DD Tips Tingsryd 14/6

Publicerad på 14 Jun 2023 - 09:45

DrTrav

DrTrav

14 Jun 2023 - 09:45

DD Tips Tingsryd 14/6

DD1: 7 Calamari
DD2: 1,3,4,5,6

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 3218m auto
Kvällens enda långlopp går över den ovanliga distansen 3218m.

7 Calamari är min vinnare i loppet. Han gynnas kraftigt av den längre distansen då han lever på sin styrka. För två starter sedan avskedade han strålande över upploppet. Senast blev det däremot fel när attacken skulle sättas in och han drogs bakåt innan han återigen kunde komma loss och avsluta snabbt den sista biten. Formen sitter dock där och detta är en häst som tränaren Ulf Stenströmer håller högt. Han tål att tugga på och ikväll är jag inne på att Calamari kommer få full utdelning efter två bra prestationer. Till 25% är spelvärdet högt och jag spikar!

Motbud
11 Demon har imponerat på slutet. Senast stod han för en mäktig avslutning på Solvalla under Elitloppshelgen. Han visade då toppform och med tanke på att Demon dessutom tål att göra en del jobb på egen hand samt att distansen inte ska ses som ett minus så är han det främsta motbudet till min spik i loppet.

Vid gardering ska även 3 Hobart och 9 Manuel Flight inte nocnhaleras.

Min Vinnare: 7 Calamari
Spets efter 500m: 7 Calamari
Skrällen:
Ranking: 7 B 11,3,12,10,4,6,1 C 9,2,5,8

Dagens Dubbel 2 - 1609m auto
4 Hidalgo Heldia är en individ som trivs som bäst i ledningen över sprinterdistans och faktum är att det ser ut att kunna bli precis ett sådant loppscenario ikväll. Skulle så bli fallet kommer han bli en svår nöt att knäcka för övriga. Senast var Hidalgo Heldia ute i ett försök till Sweden Cup men dessvärre blev det galopp när han skulle krypa ner i rygg på ledaren. Nu har man laddar om och för två starter sedan vann han ett silverförsök på V75 från just ledningen. Lyckas han bara hålla ut 5 Betting Pacer från start är mycket vunnet. Tipsetta.

6 Karat River är hästen som blev hela Sveriges nästagångare efter sin prestation senast under Elitloppshelgen. Han satt då fast med sparat med topphästar i sin final. För två starter sedan fick han göra jobbet utvändigt om Hidalgo Heldia och var då tvåa. Formen lär vara på topp och får Karat River nytta av de sparade krafterna från senast så kommer han inte ge sig utan strid ikväll!

Skrällen är 3 Vinci Nice som stod för en positiv insats senast och kommer med bra form. Detta är en vass avslutare som med rätt lopp och långt upplopp kommer kunna speeda ner många den sista biten. Till låg procent ska han passas vid gardering.

Min Vinnare: 4 Hidalgo Heldia
Spets efter 500m: 4 Hidalgo Heldia
Skrällen:3 Vinci Nice
Ranking: 4,6 B 3,5,1,2,8,10 C 9,7,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto