DD Tips Gävle 27/4

Publicerad på 27 Apr 2023 - 09:54

DrTrav

DrTrav

27 Apr 2023 - 09:54

Dagens Dubbel Gävle 27/4

DD-1 3 Byron Face
DD-2 2 Chestnut

1 rad x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
3 Byron Face trodde jag mycket på inför sin senaste start och han gick klart godkänt som fyra i en tuff omgivning, även om jag kanske hade förväntat mig en ännu bättre prestation. Jag tror det här är en häst som är mogen för betydligt större uppgifter framöver men han har ännu inte riktigt visat sin fulla potential på tävlingsovalen. Jag har oerhört stor respekt för Daniel Wäjersten som både tränare och kusk och jag tror det bara är en tidsfråga innan det lossnar för Byron Face. Det saknas inte motstånd men uppgiften är lättare än senast och när han inte ser ut att bli favorit i det här sällskapet väljer jag att spika och hoppas att poletten trillar ner nu.

Motbud
2 My Honky Tonk Man tror jag kommer gå ett fint år till mötes men det är möjligt att det saknas lite form i årsdebuten. Han är inte helt pålitlig men Magnus A Djuse upp för första gången är alltid intressant och från ett bra läge bakom bilen är det en tidig utmanare.

Det är vidöppet om man väljer att gardera men bakom räknas främst 1 Hickoexplosive som jag tror kan försvara sitt innerspår och Robert Bergh har börjat få bra fart på stallet efter en lite trevande inledning på året.

Notera även att 4 Ies General är anmäld barfota runt om och med en amerikansk sulky för första gången.

Min Vinnare: 3 Byron Face
Spets efter 500m: 1 Hickoexplosive
Skrällen: 4 Ies General
Rankingen A:3 B:2.1.4.6.12.10.5.7.8 C:9.11

Dagens Dubbel 2 - 2140m Volt
2 Chestnut har gått bra efter vila tidigare och Daniel Redéns stall har sakta men säkert börjat vakna till liv. Som jag läser loppet får Örjan Kihlström överta ledningen från 3 Jaguar C Boko som brukar öppna ruskigt fort i volten och sedan bör han normalt bli svårslagen. Den värsta konkurrenten på förhand startar med ett sämre utgångsläge och jag väljer att ta ställning i ett lopp där tre hästar sticker ut på förhand.

Motbud
9 Dream Sensation är van en tuffare konkurrens och har till skillnad från min spik varit igång och tävlat under en längre tid. Han var kanske lite sämre senast men nu blir det barfota runt om igen och saknas det lite form hos Chestnut är det en allvarlig utmanare.

7 Kinky Boots ser ut att ha bra förutsättningar på pappret med ett springspår i volten men man kommer inte att ladda honom från start och voltstart känns som ett stort frågetecken. Med det sagt har han kunnandet för att utmana om han kliver iväg felfritt.

Min Vinnare: 2 Chestnut
Spets efter 500m: 2 Chestnut
Skrällen:
Rankingen A:2 B:9.7.3.10.11.C:12.1.4.6.5.8

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto