V64 Tips Boden 27/5

Publicerad på 27 Maj 2021 - 14:07

DrTrav

DrTrav

27 Maj 2021 - 14:07

Elitloppsveckan rullar vidare! Denna kvällen hämtar vi V64 tävlingar från Boden. Min lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med två spikar.7 Tangen Töff i den andra avdelningen och 3 Selmer I.H i den tredje avdelningen.

V64 Tips Boden 27/5
V64-1 2.4.5.6
V64-2 7 Tangen Töff
V64-3 3 Selmer I.H
V64-4 ALLA
V64-5 4.6.8.12
V64-6 1.6.7.9.10

640 raderx 1 krona = 640kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Boden 27/5
DD-1 8.12
DD-2 1.9

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
4 Love Of Mine öppnar snabbt från start och får tipset med tanke på att det är den troliga ledaren. Hon vann enkelt från ledningen senast och taktiken lär vara solklar från duktiga Sandra Eriksson. Från ledningen borde det vara en bra chans att hålla hela vägen in i mål men det saknas inte motstånd.

2 Tank The Maker har varit fin vid två raka segrar och trots att han fått göra en hel del jobb under vägen har han infriat sitt favoritskap. Ulf Ohlsson har tagit fyra segrar med hästen och till den här starten kommer han i skrivande stund testas barfota för första gången i karriären och jag blir inte förvånad om han vinner den tunga vägen.

5 Soleil D’inverne var ute över lång distans senast och avslutade fort när han fick fritt över upploppet och kunde knappt men säkert sätta nosen först över linjen. Han borde få ett bra lopp härifrån och skulle det bli lite körning mellan tidigare nämnda hästar kan hans spurt bita bra igen.

6 Uncontested Match får ett lyxstreck på min kupong nu när han har fått ett lopp i kroppen efter vila. Intrycket var förvisso inget extra i årsdebuten men han står bra inne på pengarna och har visat fart som räcker långt för den här typen av lopp tidigare och han vann tre lopp under fjolåret.

Jag nämner även 10 Cardigan W.F för den som har råd. Han är fartfylld av sig men känns bäst över kort distans samt kommer hit med två raka galopper. Hittar han tillbaka till formen han visade i vintras kan han räcka här men det krävs lite tur med positioner.

Min Vinnare: 4 Love Of Mine
Spets efter 500m: 4 Love Of Mine
Skrällen: 6 Uncontested Match
Rankingen A:4.2 B:5.6.10.3 C:7.8.12.1.9.11

V64-2 2140m Volt
7 Tangen Töff blir min första spik i omgången i ett lopp där det känns som att spelarna kommer att sprida strecken en hel del och om man inte väljer att gå rakt ut på 7 Tangen Töff känns det som att man behöver många markeringar på kupongen.
Tangen Töff var ute på V75 i senaste start och motståndet var väl tufft den gången och han kunde inte hävda sig i det sällskapet. Nu går han ner i klass igen och med tanke på utgångsläget tycker jag att det här ser ut som en lämplig uppgift. Det är ett motstånd som han normalt sett står sig väl emot och från sitt springspår borde Nicklas Westerholm kunna lotsa hästen fram till ledningen. Från den positionen är det hästen att slå. Han är dock inte beroende av någon ledning och tål att göra en hel del jobb på egen hand och om det inte skulle bli någon ledning kommer han trots allt att kunna hitta en bra position och han ska räknas oavsett.
Jag tar ställning och spikar i ett annars öppet lopp.

Motbud
14 Norrlands Scott har inte vunnit lopp på ett och ett halvt år men han har tävlat i tuffa sällskap och de dagar han fungerar fullt ut är det en av hästarna i loppet som besitter högst fart. Han visade form senast när han spurtade in som trea bakom Kong Henry och Gott Klirr och om det klaffar någorlunda från det här läget så finns kapaciteten för att ta in tjugo meter på den främre volten. Spelmässigt känns Norrlands Scott som det roligaste motbudet till min spik.

2 Rappodina är yngst i fältet men hon är under utveckling och har visat att hon duger för sammanhanget. Senast galopperade hon men hon var rejäl vid segern näst senast och från ett bra utgångsläge kommer hon vara med där framme och slåss om segern vid en liknande prestation.

15 Guli Storm är mest meriterad i fältet och tolvåringen har tjänat 1,5 miljoner i sin karriär. Även om han inte är lika bra som för ett par år sedan så var han fin vid skrällsegern näst senast i ett ganska tufft gäng men för att ta in 40 meter på Tangen Töff får han vara väldigt bra.

Min Vinnare: 7 Tangen Töff
Spets efter 500m: 7 Tangen Töff
Skrällen: 14 Norrlands Scott
Rankingen A: 7 B:14.2.15.5.1.9.4.11.6 C: 8.3.13.10

V65-3 2640m Auto
3 Selmer I.H spikade jag för två starter sedan men den gången spolierades segerchanserna när han till slut galopperade i en våldsam körning om ledningen. Senast var han ute i benhård konkurrens i ett gulddivisonlopp inom V75 och han var klart bra som fyra när han ställdes mot hästar som Missle Hill, Diamanten, Antonio Trot, Short in Cash med flera.
Nu är det betydligt enklare på pappret och i ett litet fält bör det här vara en toppchans. Samu Sundkvist kör den här gången och då brukar det bli felfri avgång och över den långa distansen behöver han inte förivra sig om det skulle bli svar om ledningen och Selmer I.H ska ha toppchans oavsett upplägg. Spik.

Motbud
2 Going For Gold Zaz är meriterad och har hunnit bli 13 år gammal nu. Han kan öppna hyggligt från start men han borde inte kunna hålla ut Selmer I.H från start och även om det skulle kunna vara en möjlighet vill man nog gärna se ett lopp i ryggen på favoriten. Har Selmer I.H en sämre dag, skulle han kunna blixtra till från ledarryggen.

Cupido Sisu håller fin form och har tänt till på barfotabalansen. Han kan inte hitta någon ledning nu med största sannolikhet och att trava utvändigt om favoriten är ingen lätt uppgift. Men för den som garderar står han närmast på tur för en markering på kupongen.

Min Vinnare: 3 Selmer I.H
Spets efter 500m: 3 Selmer I.H
Skrällen: 4 Cupido Sisu
Rankingen A: 3 B:2.4.1. C:5.6.7

V64-4 2140m Auto
Omgångens mest öppna lopp och jag gör det enkelt för mig och streckar samtliga ekipage även om det möjligtvis är lite kallt spelmässigt. Det är egentligen bara 5 Don Corleone Trot som jag har svårt att se vinna men att lämna en häst utanför känns inte aktuellt och jag stänger igen loppet.

Om jag ska välja ut två hästar som höjer sig en aning är det främst 4 Nikita Sunrise som jag tror håller ut det främsta motbudet 7 Lets Go Ernie från start och det kan komma att bli en ren duell mellan dessa två. 4 Nikita Sunrise startade i Drottnings Silvias Pokal senast utan att räcka till då, men mot ett enklare motstånd och bra chans på ledningen kan hon mycket väl leda runt om.

7 Lets Go Ernie får troligen trava utvändigt ledaren nu men han tål att göra jobb under vägen och han var mycket väl förberedd inför sin årsdebut förra året. Men det är trots allt årsdebut och om han är redo att vinna från dödens direkt efter en längre tävlingspaus vet jag inte.

8 Dante Godiva har hög kapacitet i grund och botten men har haft det rysligt svårt att få till det på tävlingsbanan en längre tid. Nu har han fått ett par genomkörare och rätt vad det är kan polletten trilla ner igen, och då går ingen säker.

1 B.W.L Ruthless står bra inne i loppet och borde få en bra resa på innerspåret. Löser det sig med fritt över upploppet brukar han kunna avsluta bra med ett lopp i ryggar även om han sällan vinner numera.

2 Kentucky har tagit fina kliv till den här säsongen och har sett fin ut vid varje start. Normalt sett möter han nog några för bra men läget är passande.

Min Vinnare: 4 Nikita Sunrise
Spets efter 500m: 4 Nikita Sunrise
Skrällen: 8 Dante Godiva
Rankingen A: 4.7.8 B:1.2.6 C: 3.5

V64-5 2140m Volt
12 Ladybug Lara är en stark dam under utveckling och var mycket bra senast som tvåa bakom Leave Your Sox on i en snabb avslutning över kort distans. Hon har fått ett springspår på tillägg och borde kunna söka sig framåt till en bra position och även om hon möter äldre hästar nu tror jag att hon är bra nog att vinna loppet, även om det är tufft att begära.

8 La Norna har vunnit två raka lopp på Bodentravet och när några allvarliga utmanare på den främre volten har strukits så borde det inte vara någon omöjlighet att hitta till ledningen om hon är först fram från den bakre volten. Överkomligt gäng oavsett och hon räknas tidigt.

4 Affair Amok gynnas av strykningarna och borde ha en bra möjlighet att hitta till ledningen nu. Hon har visat bra fart med barfotabalansen och hade varit spännande att se hur långt hon räcker om hon väljer att köra i ledningen.

Jag betalar även för 6 Lollipop Girl som var bra i ett V75-lopp under fjolåret och med ett par lopp i kroppen och lättning i balansen så är formen troligen framflyttad ett hack nu.

Min Vinnare: 12 Ladybug Lara
Spets efter 500m: 4 Affair Amok/8 La Norna
Skrällen: 4 Affair Amok
Rankingen A:12.8 B:4.6 C:10.13.2.7.11.5.9.14

V64-6 2140m Auto
9 Leave Your Sox On är en segerstaplare när det handlar om trav uppe i Norrland och jag blir såklart inte ett dugg förvånad om Mika Forss rundar samtliga ekipage i ett sällskap som han normalt sätt ska ha en toppchans mot. Det är absolut en tänkbar spik i omgången och för den som hellre vill strecka på lite i kallblodsloppet så köper jag absolut spiken här. Han blir dock troligen väldigt klar favorit och den rensar bra bakom för den som lever på V64 inför sista och jag vill försöka fälla med några tänkbara motbud.

1 Maxi öppnar riktigt fort från start och jag har svårt att se någon annan sitta i ledningen med tanke på att startsnabba Anthem fick ett spår långt ut på vingen. Senast var det årsdebut och hon lyckades pricka bra från spår 1 i volten och försvarade ledningen. Hon fick sedan bestämma en bit innan hon fick press under sista halvvarvet och hon orkade inte riktigt den gången. Med ett lopp i kroppen nu och med värsta konkurrenten från ett bakspår ska det bli spännande att se hur långt hon kan räcka.

6 Anthem gick några riktigt bra tider under fjolårssäsongen och har vunnit med duktiga Sandra Eriksson tidigare. Nu har hästen fått kvala efter några tveksamma prestationer men om hon kan hitta tillbaka till de prestationerna hon levererade under 2020 skulle det kunna vara en rolig skräll i loppet.

7 Amperage Hanover mötte för tuffa hästar senast i ett uttagningslopp till Norrlands Grand Prix och var klart bra som tvåa gången innan efter ett tufft lopp. Det är en häst under utveckling som verkar vara på gång nu och även han räknas bakom favoriten.

10 Kalles Caviar Ås är svårbedömd efter ett längre uppehåll men det låter från stallet som att hästen är väl förberedd och det blir barfotabalans direkt i årsdebuten. Skulle favoriten ha en sämre dag är han inte sämre än någon annan här.

Min Vinnare: 9 Leave Your Sox On
Spets efter 500m: 1 Maxi
Skrällen: 6 Anthem
Rankingen A: 9 B:1.6.7.10 C: 12.4.2.11.5.3.8

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto