DD Tips Mantorp 23/12

Publicerad på 23 Dec 2020 - 15:33

DrTrav

DrTrav

23 Dec 2020 - 15:33

DD Tips Mantorp Onsdag 23/12

DD1: 3,5,6,7
DD2: 8 Eros Zola

4 rader x 70 kr = 280 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
5 Velegance har fin form för dagen, i den senaste starten håll man starkt till tredjeplatsen i ett lopp som Chicharita vann. Denna femåriga tjej går från alla positioner men lite oroväckande kanske det är att man tävlat barfota runt om i de elva senaste starterna. Men Velegance har visat att hon även fungerar med skor på hovarna, fyra segrar på tolv starter med skor. Detta måste ses som en bra segerchans från stall Untersteiner i ett öppet stolopp.

3 Dusktodawn Sisu är skrällen i loppet. Hon brukar oftast starta på i lopp där hon får göra jobb ute i spåren större delen av loppet men det skulle hon kunna få slippa ikväll med ett bra utgångsläge. Formen är på topp för denna sjuåring och skor på hovarna är inga problem för henna. Ikväll är det formstarke Mats E Djuse som sitter i vagnen och skulle Dusktodawn Sisu få en fin resa och spara sin speed tillslut kan det mycket väl räcka till seger ikväll. 2% är man streckad på i skrivande stund och det är alldeles för lågt sett till segerchansen. Skräll.

6 Darah Bibo gillar jag, hon vann med gott om krafter kvar i den senaste starten, då tog man hand om ledningen och gick undan säkert. Hon skulle gynnas om det blev tempo på loppet då hon besitter en vass avslutning som få i fältet är i närheten av. Darah Bibo kommer fälla många över upploppet, frågan är bara hur många? Tidig på systemet.

7 Zeta Kronos har nu två lopp i kroppen efter uppehåll och toppformen närmar sig. Utgångsläget kunde såklart varit bättre men hittar man ner i en vettig position härifrån ska man inte nonchaleras. Björn Goop har aviserat att det blir jänkarvagn till kvällens start vilket är intressant.

Min Vinnare: 5 Velegance
Spets efter 500m: 4 Carisma Sisu
Skrällen: 3 Dusktodawn Sisu
Ranking: A 5,6,7 B 3,4,1,11,9 C 10,2,12,8

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
I kvällens sista lopp hittar vi spiken på Dagens Dubbel, 8 Eros Zola. Denna fyraåringen blir min spik, han kommer med två raka segrar i bagaget till dagens start. I den senaste starten var intrycket bländande på Flemming Jensens travare, infrö den starten låg Flemming dessutom lågt, men prestationen sa något annat. Då gick första varvet i högt tempo, och Eros Zola travade utvändigt om ledaren men kunde ändå avgöra till seger över upploppet. 11,3 stannade klockan på. Han har vunnit 9 av sina 22 starter och även om utgångsläget kunde varit bättre så tål han att göra grovjobb själv under loppet. Jag tar ställning och spikar bästa hästen.

Utmanare
3 Bravo Santana gör ikväll comeback efter två och en halv månads tävlingsfrånvaro. Såklart finns frågetecken kring formen, men Bravo Santana är kvick iväg från start och han är min tidiga ledare av loppet. Skulle tränaren Peter Johansson försatt sin fyraåring i slagläge direkt, kommer man leda loppet länge. Från ledningen är Bravo Santana obesegrad på fyra starter. Första utmanare till min spik.

Skrällen i loppet är 2 Janis Joplin Boko. Hon kommer med två raka segrar till dagens start, och intrycket över mållinjen i den senaste starten lyste form. Med perfekt utgångsläge kommer man få ett fint lopp, även om distansen troligtvis inte den bästa. Men denna fyraåriga tjejen besitter vass slutspurt som kommer bita bra med rätt resa. Ett givet streck på kupongen för den som garderar.

Vill även nämna 6 Amorcer Levallo som bara blir bättre och bättre för varje start. Han har stått för en fin utveckling under året. Denna fyraårige kille tål att göra en del själv under loppen och skulle min spik ha en sämre dag tycker jag inte man ska nonchalera Amorcer Levallo som har bra form för dagen.

Min Vinnare: 8 Eros Zola
Spets efter 500m: 3 Bravo Santana
Skrällen: 2 Janis Joplin Boko
Ranking: A 8 B 3,2,6,9,1,7,10,12 C 5,11,4


Lycka till med spelet!

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto