DD Tips Solvalla & Åby 17/5

Publicerad på 16 Maj 2023 - 22:52

DrTrav

DrTrav

16 Maj 2023 - 22:52

DD Tips Åby/Solvalla 17/5

DD1: 4 Manual Flight
DD2: 1,2,5,7

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
Jag kommer även att spika mig ur detta lopp. I min bok har 4 Manual Flight en tilltalande segerchans på förhand. När vi dessutom i nuläget ser 12% på strecken känns det givet att gå rakt ut på honom. Han är betydligt mer stabil bakom bilen än vad han är i voltstart och i mitt badkar står det att Conrad Lugauer sänder Manual Flight tidigt till spets och väl i den positionen är han sen hästen att slå för övriga. Kunnandet hos Manual Flight är bra och presterar han en normal insats ikväll leder han hela vägen. Spik!

Motbud
8 Mr Mah Can har nu startat igång och fått tre lopp i kroppen i år. I årsdebuten avslutade han mersmakande bakom Unico Broline och Order to Fly. Senast var han dock inte som bäst, men han slutade trea från spets. Men skulle han snabbt studsa tillbaka så är detta en individ med bra styrka som tål att göra en hel del jobb på egen hand. Utgångsläget är inte det bästa men trots allt är han främsta motbudet till min spik.

Nämner även 6 Global Action som senast fick göra jobbet utvändigt om Manual Flight. Han orkade aldrig utmana om segern men höll trots allt bra som fyra. Visst finns det risk för en del grovjobb på egen hand ikväll så ska Global Action inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 4 Manual Flight
Spets efter 500m: 4 Manual Flight
Skrällen: 6 Global Action
Ranking: A 4 B 8,6,10,12,2,5 C 1,3,9,7,11

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
7 Balotelli Face går från att vara stor favorit senast och dessutom lite ifrågasatt sådan till att vinna på övertygande sätt från dödens där sista 800m klockades till 1.10,0. Så därför fattar jag ingenting nu när han är streckad på 11%!? Det här är utan tvekan en fyraåring som tillhör de bättre i kullen och som jag vet att Claes Sjöström håller högt. Han står bra inne i klassen och även om det finns flera motbud invändigt om honom ikväll så kan jag inte motstå de just nu 11% han är spelad till. Tipsetta.

2 Run N'Cola är en annan individ som har tagit steg under vintern. Han har inlett året på bästa sätt och kommer nu med två raka segrar på kontot. Han har ikväll fått ett perfekt utgångsläge och ska dessutom tävla barfota runt om. Given på kupongen.

Vill även lyfta 1 Noxx Vrijthout som jag framförallt minns från fjolårets Elitloppshelg då han i sin klass-ll final travade 11,9 över 2140m. bakom vinnande Kentucky River. Nu ser formkurvan återigen ut att vara påväg upp med lopp i kroppen och skulle Jorma Kontio som sitter i vagnen för första gången lyckas försvar ledningen från start är mycket vunnet.

Min Vinnare: 7 Balotelli Face
Spets efter 500m: 2 Run N'Cola / 1 Noxx Vrijthout
Skrällen: 2 Run N'Cola
Ranking: A 7 B 2,1,5,4,3,10,8,12 C 9,11,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto