V64 Tips Axevalla 9/5

Publicerad på 9 Maj 2023 - 10:50

DrTrav

DrTrav

9 Maj 2023 - 10:50

V64 hämtar vi från Axevalla denna tisdagskvällen. Noterbart är att Axevalla är banan med det längsta upploppet i landet, upploppet mäter 227m.

Jag spelar med en spik 7 Phoenix Photo i den femte avdelningen.

V64-tips Axevalla Tisdag 9/5
v64-1 1,2,5,6
v64-2 3,6,7,8
v64-3 1,2,4,5,8
v64-4 2,5,9,10
v64-5 7 Phoenix Photo
v64-6 4,6
640x 1kr = 640kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Axevalla Tisdag 9/5
DD-1 7 Phoenix Photo
DD-2 4,6

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
6 Ultra Violet kommer närmast från en fin seger på V75 och visade då att formen sitter där. Detta är ett sto som verkar tänt till extra hos André Eklund och hon kommer nu med två segrar på tre starter för sin nya tränare. Med tanke på insatsen senast och kunnandet som vi vet Ultra Violet besitter så tippas hon etta ikväll.

En som startar med passande förutsättningar är 2 Queen. Hon kan öppna kvickt och från bricka två är hon min troliga ledare i loppet. Väl i den positionen har hon tagit samtliga tre segrar i karriären och ska pånytt räknas tidigt i seger striden. Hon är även van att möta tufft motstånd vilket är ett plus.

5 Lasses Tara kommer med en osäker form då hon varit struken efter senast. Men i senaste starten visade hon både form och fart i upphämtningen efter sin galopp. Skulle Lasses Tara fortsatt hålla bra form nu efter sin strykning duger hon absolut kapacitetsmässigt ikväll.

Min Vinnare: 6 Ultra Violet
Spets efter 500m: 2 Queen
Skrällen: 5 Lasses Tara
Ranking: A 6,2 B 5,1,3,9,10,7 C 8,4

V64-2 1640m auto
8 Theycallmesixten stod för en vass avslutning senast som tvåa bakom D.J.Spritz. Då handlade det om comeback efter tre månaders frånvaro och nu med det loppet i kroppen bör formkurvan peka uppåt inför ikväll, Utgångsläget är visserligen inte det bästa, men Theycallmesixten trivs över distansen och framförallt på Axevalla där han inkasserat fyra av sina totalt fem segrar. Räkna med ett offensivt upplägg från start och kommer bara Theycallmesixten in i matchen är han sägeraktuellt.

6 Global Diplomacy har haft en del otur på slutet samtidigt som hon inte presterat på topp. Men i grunden är detta en bra häst för klassen och med tanke på att det är en etta som rycker i programmet i och med kvällens start så kan vi räkna med att David Persson kommer med en väl förberedd Global Diplomacy till kvällens start. Står hon för en normal prestation är hon långt framme i ett lopp som detta.

Nämner även 3 Taxi May som för två starter sedan stod för en rejäl insats som tvåa bakom Hipster K. Gör han om den prestationen ikväll är han en given segerkandidat ikväll. Utgångsläget är bra och Taxi May är tidig på kupongen.

Min Vinnare: 8 Theycallmesixten
Spets efter 500m:
Skrällen: 3 Taxi May
Ranking: A 8,6 B 3,7,12,4,5,1 C 11,10,2,9

V64-3 1640m auto
2 Chimi höll bra som tvåa i sin comeback senast och nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad. Ikväll handlar det om kort distans vilket jag ser som ett plus, samt att Chimi har fått ett passande utgångsläge. Han är kvick i benen och aspirerar på ledningen från start. Skulle Chimi komma dit är mycket vunnet och till endast 10% är spelvärdet högt.

8 Ramos hade imponerande fyra raka seger på kontot inför den senaste starten, men segersviten bröts senast efter att Ramos tidigt galopperade. Nu jagar man snabb revansch och att kapaciteten för att vinna finns råder det inget tvivel om. Utgångsläget är vad det är, men Ramos är tuff och rejäl. Han tål att göra en hel del jobb på egen hand vilket också sannolikt kommer att behövas ikväll. Men han ska trots det inte nonchaleras i seger snacket.

Nämner även 4 Jakiro Mearas galopperade i sin comeback senast men han visade bra fartresurser efter det. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad och skulle Jakiro Mearas hålla reda på benen hela vägen ikväll kommer hans fart räcka långt.

Min Vinnare: 2 Chimi höll
Spets efter 500m: 2 Chimi höll
Skrällen:
Ranking: A 2,8 B 4,6,1,3,5,10,7 C 11,9,12

V64-4 2640m auto
5 Global Dictator inkasserade karriärens första seger på ett mersmakande sätt för två starter sedan. Travet flöt inte fullt ut, men insatsen var bra och med tanke på det lär det finnas en hel del att slipa på för tränaren Johan Untersteiner. Senast slutade det galopp i början av upploppet. Global Dictator är inte helt att lita på, men skulle han tidigt hitta till spets ikväll och sen får bestämma en bit kommer han bli svårfångad för övriga. Men han är trots allt ingen jag vill hålla ensam i handen ikväll.

9 Goop gör ikväll en spännande årsdebut. Förra året visade han högt kunnande för klassen och nu gör han sin första start för Håkan K Persson vilket är intressant. Grund kapaciteten är hög och skulle Goop vara förberedd inför kvällens uppgift kommer han bli att räkna med direkt.

2 Ransom Tile ska även nämnas tidigt på grund av uppåtgående form och ett tilltalande utgångsläge. Att Magnus A Djuse sitter i vagnen ska heller inte föraktas.

Min Vinnare: 5 Global Dictator
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Lucky di Quattro
Ranking: A 5,9 B 2,10,7,12,13,11 C 14,3,1,4,15,8,6

V64-5 2140m auto
Jag kommer här gå rakt ut på Svante Ericssons topphäst, 7 Phoenix Photo. Han ska ikväll göra en spännande årsdebut efter sin vinterträning. Men han har presterat bra direkt efter vila tidigare och han ska enligt rapporter vara väl förberedd inför kvällens uppgift. Phoenix Photo är visserligen ingen raket från start men han avslutar alltid vasst och besitter fart som knappast någon i loppet kan mäta sig med. Att det bara är tio hästar med i loppet ses som ett plus och över Axevallas långa upplopp kommer Phoenix Photos speed betala sig bra. Detta är en individ som segrat i Gulddivisionen och ska ha bra segerchans här i debuten. Till endast 18% är spelvärdet högt och jag spikar.

Motbud
8 Behind Bars fick ett offensivt upplägg senast vilket också räckte hela vägen för att hålla undan till seger i en tuff Silverdivision. Skulle formen vara bibehållen till kvällens start är Behind Bars trots sitt utgångsläge det främsta motbudet till min spik på förhand. Behind Bars är allround och är inte beroende av något speciellt lopp.

Nämner även 4 Full of Muscles som är flitig V75 deltagare som ofta är jämn och säker i sina prestationer. Ikväll har han fått ett tilltalande utgångsläge och bör kunna få ett passande lopp. Magnus A Djuse sitter dessutom i vagnen och ekipaget kommer att utmana om de framskjutna placeringarna i loppet.

Min Vinnare: 7 Phoenix Photo
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 7 B 8,4,6,2,3,1,5 C 9,10

V64-6 2140m auto
6 Apassionata A.F. inkasserade första segern i karriären senast. Då handlade det om barfota runt om för första gången, vilket också gav rejäl effekt på Apassionata A.F som avslutade vasst till seger. Ikväll blir det återigen barfota runt om vilket är spännande och när dessutom inte motståndet ser ut att vara det tuffaste hon stött på så ska detta på förhand vara en bra segerchans pånytt.

Jag vill tidigt också betala för 4 Selene Race som visat upp fin utveckling på slutet och kommer med form. Dessutom får hon Magnus A Djuse i vagnen ikväll. Utgångsläget är passande och skulle det strula lite med positionerna för Apassionata A.F. Inledningsvis kommer Selene Race inte vara sen på att utnyttja det.

Min Vinnare: 6 Apassionata A.F.
Spets efter 500m: 2 Juicy
Skrällen: 4 Selene Race
Ranking: A 6,4 B 2,10,9,3,7,1 C 5,11,8,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto