DD Tips Boden 17/6

Publicerad på 16 Jun 2023 - 12:05

DrTrav

DrTrav

16 Jun 2023 - 12:05

DD Tips Boden Lördag 17/6

DD1: 6,11,13
DD2: 1 Francesco Zet

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
6 Twins Lily är en spännande individ som vunnit åtta av sina 24 starter i livet. Hon kan öppna bra. Ikväll jar hon fått ett spännande utgångsläge med springspår på start. Hon har vunnit från ledningen på V75 tidigare och ikväll är Twins Lily återigen min troliga ledare i loppet. Hon har segrat sex gånger på sju försök från ledningen och när motståndet knappast skärmen på förhand kan jag mycket väl se Twins Lily leda från start till mål pånytt här.

13 Invidia håller toppform för dagen. För två starter sedan stod hon för en vass avslutning under Elitloppshelgen, klockan stannade då på 11,1 sista 800m. Invidia var också ute så sent som i lördags då hon återigen visade härlig form efter ett rappt upplopp. Kapacitetsmässigt tillhör Invidia de bättre i loppet och med minsta klaff med positionerna ikväll kommer hon kunna speeda ner samtliga över upploppet.

11 Mahala är under fin utveckling och hon blir bara bättre och bättre för varje start. Utgångsläget är vad det är men med minsta klaff längs vägen är Mahala en häst jag gärna inte vill lämna utanför min kupong.

Min Vinnare: 6 Twins Lily
Spets efter 500m: 6 Twins Lily
Skrällen:
Ranking: A 6,13 B 11,2,4,7,1,15 C 3,14,12,9,5,10,8

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Omgången avslutas med kvällens stora höjdpunkt, Norrbottens Stora Pris med 1,000,000kr i förstapris.

Vi kommer här få se en av världens bästa hästar starta, 1 Francesco Zet. Han behöver ingen närmare presentation men att gå obesegrad som fyraåring och nu kunna stoltsera med 14 raka segrar, säger en hel del. Senast gjorde han comeback i ett femåringslopp i Umeå och då vann han på mersmakande sätt efter en vass avslutning. Daniel Redéns stjärna är både stark och snabb och blir såklart stor favorit ikväll. Utgångsläget är inte helt optimalt och motståndet är tuffare denna gången. Men Örjan Kihlström är också högst medveten om vad han sitter bakom här och jag tror också Francesco Zet kan öppna bättre än vad många tror. På ett eller annat sätt kommer Kihlström lösa situationen från start och jag ser inte vem som ska kunna stå emot honom ikväll. Spik!

Motbud
10 Ferrari Sisu gick jag hårt på senast och detta med framgång. Han imponerade vid segern och intrycket över linjen var mersmakande. Ferrari Sisu lever på sin styrka och missgynnas kanske lite av att loppet är 500m kortare denna gången. Men formen är på topp och med tanke på hur han såg ut senast måste jag nämna honom tidigt bakom min spik ikväll.

2 Castor The Star är en Derbyfinlaist från fjolåret som kvalade in till finalen genom att vara tvåa bakom Kentucky River. Efter det storloppet har utvecklingen fortsatt pekat uppåt för Jörgen Westholms femåring. Han har imponerat stort i de senaste starterna och varit ute och mött stentufft motstånd. Castor The Star är kvick iväg från start och har ett tilltalande utgångsläge ikväll. Trots att han är ny i högsta klassen ska han inte nonchaleras vid gardering ikväll.

Måste även nämna 5 Just Believe som haft iskalla utgångsläge i sina två inledande starter på svensk mark, och det har inte varit i vilka lopp som helst heller. Men senast fick han trots allt visa upp vilken speed han besitter. Utgångsläget är bättre ikväll och nu väljer man dessutom att rycka samtliga skor för första gången i livet vilket såklart är spännande.

Min Vinnare: 1 Francesco Zet
Spets efter 500m: 1 Francesco Zet
Skrällen: 5 Just Believe
Ranking: A 1, B 10,2,5,4,8,9 C 6,7,3

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto