V64 Tips Åby 21/4

Publicerad på 21 Apr 2023 - 11:02

DrTrav

DrTrav

21 Apr 2023 - 11:02

V64 hämtar vi från Åby denna magiska fredagskväll. Nämnvärt är att det finns två spår av Open Stretch att tillgå på upploppet och att vi bjuds på toppsport i form av uttagningsloppen till Kungapokalen samt Drottning Silvias pokal. Notera även att de tre främsta i respektive lopp kvalificerar sig till finalen samt att vi spelar om en JACKPOT på 4,5 Miljoner.

Jag spelar med två spik ikväll. 3 Joviality i den första avdelningen och 10 Tetrick Wania i den fjärde avdelningen.

V64-tips Åby Fredag 21/4
v64-1 3 Joviality
v64-2 2,3,4,6,7,8,9
v64-3 2,3,9
v64-4 10 Tetrick Wania
v64-5 4,5,6,9
v64-6 1,2,3,4,5,6,10

588 x 1kr = 588kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Åby Fredag 21/4
DD-1 4,5,6,9
DD-2 4 Following

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
Vi inleder med ett lopp för stona och 3 Joviality gör en högintressant Sverige debut. Hambletoniantvåan har redan visat upp sin storhet “over there" och nu är det dags för Sabine Kagebrant att visa upp sin stjärna på svensk mark också. Joviality har redan mäktiga 17 miljoner på kontot och det har blivit 20 segrar på 28 starter. Meritmässigt har hon redan vunnit Breeders Crown och Yonkers Trot. Det snackades till och med om Elitloppet kring Joviality in för i år. Nu är det årsdebut och toppformen sitter knappast där redan. Men utgångsläget blev bra direkt och tillsammans med Erik Adielsson i vagnen är känslan att man kan lägga upp loppet lite hur som helst och trots allt ha bra segerchans. Till 43% finner jag spelvärde och spikar!

Motbud
1 Scala är en tidig utmanare. Hon har endast gjort sju starter i livet men insatserna har varit imponerande varje gång. Hon är obesegrad på svensk mark efter två starter och från bricka ett ikväll är hon garanterad ett bra lopp. Vi vet om att Open-Stretch finns att tillgå över upploppet.

Nämner även 7 Eireann som har gått i mål med sparade krafter i årets två starter. Formkurvan bör peka uppåt nu och de obrukade krafterna kan komma väl till pass ikväll istället.

Min Vinnare: 3 Joviality
Spets efter 500m: 3 Joviality
Skrällen: 3 Stenson
Ranking: A 3 B 1,7,10,5,6,8 C 11,4,9,2

V64-2 2140m auto
Ojojoj vilket uttagningslopp till Konung Gustaf V:s Pokal.

Kulltopparna avlöser varandra och denna gången är det Roger Walmanns fine 2 Bedazzled Sox som fått passande förutsättningar. Han är kvick från start och har flera gånger spetsat bakom bilen. Från ett perfekt utgångsläge lär ingen vilja bråka med Bedazzled Sox som tidigt kommer sitta i ledningen. Bedazzled Sox kommer dessutom med lopp i kroppen och i årsdebuten senast vann man enkelt via 11,1 sista 800m. Nu med en formkurva som pekar uppåt på en snabb sommarbana är han den givna tipsettan.

Men motstånd saknas inte. 6 Hustle Rain visade vid flera tillfällen förra året upp hög kapacitet och tränaren Mattias Djuse håller sin fyraåring högt. Även Hustle Rain vann sin årsdebut på ett tilltalande sätt. Klockan stannade på 10,3 sista 800m och nu med lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt ikväll. Given på kupongen vid gardering.

Nämner även skrällen 3 Barack Face som vi vet besitter höga toppar när han har dagen. Nu handlar det om årsdebut och formen är svårbedömd men skulle Barack Face vara förberedd på bra sätt och vakna upp på rätt sida är 8% tilltalande.

Min Vinnare: 2 Bedazzled Sox
Spets efter 500m: 2 Bedazzled Sox
Skrällen: 3 Barack Face
Ranking: A 2,6 B 3,4,9,7,8 C 1,5

V64-3 2140m auto
3 Narita kommer senast från en seger i Margaretas Tidiga Unghästserie på bra sätt. Hon tog då direkt hand om ledningen och gick sen bra undan efter att tuggat på i eget tempo. Det var första gången Narita tävlade i en amerikansk vagn, vilket gav bra effekt. Det är anmält samma utrustning idag och Narita är även obesegrad från ledningen efter fyra försök så räkna med att Conrad Lugauer är angelägen om att hitta till spets även ikväll. Given på kupongen och tippas etta till 19%,

Men given är också 2 Kayla Westwood som har spår innanför 3 Narita. Kayla Westwood är härdad i tuffa årgångslopp. På meritlistan finns en tredjeplatsen i Svenskt Trav-Oaks, 4:a i långa E3-finalen samt en 6:e plats i Breeders Crown-finalen. Senast stod hon för ett heroiskt lopp utvändigt om ledaren och med tanke på hennes hårdhet är Kayla Westwood given i kvällens sammanhang.

Min Vinnare: 3 Narita
Spets efter 500m: 3 Narita
Skrällen:
Ranking: A 3,2,9 B 7,1,8,4 C 5,11,6,10

V64-4 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 10 Tetrick Wania. I årsdebuten för två starter sedan blev det galopp direkt i volten och senast kördes han passivt i kön, men avslutningen var fem plus. Sista 1000m klockades till 10,7. Detta är en framtida stjärne som Conrad Lugauer förfogar över och nu med två lopp i kroppen adderat med intrycket senast är jag inne på att det är dags för en seger nu. Utgångsläget är vad det är, men jag tror samtliga i loppet har stor respekt för Tetrick Wania och nu är det dags för att sätta nosen först. Spik.

Motbud
4 Thereisnolimit är kvick iväg från start och skulle Ulf Ohlsson vara den som tar hand om ledningen från start och sen får bestämma tempot en bit så kommer ekipaget att bli svårt att passera. Forme sitter där och Thereisnolimit ses som det givna motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 2 Bellissimo Face som också är kvick iväg från start och med tanke på att det finns tillgång till Open-Stretch ikväll så är Bellissimo Face garanterad ett bra lopp. Till endast 3% är han skrällen i loppet.

Min Vinnare: 10 Tetrick Wania
Spets efter 500m: 4 Thereisnolimit
Skrällen: 2 Bellissimo Face
Ranking: A 10 B 4,2,1,9,5,7 C 3,8,6

V64-5 2140m auto
6 Global Dancer kommer med sju segrar på 19 starter och vann senast sin årsdebut på mersmakande sätt från ledningen. Väl i den positionen har det blivit fyra segrar på fem försök så räkna med att Magnus A Djuse kommer testa att trycka av Global Dancer från start. Men samtidigt är hon vass på speed och ska ses med bra segerchans oavsett position från start. Addera dessutom barfota runt om vilket är ett plus. Tipsetta.

4 O’Mara Zon kommer från en fin treårssäsong där hon bland annat slutade tvåa i korta E3-finalen bakom Dea Grif. Även O’Mara Zon är kvick i benen och kan öppna snabbt. Hon är fortsatt obesegrad i spets efter fyra försök och skulle hon hålla ut Global Dancer från start är mycket vunnet.

5 Beauty Smart Face är en häst Christoffer Eriksson håller högt. Det fick vi inte minst bekräftat när han var och gästade oss i Travmagasinet på Youtube. Senast blev det dock en plump i protokollet på V75, det kostade oss 7rätt och var ett tufft nederlag. Men enligt Christoffer Eriksson finns det förklaringar till den sämre insatsen då och ser man istället till hästens tidigare segrar har Beauty Smart Face imponerat stort. Hon besitter både fart och kunnande för denna typen av lopp och skulle hon snabbt studsa tillbaka ikväll är hon segeraktuell. Att det dessutom är anmält barfota runt om för första gången är spännande. Given skräll till 8%.

Min Vinnare: 6 Global Dancer
Spets efter 500m: 6 Global Dancer / 4 O’Mara Zon
Skrällen: 5 Beauty Smart Face
Ranking: A 6,4,5 B 9,2,1,8,11 C 3,10,7

V64-6 2140m auto
En spännande avslutning att vänta där flera individer är startsnabba och lär sända iväg från början. 4 Following kommer allt mer för varje start. Nu har han två lopp i kroppen och senast avslutade han sista 1000m på 11,9. Att kunnandet är högt visade Following redan förra året och nu när man står sida vid sida med 5 Judge D. så är jag inne på att Following är den troliga ledaren efter en bit. Väl i den positionen ska sen segerchansen vara bra.

2 Friend Of Elves är en av dem som kan gynnas om tempot blir uppskruvat. Han avslutar alltid bra och från ett perfekt utgångsläge är han garanterad ett passande lopp. Senast gick Friend Of Elves barfota runt om och med amerikansk vagn för första gången. Det föll väl ut och ikväll blir det samma utrustning.

Nämner även 1 Yohan Hills som är kvick iväg från start och har fått passande förutsättningar ikväll. Han har haft innerspår en gång tidigare och då höll han upp ledningen initialt. Man kan tänka sig att man gärna sitter i rygg på ledaren ikväll med tanke på att det finns Open-Stretch. Skulle så bli fallet är man en given skräll till 7%.

En annan som gynnas av ett uppskruvat tempo från start är 10 Ante la Roque. Kriterietrea från ifjol besitter höga toppar och även om segrarna inte har staplats på hög så är jag inte orolig för att de kommer komma. Givet streck vid gardering.

Min Vinnare: 4 Following
Spets efter 500m: 4 Following / 5 Judge D.
Skrällen: 1 Yohan Hills
Ranking: A 4 B 2,1,10,5,4,6 C 9,8,7

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto