V64 Tips Bergsåker & Rommer 12/5

Publicerad på 12 Maj 2023 - 11:20

DrTrav

DrTrav

12 Maj 2023 - 11:20

V64-express denna fredagskväll, Omgången arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min. Spelstopp 20:30. Ikväll delas tävlingarna mellan Bergsåker och Romme. Min lösning finner ni nedan.

Jag spelar med en spik ikväll, 7 Mellby Joker i den femte avdelningen.

V64-tips Bergsåker & Romme Fredag 12/5
v64-1 1,3,4,5,10,11
v64-2 1,4,7
v64-3 1,12,14
v64-4 1,3,4,5,7
v64-5 7 Mellby Joker
v64-6 1,9,11

810 x 1kr = 810kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Bergsåker & Romme Fredag 12/5
DD-1 7 Mellby Joker
DD-2 1,9,11

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m auto
4 Didicoy visat fin utveckling på slutet. Hon kommer med bra form och har fått ett passande utgångsläge. Med två segrar och en andraplats på tre försök från ledningen lär taktiken ikväll från ett passande utgångsläge vara given. Hon är min troliga ledare i loppet och enda gången hon tidigare varit ute över 1640m slutade det med en överlägsen seger från spets. Till endast 10% är hon min spelvärlda förstahäst ikväll.

3 Lady Bros har visat bra kunnande för klassen men hon är inte helt enkel och går inte att lita på fullt ut. Det har blivit galopp i tre på sju starter här i Sverige, men skulle hon sköta sig ikväll är hon garanterad ett bra lopp och ska passa tidigt till 9%.

Nämner även 11 Never To Young som även hon galopperat en hel del i sin karriär. Det har blivit galopp i sju av hennes fjorton starter. Men mellan galopperna har Never To Young visat upp bra styrka och felfri är han en skräll som inte ska nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 4 Didicoy
Spets efter 500m: 4 Didicoy
Skrällen: 3 Lady Bros
Ranking: A 4 B 3,11,10,5,1,9,8 C 6,7,12,2

V64-2 1640m auto
1 Barabobbit ser ut att ha en passande uppgift framför sig här. Senast var man en nästagångare som infriade allas förväntningar genom att vinna enkelt med sparade krafter. Näst senast gick man också imål med sparade krafter, men då fick man aldrig chansen att vinna. Han har spetsat från innerspåret tidigare och är kvick i benen. Lyckas han med den bedriften även ikväll kommer han bli svårslagen. Men det finns snabba konkurrenter i loppet som skulle kunna göra livet surt för Barabobbit den första biten vilket gör att jag kommer gardera.

4 Marion Mark är också snabb bakom bilen och lär testa för att utmana om ledningen. Väl i spets har det blivit två segrar på fyra försök och skulle Marion Mark lyckas snuva Barabobbit på ledningen är han sen hästen att slå.

7 Ever So Much har endast vunnit ett lopp i karriären hittills, men han är van att möta tufft motstånd och är ofta med långt framme när loppen ska avgöras. Formen och utvecklingen pekar uppåt och skulle de två ovan nämnda köra för hårt emot varandra öppnar det upp sig för Ever So Much.

Min Vinnare: 1 Barabobbit
Spets efter 500m: 1 Barabobbit / 4 Marion Mark
Skrällen: 4 Marion Mark
Ranking: A 1 B 4,7,10,5,2,6,3 C 11,8,9,12

V64-3 1640m volt
14 Ava Modde kommer med bra form och är obesegrad felfri. Senast vann han säkert från ledningen och även om uppgiften är annorlunda ut så är detta en individ som visat högt kunnande. Han har bland annat visat styrka och inställning genom att vinna trots galopp. Håller han bara reda på benen ikväll är detta min tipsetta.

12 Tekno Filur är en annan som också kommer med bra form. Men även Tekno Filur har en hel del galopper i raden. Sju av hans tolv starter har resulterat i galopp men i grunden är detta en kapabel individ som är ska ses som en given segerkandidat felfri.

Men jag vill också nämna 1 Lill Berit som ikväll står passande inne i loppet när det är just fördel ston. Hon kan öppna bra i volt och i spets över kort distans kan han bli svårfångad ikväll. Vi ska dock notera att hon tappade stilen senast vilket sällan är positivt, men uppgiften kunde knappast vara bättre ikväll så hon måste räknas tidigt trots allt.

Min Vinnare: 14 Ava Modde
Spets efter 500m: 1 Lill Berit
Skrällen: 1 Lill Berit
Ranking: A 14,12,1 B 3,2,6,8,15 C 11,7,13,4,9,5,10

V64-4 2140m auto
4 Cash And Carry kommer nu med två lopp i kroppen efter lite vila. Innan hon fick pausa var han nere i Frankrike och införskaffade sig hårdhet. I comebacken näst senast behövde hon troligtvis loppet i kroppen, men senast visade Cash And Carry upp sitt fina kunnande när hon avslutade vasst över upploppet. Detta är ett sto som besitter bra speed och skulle hon få en passande ryggresa ikväll kommer hon att fälla många över upploppet. Men vi ska även notera att hon emellanåt har lite problem i kurvorna vilket gör att det på förhand trots allt känns givet att gardera.

1 Jewilla är van att möta tufft motstånd och har då visat att hon besitter bra kunnande för klassen. Ikväll har Jewilla fått ett spännande utgångsläge, då hon är kvick i benen och kan öppna snabbt. Oavsett om det blir ledningen från start eller inte kommer Jewilla kunna få ett bra lopp och ska räknas tidigt i segerstriden.

3 Omega Superstar har imponerat vid segrarna i programmet. Hon har vunnit både från ledningen och från dödens på ett tilltalande sätt. Detta är en allround individ som ikväll troligtvis kommer köras offensivt direkt från start med tanke på utgångsläget. Det är heller inte omöjligt att hon efter en bit får överta ledningen och väl i den positionen har hon sedan fyra seger på åtta försök. Omega Superstar ska tas på allvar ikväll.

Min Vinnare: 4 Cash And Carry
Spets efter 500m: 1 Jewilla / 2 Mission Beach / 3 Omega Superstar
Skrällen: 7 Cintra
Ranking: A 4,1,3 B 7,5,2,8,10 C 9,11,6

V64-5 2640m volt
Här hittar vi omgångens enda spik. Jag kommer ta ställning för 7 Mellby Joker i sin årsdebut. Detta är en individ som kommer från en bra fjolårssäsong med bland annat en seger i ett klass-l försök. Då handlade det precis som nu om lång distans vilket passar denna rejäla individ bra. Dessutom slutade Mellby Joker trea i Ina Scots Ära bakom Edibear och Narzario. Mellby Joker har presterat bra direkt efter vila tidigare och när man som ikväll står passande inne på mellanvolten kommer jag ta ställning direkt till endast 23%!

Motbud
11 Even's Cool Boy går ikväll ner en del i klass. Detta är en individ som är härdad i tuffa sammanhang och som alltid gör sitt i loppen. Senast vann han på bra sätt mot lite enklare motstånd, då stannade klockan på 11,8 sista 800m. Nu är det täta starter vilket fungerat bra tidigare och med lite klaff längs vägen ska Even's Cool Boy ses som det främsta motbudet till min spik ikväll

1 Kontur är min troliga ledare i loppet. Väl i den positionen trivs Kontur bra och har tagit fem av sina åtta segrar från just ledningen. Senast tävlade han barfota runt om och vann enkelt via 11,5 sista 700m. Nu är det anmält med skor vilket är ett litet minus, men sju av hans åtta segra är dock tagna med skor på hovarna så man ska inte ta för hårt på den förändringen inför ikväll.

4 Take It Easy Tour gjorde senast debut för Robert Bergh och det slutade tyvärr med en startgalopp. Men Take It Easy Tou har tidigare visat bra kunnande för just denna typen av lopp och håller han bara reda på benen ikväll kommer hans styrka betala sig bra den sista biten.

Min Vinnare: 7 Mellby Joker
Spets efter 500m: 1 Kontur
Skrällen: 4 Take It Easy Tour
Ranking: A 7 B 11,1,4,3,6,5 C 2,10,8,9

V64-6 2140m volt
Markus B Svedberg har verkligen fått fart på 1 Fade To Black Ås som tagit två segrar och en andraplats på sina tre starter för honom. Senast visade han bra fart och avslutade sista 1000m på 12,2. Näst senast fick han göra grovjobbet på egen hand men kunde trots det visa sig var starkast tillslut. Från innerspåret på start ikväll handlar mycket inledningsvis om att hålla ut 3 Combat Fighter och lyckas man med det är mycket vunnet. Men skulle så inte bli fallet kan Fade To Black Ås vinna från andra positioner också. Tipsetta.

9 Oxidizer visade fin form näst senast i enklare omgivning och senast vann man på bra sätt. Nu kommer Oxidizer med en formkurva som pekar rakt upp och med tanke på att detta är en individ som kan göra en hel del jobb på egen hand ska är han given på kupongen ikväll.

11 Carry Cash besitter fina fartresurser och med rätta ryggar under slutvarvet kan hon fälla samtliga över upploppet. Men vi ska notera att hon varit struken inför kvällens start vilket gör formen svårbedömd. Däremot ska hon räknas tidigt på ren kapacitet.

Min Vinnare: 1 Fade To Black Ås
Spets efter 500m: 1 Fade To Black Ås
Skrällen:
Ranking: A 1,9 B 11,3,2,10,12,13 C 8,6,2,4,5

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto