DD Tips Bergsåker & Romme 12/5

Publicerad på 12 Maj 2023 - 11:23

DrTrav

DrTrav

12 Maj 2023 - 11:23

DD-tips Bergsåker & Romme Fredag 12/5

DD-1 7 Mellby Joker
DD-2 1,9,11

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m volt
Här hittar vi min spik på DD. Jag kommer ta ställning för 7 Mellby Joker i sin årsdebut. Detta är en individ som kommer från en bra fjolårssäsong med bland annat en seger i ett klass-l försök. Då handlade det precis som nu om lång distans vilket passar denna rejäla individ bra. Dessutom slutade Mellby Joker trea i Ina Scots Ära bakom Edibear och Narzario. Mellby Joker har presterat bra direkt efter vila tidigare och när man som ikväll står passande inne på mellanvolten kommer jag ta ställning direkt till endast 23%!

Motbud
11 Even's Cool Boy går ikväll ner en del i klass. Detta är en individ som är härdad i tuffa sammanhang och som alltid gör sitt i loppen. Senast vann han på bra sätt mot lite enklare motstånd, då stannade klockan på 11,8 sista 800m. Nu är det täta starter vilket fungerat bra tidigare och med lite klaff längs vägen ska Even's Cool Boy ses som det främsta motbudet till min spik ikväll

1 Kontur är min troliga ledare i loppet. Väl i den positionen trivs Kontur bra och har tagit fem av sina åtta segrar från just ledningen. Senast tävlade han barfota runt om och vann enkelt via 11,5 sista 700m. Nu är det anmält med skor vilket är ett litet minus, men sju av hans åtta segra är dock tagna med skor på hovarna så man ska inte ta för hårt på den förändringen inför ikväll.

4 Take It Easy Tour gjorde senast debut för Robert Bergh och det slutade tyvärr med en startgalopp. Men Take It Easy Tou har tidigare visat bra kunnande för just denna typen av lopp och håller han bara reda på benen ikväll kommer hans styrka betala sig bra den sista biten.

Min Vinnare: 7 Mellby Joker
Spets efter 500m: 1 Kontur
Skrällen: 4 Take It Easy Tour
Ranking: A 7 B 11,1,4,3,6,5 C 2,10,8,9

Dagens Dubbel 2 - 2140m volt
Markus B Svedberg har verkligen fått fart på 1 Fade To Black Ås som tagit två segrar och en andraplats på sina tre starter för honom. Senast visade han bra fart och avslutade sista 1000m på 12,2. Näst senast fick han göra grovjobbet på egen hand men kunde trots det visa sig var starkast tillslut. Från innerspåret på start ikväll handlar mycket inledningsvis om att hålla ut 3 Combat Fighter och lyckas man med det är mycket vunnet. Men skulle så inte bli fallet kan Fade To Black Ås vinna från andra positioner också. Tipsetta.

9 Oxidizer visade fin form näst senast i enklare omgivning och senast vann man på bra sätt. Nu kommer Oxidizer med en formkurva som pekar rakt upp och med tanke på att detta är en individ som kan göra en hel del jobb på egen hand ska är han given på kupongen ikväll.

11 Carry Cash besitter fina fartresurser och med rätta ryggar under slutvarvet kan hon fälla samtliga över upploppet. Men vi ska notera att hon varit struken inför kvällens start vilket gör formen svårbedömd. Däremot ska hon räknas tidigt på ren kapacitet.

Min Vinnare: 1 Fade To Black Ås
Spets efter 500m: 1 Fade To Black Ås
Skrällen:
Ranking: A 1,9 B 11,3,2,10,12,13 C 8,6,2,4,5

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto