V64 Tips Åby 8/6

Publicerad på 7 Jun 2023 - 21:34

DrTrav

DrTrav

7 Jun 2023 - 21:34

Åby arrangerar V64-tävlingar på torsdag kväll och det är en omgång som håller god sportslig klass och loppen känns jämna och öppna på förhand. Jag spelar med en spik i omgången, 5 Fashion Monger i V64-3.

V64 Åby 8/6
V64-1 1.2.3.4.8
V64-2 2.3.5.10.12
V64-3 5 Fashion Monger
V64-4 6.11.12
V64-5 1.2.6.9.10
V64-6 2.9

750 rader x 1 kr = 750kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby 8/6
DD-1 6 Grappa Boy
DD-2 2.9

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
3 Organza kommer med dokumenterad form och får ses som en ganska självklar tipsetta utifrån förutsättningarna. Hon följer bilen och det borde inte finnas någon som kan utmana henne om ledningen och därmed ska det vara en bra chans till en tredje raka seger. Loppet blev riktigt bra dock och det saknas inte motstånd.

4 Ultra Violet fungerade inte senast och galopperade som betrodd på V75. Jag håller henne som en bättre häst än tipsettan och hon har presterat på en hög nivå och visat form innan dess. Hon har ännu inte förlorat felfri i år och om hon studsar tillbaka igen är hon bra nog att vinna det här loppet från dödens.

1 Chanel Trio kommer allt mer och närmar sig sin första seger på svensk mark. Förutsättningarna är perfekta för att kunna smyga med på innerspåret och försöka via open stretch.

2 Jest slipper voltstart nu och bör kliva iväg felfritt den här gången. Det är en bra häst för klassen som vann överlägsent i en lite enklare omgivning för tre starter sedan och som har matchats i tuffa sällskap under fjolåret.

8 Glide For The Win är en liten kantboll men ingen har väl missat Bo Westergaards framfart på svensk mark under året. Hon är helt ospelad i skrivande stund och man verkar spänna bågen rejält och ska tävla barfota runt om samt med en bike.

Min Vinnare: 3 Organza
Spets efter 500m: 3 Organza
Skrällen: 8 Glide For The Win
Rankingen A:3.4 B:1.2.8.12.7.5 C:6.10.9.11

V64-2 2140m Auto
Bo Westergaard låter väldigt optimistisk på förhand med 3 Silent Eagle och utnämner henne som sin bästa chans under kvällen. Hon har fått två lopp i kroppen och borde närma sig toppformen och även om hon inte kan spetsa av egen kraft ser det inte omöjligt ut att kunna få överta i ett andra skede.

2 All The Way Cal varnade jag för inför senast men han fick tyvärr strykas för feber. Han är anmäld barfota runt om i kombination med en bike för första gången och det får väl ses som en indikation att man inte har tappat allt för mycket på grund av sjukdomsbilden.

12 Donatello Grif har bra form för dagen. Näst senast kunde hon vinna enkelt från ledningen och senast avslutade hon klart bra som trea och passerade många ekipage över upploppet.

5 Benifit In Kind kommer från en seger från ledningen och 10 Sommarflörten liftade med klart bra som tvåa bakom storfavoriten Chimi senast.

Min Vinnare: 3 Silent Eagle
Spets efter 500m: 5 Benefit In Kind / 3 Silent Eagle
Skrällen: 2 All The Way Cal
Rankingen A:3.2 B:12.5.10.8.1.7 C:4.11.6.9

V64-3 2140m Auto
5 Fashion Monger blir min första och enda spik i omgången. Johan Untersteiners treåring fick förvisso se sig besegrad för första gången senast efter att han fått utstå en del press i ledningen men insatsen var fortsatt bra och han putsade sitt rekord en hel del. Han är snabb iväg bakom bilen och som jag läser loppet bör det vara en god chans till spets och slut.

Motbud
1 Mack Love är ännu inte helt att lita på men det är en häst under utveckling och man låter nöjda med honom från stallet. Han kan inte vara med i någon körning från start men smygläget är passande och han kommer få chansen till slut så länge han inte sitter allt för långt ner på innerspåret.

8 Prince Villiam ser ut att kunna en del och med en amerikansk sulky för första gången kan det vara en rolig kantboll vid gardering.

Min Vinnare: 5 Fashion Monger
Spets efter 500m: 5 Fashion Monger
Skrällen: 8 Prince Villiam
Rankingen A:5 B:1.8.2.4.7 C:6.9.3

V64-4 2640m Auto
11 Dorob bör inte ha några problem med den dryga distansen och utgångsläget i den här spårtrappan behöver inte vara fel. Han är numera i Flemming Jensens regi och har fått två lopp i kroppen och det var ett väldigt fint intryck när han satte in attacken 700 kvar och avgjorde med lätthet senast. Det är tuffare emot nu men han är van tuff konkurrens sedan tidigare och med minsta klaff på loppet blir han tung att stå emot över upploppet.

6 Breidabliks Bombay bör ha en bra möjlighet att ta längden på 4 Mister Jigolo från start och därmed sitta i ledningen. I den positionen har han ännu inte förlorat på två försök och lång distans känns bara som ett plus.

12 Blue Boy Face kommer från en träningsperiod och det är möjligt att det saknas lite form men det låter som att han kommer väl förberedd. Det här är en mycket kapabel häst för klassen som imponerade i höstas vid tre raka segrar och vann bland annat från dödens på V75.

Min Vinnare: 11 Dorob
Spets efter 500m: 6 Breidabliks Bombay
Skrällen: 6 Breidabliks Bombay
Rankingen A:11.6.12 B:4.8.13.3.7.10.2.1.9 C:5.14

V64-5 2140m Auto
6 Grappa Boy är bättre än vad man kan utläsa av raden och Christoffer Eriksson som har tre hästar till start i omgången håller honom som en bättre chans än Organza som har passande förutsättningar i V64-1.
Även om det inte syns i grafiken kommer han att få gå med en annan vagn nu som påminner mycket om en amerikansk sulky och det är första gången som han tävlar med den i år.

2 Suarez var knappt slagen av Oxidizer senast och svarade för en klart bra insats. Han borde vara ännu bättre med den genomköraren och att han ska tävla med en bike för första gången som nioåring är spännande. Han är naturligt startsnabb och leder loppet länge om han tar sig förbi 1 Black Mission från start. 

9 Ikarus Love fick en tuff inledning senast och det loppet är bara att glömma. Han såg riktigt fin ut i debuten på svensk mark och förhoppningsvis kan det lösa sig bättre för honom nu.

10 Crown Wise As orkade inte från dödens senast men det var ett riktigt tufft lopp och han brottades med ett tufft utgångsläget. Utgångsläget blev tufft nu också men uppgiften känns lämpligare och han är gynnad av ett relativt litet fält.

1 Black Mission har verkligen kanonform för dagen och förtjänar att vinna lopp snart. Han var fortsatt bra senast som trea och var inte långt efter Chestnut och Bold Knick i mål. Nu blir det en amerikansk sulky och han är dessutom snabb iväg och kommer att få en bra resa i den främre träffen.

Min Vinnare: 6 Grappa Boy
Spets efter 500m: 2 Suarez / 1 Black Mission
Skrällen: 1 Black Mission
Rankingen A:6.2 B:9.10.1.8.7 C:5.4.3

V64-6 2640m Auto
9 Kilimanjaro fick för långt fram senast men fullföljde väl under ett snabbt slutvarv.
Nu är distansen längre och även om bakspår är ett minus för en startsnabb häst så har han en bra rygg i 2 Glorious Rain om den sköter sig och det borde kunna lösa sig hyggligt med positioner. Bo Westergaards hästar har som sagt gått som tåget på svensk mark under året och han har imponerande 36% i segerprocent.

2 Glorious Rain har inlett året med två raka galopper och det oroar förstås en aning men på pappret är det annars en bra uppgift. Hon är snabb från start och borde ha goda möjligheter att nå ledningen och det här är ju en häst som inte var långt ifrån de bästa i kullen under fjolåret.

Jag försöker låsa loppet på två hästar men det är ett riktigt bra lopp med många om budet. Bakom räknas främst 6 Shapes och 8 Donizetti och för skräll-letarna nämner jag 7 Bransbys Juke Box

Min Vinnare: 9 Kilimanjaro
Spets efter 500m: 2 Glorious Rain
Skrällen:
Rankingen A:9.2 B:6.8.7.5.4.10.11 C:3.1

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto