DD Tips Gävle 20/5

Publicerad på 19 Maj 2023 - 12:27

DrTrav

DrTrav

19 Maj 2023 - 12:27

DD Tips Gävle Lördag 20/5

DD1: 2,3,5,6,7,9,10
DD2: 9 Jest
7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1609m auto
Då var vi framme vid Prins Daniels lopp - Vägen till Elitloppet där vinnaren kan titulera sig som Elitloppsdeltagare 2023.

På förhand låter man väldigt påställda och uppåt från Vitale Ciotola med 5 Usain Töll. Han vann ett försök till Lotterian från ledning och i finalen gjorde han det bra från rygg på ledaren utan att få fritt. Man gör nu resan till Gävle för att man ännu inte blivit inbjuden av Malmrot och även om spår sju bakom bilen är det bästa, så lär det gasas oavsett från start. Detta för att maximera chanserna för att vinna men kanske också få en inbjudan om prestationen inte skulle räcka till seger. Usain Töll är kvick iväg från start och var trea i Årjängs Stora Sprinterlopp förra året bakom Don Fanucci Zet och Brother Bill och han har även imponerat på Vincennes tidigare i år. Det kanske inte går att komma förbi 2 Milliondollarrhyme och 3 Imhatra Am från start. Men det låter så pass påställt från stallet inför dagens start att han tippas etta trots allt.

2 Milliondollarrhyme var inte som bäst senast i finalen av Paralympiatravet, men dessförinnan har han imponerat i två starter på Solvalla. Men i och med att man väljer att starta idag så räknar jag med att Fredrik B Larsson gått igenom hästen och att allt känns bra. Att det dessutom ska plastas hovar för att han ska kunna gå barfota runt för första gången på svensk mark i år känns spännande. Han har fått ett perfekt utgångsläge och är väldigt startsnabb. Från spets idag kommer han inte bli lätt att rå på.

Jag vill även skicka med att Stefan Tarzan Melander lät oväntat uppåt på 9 Click Bait inför dagens start. Detta är en individ vi vet brukar höja sig i samma takt som värmen ökar och när Melander meddelar att han känns väldigt fin hemma i träningen och att det kan bli överpace på loppet från start. Så är detta min kioskvältare till 3%!

Min Vinnare: 5 Usain Töll.
Spets efter 500m: 2 Milliondollarrhyme
Skrällen: 9 Click Bait
Ranking A: 5,2 B 9,3,10,7,6 C 8,4,1

Dagens Dubbel 2 - 2140m volt
9 Jest visade förra året att hon tillhör de bästa i kullen. Nu har hon fått två lopp i kroppen, i comebacken vann Jest på bra sätt och senast fullföljde hon trots allt bra även om loppet blev fler och hon backades ner sist från start. Detta är ett sto som lever på sin styrka och hon räds inte att göra en hel del grovjobb på egen hand. Kan Magnus A Djuse i vagnen sända framåt när tempot bedarrade och inte en lugn dödens med varvet kvar så kommer hon inte bli lätt att stå emot. Tipsetta.

1 M.T.Ravishing har idag fått perfekta förutsättningar och dessutom passande inne i loppet. M.T.Ravishing är kvick iväg från start och är nu inne i en fin utvecklingskurva. Att det är hemmaplan nu och att det återigen blir barfota runt om ses som ett plus. Väl i ledningen kommer M.T.Ravishing leda länge loppet länge.

Nämner även 2 Cataleya Wise As som har visat bra kunnande för klassen. Nu är det visserligen debut på svensk mark och dessutom är det voltstart som gäller. Men skulle Cataleya Wise As hantera startmomentet bra sitter Mats E Djuse bakom om en häst som tidigt ska räknas in i segersnacket sett till kunnande.

Min Vinnare: 9 Jest
Spets efter 500m: 1 M.T.Ravishing
Skrällen:
Ranking A: 9,1,2 B 11,4,3,15,10,6,7 C 5,8,12,14,13

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto