DD Tips Solvalla & Bergsåker 3/5

Publicerad på 2 Maj 2023 - 22:49

DrTrav

DrTrav

2 Maj 2023 - 22:49

DD Tips Bergsåker & Solvalla Onsdag 3/5

DD1: 1 Chitchat
DD2: 2,4,5,6

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Omgångens andra spik är 1 Chitchat som är en topphäst som ikväll gör comeback efter lite vila. Åtta seger på elva starter i livet säger en hel del och han har aldrig varit sämre än tvåa i lopp. Han kan öppna bra från start och bricka ett bakom bilen är passande. Ikväll möter han lämpligt motstånd och trots att inte toppformen kanske sitter där så ska segerchansen vara hög ändå. I mitt badkar står det skrivet spets och slut vilket gör att jag spikar.

Motbud
5 Global Crusader har nu årsdebuten avklarat, det var en mersmakande sådan dessutom. Även detta är en segervan individ som segrat i sex av sina tio starter. Nu lär formen peka uppåt och en bra prestation är att vänta. Men trots detta kommer det bli svårt att rå på Chitchat från spets.

Nämner även 7 Rio Alta Wine som visserligen galopperade senast men han är normalt sett travsäker. Under påskhelgen imponerade han vid med en segern på V75 och med tanke på hans speed kommer det gå undan den sista biten med lite klaff längs vägen.

Min Vinnare: 1 Chitchat
Spets efter 500m: 1 Chitchat
Skrällen: 7 Rio Alta Wine
Ranking: A 1 B 5,7,3,9,4,2 C 6,12,11,8,10

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
6 Barack Face är en individ som besitter högt kunnande för klassen och som verkar vara något utöver det vanliga. Men han är dock inte helt att lita på och kommer nu med två raka galopper vilket skapar frågetecken. Barack Face räds dock knappast motståndet han ställs emot ikväll och skulle han bara hålla reda på benen är Barack Face en given segerkandidat. När man dessutom verkar få 7% på V86 så är spelvärdet högt.

En annan individ som verkar vara en topphäst för kullen är 2 Greensboro Zet. Han vann bland annat ett försök till Kriteriet i fjol. Senast handlade det om årsdebut, då blev det galopp med sparade krafter 400m från mål. Nu kommer Greensboro Zet med lopp i kroppen och han har ett passande utgångsläge. På förhand är Greensboro Zet ett givet segerbud i loppet.

Nämner även 5 Monastery Boko som kommer från en stark treåringssäsong där han bland annat var tvåa i Treåringseliten och sexa i Kriteriet. Nu handlar det om årsdebut, men från stallhåll meddelar man att Monastery Boko är redo för en bra insats direkt och till 5% känns även han tidig.

Min Vinnare: 6 Barack Face
Spets efter 500m: 2 Greensboro Zet
Skrällen:
Ranking: A 6,2 B 5,4,7,1,10,9 C 11,8,12,3

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto