DD Tips Mantorp 3/4

Publicerad på 3 Apr 2023 - 11:41

DrTrav

DrTrav

3 Apr 2023 - 11:41

DD-tips Mantorp Måndag 3/4

DD-1 3 Calamari
DD-2 3,4,6,7,8,10,11

7 rader x 30kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m auto
Här hittar vi kvällens andra spik, 3 Calamari. Står Ulf Stenströmers adept bara för en normal insats här i årsdebuten ska det var toppchans direkt. Stenströmer har dessutom ofta sina hästar väl i ordning när de kommer ut på tävlingsovalen. Dessutom har Calamari tre segrar på fem försök när han återkommit efter ett längre uppehåll. Hästen är kvick iväg från start och från ett passande utgångsläge är han min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen kommer han sen kunna styra loppet och när motståndet knappast skrämmer på förhand kommer jag att spika. Calamari är bra nog att vinna ett lopp som detta även om det skulle behövas en del grovjobb på egen hand.

Motbud
6 Hobart trivs med lång distans och har två segrar och två tredjeplatser på fyra starter över 2640m. Hobart är härdad i tuffa sammanhang och trots att det även här är årsdebut ikväll så ses han som främsta motbudet till min spik.

För den som garderar vill jag lyfta fram 4 Persos Otello som har visat sig besitta bra kunnande för klassen när han väl travar. Han är däremot inte helt att lita på vilket fem galopper på de tio senaste starterna skvallrar om. Men nu med Magnus A Djuse i vagnen för första gången ska ekipaget inte helt nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 3 Calamari
Spets efter 500m: 3 Calamari
Skrällen: 4 Persos Otello
Ranking: A 3 B 6,4,11,10,9,1 C 7,5,2

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
6 Jest har inte startat sedan finalen av Breeders Crown i november men att bara kvala in till det loppet säger en hel del om hästens kapacitet. Nu handlar det om en spännande årsdebut för Jest. Hon är kvick iväg från start och enda gången hon testat på ledningen slutade det med en enkel seger. Jest har även presterat bra efter uppehåll tidigare och skulle hon ikväll stå för en normal prestation ska hon ses med god segerchans direkt.

11 Somethingroyal är inte helt att lita på. Men har ikväll fått ett utgångsläge som i alla fall ökar chansen för felfri avgång. Somethingroyal har annars visat sig besitta bra grundkapacitet och skulle det bara klaffa någorlunda med positionerna längs vägen kommer hans avslutning bita bra över upploppet.

10 Lady Dee gör även hon årsdebut ikväll. Detta är ett sto som tål att göra en hel del jobb på egen hand men med tanke på att det ikväll är just årsdebut kan vi förvänta oss ett snällt lopp för Lady Dee.

Min Vinnare: 6 Jest
Spets efter 500m: 6 Jest / 7 Henessi Hill
Skrällen: 11 Somethingroyal
Ranking: A 6 B 11,10,7,8,3,4 C 9,5,1,2

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto