GS75 Tips Mantorp 4/12

Publicerad på 2 Dec 2022 - 23:16

DrTrav

DrTrav

2 Dec 2022 - 23:16

Söndagens GS75-tävlingar hämtar vi från Mantorp, och omgången kryddas av en fin JACKPOT på 3,5 Miljoner. Nedan följer mina GS75-tips.

Jag spelar med två spikar. 6 Stepping Moneyboy i den första avdelningen och 4 Feline Burgerheide i den sjätte avdelningen.

GS75 Tips Mantorp Söndag 4/12
V75-1 6 Stepping Moneyboy
V75-2 3,4
V75-3 1,2,3,5,9
V75-4 3,8,11
V75-5 1,2,3,7,9
V75-6 4 Feline Burgerheide
V75-7 4,5,7,9,10

750 rader x 1 = 750 kr

DD Tips Mantorp Söndag 4/12

DD1: 4 Feline Burgerheide
DD2: 4,5,7,9,10

5 rader x 5+ kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2640m auto
Vi inleder omgången med att spika 6 Stepping Moneyboy som kommer med tre raka segrat på konto. Samtliga är tagna från spets och prestationerna har varit imponerande. Trots bricka sex bakom bilen idag är spetschanserna goda pånytt. Väl i den positionen vet vi att fyraåringen trivs bra och vi går för fjärde raka, kaffe kaka! Spik.

Motbud
12 Jello W. stod för en bra insats näst senast, då slutade det med seger. Senast var man lite sämre. Men nu får man återigen Björn Goop i vagnen och även om utgångsläget inte är optimalt så ska Jello W. räknas tidig bakom min spik.

Nämner även 5 Dartboard som nu har fått två lopp i kroppen efter lite vila. Formkurvan bör peka uppåt nu. Dartboard är tuff och rejäl, han tål göra en del jobb på egen hand och ska räknas tidigt från ett bra utgångsläge.

Min Vinnare: 6 Stepping Moneyboy
Spets efter 500: 6 Stepping Moneyboy
Skrällen: 12 Jello W.
Rankingen: A: 6 B 12,511,1,4,8 C 2,3,9,7,10

GS75-2 2140m volt
4 Chip Chop gjorde det bra senast när han vann från dödens. Han visade då att det inte är något fel på styrkan och inställningen. Nu med bricka fyra talar mycket för att man återigen kommer behöva göra endel jobb på egen hand. Men skulle man lyckas ta sig förbi 1 Walk The Talk. från start är mycket vunnet. Men oavsett om det skulle bli dödens pånytt är detta mitt första val i loppet.

Jag dubblar systemet med 3 Solkattens Star som kommer med bra form och som har visat bra kunnande för sammanhanget. På förhand är jag inne på att Solkattens Star skulle kunna få ett perfekt lopp i draget här och får man smyga med i exempelvis Chip Chops rygg hela vägen kommer Solkattens Star kunna speeda snabbt tillslut.

Utanför systemet hamnar 1 Walk The Talk som visserligen är loppets spetsfavorit. Men även om man svarar ut Chip Chop från start kommer det bli hård press att vänta. Att han då ska kunna stå emot både Chip Chops hårda press samtidigt som man håller undan för smygköra konkurrenter trot jag blir för tufft och jag plockar bort honom på systemet.

Min Vinnare: 4 Chip Chop
Spets efter 500: 1 Walk The Talk
Skrällen:
Rankingen: A: 4,3 B 1,10,7,9,2 C 11,5,6,8

GS75-3 2140m auto
2 Bahia har nu gjort fyra starter på svensk mark under året har även om segrarna uteblivit så har det blivit fyra raka topp-3 prestationer. Bahia är kvick iväg från start och det troliga är att hon från ett bra utgångsläge är det troliga ledaren av loppet idag. Väl i den positionen ser uppgiften passande ut. Men statistiken är inte till hennes fördel i spets så även om segerchansen ser bra ut är Bahia ingen jag vill hålla ensam i handen denna GS75 omgång.

Tidig är också 3 La Coquette Zon som senast gjorde debut för Eric Martinsson. Insatsen var klart bra jämfört med tidigare starter. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare tills idag. La Coquette Zon är kvick i benen och har fått ett bra utgångsläge. Även om det normalt sett blir svårt att ta sig förbi Bahia sida vid sida så kommer La Coquette Zon kunna få ett bra lopp. Till 9% är han tidig på min kupong.

Med bakspår hittar vi 9 Bottnas Intense som nu kommer med två raka spetssegrar. Prestationerna har varit positiva men bakspår idag är ett minus. Men trots detta är formen och kunnandet högt och även om det finns risk för en del grovjobb på egen hand så är Bottnas Intense ett givet streck på kupongen.

Min Vinnare: 2 Bahia
Spets efter 500: 2 Bahia / 3 La Coquette Zon
Skrällen: 3 La Coquette Zon
Rankingen: A: 2,3,9 B 1,5,4 C 6,8,7,10

GS75-4 2140m volt
8 Somethingroyal visade form senast när han stod för en vass insats från spets. Segern blev tillslut enkel och även om förutsättningarna är annorlunda ikväll så är man en given segerkandidat pånytt med en liknande prestation idag. Med Björn Goop i vagnen och endast elva startande ekipage räknar jag med att Somethingroyal kommer sitta bra på det tidigt i loppet. Skulle man även slippa göra grovjobb på egen hand och istället får spara speeden kommer det bli svårt att stå emot Somethingroyal när Goop väljer att kasta loss.

På 40m tillägg hittar vi 11 Chiclet. Detta troligtvis hästen med högst kapacitet i loppet och hon gynnas givetvis av att det endast är elva startande ekipage. Hon lever på sin speed och med Magnus A Djuse i vagnen lär det gå undan tillslut om hon får smyga med hela vägen fram till upploppet.

På start hittar vi 3 Vanilla Islet som jag tror kan köra sig till spets efter en bit och skulle det två ovan nämnda få tuffa lopp kan mycket väl Vanilla Islet rinna undan tillslut.

Min Vinnare: 8 Somethingroyal
Spets efter 500: 3 Vanilla Islet
Skrällen: 3 Vanilla Islet
Rankingen: A: 8,11 B 3,1,10,7,9,2 C 4,6,5

GS75-5 2140m auto
9 Mister Jigolo har inlett karriären med två raka segrar. Båda segrarna har tagits från spets men Mister Jigolo har gett ett rejält intryck vid sina insatser så även om bakspår ikväll är ett minus så är han mitt förstaval trots allt. Senast handlade det om 2640m och även om det kan bli lite jobb på egen hand ikväll så ska Björn Goops ses med bra segerchans.

2 Vikens Cashflow visade bra utveckling senast när man efter lite uppehåll kom ut och vann på enkelt sätt från ledningen. Att det ikväll är debut bakom bilen är något som ska noteras. Men ser allt väl ut i provstarterna går utgångsläget inte att klaga på och Vikens Cashflow ska räknas tidigt ikväll.

Nämner även 1 Vince Q.C. som senast vann enkelt från spets. Även här är det bildebut ikväll och det gäller att hålla koll på bilprovstarterna före tävlingarna. Från sitt innerspår är man oavsett garanterad ett snällt smyglopp och uppenbarar sig bata luckan tillslut måste Vince Q.C. räknas tidigt.

Min Vinnare: 9 Mister Jigolo
Spets efter 500: 2 Vikens Cashflow
Skrällen:
Rankingen: A: 9,2 B 1,3,7,11,6 C 10,4,8,5

GS75-6 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 4 Feline Burgerheide som nu har gjort sex starter för Hans Crebas. Hon inledde sin sejour i Sverige med tre raka segrar och har även efter det gjort det bra. Senast var hon hårt betrodd på V75 men efter en dålig start fick han ett tufft lopp i dödens och med tanke på att det blev 20m tappstart från början så var insatsen klart positiv trots allt. Nu är det återigen bilstart vilket är ett plus och med tanke på att Feline Burgerheide både är snabb och start så är han oöm för positionerna. I min bok kör sig Feline Burgerheide tidigt till spets här och sen kommer man bli svår att rå på. Jag spikar.

Motbud
1 Maximize'em är den främsta utmanaren på förhand. Han kommer nu med två raka segrar på kontot. Det som är ett minus är att innerspåret inte alltid är det bästa på just Mantorp samt att han fortfarande står tufft inne i dagens spårtrappa. Risken är att Maximize'em blir över från start och får förlita sig på turen. Men skulle det lösa sig och det inte blir alldeles för långt fram när luckan uppenbarar sig så har Maximize'em visat sig besitta en rapp avslutning som kommer bita bra.

2 Enfin Pastis är kvick iväg från start och har fått ett perfekt utgångsläge idag. Med Magnus A Djuse i vagnen idag är detta min initiala ledare och oavsett om man vill köra i den positionen eller inte rå är man garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 4 Feline Burgerheide
Spets efter 500: 4 Feline Burgerheide
Skrällen: 2 Enfin Pastis
Rankingen: A: 4 B 1,2,3,11,9,12,7 C 6,5,8,10

GS75-7 2140m auto
10 Cool Kronos har under sin karriär matchats i tuffa årgångslopp och har på så sätt införskaffat sig hårdhet som gör att han står bra till i lopp som detta. Han kommer senast från två starter i Breeders' Crown där han i semifinalen senast gjorde det okej utan att få helt fritt. Klockan stannade på 10,4 sista 800m. Med tanke på att han har sin bästa bit till slut spelar bakspår inte lika avgörande roll för just Coll Kronos jämfört med andra hästar. Han tål dessutom att göra en hel del grovjobb på egen hand. Utan alltför mycket strul under loppets gång idag ska Cool Kronos ses med bra segerchans.

5 Claw är en individ med fint kunnande och även om står sett till pengarna tufft inne i loppet så ska han inte nonchaleras. Sexåringen kommer med en formkurva som pekar uppåt och dessutom är skor på hovarna inget problem för Claw. Utgångsläget är bra och till låg procent är detta ett tidigt streck i loppet.

Nämner även 7 Riptide R.D. som besitter högt kunnande när han presterar men är dessvärre inte helt att lita på. Men skulle Riptide R.D. ha sin dag här och man är inne på att gardera så måste han med till låg procent.

Min Vinnare: 10 Cool Kronos
Spets efter 500: 5 Claw / 7 Riptide R.D.
Skrällen: 5 Claw / 7 Riptide R.D.
Rankingen: A: 10,5 B 7,4,9,8,2,1 C 6,3

Lycka till


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto