DD Tips Bergsåker 1/7

Publicerad på 30 Jun 2023 - 20:09

DrTrav

DrTrav

30 Jun 2023 - 20:09

Dagens Dubbel Bergsåker 1/7

DD-1 9 Esmeralda Bez
DD-2 3.5.6.7

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
9 Esmeralda Bez somnade till i ledningen senast och föll som storfavorit men det handlade snarare om orutin än att hon var dålig. Utgångsläget behöver inte alls vara fel nu med tanke på att hon var sämre i ledningen och hon var ju fantastisk fin när hon vann treåringseliten för ston under elitloppshelgen efter en vass spurt.

1 Kinglet Bird har ännu inte förlorat på fyra starter och intrycket när hon stack undan från ledningen på Färjestad var av bästa sort. Hon kommer att utmanas från start men lyckas Janne Korpi att försvara sitt innerspår är mycket vunnet.

5 Esperia Font är Gocciadoros andra bidrag i loppet och även om jag håller Esmeralda Bez högre är hon åtminstone inte långt efter kapacitetsmässigt. Gabriele Gelormini har en startsnabb häst till förfogande och man lär åtminstone göra ett försök att ta sig förbi Kinglet Bird när bilen släpper vingarna.

10 Coral Coger får hoppas på tempo från det här utgångsläget men det är en bra häst för klassen som kommer med dokumenterad form. Barfota runt om för första gången kittlar förstås lite extra och på en garderad kupong ska hon med tidigt.

Min Vinnare: 9 Esmeralda Bez
Spets efter 500m: 1 Kinglet Bird / 5 Esperia Font
Skrällen: 10 Coral Coger
Rankingen A:9.1 B:5.10.3.2.12.4.6 C:7.8.11

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
7 Great Skills blir favorit i loppet och det är helt rätt med tanke på hur hästen såg ut senast och att hon tillhör det absoluta toppskiktet i sin kull råder det inga tvivel om.
Däremot lär hon knappast få någonting gratis i den här finalen och känslan är att Daniel Wäjerstens häst kommer att få göra en hel del jobb under vägen.

5 Kagan tror jag tar hand om ledningen och med tanke på historiken mellan Bergh och Wäjersten lär Robert Bergh knappast överlåta taktpinnen till favoriten. Jag tror att man kör i ledningen så länge lampan lyser och därifrån är det hästen att slå för övriga.

6 Blumen Indal galopperade senast men visade prov på ett gott kunnande i sin debut på svensk mark. Det här ser ut att vara en mycket bra häst för klassen som bör vara med och slåss om en framskjuten placering.

3 L.A Boko är fullt förståeligt bortvald av Daniel Wäjersten men jag trodde mycket på honom inför senast och han gjorde mig inte besviken när han kopplade greppet över upploppet och vann till dryga sex gånger pengarna.

Min Vinnare:7 Great Skills
Spets efter 500m: 5 Kagan
Skrällen: 3 L.A Boko
Rankingen A:7.5 B:6.3.2.1.12.4 C:11.10.8.9.

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto