DD Tips Kalmar 6/6

Publicerad på 6 Jun 2023 - 09:55

DrTrav

DrTrav

6 Jun 2023 - 09:55

DD Tips Kalmar 6/6

DD1: 9 Jaxon Schermer
DD2: 1,11,13

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
9 Jaxon Schermer har fått ett bakspår över kort distans men trots detta ser uppgiften passande ut på förhand. Jaxon Schermer har aldrig varit sämre än trea och har visat bra fartresurser för klassen. För två starter sedan avslutade han på ett mersmakande sätt och senast var det dags för första segern på svensk mark. Då vann han på överlägset sätt från ledningen och klockan stannade på 1.11 sista 700m. Idag möter han överkomligt motstånd och med en formkurva som pekar uppåt och Jaxon Schermer ses som den givna tipsettan här.

Skrällen är 8 Global Duty som visat upp bra kunnande men som samtidigt ännu inte är helt att lita på. Nu kommer man från två starter där han fått göra jobbet utvändigt om ledaren så vi kan nog räkna med ett mer passivt upplägg denna gången. Men han har fått en lite paus inför ikväll och med rätt lopp är Global Duty den i loppet som kapacitetsmässigt skulle kunna mäta sig med Jaxon Schermer.

Min Vinnare: 9 Jaxon Schermer
Spets efter 500m: 4 Amazing Lady N.O.
Skrällen: 8 Global Duty
Ranking: A 9 B 8,4,5,6,3,7,1 C 2,10,1,11,12

Dagens Dubbel 2 - 2140m volt
11 Jeans’n Passion är ett bra sto som senast gjorde comeback men det blev tyvärr galopp som gått gåendes i sista sväng och det norska huvudlaget samt tussarna förblev oryckta. Nu med lopp i kroppen och kapacitetsmässigt bättre än vad som går att utläsa i programmet så är känslan att det kommer bli spelvärde. Jag räknar med en bra prestation idag och tippar henne etta.

Vill även lyfta fram 13 Love No Pain är stark och rejäl. Visst är det aldrig enkelt att stå med dubbla tillägg men detta är en individ som möter betydligt enklare motstånd idag än vad hon vanligtvis ställs emot. Det är även en etta i raden som försvinner i och med dagens start. Man väljer dessutom att rycka skorna för första gången i år vilket är spännande. När man gjorde det i höstas gav det bra effekt. Att hon just nu är streckad på 4% är orimligt! Skrällen i loppet.

1 Jelly Bean Mearas blir hårt betrodd idag. Hon kommer med två raka segrar på kontot och dessutom ett passande utgångsläge på start. Senast vann hon enkelt via en snabb avslutning. I min bok är Jelly Bean Mearas den troliga ledaren i loppet efter en bit och i den positionen kommer hon att leda länge.

Min Vinnare: 11 Jeans’n Passion
Spets efter 500m: 1 Jelly Bean Mearas
Skrällen: 13 Love No Pain
Ranking: A 11,13 B 1,8,4,9,2,6,10,12 C 7,3,5

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto