DD Tips Eskilstuna 18/11

Publicerad på 17 Nov 2023 - 09:17

DrTrav

DrTrav

17 Nov 2023 - 09:17

Dagens Dubbel denna lördag hämtas från Eskilstuna. 

DD Eskilstuna 18/11

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Nu är det dags för Breeders' Crown-finalen för treåriga ston.

Här kommer jag gå rakt ut och spika bästa hästen i min bok, 1 Ester Degli Dei. Han kommer till dagens final med åtta segrar och en andraplats på kontot. Detta är en rå talang som redan nu varit ute och slagit grabbarna i en Breeders’ Course-final. Farten, tekniken och inställningen är på topp hos denna blott treåriga tjej som nu enligt mig ska ha bra chans att vinna även Breeders' Crown. Hon vann sitt försök på bra sätt från spets och det största orosmolnet i min bok idag är om Ester Degli Deii skulle kunna bli fast på innerspåret från start? Men efter att vridit och vänt på loppet är hon min troliga ledare till 85% och när jag analyserar de övriga 20% så är jag inne på att hon ska ha bra chans att snabbt leta sig ut i ett andraspår om hon mot förmodan skulle bli av med ledningen initialt. För mig är Ester Degli Dei en undantagshäst som jag kommer gå rakt ut på här.

Motbud
3 Adriatica är en annan individ som visat upp mycket högt kunnande. Detta är en råstark tjej som alltid går hela vägen in i mål! Det visade hon inte minst för två starter sedan när hon vann Oaks på ren inställning. Senast vann hon enkelt från ledningen. Hade loppet varit ett halvvarv längre hade också segerchansen ökat för Timo Nurmos stjärna. Men trots att det “bara” är 2140m idag så är hon främsta motbudet till min spik.

Skrällen vid gardering är 2 Ninetta Boko som inte var många meter bakom Adriatica i Oaks-finalen och senast vann hon sitt uttagningslopp efter en vass avslutning. Ninetta Boko kan öppna bra och bör kunna få ett passande smyglopp idag. Uppenbarar sig bara luckan till slut kommer hon kunna utmana över upploppet.

Min Vinnare: 1 Ester Degli Dei.
Spets efter 500m: 1 Ester Degli Dei.
Skrällen: 2 Ninetta Boko
Ranking: A 1 B 3,2,7,10,4,6 C 9,5,12,11,8

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Vi avslutar dagen med Breeders' Crown-finalen för fyraåriga hingstar och valacker.
Här är draget 9 It's Peppertime. Detta är en rejäl sort som alltid gör sitt och som besitter ett slutvarv som med lite klaff längs vägen alltid biter bra den sista biten. Han imponerade i försöket som tvåa efter att stått för en strålande avslutning ute i spåren, klockan stannade på 09,5 sista 800m. Formen är på topp och med bricka nio idag kommer hann tidigt sitta bra till. När det dessutom väntas lite körning från start där sen 2 Staro Mack Crowe kommer vara den som sätter upp tempot längs vägen öppnar det upp sig för att It's Peppertime ska få ett drömlopp idag. Jag ser till slut framför mig hur han blåser ner samtliga sista biten och till 8% blir han min tipsetta.

2 Staro Mack Crowe har verkligen fått ett erkännande som en av de bästa i kullen numera. Han har bland annat vunnit Prix Readly Express och varit tvåa i Sprintermästaren samt trea i Europaderbyt. I uttagningsloppet stod Staro Mack Crowe för en rejäl insats och han räds knappast att göra jobb längs vägen om det skulle behövas. Från ett tilltalande utgångsläge är han en given segerkandidat även här.

1 Bedazzled Sox lyfter jag ofta fram i tipsen. Detta är en individ jag gillar skarpt som på slutet verkligen fått utdelning på sitt höga kunnande igen. Han kommer med tre segrar på de fyra senaste och håller toppform för dagen. Uttagningsloppet vanns på bra sätt och nu är det anmält barfota runt om vilket är ett plus. Bedazzled Sox kan öppna kvickt men jag har svårt att se honom hålla ut A Fair Day från start. Men oavsett vad som händer den första biten så kommer Bedazzled Sox få ett bra lopp här och ska räknas tidigt i loppet.

Måste även lyfta fram 3 A Fair Day där sagan bara fortsätter. Han spetsade trots bricka åtta i sitt uttagningslopp och vann med krafter kvar på mersmakande sätt. Nu är utgångsläget bättre och han är den troliga ledaren initialt. Han kommer med fyra raka segrar på kontot och trivs som bäst i spets. Oscar Ginman i vagnen lär köra där så länge lampan lyser och skulle det räcka hela vägen även denna gången kan vi räkna med en segerglädje som är över det vanliga från Kalmartränaren Elisabeth Almheden.

Min Vinnare: 9 It's Peppertime.
Spets efter 500m: 3 A Fair Day
Skrällen: 3 A Fair Day
Ranking: A 9,2 B 1,3,7,4,5,11 C 8,6,12,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto