V64 Åby 25/2

Publicerad på 25 Feb 2021 - 10:40

DrTrav

DrTrav

25 Feb 2021 - 10:40

På torsdag är det jackpot på Åbytravet och jag går ut hårt med två raka spikar som jag tror har bra chans att leda från start till mål.

I den inledande avdelningen spikar jag 3 Lucky Truc som återigen mest tävlar mot sig själv samt spikar jag 2 Nouba Mom i den andra avdelning som är startsnabb och har spår invändigt om sin värsta motståndare.

V64 Åby Torsdag 25/2
V64-1 3 Lucky Truc
V64-2 2 Nouba Mom
V64-3 1.3.5.7
V64-4 1.2.5.6.8.10.11
V65-5 1.2.4.5.6.7.8
V64-6 3.4.7.10

784rader x 1 kr = 784kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby 25/2
DD-1 6.7
DD-2 3.10.4.7

8 rader x 30kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
3 Lucky Truc fick de sena spelarnas förtroende senast inom V75 och i 2400 meter var favoritspelarna väldigt nöjda med vad dom såg när han plötsligt galopperade helt omotiverat i ledningen. Hästen har visat osäkra tendenser tidigare också men det var ingenting i stilen som talade för att han skulle göra bort sig när galoppen kom. Till den här starten kör Johan Untersteiner igen i stället för Victor Rosleff vilket är ett klart plus. Vid karriärens fem galopper har det varit någon annan kusk har suttit upp bakom hästen och med Johan i sulkyn ökar chanserna att gå runt felfritt markant. Jag tror att Lucky Truc tar sig förbi 1 Listas Psycho i starten och väl i ledningen tror jag att hästen tävlar mot sig själv. Spik.

Motbud
1 Listas Psycho kommer troligen att sitta i ledarryggen och på Åby är det alltid ett gångbart sätt att vinna lopp. Han har fått två lopp i kroppen efter vila och senast var han klart bra som tvåa från ett besvärligt bakspår över kort distans. Om favoriten löper upp till sitt kunnande borde han normalt sätt inte räcka till men han ska räknas tidigt bakom favoriten på sitt fina läge.

6 Atlas Font Har det låtit uppåt på från stallet i den nya regin vid två raka starter. Senast avslutade han bra till en andraplats och formkurvan verkar vara stigande. Det låter från stallet som att han kommer att ha gått framåt ytterligare till den här starten och han kommer från ett stall som har visat bra form för dagen.

Min Vinnare: 3 Lucky Truc
Spets efter 500m: 3 Lucky Truc
Skrällen: 1 Listas Psycho
Rankingen A: 3 B: 6.1.9.4.8.11.7 C: 10.5.2.12

V64-2 2140m Auto
2 Nouba Mom blir min andra spik i omgången och det känns som att det blir en het duell mot 4 Zacapa U.S som har sett otroligt fin ut vid tre raka segrar. Jag väljer att ta ställning för 2 Nouba Mom som är startsnabb och har spåret invändigt. Hon är dessutom anmäld med bike för första gången i skrivande stund vilket signalerar om att man vill tävla på allvar och jag skulle bli besviken om Jepson väljer att släppa ledningen till favoriten. Skulle dom välja att släppa till Zacapa U.S finns alltid Open Stretch men jag tror att segerchansen minskar väsentligt vid det scenariot.

Motbud
4 Zacapa U.S har sett formstark ut vid tre raka segrar och det finns inte mycket negativt att säga inför den här starten. Om jag hade trott att Zacapa U.S kommer till spets hade det varit min vinnare i loppet men nu tror jag att han kommer att få gå utvändigt om min spik i hela loppet och från dödens tror jag inte att han plockar ner Nouba Mom. Tar man båda hästarna borde man sitta säkert men jag väljer att ta ställning.

Om Man garderar tycker jag ändå att man kan betala för 5 Hugo Journey som jag trodde en hel del på i sin senaste start i ett V86-lopp men han var en besvikelse den gången. Näst senast var han väldigt fin när han spurtade in till en seger och skulle de två favoriterna bråka med varandra där framme skulle han kunna vinna på sin speed. Det är ett litet fält och han kommer få chansen hur än loppet blir kört.

Min Vinnare: 2 Nouba Mom
Spets efter 500m: 2 Nouba Mom
Skrällen: 5 Hugo Journey
Rankingen A:2 B: 4 C:5.1.6.3

V64-3 2140m Auto
3 Down Town Girl blir troligen stor favorit och många kommer nog att spika ekipaget. Hon vann sin debut på svensk mark med gott om krafter kvar efter att ha fått bestämma tempot i ledningen. Hon vet ännu inte hur det känns att förlora eftersom hon även är obesegrad i Danmark efter fyra starter. Hästen är ändå orutinerad än så länge och för varje start kommer hon närmre sin första förlust och den här gången möter hon mer rutinerade hästar. Jag inser att det är en bra chans nu igen men vill ändå prova att fälla eftersom hon allt jämt är orutinerad.

1 Lovemelikeyoudo gav ett kanonintryck vid segern för tre starter sedan när hon vann från ledningen i överlägsen stil men har därefter strulat med två raka galopper. Hon kan öppna från start och även om hon eventuellt skulle kunna försvara sitt innerspår är man troligen nöjda med ett lopp i ryggen på den stora favoriten. Får hon aktionen att stämma den här gången får hon en bra resa och är hon lika fin som för tre starter sedan är det ett spännande motbud.

5 Clear As Mud är jämn och nyttig och är oftast med och tar framskjutna placeringar. Hon saknar kanske den där viljan att vinna lopp men gick bra senast Jepsson körde henne och han kanske kan få ytterligare fart på henne nu.

7 Listas Terminator vann flera lopp under fjolåret och även om formen är ett frågetecken finns det kapacitet. Närmar hon sig fjolårsformen är hon med långt framme och till den här starten blir det bike igen.

Min Vinnare: 3 Down Town Girl
Spets efter 500m: 3 Down Town Girl
Skrällen: 1 Lovemelikeyodo
Rankingen A: 3 B:1.5.7.2.10 C:4.8.9.6
:reklam3:
V64-4 2140m Auto
Det här känns som omgången mest öppna lopp på förhand och i min bok är det därför ett ganska streck krävande lopp.

2 Koscic Boko står bra inne i loppet och har vunnit två gånger på sju försök än så länge i sin karriär. Båda segrarna har tagits från ledningen och känslan är att hästen fungerar som allra bäst när han får springa på i tät. Kommer han till spets tror och hoppas jag att man väljer att köra i den positionen och i sådana fall tror jag att övriga ekipage får svårt att besegra honom. Han är dessutom anmäld med jänkarvagn för första gången i karriären. Det har dock blivit två raka galopper och han är således inte helt att lita på. Det blir mitt förstastreck i loppet men han är ändå bara en av flera trots allt.

6 Caviar Creation kommer från en seger där han vann enkelt trots en galopp och infriade förväntningarna som storfavorit. Han var rejält förbättrad till den starten och visade bra fartresurser men det är ingen häst jag litar på eftersom jag tycker stilen är knepig. Kommer han till spets ökar såklart möjligheterna till seger men det finns risk att han får göra jobbet utvändigt nu.

8 Mellby Joker är en häst som förmodligen kommer utvecklas mycket framöver och hann vann i debuten efter en seger från positionen utvändigt ledaren. Nu är det första gången bakom bilen och han startar från ett besvärligt startspår men hittar han bara ner någonstans i andra spår är han säkerligen med långt framme igen.

10 Cire har tre raka pallplatser och har visat fina fartresurser över upploppet och har avslutat snabbt varje gång. Han skulle kunna komma igenom bra direkt från sitt läge med bra startryggar och sitter han vettigt till kommer han att spurta ner de flesta över upploppet även denna gång. Skräll.

Min Vinnare: 2 Koscic Boko
Spets efter 500m: 2 Koscic Boko
Skrällen: 10 Cire
Rankingen A:2.6.8.10 B: 11.5.1 C:12.7.4.9.3

V64-5 1640m Auto
Ett väldigt svårlöst lopp över kort distans och nästan samtliga ska ses med chans här och loppscenariot är inte helt lätt att räkna ut.

4 Tony Afrika och 6 Seek And Destroy kan öppna snabbt från start och det känns som att dessa gör upp om ledningen. Jag tror att 6 Seek And Destroy lyckas ta sig förbi Tony Afrika och att han är hästen som sitter i ledningen initialt. Jag tror dock att man släpper till 7 Quite Special i ett andra skede men från ledarryggen känns han farlig över upploppet.

7 Quite Special debuterade på svensk mark i ny regi vid sin senaste start och efter ett passivt upplägg han snabbt när luckan kom till en andraplats. Han har säkert gått fram ytterligare till den här starten och den gången får vi förmodligen se en mer offensiv styrning och jag tror att han kommer att sitta i ledningen inom 500 meter och därifrån blir han svårslagen. Det finns dock viss risk att det blir svar invändigt och då är uppgiften tuffare.

8 Dats So Cool går bra varje gång och kommer från en efterlängtad seger efter en vass spurt över upploppet. Han har fått ett besvärligt läge men om det blir tempo på loppet blir han livsfarlig om det inte strular för mycket från ett åttonde-spår.

Jag streckar samtliga hästar utom två på kupongen på grund av kostnadsskäl men normalt sätt blir det tufft för 9 Bags Simoni som kommer från en blek insats där han gav med sig från spets. Han går dessutom klart bäst med barfotabalans. Även 3 Tournado Dream får det normalt svårt att räcka till.

Min Vinnare: 7 Quite Special
Spets efter 500m: 7 Quite Special
Skrällen: 6 Seek And Destroy
Rankingen A: 7.6.8.4. B:5.2.1 C: 9.3

V64-6 2640m Auto
3 Zoccoludoro O.P trivs över distansen och kommer från en seger över aktuell distans där han fick diktera loppet i ledningen. Det ser ut som spetsläge igen och får han bestämma på samma sätt i ledningen är det är klart bra chans att leda från start till mål. Jag tycker dock att han kan agera ojämnt och stilen är inte alltid hundra procent och det finns motbud här.

10 Enzo Am har inte levererat fullt ut på ett tag men det finns ett högt grundkunnande och i den senaste starten blev det en alldeles för tuff öppning för att orka hela vägen och han gjorde ändå ett godkänt lopp. Det låter uppåt från stallet och hästen går bäst över längre distanser. Läget känns dessutom perfekt eftersom han kan hitta ryggen på Zoccoloduro O.P i starten och förhoppningsvis kan han hitta ner i ledarryggen efter en bit. Skulle Zoccoloduro O.P vara lite trög i ledningen känns det som att hästen är speedig nog att kunna avgöra via open stretch.

Jag betalar även för 7 Amazon Font som har kanonform för dagen. En ”åtta” i raden är väl normalt sett inget formbesked men det var ett tufft lopp han var ute i och efter mycket strul under loppet satt han alldeles för långt bak för att kunna göra något. Avslutningen var snabb i skymundan och han gick 10.5 sista 500 meterna. Gången innan dess vann han säkert i ett enklare gäng och formen verkar vara på sin plats.

4 Conrads Janne blir ett lyxstreck på lappen. Han är väldigt bra när han fungerar men har gjort bort sig med galopper på slutet. Som bortglömd den här gången är han värd ett streck på kupongen.

Min Vinnare: 3 Zoccoloduro O.P
Spets efter 500m: 3 Zoccoloduro O.P
Skrällen: 7 Amazon Font
Rankingen A:3.10.7 B: 4.6.8.1.5 C:9.2.11

Lycka till med spelet 

Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto