GS75 Tips Axevalla 4/6

Publicerad på 4 Jun 2023 - 00:52

DrTrav

DrTrav

4 Jun 2023 - 00:52

Axevalla står som värd för helgens GS75 som dessutom är kryddad med en jackpot. Omgången håller även bra sportslig klass och det är flera fina race att följa under söndagen. Jag spelar med två spikar i omgången, 7 Bo Jangle i GS75-2 samt 15 Capitano i GS75-5. 

GS75 Axevalla 4/6
GS75-1 1.2.4.6.7.9
GS75-2 7 Bo Jangle
GS75-3 1.7
GS75-4 2.3.4.11
GS75-5 15 Capitano
GS75-6 4.5.6.9
GS75-7 3.4.5.7.8.9.10

1344 rader x 1 kr = 1344kr 

Dagens Dubbel Axevalla 4/6
DD-1 4.5.6.9
DD-2 Loke Sancy Diamond 

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m Auto
4 Gizelliore har pausat ett par månader men hon rapporteras träna bra och kommer vara redo för en bra prestation direkt. Det är en något oviss spetsstrid men Wäjersten lär prova framåt och bör ha en hygglig chans att nå tätpositionen. 

9 Edmystica blir märkligt borttappad på spelet (2%). Hon kommer från en seger på just Axevalla och det här utgångsläget behöver inte alls vara fel för henne. Hon har snabba hästar att ta rygg på i starten och är som bäst när hon får smyga med och spara på sin speed. 

1 With Wings debuterar från ett framspår bakom bilen, vilket gör hennes startsnabbhet svårbedömd men känslan är att hon borde kliva iväg bra och få en fin resa på innerspåret. Hon har imponerat i år med tre segrar på fyra försök och det kan mycket väl bli ytterligare en seger.

7 Jeannica kommer med två raka galopper i raden och är inte helt att lita på men Magnus A Djuse är säkert revanschsugen och får plocka fram sina körhänder. Hon var jättefin vid två raka segrar på Örebro och är en tuffing som tål att göra jobb på egen hand. 

6 Escama har visat en positiv utvecklingskurva och kommer med bra form. Senast föll hon som favorit men loppet blev fel kört för henne och det blev helt enkelt för långt fram till slut. 

2 Jackie Jam aviserar man ett något passivt upplägg med för att hålla henne lugn men om det klaffar med positioner är det en av flera med chans. 

Min Vinnare: 4 Gizelliore
Spets efter 500m: 4 Gizilliore
Skrällen: 9 Edmystica
Rankingen A:4.9.1 B:7.6.2 C:10.3.8.5.11.12

GS75-2 1640m Auto
Här kommer jag att gå rakt ut på 7 Bo Jangle som imponerade stort i sin årsdebut och vann tämligen okörd till 47 gånger pengarna efter en offensiv styrning av André Eklundh. Han är snabb från start och jag tror inte att det är många som är beredda att svara ledningen till varje pris. Som jag läser loppet kan André Bood köra sig hela vägen till tät och sedan ska det till en mycket bra häst för att slå honom. 

Motbud
11 Mister Vredebest debuterar på svensk mark och är antagligen kapabel för den här låga klassen men det är ingen toppform och uppgiften blev tuff med ett bakspår över kort distans. Han kommer säkert att avsluta fort över Axevallas långa upplopp men jag tror det blir för långt fram till min spik. 

8 Eyesight avgjorde med enkelhet över upploppet senast och utvecklingen går åt rätt håll. Det kan såklart strula från det här utgångsläget men en pallplacering borde vara inom räckhåll. 

Min Vinnare: 7 Bo Jangle
Spets efter 500m: 7 Bo Jangle
Skrällen: 8 Eyesight
Rankingen A:7 B:11.8.3.2.5.1.9 C:10.12.6.4

GS75-3 2140m Auto
1 Betting Pacer har äntligen fått ett vettigt utgångsläge och formen är betydligt bättre än vad man kan utläsa av raden. Hon är ruskigt snabb bakom bilen och trivs som allra bäst när hon får tugga på i ledningen utan ryggar. Jag har svårt att se någon ta en längd på henne från start och sedan får Magnus Jakobsson köra så länge lampan lyser. 

Det är många om budet i loppet men jag försöker att gå lite kort och väljer att dubbla systemet med 7 King Of Greenwood. Han var inget extra senast men han verkar inte trivas för fem öre när han får gå i ledningen och presterar klart bättre när han får gå med i ryggar och spara på sin speed. Nu gäller det bara för Stefan Persson att hitta ner någonstans från start och vid minsta tempo på loppet kommer han att flyga lågt över Axevallas långa upplopp. 

Min Vinnare: 1 Betting Pacer
Spets efter 500m: 1 Betting Pacer
Skrällen:
Rankingen A:1.7 B:4.8.2.3 C:5.6

GS75-4 2640m Auto
4 Jurista kommer med två bra prestationer i bagaget och kommer knappast vara sämre med skoryck och två lopp i kroppen. Han är kvick iväg från start och distansen känns bara som ett plus. En tänkbar spik att luta sig emot om man vill fylla på lite i något annat lopp.

3 Olivia Coger har mött och slagit flera av motståndarna tidigare men ser ut att ha tappat en del av anhängarna nu med två raka galopper i raden. Det är annars en mycket kapabel häst för klassen som bland annat var trea i en Breeders Crown-final under fjolåret och tillhör de bättre stona bland fyraåringarna. 

11 Bonneville B.I gör comeback efter en längre frånvaro men Timo Nurmos brukar inte fuska med träningen och självklart ska Oaks-vinnaren från i fjol tas med i beräkningen tidigt.

2 Eireann var tvåa i en E3-final i fjol men har inte rosat marknaden därefter och varit lite av en besvikelse. Förhoppningsvis har vilan gjort henne gott och att hon är spelad till under 5% i skrivande stund är för lågt med tanke på den kapacitet som hon besitter. 

Min Vinnare: 4 Jurista
Spets efter 500m: 4 Jurista
Skrällen: 2 Eireann
Rankingen A:4.3 B:11.2.9.10.1.8.6 C:7.5.12

GS75-5 2140m Auto
4 Mary Ann Lane får mycket förtroende av de tidiga spelarna med två raka segrar i raden och spetsläge. Det har dock varit pliktskyldiga segrar och även om hästen har sett fin ut tycker jag att det är fel favorit i loppet.
Jag tror mycket mer på 15 Capitano i den här spårtrappan. Han var jättefin när han vann i debuten på en 13-tid över medeldistans och fick därefter spelarnas förtroende på V86. 

Det var förvånande att han vek in årorna från ledningen men insatsen var ändå godkänd och nu är det lite lättare emot igen. Jag hoppas att Robin Bakker kör som att han har den bästa hästen och jag tycker att det borde vara loppets favorit. Spik. 

Jag vill ändå lyfta 6 Hilfiger som en potentiell skräll för den som vill gardera. Han är bra för klassen och att han ännu inte har vunnit lopp är bara tillfälligheter. Det är kanske mycket begärt att första segern ska komma direkt efter ett uppehåll men han rapporteras träna bra och ska vara redo för en bra prestation. 

Min Vinnare: 15 Capitano
Spets efter 500m: 4 Mary Ann Lane
Skrällen: 6 Hilfiger
Rankingen A:15.6 B:4.8.9.5.11.2.13 C:12.10.1.3.14

GS75-6 2140m Auto
9 Ivanka Amok bländade oss med många fina prestationer under fjolåret och vann 6/9 lopp. Hon har blivit allt mer stabil och har varit felfri i sex raka starter men Susanne H Osterling har aldrig kört henne tidigare och det är såklart ett minus för någon som inte har varit helt okomplicerad att köra tidigare. 

6 Noxx Vritjhout var bra som tvåa senast efter en invändig resa och har ett bättre utgångsläge än favoriten nu. Jag tror att det här är en häst som alltjämt har för lite pengar till sin kapacitet och han kommer att få fira stora framgångar framöver. 

4 Denarius kommer med dokumenterad form och två raka segrar i raden. Han följer bilen och bör ta sig till ledningen tämligen enkelt och leder loppet länge därifrån. 

5 Benita Winner har imponerat stort under vintern och våren och vunnit fyra lopp. Det är ett litet frågetecken för formen nu efter att ha varit struken men det kan nog bli bra fart på det här loppet och med rätt resa bör hon ha en pollett till slut.

Min Vinnare: 9 Ivanka Amok
Spets efter 500m: 4 Denarius
Skrällen: 4 Denarius
Rankingen A:9.6 B:4.5.1.3.7.8.11 C:12.10

GS75-7 2140m Auto
Guldstoet med 350.000 kronor i förstapris avslutar omgången och det är en vidöppen historia på förhand.
10 Loke Sancy Diamond känns väldigt spännande nu när man verkar dra samtliga växlar och ska tävla barfota runt om samt med en amerikansk sulky för första gången. Näst senast avslutade hon bra som tvåa och senast kunde hon vinna karriärens första lopp. Bra form således och med ändringarna borde hon bli att räkna med. 

5 Ninetta Boko ska tävla barfota nu och är knapp favorit till att ta hand om ledningen. Når hon den positionen bör mycket vara vunnet men det finns andra intressenter om spets och om det blir svar invändigt är hon bara en av flera med chans. 

9 Sahara Silvio var mycket rejäl vid segern näst senast efter ett lopp utvändigt om ledaren och hon följde upp den insatsen med en rekordsänkning senast som trea. Det gick riktigt fort sista 4-500 meterna och hon besitter fartresurser som jag tror att få i fältet mäktar med. Kan hon smyga med och spara på sin speed så tar hon de flesta över upploppet.

3 Vikens Bonjour är kvick iväg bakom bilen och det blir full laddning mot ledningen.
I skrivande stund har Stefan Persson precis haft stor uppvisning inom V65 och kuskformen går inte att klaga på. 

Min Vinnare: 5 Ninetta Boko
Spets efter 500m: 5 Ninetta Boko / 3 Vikens Bonjour
Skrällen: 9 Sahara Silvio
Rankingen A:10.5.9 B:3.7.4.8 C:1.12.6.2.11

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto