DD Tips Årjäng 17/7

Publicerad på 16 Jul 2021 - 01:26

DrTrav

DrTrav

16 Jul 2021 - 01:26

Dagens Dubbel Årjäng 17/7

DD-1 7.8.11.12.13
DD-2 4 Click Bait

5 rader x 50 kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Volt
8 Svecak Palema debuterade i ny regi senast och blev omgångens stora snackis och hon fick mycket förtroende av de sena spelarna. Man valde att dra alla växlar och tävlade med barfotabalans för första gången i karriären samt bike. Hon visade att hon tål att göra jobb under vägen och om hon är lika bra som senast kan hon mycket väl vinna igen. Man återgår till vanlig vagn till den här starten och hon går dessutom upp i klass. När hon troligen blir klar favorit i loppet, känns det givet att gardera när det ser ut som att hon kommer att få göra grovjobbet igen.

12 Zante Grif har inte alltid stilen med sig men det är en kapabel häst i grunden som har fått ett passande springspår på tillägg. Formen är bra och faktum är att hon var först i mål för tre starter sedan efter en rykande avslutning över upploppet men hon blev tyvärr diskad för trängning. Jepson borde kunna söka sig framåt omgående för att hitta en bra position och får hon bra ryggar under vägen är hon riktigt vass på speed om aktionen stämmer.

7 Amazon Font gick en stark slutrunda vid andraplatsen senast efter ett par månaders vila från tävlandet. Hon vinner inte lopp allt för ofta men hon har jobbat ihop till en seger och hon såg väldigt fin ut när man ryckte skorna. Går hon en lika stark slutrunda igen så kommer hon att vara med där framme.

13 Alfredo Sauce är formtoppad för dagen och vann efter en vass spurt senast. Hon borde komma iväg bra från det här läget och med lite draghjälp under vägen kan hon bli farlig igen.

11 Pappajonnys Ilse är helt ospelad i skrivande stund och glänser inte alltid i loppen men de dagar som han har vaknat på rätt sida är han riktigt bra och jag tror inte att man känner sig slagna på förhand här.
Garderar man vidare räknas främst 2 Global Virgin och 4 Kaitlin Way Scott från den främre volten men normalt sätt tror jag att det blir svårt att stå emot de mer hårda hästarna på tillägg.

Min Vinnare: 8 Svecak Palema
Spets efter 500m: 2 Global Virgin /4 Kaitlin Way Scott
Skrällen: 11 Pappajonnys Ilse
Rankingen A: 8.12.7.13 B:11.4.2 C:1.9.15.10.14.5.6.3

Sagens Dubbel 2 - 1640m Auto
4 Click Bait har en riktigt bra uppgift om Per Lennartsson lyckas med att ta sig förbi framför allt 4 Missle Hill i starten och från ledningen är det hästen att slå. Senast var han ute över medeldistans som inte är hans rätta distans men han kunde trots det vinna tämligen enkelt från ledningen. Mitt huvudscenario är att Click Bait lyckas med att ta sig till tät och leder loppet från start till mål, men det kan bli tuff körning i loppet och skulle Örjan Kihlström lyckas med att hålla ut Click Bait från start blir loppet mer öppet. Jag spikar Click Bait inom DD-spelet men på V75 väljer jag att betala för ytterligare några hästar.

3 Missle Hill blev slagen av flera av hästarna som han ställs mot nu i Jämtlands stora pris och har inte nått upp till fjolårets toppar under året. Han kan dock massor i grunden och det hade varit intressant att se honom i ledningen här. Det blir nog svårt att hålla ut Click Bait från start men han borde kunna utnyttja sin startsnabbhet och kunna söka sig ner i ryggen på ledaren. Häst mot häst tror jag att Missle Hill är en bättre häst än Click Bait och om han har närmat sig sig formen han hade under fjolåret när han bland annat vann jubileumspokalen ska han räknas mycket tidigt nu.

9 Vernissage Grif visade sig från sin bästa sista när han vann Jämtlands stora pris och det är en häst som tål att göra mycket jobb på egen hand och har sin bästa bit tillslut. Skulle det bli bra fart på på loppet så skulle han gynnas kraftigt och då blir han att räkna med till slut. Det är dock lite utav en humör-häst och senast var han borta redan innan bilen släppte vingarna.

10 Wild Love ser ut att bli lite bortglömd av spelarna den här gången efter två lite sämre insatser men hon var tvåa bakom Vernissage Grif i Jämtlands stora pris och vann Harper Hanovers. Det krävs såklart lite tur med positioner och bra tempo på loppet för att komma in i matchen från det här läget, men när hon inte får speciellt mycket förtroende från spelarna, känns hon klart spelvärd.

1 Tae Kwon Deo besitter skyhög kapacitet och det är ingen hemlighet att målet var att starta i Elitloppet i år. Han var dock inte alls att känna igen i årsdebuten på Kalmar och ströks dessutom i starten efter. Han är såklart väldigt svårbedömd till den här starten, men att kunnandet finns råder det inga tvivel om.

8 Zarenne Fas vann ett lopp över lång distans senast efter att M.T Oscar blivit diskvalificerad och verkar närma sig toppformen nu.

Min Vinnare: 4 Click Bait
Spets efter 500: 3 Missle Hill / 4 Click Bait
Skrällen: 10 Wild Love
Rankingen A: 4.3.9 B:10.1.8 C: 7.5.6.9

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto