DD Tips Boden & Östersund 4/8

Publicerad på 4 Aug 2023 - 12:27

DrTrav

DrTrav

4 Aug 2023 - 12:27

DD-tips Boden & Östersund Fredag 4/8

DD-1 1,2,9
DD-2 2 Vega N.O.

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
9 Yankee Blue verkar onekligen vara på gång för dagen. Han kommer med två raka segrar på lika många starter i år. Toppformen sitter där och senast vann han trots en tuff inledning på loppet. Från ett okej utgångsläge är Yankee Blue garanterad ett bra lopp ikväll och tillsammans med Mika Forss startar de med störst segerchans i loppet.

3 Vincent Cheri visade även han bra form senast när han satte nytt rekord. Utgångsläget är bra och att kunnandet finns där visade Vincent Cheri när han vann på övertygande sätt i april. Skulle han nu med tanke på formtoppen vara redo för något liknande ikväll ska han inte nonchaleras vid gardering.

Nämner även 1 Mellby Illusion som inledde sin tävlingskarriär lovande för Timo Nurmos. Han vann fem av sina sju inledande starter men fick tyvärr skadeproblem och var borta hela 2022 från tävlingsbanan. Numera återfinns Mellby Illusion hos Roger Nilsson där han fått starta igång igen. För tre starter sedan var man ute i ett V75-lopp där man satt fast med sparat i mål. Att kapaciteten är hög hos Mellby Illusion vet vi om. Det som gör honom svårbedömd är hans ojämnhet. Att motståndet ikväll är lämpligt råder det inget tvivel om och är bara Mellby Illusion redo för att prestera mentalt ikväll är han en tidigt utmanare till segern.

Min Vinnare: 9 Yankee Blue
Spets efter 500: 6 M.M.Hot One / 1 Mellby Illusion
Skrällen: 1 Mellby Illusion
Rankingen: A: 9,3 B 1,14,13,8,5,6,4 C 2,12,15,7,10,11

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Vi avslutar med finalen av Derbystoet där vinnaren inkasserar 600.000kr.

För mig är det 2 Vega N.O. som sticker ut i loppet. Tränaren Öystein Tjomsland har onekligen dominerat sto-sidan i år. Han har kvalat in fyra hästar i kvällens final och den med bäst segerchans är utan tvekan Vega N.O. Detta är ett sto som visat en härlig utveckling den senaste tiden. Hon har tänt till extra på barfota balansen och jagar nu femte raka segern. Försöket vann hon efter att kört sig till spets med varvet kvar till mål och sista 1300m klockades på 22,8. Det fanns även sparade krafter över linjen. Ikväll är utgångsläget passande och med tanke på att man har stallkamraten 1 Siri Donna invändigt räknar jag med att man inte bråkar i ledningen från start. I min bok får Vega N.O. överta spets efter en bit och väl i ledningen kommer hon sen bli svår att rå på. Jag spikar.

Motbud
Med tanke på att 1 Siri Donna troligtvis sitter i rygg på ledaren efter en bit så är hon garanterad ett bra lopp. Hon vann sitt försök på bra sätt från spets och visade då att barfota gav en bra effekt. Uppenbarar sig luckan bakom min spik ikväll så ska Siri Donna ses som det främsta motbudet till min spik.

Min Vinnare: 2 Vega N.O.
Spets efter 500: 2 Vega N.O.
Skrällen: 1 Siri Donna
Rankingen: A: 2 B 1,10,3,6,9,8,12 C 5,4,11,7

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto