V64 Tips Gävle 3/8

Publicerad på 3 Aug 2023 - 11:14

DrTrav

DrTrav

3 Aug 2023 - 11:14

Gävle arrangerar V64-tävlingar på torsdag och värt att tänka på är att de två inledande loppen är uttagningslopp där hela sex ekipage tar sig vidare till en final senare under kvällen. Jag går ut hårt med två raka spikar och hoppas att spets och slut är melodin.

V64 Gävle 3/8

V64-1 4 Dino Cream
V64-2 3 My Honky Tonk Man
V64-3 4.5.6.9.11
V64-4 1.6.8.10
V64-5 1.2.3.4.5.6.7.8.9
V64-6 3..9.10.11

720 rader x 1kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Gävle 3/8

DD-1 2 Hawker Typoon
DD-2 3.9.10.11

4 rade x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m Auto
4 Dino Cream testade man i uttagningslopp till derbystoet för ganska exakt ett år sedan men inför debuten i sin nya regi senast hade hon varit ifrån tävlandet i ett år. Oskar Kylin-Blom presenterade henne i ett väldigt fint skick och även om det var ett billigt lopp hon vann gick det knappast att klaga på intrycket. Nu har hon fått ett lopp i kroppen som borde fört fram henne ytterligare och som jag läser loppet kan Hanna Reiser köra sig till ledningen och sedan bör hon få styra och ställa där framme. Jag spikar.

Motbud
3 Hermione är snabb från start och skulle kunna sätta käppar i hjulen för min spik men känslan är ändå att Emilia Leo är nöjd med ryggen på Dino Cream i ett uttagningslopp och hon lär knappast svara ledningen till varje pris.

7 Idoanythingforlove och 10 Snowy Me är kapacitetsmässigt värst emot Dino Cream men merparten av segrarna är tagna från ledningen och den positionen blir svår att nå.

Min Vinnare: 4 Dino Cream
Spets efter 500m: 4 Dino Cream
Skrällen:
Rankingen A:4 B:3.7.10.9.2.5 C:8.6.1

V64-2 1640m Auto
6 Midyat Zaz bör bli favorit i loppet och jag är tämligen övertygad om att det är han som står för klassen i gänget. Däremot är han väldigt knepig av sig och den korta distansen är inte till hans fördel. Det är i finalen det gäller och känslan är att Magnus A Djuse kommer köra en hel del på säkerhet för att få runt honom felfritt och ta sig till final.

Jag kommer istället gå rakt ut på 3 My Honky Tonk Man som har en missvisande rad och är väldigt kapabel för klassen. Det finns förvisso en startsnabb häst invändigt i 1 Barabobitt men spår ett över kort distans på Gävle är inte optimalt och jag är inne på att Mats E Djuse kan få honom till ledningen. Han har gått i ledningen vid två tillfällen tidigare, vilket har resulterat i två segrar och kommer man till spets nu måste det vara en bra chans att rinna undan i ett försökslopp över kort distans. Spännande spik till under 10% i skrivande stund.

Min Vinnare: 3 My Honky Tonk Man
Spets efter 500m: 3 My Honky Tonk Man
Skrällen:
Rankingen A:3 B:6.1.9.7.10.5 C:4.2.8

V64-3 2140m Auto
6 Sansa Star gör det bra hela tiden och står på tur för en seger efter många andraplatser i raden. Hon har höjt sig ytterligare sedan man började tävla barfota och fortsätter man med den balansen bör hon ha en hygglig chans att vinna det här loppet även den tunga vägen. Däremot flaggar man för att det eventuellt kommer att bli skor den här gången eftersom man vill spara hovarna till ett eventuellt derbykval och det kan vara värt att hålla koll på balansen. Risken är dessutom överhängande att hon kommer att få göra jobbet utvändigt om 5 Victory Caelus som är snabb från start och kommer att bjuda upp till kamp hela vägen in i mål.

11 Glorious Flow är intressant om det skulle bli lite körning mellan ovan nämnda hästar. Hon har sett jättefin ut vid två raka segrar efter ett långt tävlingsuppehåll och även om motståndet hårdnar bör hon hävda sig väl i konkurrensen.

4 Dede¨s Vici var trög senast men kommer att ha gått framåt med den genomköraren. Hon är inte så tokig i grund och botten och jag vill betala för henne samt 9 Hagrid som har ett passande smygläge.

Min Vinnare: 6 Sansa Star
Spets efter 500m: 5 Victory Caleus
Skrällen: 11 Glorious Flow
Rankingen A:6.5.11 B:4.9 C:3.8.2.7.10.1

V64-4 2640m Volt
1 Tangen Birk är ingen raket från start men med tanke på att det är stor galopprisk för 6 Bork Tekla så ser det fullt rimligt ut att han ska kunna försvara sitt innerspår. Det skiljer inte mycket pengar mellan volterna och från ledningen bör han bli svårslagen.

8 Guldhagens Odd ser allt mer stabil ut och har lyckats hålla sig i trav i tre raka starter. Senast gick man en 27-tid över medeldistans och det är riktigt starka papper i den här omgivningen.

10 Önnes Frode har en tuff uppgift från fyrtio meters tillägg men han är gynnad av ett litet fält och formen på slutet går knappast att klaga på. Han fick utdelning på sin fina form senast och Öystein Tjomsland aviserar ett offensivt upplägg.

6 Bork Tekla har visat ett gott kunnande när hon väl sköter sig och skulle Jörgen Westholm få iväg henne felfritt bör det vara en god chans att komma till ledningen. Det är tufft för ett sto mot hingstar och valacker och distansen är inte till hennes fördel men från ledningen kan det räcka långt ändå.

Min Vinnare: 1 Tangen Birk
Spets efter 500m: 1 Tangen Birk / 6 Bork Tekla
Skrällen: 6 Bork Tekla
Rankingen A:1.8.10.6 B:5.7.2.9.4.3

V64-5 3140m Volt
Det här tycker jag är omgångens svåraste lopp på förhand och jag väljer att plocka fram den breda penseln och betala för samtliga ekipage.

2 Hawker Typoon kan vara den enkla lösningen på loppet. Han trivs över längre distanser och har visat upp en väldigt bra form för Daniel Wäjersten på slutet. Han är kvick iväg ur volten och så länge inte Jörgen Westholm har något i kikaren med 6 Ninepoints Yankee bör Wäjersten sitta i ledningen tidigt och sedan är det hästen att slå. DD-spik.

9 Ies Elisabeth har tjänat överlägset mest pengar i loppet och är van att tävla i tuffare omgivningar. Hon har tävlat en del i monté på slutet men var tvåa bakom Margareta Tooma i ett sulkylopp på Hagmyren tidigare i somras. Det är ingen häst som tål att göra allt för mycket på egen hand men när hon får spara på sin speed har hon en riktigt vass speed till slut.

4 Mon’s Tornado gillar jag och från det här utgångsläget kommer han att få en passande resa i den främre träffen. Det är några tuffa emot men han satt fast med mycket krafter sparade senast som han förhoppningsvis kan utnyttja nu istället.

7 Capital Gain C.C har varit ifrån och ska tävla med skor men om han har vaknat på rätt sida har han såväl styrka som fart för att utmana.

Min Vinnare: 2 Hawker Typoon
Spets efter 500m: 2 Hawker Typoon
Skrällen: 4 Mon’s Tornado
Rankingen A:2.9.4 B:7.3.1.6.8 C:5

V64-6 2140m Auto
10 Loaded Leila känns som en sund tipsetta i den avslutande avdelningen. Jag har tidigare tyckt att det är en häst som behöver ha det lite serverat för att bjuda till fullt ut men hon visade vid segern näst senast att hon tål att göra jobb på egen hand också. Senast var hon ute i ett V75-lopp och nu går hon ner i klass igen.

11 Al’s Starlicious har jag jagat länge men hon har lite svårt att sätta nosen först över mål även om hon troligen hade vunnit på Lindesberg utan galoppen. Hon har fått ett par lopp i sin nya regi nu och tränaren låter närmast lyrisk efter det senaste jobbet hemma i träning.

3 Jamaica Boko tar hand om ledningen initialt och sedan får vi se hur Peter Eriksson lägger upp taktiken. Hon är kanske som allra bäst i ryggar men det borde ändå locka att testa henne i ledningen.

9 Hazyshadeofwinter har ett passande smygläge och är härdad i tuffa sällskap.

Min Vinnare: 10 Loades Leila
Spets efter 500m: 3 Jamaica Boko
Skrällen: 11 Al’s Starlicious
Rankingen A:10 B:11.3.9.7.5.8.12.1.6 C:2.4.

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto