DD Tips Boden & Romme 19/5

Publicerad på 19 Maj 2023 - 12:21

DrTrav

DrTrav

19 Maj 2023 - 12:21

DD-tips Boden & Romme Fredag 19/5

DD-1 9 Björs Balder
DD-2 1,2,3,5,6

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
En spännande final av Sleipner Cup att vänta. 15 hästar över flera volter och tillägg. Notera också att Jan-Olov Persson kvalat in hela sju hästar i loppet.

Jag väljer trots allt att gå rakt ut på 9 Björs Balder som nu har tre raka segrar tillsammans med Mats E Djuse och på förhand är han också Jan-Olov Perssons bästa segerchans i loppet. Björs Balder är en stark och rejäl individ som tål att göra en hel del grovjobb på egen hand. Kapacitetsmässigt står han även bra inne på mellanvolten, men Mats E Djuse behöver dock tidigt ta sig ut i ett andraspår. Vilket jag inte tror kommer bli ett så stort problem då han känner hästen väl. Ser man även till sättet Björs Balder vunnit loppen på slutet så är känslan att det finns mer att hämta hos honom. För mig är detta vinnaren av Sleipner Cup och jag spikar.

Motbud
14 Juni Blixt stod för en bra insats senast när han vann på rejält sätt. Formen och utvecklingen pekar uppåt även här och trots att han ikväll har många att runda är det Juni Blixt främst motbudet på förhand i min bok. Att Jorma Kontio sitter i vagnen för första gången är spännande. Given vid gardering.

På start hittar vi 8 Guli Hektor som nu kommer med två raka segrar på bra sätt i bagaget. Torbjörn Jansson vann försöket med honom från ledningen och här i finalen får Torbjörn Jansson nytt förtroende. Till kvällens start blir det även barfota fram för första gången vilket är spännande.

Min Vinnare: 9 Björs Balder
Spets efter 500m:
Skrällen: 8 Guli Hektor
Ranking A: 9 B 14,8,11,10,6,13,71,2 C 4,5,13,12,15

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
Min skräll i loppet är 3 M.M.Hot One. Han är kvick iväg från start och har tagit samtliga sina sju segrar från just ledningen. Ikväll är utgångsläget över korta häcken passande och med full laddning från start kan det mycket väl räcka hela vägen denna gången för M.M.Hot One som just nu är streckad på 6%!

5 A Girl Has No Name har blandat och gett för Hanna Olofsson. På fyra starter har det blivit två andraplatser och två galopper hittills. Men detta är en individ med bra kunnande för ett lopp som detta och dessutom kan hon öppna bra. Ikväll handlar det om lite mini comeback, men A Girl Has No Name har presterat bra direkt efter vila tidigare och att det är anmält barfot runt om direkt ses som ett plus. Hon ska inte nonchaleras ikväll till låg procent.

Tidig är också 1 Barolo Gene även om han inte var som bäst senast men den insatsen kopplades ihop med lite sjukdom som han nu fått återhämta sig ifrån. Men detta är en individ som dessförinnan visat upp hög kapacitet och skulle det inte saknas form totalt ikväll så har han presterat bra direkt efter vila tidigare. Innerspåret är dock lite chansartat men skulle det bara lösa sig kommer Barolo Gene vara med långt framme när loppet ska avgöras.

Min Vinnare: 3 M.M.Hot One.
Spets efter 500m: 3 M.M.Hot One.
Skrällen: 5 A Girl Has No
Ranking A: 3,5,1 B 6,2,7,8,4 C 9,12,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto