V64 Tips Eskilstuna 16/5

Publicerad på 16 Maj 2023 - 10:34

DrTrav

DrTrav

16 Maj 2023 - 10:34

V64 hämtar vi på från Eskilstuna denna tisdag. Min lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik, 2 Southwind Boko i den sjätte avdelningen.

V64-tips Eskilstuna Tisdag 16/5
v64-1 1,3,6
v64-2 2,3,4,6,12
v64-3 5,6,10
v64-4 9,10,11,12,13
v64-5 6,7,11
v64-6 2 Southwind Boko

675x 1kr = 675kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Eskilstuna Tisdag 16/5
DD-1 6,7,11
DD-2 2 Southwind Boko

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
1 Fat Rabbit är en individ med högt kunnande som ikväll gör en spännande comeback för Daniel Redén. Under förra året startade Fat Rabbit tio gånger och åtta av dessa starter slutade med en topp-3 placering, och dessutom var det fem gånger som han satte nosen först över linjen. Fat Rabbit är allround och är inte i behov av något speciellt lopp för att leverera. Ikväll har han ett innerspår som både kan bli succé, men också en fälla. Men skulle Fat Rabbit lyckas hålla ledningen från innerspåret ska han med en normal prestation bli tuff att rå på för övriga.

Den givna utmanaren på förhand är 6 Island Smart som till skillnad från Daniel Redéns häst kommer med bevisad form. Senast vann hon på bra sätt, avslutningen på bortre långsidan var mersmakande. Klockan stannade på 10,0 i 500m. Det var första gången Kim Eriksson satt i vagnen och ikväll får han nytt förtroende. Skulle Island Smart få ett passande lopp vet vi om att hennes speed alltid kommer bita bra tillslut.

Min Vinnare: 1 Fat Rabbit
Spets efter 500m: 1 Fat Rabbit
Skrällen: 6 Island Smart
Ranking: A 1 B 6,3,10,11,4 C 9,8,2,5

V64-2 2140m auto
Ett lopp för B- och K-licensinnehavare.

2 Västerbo Olympus tippas etta med tanke på att han är min troliga ledare i loppet efter en bit och i den positionen har han vunnit på tilltalande sätt tidigare. Västerbo Olympus trivs som bäst när han får ånga på i den främre träffen och det är från spets två av hästens tre segrar införskaffats.

Men även 4 Win Together är kvick i benen och senast visade han bra startsnabbhet genom att öppna första 500m på 09,7. Däremot har Lovisa Bernmark som kört hästen i de två senaste loppen valt att släppt ifrån sig ledningen i ett andraskede. Senast fick man också luckan i ett perfekt läge och Win Together var ytterst nära att hinna fram. Formen sitter där och oavsett om Lovisa Bernmark väljer att släppa spets eller inte är Win Together tidig på kupongen till 16%.

Nämner även 3 Bourbon Brodde som har tre segrar på kontot hittills och samtliga gånger har också Maja Sjölander suttit i vagnen. Det är dock en individ som galopperat en hel del genom karriären, i statistiken finner vi i sju galopper på 13 starter, men noterbart är att Maja Sjölander endast galopperat tillsammans med hästen en gång. Bourbon Brodde är en rejäl individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand och skulle han hålla reda på benen hela vägen ikväll kommer ekipaget vara långt framme när loppet ska avgöras.

Min Vinnare: 2 Västerbo Olympus
Spets efter 500m: 2 Västerbo Olympus
Skrällen: 12 Buxton
Ranking: A 2,4,3 B 12,6,7,10,8,9 C 11,5,1

V64-3 1640m auto
6 Filippa B.J. var senast ute på V75 i ett försök till bronsdivisionen och slutade tvåa, då mötte man också 8 So Far Away Ås och Filippa B.J. var den bättre av dessa två den dagen. Nu kommer Filippa B.J. med två lopp i kroppen och vi kan räkna med ett offensivt upplägg från start. Även om det troligtvis är upptaget i spets så lär säkerligen Jorma Kontio prova och kommer han dit i ett andraskede är mycket vunnet.

Även här har vi en spännande comeback för en Daniel Redén tränad häst. 10 Ready Tonight som inte startat sedan oktober är en individ som visat upp höga toppar för klassen. Men han kom till Redén sent under fjolåret och har bara hunnit med tre starter för sin nya tränare. Han kanske är i behov av lopp i kroppen för att runda ett helt startfält från bakspår över kort distans. Men kunnandet är högt och han ska räknas tidigt trots allt.

5 Cash Cowboy var ute så sent som i torsdags och visade då att han kan sköt sig på en travoval vilket var positivt för kretsen kring hästen. Han fick dock ett tufft lopp med harvande i tredjespår och att det blev trötta ben tillslut är inget att säga om. Men Detta är en individ med mycket fart inombords. Han kan öppna kvickt och felfri är han den troliga ledaren initialt. Väl i den positionen har Cash Cowboy tagit fem av sina sju segrar och skulle täta starter föra honom framåt ikväll är Cash Cowboy en given skräll i loppet.

Min Vinnare :6 Filippa B.J.
Spets efter 500m: 6 Filippa B.J. / 5 Cash Cowboy
Skrällen: 5 Cash Cowboy
Ranking: A 6,10 B 5,2,8,4,11 C 7,9,1,3

V64-4 2140m volt
Ett öppet och rörigt B-tränarlopp där min knappa förstahäst ändå får bli 13 Escobar Zet från 40m tillägg. Han gör ikväll comeback efter ett par månaders vila. Men detta är en rejäl individ som allt som ofta gör sitt i loppen och är långt framme när mållinjen närmar sig. Att man direkt i comebacken får Magnus A Djuse och är anmäld barfota runt om ses som ett plus. Med en normal prestation ikväll är Escobar Zet min vinnare. Men det är samtidigt givet att gardera.

9 No More Z.A.R. fick senast Per Lennartsson i vagnen för första gången, det resulterade i en tredjeplats efter att No More Z.A.R. krigat på i dödens mot tufft motstånd. Formen finns där och med tanke på hästens styrka och inställning bör det vänta ett offensivt upplägg på nytt ikväll och han är given i segerstriden.

Skrällen är 10 Midas Metan som visade form senast och till låg procent inte ska nonchaleras vid gardering ikväll.

Min Vinnare: 13 Escobar Zet
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Midas Metan
Ranking: A 13,9 B 10,11,12,3,5,14,7 C 15,8,1,2,4,6

V64-5 3140m volt
Ett långlopp där 6 Isac Journey blir mitt förstaval trots galoppen senast på V75. Från stallet meddelar man att man gått igenom Isac Journey efter senaste starten utan att man inte hittat något fel, därav hanteras galoppen som ett olycksfall i arbetet och inget man ska dra för stora växlar på. Isac Journey öppnar bra från start och tillsammans med spetskusken Jorma Kontio är jag inne på att Isac Journey tidigt sitter i spets och i den positionen kommer sen Kontio diktera tempot på loppet och bli spår passerad tillslut.

7 Loaded Rashid har nu fått två lopp i kroppen efter vila och formtoppen bör ligga nära tillhands. Skulle Isac Journey komma bort på något sätt ligger vägen till ledningen istället öppen för Loaded Rashid och då är detta sen hästen att slå. Men Loaded Rashid ska även räknas tidigt med andra loppscenarion och på förhand ska han ses som det givna motbudet till Isac Journey.

Skrällen är 11 Future Sox som kommer med full form till kvällens start. Skulle det gå lite för snabbt från start över den dyra distansen bjuder övriga in skrällen Future Sox. Detta är en individ som lever på sin styrka och som inte är rädd för att göra lite jobb på egen hand om det skulle behövas.

Min Vinnare: 6 Isac Journey
Spets efter 500m: 6 Isac Journey
Skrällen: 11 Future Sox
Ranking: A 6,7,11 B 9,4,12,5,3 C 8,10,1,2

V64-6 2140m auto
Vi avslutar med att spika Timo Nurmos fina femåriga sto 2 Southwind Boko. Hon har inlett året på samma övertygande sätt som hon avslutade förra. Hon kommer nu med fem segrar på sina sex senaste starter. Ikväll har man dessutom fått passande förutsättningar för att dryga ut segersviten ytterligare. Från bricka två är Southwind Boko min troliga ledare i loppet och i den positionen kommer hon sen pånytt bli svårpasserad. För mig är segerchansen väldigt god och jag hamnar i spiken trots hög procent!

Motbud
Främsta motbudet är 8 Unleashed Kemp som ikväll gör en spännande debut på svensk mark. Vi vet att när Daniel Redén plockar hit en jänkare från andra sidan Atlanten så ska de tas på allvar. Däremot blev utgångsläget missgynnande och man är beroende av lite klaff med positionerna från start. Men för den som vill gardera i avslutningen är Unleashed Kemp trots allt ett tidigt bud i loppet.

Nämner även 4 Indira Split som är betydligt bättre än vad som går att utläsa ur hennes resultatrad. Fäller även miljöombytet väl ut vet vi om att detta är en häst som besitter högt kunnande när hon har sin dag. Det är anmält barfota runt om vilket är ett plus och till låg procent är Indira Split ett tidigt skrällbud vid gardering.

Min Vinnare: 2 Southwind Boko
Spets efter 500m: 2 Southwind Boko
Skrällen: 4 Indira Split
Ranking: A 2 B 8,4,1,3,10,9 C 5,7,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto