp. Ikväll har man fått ett perfekt utgångsläge. Form och kunnande finns och Admiral Knick skulle med Jörgen Sjunnesson i vagnen för första gången kunna blanda sig i segerstriden.

Min Vinnare: 2 Västerbo Lexington
Spets efter 500m: 2 Västerbo Lexington
Skrällen: 3 Admiral Knick
Ranking: A 2,7 B 3,6,5,4 C 9,12,11,8,1,10

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
4 Mellby Jinx är en treårig topphäst som tränas av Svante Båth. Förra året var man tvåa i Svensk Uppfödningslöpning och i årsdebuten senast var man mycket fin vid segern. Klockan stannade på 11,5 sista 800m. Nu med ett lopp i kroppen bör även formen vara ytterligare förbättrad och en minst lika bra prestation är att vänta. Mellby Jinx är rejäl och tål att göra en hel del själv i loppet. Även om man inte är någon blixt från start så förväntar jag mig ett offensivt upplägg direkt och skulle man komma till ledningen i ett andraskede är mycket vunnet. Oavsett är Mellby Jinx ett givet segerbud i loppet.

1 Aquarius Face är en annan treåring som spås en ljus framtid. Man imponerade i mini comebacken senast, då Aquarius Face övertog ledningen efter 500m och efter det kunde man till synes jogga ifrån konkurrenterna. Klockan stannade på 11,4 sista 1000m. Ikväll kommer man dock inte kunna försvara innerspåret och det finns vissa frågetecken vart man hamnar från start. Men med Lutfi Kolgjini i vagnen letar man sig säkert ut på något sätt och då kommer Aquarius Face kunna avsluta riktigt vasst.

6 Cash Maker gjorde Sverige debut i den senaste starten och man blev tvåa i loppet. Det var första gången Cash Maker förlorade ett travlopp. Nu med den genomköraren i kroppen lär formen vara förbättrad tills ikväll. Det är även anmält barfota runt om vilket vore väldigt intressant om det blev så i loppet. Även är det Örjan Kihlström i vagnen för första gången vilket är ett plus.

Min Vinnare: 4 Mellby Jinx
Spets efter 500m: 4 Mellby Jinx / 6 Cash Maker
Skrällen:
Ranking: A 4,1,6 B 5,3,9 C 8,7,2

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto