DD Tips Örebro 20/5

Publicerad på 20 Maj 2021 - 12:55

DrTrav

DrTrav

20 Maj 2021 - 12:55

Dagens Dubbel Örebro Torsdag 20/5

DD-1 2.4.5.6
DD-2 4 Selected News

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1609m Auto
4 Fille Am kan öppna snabbt från start och även om det inte är någon självklarhet att han kan hålla ut utvändiga ekipage från start håller jag han ändå som spetsfavorit, och över 1609m måste det vara en bra chans att leda det här loppet från start till mål. Fille Am har vunnit 7 av 18 starter i karriären och senast i årsdebuten såg han formstark ut när han satt fast med gott om krafter över mål. Lyckas han hålla upp ledningen tror jag han blir mycket svårslagen på Örebros korta upplopp även om den korta distansen kanske inte är någon fördel.

5 Break Through utmanar om ledningen och i den positionen växer han ett par klasser. Han är inte helt att lita på men om han sköter sig blir denna Varenne avkomma att räkna med. Han hängde med klart bra som trea bakom suveräna Redén-debutanten Margareta Tooma senast och med ett lopp i kroppen är formen säkert framflyttad nu.

6 Alert Kronos är segervan och är han väl förberedd i årsdebuten kan han bli svår att stå emot över upploppet. Jag tror inte att det blir någon ledning här ifrån med två startsnabba invändigt och det kan bli vingel från det här läget men han räknas mycket tidigt i ett väldigt öppet lopp.

2 Romantico inledde året med två raka galopper men svarade för en stark prestation senast när han körde fram i dödens och vann sedan tämligen enkelt. Läget är bra och han behöver inte vara med i någon startrustning från början och om konkurrenterna kör mot varanda i början kan han mycket väl avgöra över upploppet.

Bakom är det 1 Take It Easy Tour, 7 Bottnas Explosive samt 9 Greta Journey i första hand. 

Min Vinnare: 4 Fille Am
Spets efter 500m: 4 Fille Am/5 Break Through
Skrällen: 4 Fille Am
Rankingen A:4.5.6.2 B:7.1.9 C: 3.11.10.8.12

Dagens Dubbel 2 - 2100m Auto
4 Selected News tillhör den absoluta kulltoppen och var trea i en Breeders Crown final under fjolåret bakom Brambling och Manny Muscle. Även om det såklart var en aning oroväckande startgalopp senast i ett uttagningslopp till kungapokalen så ser den här uppgiften klart vettig ut. Han är normalt sett inte osäker av sig och jag ser det som ett olycksfall i arbetet och han såg fin och laddad ut efter galoppen och jag tror vi får se en snabb revansch av Hans-Owe Sundbergs talangfulla häst. Det blir svårt att nå ledningen här eftersom Ulf Ohlsson knappast lär vara intresserad att släppa någon ledning med Stefan Melanders snabba häst Maesteraeom men jag tror ändå att Selectted News är huvudet högre och är starkast över upploppet i det lilla startfältet även om det är några bra hästar emot. Spik. 

Motbud
1 Maesteraemon har fått ett fint läge den här gången och har sett fin ut vid två raka starter när han startar från bakspår, och det verkar som att det här är en bra häst för klassen. Näst senast liftade han med i ledarryggen till en andraplats bakom Önas Prince och nu senast i Kungapokalen såg han fin ut bakom hästar på innerspåret och kunde lifta in till femteplats. Nu har han äntligen fått ett framspår bakom bilen och det ser ut som en vettig chans att kunna hålla upp ledningen och från ledningen känns det som den absolut starkaste utmanaren.

3 Take The Credit är väldigt svårbedömd. Det är ett nyförvärv till stall Redén från Åke Svanstedt i U.S.A. som ännu inte vunnit lopp men Daniel Redén brukar ha sina debutanter i ordning men jag är lite osäker på hur snabbt han kan öppna från start. Min förhoppning är att Örjan kan få fart på honom från start så att det blir lite körning inledningsvis mot 1 Maesteraemon, vilket skulle underlätta ytterligare för min spik.

7 Bandido Gar vet vi har hög kapacitet men han har inte lyckats visa det på tävlingsbanan på ett tag och han har nu varit tvingad till att kvala efter en rad med galopper. Skulle dom få ordning på den här hästen finns det mycket att hämta framöver men det är ändå svårt att tro på honom den här gången.

8 Hell Patrol är ytterligare ett svårbedömt nyförvärv från U.S.A, i det här fallet hos stall Goop. Han har gjort det bra som unghäst mot tuffa hästar och är säkerligen en talangfull individ men läget är besvärligt och det låter ändå som att man ligger lite lågt, även om träningsrapporterna är goda. Spännande start hur som helst och att stallet ligger lite lågt ska man kanske inte lägga allt för stor vikt vid och vid gardering är det ett givet streck på kupongen.

Min Vinnare: 4 Selected News
Spets efter 500m: 1 Maesteraeom/3 Take The Credit
Skrällen: 8 Hell Patrol
Rankingen A: 4 B:1.8.3.7.2 C: 6.5

Lycka till


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto