DD Tips Östersund 10/6

Publicerad på 10 Jun 2023 - 10:52

DrTrav

DrTrav

10 Jun 2023 - 10:52

DD Tips Östersund Lördag 10/6

DD1: 2,3,4,5,9
DD2: 3 L.A.Boko.

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Jämtlands stora pris med 600.000kr i förstapris ska avgöras.

3 Hail Mary lyfte jag tidigt fram i årets upplaga av Elitloppet. Han blev tillslut en av favoriterna i loppet men efter att fått ett tufft försöksheat fick han ett svårt utgångsläge i finalen och kunde aldrig blanda sig i slutsegern. Men formen ska fortsatt vara på topp och idag har dessutom utgångsläget blivit perfekt. Att det nu är 2140m ses heller inte som ett minus. Oavsett om det blir ledningen från start eller inte så är Hail Mary garanterad ett bra lopp och han är min tipsetta i loppet.

9 Always Ek imponerade för Alessandro Gocciadoro senast när han gick nytt banrekord i Rom. Always Ek håller toppform för dagen och detta är en individ som visat bra kunnande på Vincennes. Att han nu kommer till en fin 1000m bana i Sverige tror jag kommer göra hästen gott. I min bok är Always Ek en tidig segerkandidat i loppet.

Även 5 Brother Bill var med i årets upplaga av Elitloppet, men det har visat sig att det inte är hans grej. Det beror troligtvis på att han inte trivs med att behöva befinna sig på banan en längre tid innan loppet samt att behöva övernatta på bortaplan. Men det slipper han idag och vi vet om vilken högkapabel travare detta är. Han är sylvass på speed och med rätt lopp kan han mycket väl blåsa ner samtliga här.

2 Click Bait är allra bäst på sprinterdistans men han trivs den här årstiden och kommer med formen på topp. Är rapp i benen både från start och tillslut om så önskas.

Min Vinnare: 3 Hail Mary
Spets efter 500m: 3 Hail Mary / 2 Click Bait
Skrällen: 2 Click Bait
Ranking: A 3,9 B 5,2,4,10,6,1 C 7,8

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
I avslutningen kommer jag gå rakt ut på 3 L.A.Boko. Senast såg han fin ut på barfotabalansen och helstängt huvudlag. Men han fick tyvärr aldrig chansen i loppet och han gick i mål med sparade krafter. Till dagens start kryddar man förändringarna från senast med en amerikansk vagn för första gången vilket tränaren Daniel Wäjersten tror kommer ge bra effekt. Det lär bli ett offensivt upplägg denna gången och från ett bra utgångsläge är siktet inställt på spets. Oavsett om man kommer dit eller inte så räknar jag med att 3 L.A.Boko kommer stå för en bra insats idag och jag spikar!

Motbud
5 Barbro Kronos visade senast bra form i en snabb avslutning. Detta är en individ som alltid gör sitt och står sällan för en dålig insats. Hon har bra inställning och kan avsluta snabbt. Löser det sig bara med positionerna från start ska Barbro Kronos ses som en given utmanare i loppet.

10 Glamorous Rain besitter bra grundkapacitet men var inte som bäst senast och har idag fått ett tufft utgångsläge. Men hon har fått pausa inför idag vilket kan göra gott för en häst som Glamorous Rain. Hon besitter bra styrka och med en normal insats kommer hon att fälla många under slutrundan.

Min Vinnare: 3 L.A.Boko.
Spets efter 500m: 3 L.A.Boko.
Skrällen: 5 Barbro Kronos
Ranking: A 3 B 5,10,1,7,2,4,8 C 12,11,6,9

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto