V64 Tips Boden & Romme 19/5

Publicerad på 19 Maj 2023 - 12:19

DrTrav

DrTrav

19 Maj 2023 - 12:19

V64-express denna fredagskväll, Omgången arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min. Spelstopp 20:30. Ikväll delas tävlingarna mellan Boden och Romme. Min lösning finner ni nedan.

Jag spelar med två spikar ikväll, 2 Never Mind’Em i den första avdelningen och 9 Björs Balder i den femte avdelningen.

V64-tips Boden & Romme Fredag 19/5
v64-1 2 Never Mind’Em
v64-2 1,3,5,8,10,11,14
v64-3 11,12,14
v64-4 1,3,11,12,13,14
v64-5 9 Björs Balder
v64-6 1,2,3,5,6
630x 1kr = 630kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Boden & Romme Fredag 19/5
DD-1 9 Björs Balder
DD-2 1,2,3,5,6

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
2 Never Mind’Em har inlett karriären på bästa sätt och trots att förväntningarna är höga då man har Propulsion som pappa och Face’Em som mamma verkar inte pressen bekomma Never Mind’Em ett dugg. Senast handlade det om årsdebut och den genomfördes på bästa sätt, 750m från mål intog Never Mind’Em dödens och sen gick han undan på lätta ben över upploppet. Nu med lopp i kroppen bör formen dessutom vara bättre ikväll. Utgångsläget är tilltalande och från bricka två kan Örjan Kihlström välja och vraka vad det gäller taktik. Men oavsett vilket upplägg Kihlström väljer så ska det vara toppchans att Never Mind’Em sätter nosen först.

Motbud
1 Gourmet Brodde är främsta motbudet till min spik på förhand. Detta är också en individ som inlett karriären på ett bra sätt. Ser man till insatserna har Gourmet Brodde presterat bra och vid nollan i programmet blev Gourmet Brodde hängdes i tredjespår hela loppet och det är bara att glömma den dagen. Ikväll är han garanterad ett bra lopp och ska ses som en tidig utmanare för den som garderar.

Nämner även 3 Global Cryformama som beter sig bra kunnande för klassen men som ännu inte visat sig vara helt att lita på. Men felfri är han från ett bra utgångsläge ikväll med och gör upp om en framskjuten placering.

Min Vinnare: 2 Never Mind’Em
Spets efter 500m: 2 Never Mind’Em
Skrällen: 3 Global Cryformama
Ranking A: 2 B 1,3,7,4,6,9 C 5,8,10

V64-2 2140m volt
8 Grit Brodda gör ikväll comeback efter ett par månaders frånvaro. Men med tanke på att hon inte riktigt varit som bäst i de senaste starterna är jag inne på att denna återhämtning som Sandra Eriksson nu gett Grit Brodda snarare kommer ge positiv effekt till kvällens start. Dessutom har Grit Brodda flera gånger tidigare presterat bra direkt efter vila. Att det dessutom är anmält barfota runt för andra gången i livet direkt i comebacken tyder på att Grit Brodda kommer väl förberedd till kvällens start. Skulle hon med ett offensivt upplägg tidigt ta sig fram till ledningen ökar också segerchansen. Men samtidigt tål Grit Brodda att göra en hel del grovjobb på egen hand när hon presterar på topp. I ett öppet stolopp toppas hon trots allt etta.

Tidig är också 10 Amie Ness. Hon inledde karriären lovande och inkasserade fem segrar på sina sex första starter. I somras vann Amie Ness bland annat ett försök i Diamantstoet och nu kommer hon med två lopp i kroppen och bör ha en formkurva som pekar uppåt. Kunnandet finns där och till låg procent är hon tidig på kupongen ikväll.

I ledningen hittar vi troligtvis 1 Staro Playmate eller 3 Soccerbox initialt och den som lyckas ta sig till spets är sen garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt i segersnacket.

Min Vinnare: 8 Grit Brodda
Spets efter 500m: 1 Staro Playmate / 3 Soccerbox
Skrällen: 10 Amie Ness
Ranking A: 8,10 B 3,1,14,11,5,12,15,2 C 13,6,4,9,7

V64-3 2140m volt
Finalen av Sleipner Cup 2023 där flera formstarka ston ska göra upp om et förstapris på 150.000kr.

11 Komnes Eiras vann sin Sverigedebut näst senast på bra sätt och senast var hon ute i ett tuffare årgångslopp på Biri. Men det blev galopp efter 800m och dagen var förstörd. Men Komnes Eiras håller trots allt bra form för dagen och kapacitetsmässigt möter hon enklare motstånd ikväll. Hon är dock ingen blixt från start och behöver först och främst trava in sig i loppet. Men gör Komnes Eiras bara det finns både kunnande och fart för att runda samtliga ikväll.

12 Lannem Stella imponerade stort under sin treåringssässong ifjol, hon inkasserade sju raka segrar från debuten och som grädde på moset vann hon Kriteriestoet på överlägset sätt. Men nu har hon slutat tvåa i två raka starter bakom 11 Komnes Eira och 14 Sonja Kiro och är därför ute efter revansch ikväll.

14 Sonja Kiro är en individ som lever på sin styrka och blir det bara lite överpace på loppet från start kan hon runda samtliga utan för mycket strul längs vägen. Att Jorma Kontio sitter i vagnen ses som ett plus och ekipaget ska tidigt räknas in i segersnacket även ikväll.

Min Vinnare: 11 Komnes Eiras
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking A: 11,12,14 B 8,7,9,6,2,1,13,6 C 3,5,4,10

V64-4 2140m auto
En öppen spårtrappa där 11 Hotspot Simoni är en stark och rejäl individ som skulle gynnas om det blev lite överpace på loppet från start. Hotspot Simoni räds dessutom inte att göra en hel del grovjobb på egen hand. Känslan är att spårtrappa med ett spår längre bak skulle kunna vara Hotspot Simonis melodi till endast 6% toppar jag honom som knapp etta ikväll.

Vill även lyfta fram 13 Mellby Image som nu har lopp i kroppen och är anmäld med amerikansk vagn för första gången i livet. Det är såklart en spännande ändring och i ett öppet lopp väger det tungt på en häst som redan tidigare visat bra kapacitet.

1 Pain Train kan han mycket väl vara den som sitter i ledningen och skulle Petteri Joki nå den positionen är mycket vunnet och Pain Train kan mycket väl leda runt om.
Senast körde han sig till spets från bricka åtta bakom bilen och vann sen enkelt. Blir inte körningen allt för utdragen från start kommer Pain Trains krafter räcka länge även ikväll.

Min Vinnare: 11 Hotspot Simoni
Spets efter 500m: 1 Pain Train
Skrällen: 11 Hotspot Simoni
Ranking A: 11,13 B 1,12,3,14,2,7,6,15,10 C 9,5,8,4

V64-5 2140m volt
En spännande final av Sleipner Cup att vänta. 15 hästar över flera volter och tillägg. Notera också att Jan-Olov Persson kvalat in hela sju hästar i loppet.

Jag väljer trots allt att gå rakt ut på 9 Björs Balder som nu har tre raka segrar tillsammans med Mats E Djuse och på förhand är han också Jan-Olov Perssons bästa segerchans i loppet. Björs Balder är en stark och rejäl individ som tål att göra en hel del grovjobb på egen hand. Kapacitetsmässigt står han även bra inne på mellanvolten, men Mats E Djuse behöver dock tidigt ta sig ut i ett andraspår. Vilket jag inte tror kommer bli ett så stort problem då han känner hästen väl. Ser man även till sättet Björs Balder vunnit loppen på slutet så är känslan att det finns mer att hämta hos honom. För mig är detta vinnaren av Sleipner Cup och jag spikar.

Motbud
14 Juni Blixt stod för en bra insats senast när han vann på rejält sätt. Formen och utvecklingen pekar uppåt även här och trots att han ikväll har många att runda är det Juni Blixt främst motbudet på förhand i min bok. Att Jorma Kontio sitter i vagnen för första gången är spännande. Given vid gardering.

På start hittar vi 8 Guli Hektor som nu kommer med två raka segrar på bra sätt i bagaget. Torbjörn Jansson vann försöket med honom från ledningen och här i finalen får Torbjörn Jansson nytt förtroende. Till kvällens start blir det även barfota fram för första gången vilket är spännande.

Min Vinnare: 9 Björs Balder
Spets efter 500m:
Skrällen: 8 Guli Hektor
Ranking A: 9 B 14,8,11,10,6,13,71,2 C 4,5,13,12,15

V64-6 1640m auto
Min skräll i loppet är 3 M.M.Hot One. Han är kvick iväg från start och har tagit samtliga sina sju segrar från just ledningen. Ikväll är utgångsläget över korta häcken passande och med full laddning från start kan det mycket väl räcka hela vägen denna gången för M.M.Hot One som just nu är streckad på 6%!

5 A Girl Has No Name har blandat och gett för Hanna Olofsson. På fyra starter har det blivit två andraplatser och två galopper hittills. Men detta är en individ med bra kunnande för ett lopp som detta och dessutom kan hon öppna bra. Ikväll handlar det om lite mini comeback, men A Girl Has No Name har presterat bra direkt efter vila tidigare och att det är anmält barfot runt om direkt ses som ett plus. Hon ska inte nonchaleras ikväll till låg procent.

Tidig är också 1 Barolo Gene även om han inte var som bäst senast men den insatsen kopplades ihop med lite sjukdom som han nu fått återhämta sig ifrån. Men detta är en individ som dessförinnan visat upp hög kapacitet och skulle det inte saknas form totalt ikväll så har han presterat bra direkt efter vila tidigare. Innerspåret är dock lite chansartat men skulle det bara lösa sig kommer Barolo Gene vara med långt framme när loppet ska avgöras.

Min Vinnare: 3 M.M.Hot One.
Spets efter 500m: 3 M.M.Hot One.
Skrällen: 5 A Girl Has No
Ranking A: 3,5,1 B 6,2,7,8,4 C 9,12,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto