GS75 Tips Kalmar 2/4

Publicerad på 2 Apr 2023 - 00:23

DrTrav

DrTrav

2 Apr 2023 - 00:23

GS75 hämtar vi på från Kalmar denna söndag. Min Lösning finner ni nedan.

Jag spelar med två spikar ikväll, 10 Digital Summit i den fjärde avdelningen och 4 Ultra Violet i den sjunde avdelningen.

GS75-tips Kalmar söndag 2/4
Gs75-1 1,7,8,9
Gs75-2 1,2,5,11,12
Gs75-3 1,6
Gs75-4 10 Digital Summit
Gs75-5 2,4,6,9,11
Gs75-6 3,4,8,10,15
Gs75-7 4 Ultra Violet

1000 x 1kr = 1000kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Kalmar söndag 2/4
DD-1 3,4,8,10,15
DD-2 4 Ultra Violet

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m auto
7 Dontloosememate kommer med bra form. Senaste stod han för en rapp avslutning efter att ha kommit loss från tredje invändigt. Dontloosememate är kvick iväg från start och med tanke på hur senaste loppet blev kört så räknar jag med ett mer offensivt upplägg här. Jag är inne på att Dontloosememate efter en bit kommer få ta över ledningen och väl i den positionen är han sen hästen att slå för övriga.

8 Zinfandel är en individ som visat fin utveckling under året och har stått för flera bra prestationer under vintern. Även detta är en häst som kan öppna snabbt och även om utgångsläget inte är det bästa så lär Stefan Persson köra framåt från start för att sen söka position. Skulle det lösa sig på bra sätt för Zinfandel finns kunnande för att vara med och utmana om segern.

Vill även lyfta fram 9 Crown Wise As som är en dyrgrip som ännu inte levt upp till sina högt ställda förväntningar. Men idag gör han en spännande comeback på tävlingsbanan och skulle träningsperioden nu lyft fram Crown Wise As så vet vi att kapaciteten är hög.

Min Vinnare: 7 Dontloosememate
Spets efter 500m: 7 Dontloosememate
Skrällen:
Ranking: A 7,8,9 B 1,3,5,10 C 2,6,4

GS75-2 1640m auto
2 Giovanna Coger är ett spännande sto som Stefan Persson förfogar över. Detta är en kvickfotad dam som trivs över kort distans. Idag har Giovanna Coger fått ett passande utgångsläge och är min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen vann Giovanna Coger på bra sätt för två starter sedan och med en liknande insats idag blir hon svårslagen.

5 Springdayfree vann på bra sätt för två starter sedan och senast visade han återigen fin form efter att presterat bra trots en tappstart. Kortdistans känns spännande och med tanke på vart formkurvan befinner sig kan vi räkna med att Springdayfree är redo för en rekordsänkning idag.

1 TwingnesWillyWonka galopperade i sista sväng senast, men det såg ut att finnas en hel del sparat när galoppen kom. Med de krafterna obrukade senast och ett passande utgångsläge idag känns TwingnesWillyWonka som en tidig skräll att betala för i loppet vid gardering.

Min Vinnare: 2 Giovanna Coger
Spets efter 500m: 2 Giovanna Coger
Skrällen: 1 TwingnesWillyWonka
Ranking: A 2 B 5,1,11,12,7,4,8,10 C 9,6,3

GS75-3 2140m volt
1 Global Delayed är en fin fyraåring som har visat fin kapacitet och har en spännande säsong framför sig. Idag gör han comeback efter lite vila och har fått en passande uppgift direkt. Johan Untersteiner vet vad som krävs och fuskar sällan med träningen. Global Delayed är kvick iväg i voltstart och från spår ett är han den givna ledaren av loppet och i den positionen är han obesegrad efter två försök. Tipsetta.

På tillägg hittar vi sen två givna utmanare till Global Delayed och med tanke på hur systemet är uppbyggt så väljer jag att endast plocka med en av dessa på mitt system. Detta för att spara 1/3 av systemkostnader.

6 Vanity Flair imponerade på mig för två starter sedan när han gick imål som tvåa bakom Brunello Hall. Senast handlade det om startgalopp och det är inte mycket att säga om. Är bara formen bibehållen är detta en häst som besitter hög kunnande och som kommer utmana Global Delayed utan strul idag.

Nämner även 7 A Fair Day svarade senast stod för en bra årsdebut. Då tog han tidigt hand om ledningen och vann sedan efter att ha avslutat runt 11,5 sista 700m. Tränaren meddelar att han har tagit det loppet på ett bra sätt och nu med lopp i kroppen bör han även gå framåt tills idag.

Min Vinnare: 1 Global Delayed
Spets efter 500m: 1 Global Delayed
Skrällen:
Ranking: A 1,6 B 7 C 3,4,2,5

GS75-4 2640m volt
Här hittar vi omgångens förts spik, 10 Digital Summit. Detta är en individ jag personligen gillar och som jag spikat med framgång tidigare hä i tipsen. Idag står Digital Summit för klassen i gänget. Han har nu fått lite vila inför dagens start efter att stått för flera fina prestationer i december månad. Inför dagens start rapporteras Digital Summit träna bra och även om han startar med 60 meters tillägg så ska han med en normal prestation ha goda chanser att kliva runt samtliga. Den längre distansen är knappast ett minus och jag väljer att spika.

Motbud
1 Peach stod för en rejäl insats för två starter sedan när han vann från dödens och visade den rätta inställningen. Med endast två ekipage på start idag är Peach min ledare av loppet. Får han sen bestämma tempot en bit av loppet kommer Peach kunna strida på bra och leda länge. Lättas i balansen nu vilket är spännande.

Nämner även 5 Oskar Run som har gjort flera bra lopp i tuffa sammanhang under vintern. Kunnandet finns där och ha står bra inne i dagens lopp sett till pengarna på kontot. Nu blir det dock skor på och vanlig vagn. Men samtidigt det är utrustning som Oskar Run presterat bra med tidigare.

Min Vinnare: 10 Digital Summit
Spets efter 500m: 1 Peach
Skrällen: 1 Peach
Ranking: A 10 B 1,5,6,9,8,11 C 3,4,7,2

GS75-5 2140m auto
11 Oneofakind har nu gjort två starter för Fredrik Persson och trots att det inte blev någon placering i debuten så har båda insatserna varit bra. I debuten för Fredrik Persson avslutade han 1.11 sista 400m men efter att det gått väldigt långsamt första varvet gick det inte att plocka något tillslut. Senast vann han enkelt från spets och nu med två lopp i kroppen och en formkurva som pekar uppåt lyfter jag fram Oneofakind till 15%.

9 Brother Michael är jämn och stabil i sina prestationer. Det har blivit två segrar på sex starter och han har endast missat pallen en gång. Brother Michael nu har gjort tre starter för Lars I Nilssons utvecklingen pekar uppåt. Farten finns där och från ett spännande smygläge ikväll kommer Brother Michael kunna avsluta snabbt med rätt lopp.

4 Bases Loaded har inlett karriären lovande med två segrar och två tredjeplatser på sina sex starter. Han verkar allround i loppen och har segrat både från ledningen och via en vass avslutning efter rygglopp. Idag är utgångsläget tilltalande och jag är inne på att man laddar för spets. Kommer Bases Loaded dit utan att det kostar allt för mycket är man sen hästen att slå för övriga.

Min Vinnare: 11 Oneofakind
Spets efter 500m: 4 Bases Loaded
Skrällen:
Ranking: A 11,9,4 B 6,2,8,7,10,3 C 5,1,12

GS75-6 2140m auto
10 Cheops är en individ som besitter bra kunnande för klassen men som dessvärre inte är helt att lita på. Det har blivit galopp fyra av sina åtta starter men felfri har han två segrar och två andraplatser på kontot. Hårdhet från tuffare sammanhang finns och håller Cheops sig till tra hela vägen idag är segerchansen bra.

Längst bak i denna spårtrappa startar 15 T.Wall's Kastor vilket också inte är så konstigt då detta är hästen som visade högst kapacitet i startfältet. Visst är det många att runda denna gången men han tål att göra en hel del jobb själv och skulle det bara klaffa minsta lilla kommer T.Wall's Kastor vara svår att stå emot tillslut.

Vill även nämna 8 Ici Moi som är kvick iväg från start och lär köras offensivt trots spår åtta bakom bilen. Det är således heller inte omöjligt att Rick Ebbinge hittar hela vägen till ledningen efter en bit. Men oavsett om det blir ledning eller inte så besitter Ici Moi fart för segerstrida. Att han nu ska tävla barfota bak är dessutom en plusfaktor.

Min Vinnare: 10 Cheops
Spets efter 500m:8 Ici Moi
Skrällen:
Ranking: A 10,15,8 B 3,4,2,13,12,14,9,1 C 7,11,5,6

GS75-7 1640m auto
Vi avslutar med att spika 4 Ultra Violet som senast gjorde debut för André Eklundh. Hon visade då ingen som helst ringrost efter ett tävlingsuppehåll på nio månader, utan segern togs med lätthet. Nu med den genomköraren i kroppen lär vi kunna förvänta oss en än bättre insats idag. Ultra Violet är vass på speed och från ett bra utgångsläge lär man hitta en bra position i den främre träffen direkt och när väl sen André Eklund väljer att sitta in slutstöten kommer övriga få tufft att stå emot ekipaget. Lättas dessutom i balansen till dagens start, jag spikar.

Motbud
2 Is This Love har fått ett passande utgångsläge idag. Hon är kvick iväg från start och är obesegrad i spets efter fyra försök. Senast var Is This Love ute på V75 och hängde då mest bara med. Men hon tävlade också bakifrån då vilket inte är hennes melodi. Idag ska Is This Love utrustas med ett helstängt huvudlag vilket är spännande och kommer hon till spets idag ökar också segerchansen avsevärt.

Intressant ändring är det även på 7 Zola Love. Hon ska tävla med amerikansk vagn för första gången nu vilket är spännande. För tre starter sedan var hon favorit på V75 och efter det har Zola Love två raka andraplatser. Skulle hon nu tända till ytterligare med den nya utrustningen kommer Zola Love utmana om såväl ledning initialt men också om slutsegern i loppet. Däremot skulle körningen från start bli utdragen öppnar det upp sig ännu mer för min spik.

Min Vinnare: 4 Ultra Violet
Spets efter 500m: 2 Is This Love / 7 Zola Love
Skrällen:
Ranking: A 4 B 2,7,1,10,8,9 C 5,3,6,12,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto