DD Tips Charlottenlund 14/5

Publicerad på 13 Maj 2023 - 22:52

DrTrav

DrTrav

13 Maj 2023 - 22:52

Dagens Dubbel Charlottenlund 14/5

DD-1 3.4.7.9
DD-2 7 Allegra Gifont

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2011m Auto
7 Önas Prince som redan är inbjuden till elitloppet är klar favorit till årets upplaga av Copenhagen Cup. Normalt brukar Per Nordströms hästar prestera som allra bäst som unghästar och sedan brukar utvecklingen stanna av en aning men detta gäller inte Önas Prince som jag bara tycker fortsätter att ta kliv framåt. Däremot kan spåret ställa till det och även om det skulle kunna bli ledning är risken överhängande att det blir svar invändigt av Iznogoud Am. Dessutom har han en betydligt större uppgift som väntar framöver.

3 Calle Crown tycker jag är spännande bakom. Han gjorde årsdebut på Vincennes senast i stenhård omgivning och stötte bland annat på Etonnant som vann elitloppet i fjol. Jag tror att han kommer till Danmark rejält vässad och Björn Goop sitter upp.

4 Iznogoud Am kan ju vansinnigt mycket om han fungerar men han har inte levererat ännu i år. Han har fått två lopp i kroppen och släpper knappast någon ledning om man kommer dit och sedan blir han mycket svårslagen om han har rätt dag.

Jag kan inte heller släppa 9 Seven Nation Army som jag håller väldigt högt och som var tapper från ledningen och gick en kanontid på Färjestad för två starter sedan. Jag spikade honom till en låg spelprocent samma dag i fjol och det är väl ingen som har glömt hans sylvassa spurt i fyraåringseliten.

Min Vinnare: 7 Önas Prince
Spets efter 500m: 4 Iznogoud Am / 7 Önas Prince
Skrällen: 9 Seven Nation Army
Rankingen A:7 B:3.2.9.5.1 C:6.8.10.2

Dagens Dubbel 2 - 2000m Auto
Här kommer jag att sätta på mig Gocciadoro-kepsen och gå rakt ut på 7 Allegra Gifont i en annars öppen Stoelit.
Jag har en tydlig “take” på det här loppet och det är att 3 Call Me Brodda tar sig till ledningen initialt. Man är tydliga med att man inte kommer att släppa någon ledning till 4 Nova Mahiron och det kommer att bli lite körning från start. När krutröken har lagt sig är jag inne på att Gocciadoro provar framåt och när han ställer frågan tror jag inte att Erik Adielsson är beredd att svara ledningen en andra gång och sedan bör det vara en toppchans för Allegra Gifont som vann Prix Helen Johansson på Vincennes i Januari. Skulle det bli svar är det bara att lägga sig lugn i dödens och jag tror hennes hårdhet blir avgörande oavsett.

Motbud
5 Kyriad Newport ser ut att vara en rejäl häst som kommer med full form och han vann på 1.12.5 över 1900 meter i Berlin senast. Det kommer bli lite tempo i loppet och hittar hon bara ner i ett vettigt slagläge är hon mycket tidig.

9 Glorious Rain håller Flemming högt och det är hans val av två hästar i loppet. Det måste såklart klaffa lite under vägen men jag räknar med att Flemming har henne väl förberedd.

Min Vinnare: 7 Allegra Gifont
Spets efter 500m: 3 Call Me Brodda / 7 Allegra Gifont
Skrällen: 9 Glorious Rain
Rankingen A:7 B:5.9.11.3.12.4

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto