V64 Tips Jägersro 2/5

Publicerad på 2 Maj 2023 - 11:15

DrTrav

DrTrav

2 Maj 2023 - 11:15

V64 denna tisdag hämtar vi från Jägersro. Nedan följer min lösning på omgången.

Jag kommer spela med en spik, 5 Muscle Rex i den femte avdelningen.

V64 Jägersro Tisdag 2/5
V64-1 2,5
V64-2 1,6,8
V64-3 5 Muscle Rex
V64-4 1,3,5,7,8,9
V64-5 2,4,7,9
V64-6 1,3,6,7,9,11

864x 1k = 864kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Tisdag 2/5
DD-1 4 Lauria Inferior S.
DD-2 1,3,6,7,9,11
6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
Tyvärr är det flera tunna startfält ikväll och vi inleder med ett lopp där endast sju ekipage kommer till start.

Tipsetta blir 5 Natorp Bo som ikväll gör en intressant debut i Joakim Lövgren. Detta är en kvick individ som kommer att kunna utmana om ledningen initialt. Men i ett lopp med endast sju hästar är det samtidigt inte helt nödvändigt att lägga allt krut från start. Jag tänker främst på att 2 Romero också är kvick iväg den första biten och det ska bli spännande att se vilken taktik Lövgren väljer. Men räkna med att Natorp Bo är väl förberedd direkt, han har nu fått två provlopp i kroppen där han var tvåa bakom Oskar L.A. i ett av dessa, då gick det även undan den sista biten. För mig är Natorp Bo det givna förstavalet.

Men 2 Romero ska inte nonchaleras, han gick i mål med sparade krafter på V86 så sent som i onsdags och nu med täta starter från ett passande utgångsläge är känslan att man vill tävla med honom. Han besitter bättre kapacitet än vad raden antyder och skulle man välja att köra i spets leder Romero loppet länge.

Min Vinnare: 5 Natorp Bo
Spets efter 500m: 5 Natorp Bo / 2 Romero
Skrällen:
Ranking: A 5,2 B 3,4 C 6,7,1

V64-2 2140m auto
Ett litet 3-åringslopp med fina hästar, loppet ingår i Breeders Course och Alessandro Gocciadoro kommer med en spännande duo.

1 Esmeralda Bez har inlett karriären med två raka segrar och har visat att hon kan öppna snabbt bakom bilen. Jag räknar med att Adrian Kolgjini som får chansen i vagnen laddar iväg vad som går från start och då är jag inne på att det räcker för att hålla upp ledningen. Väl i den positionen ska sen segerchansen vara god. Jag räknar heller inte med att värsta motbudet och stallkamraten 8 Esperia Font vill köra emot Esmeralda Bez och därmed ökar också segerchansen från spets.

Alessandro Gocciadoro kör själv 8 Esperia Font som senast visade härlig uppfattning när hon vann med lätthet trots ett slutvarv i dödens. För två starter sedan visade även Esperia Font bra startsnabbhet och trots utgångsläget blir jag inte förvånad om Gocciadoro laddar i väg från start och intar en lugn dödens. Detta för att låsa loppet och se till att vara etta och tvåa i mål med sina två hästar.

Främst motbudet till Gocciadoros duo är 6 Kitty Hawk som imponerat vid sina tre segrar från spets. Han är kvick iväg från start och kommer i första hand utmana 1 Esmeralda Bez om tätpositionen. Lyckas hon ta sig förbi är mycket vunnet och då ska hon inte nonchaleras.

Min Vinnare: 1 Esmeralda Bez
Spets efter 500m: 1 Esmeralda Bez / 6 Kitty Hawk
Skrällen: 6 Kitty Hawk
Ranking: A 1,8 B 6,5,3,7 C 5,2

V64-3 2140m auto
Det ska bli spännande att ikväll få se 5 Muscle Rex i sin nya regi. Hästen har tidigare imponerat i Nederländerna och svarat för flera bra insatser där. Senast var han bara bäst från dödens och vid de två tidigare segrarna har det sett mycket enkelt ut från spets. Nu är det debut för Linda Persson och tillsammans med Stefan Persson i vagnen står det i mitt badkar att ekipaget tidigt sitter i spets och väl i den positionen kommer man sen bli svår att rå på för övriga. Att Muscle Rex dessutom är anmäld barfota runt om direkt ses som stort plus. Spik!

Motbud
2 Malto har visat sig besitta bra fart för klassen vilket han också visade vid segern för två starter sedan, då vann Malto på ett överlägset sätt efter att ha attackerat med 800m kvar till mål. Då gick det också undan i 400m där klockan stannade på 08,8. Senast var man ute på V75 och räckte inte riktigt till. Men skulle Malto göra om insatsen från näst senast kommer han vara med långt framme även här.

6 Hernando har nu två lopp i kroppen efter sitt uppehåll. Han galopperade i årsdebuten för två starter sedan, men visade trots allt bra kunnande när 1400m gick på 12,8. Senast gick han felfritt och då vann han också knappt men säkert från dödens. Formen pekar uppåt och vid gardering är Hernando tidig.

Min Vinnare: 5 Muscle Rex
Spets efter 500m: 5 Muscle Rex
Skrällen: 6 Hernando
Ranking: A 5 B 2,6,3,9,11,12,1 C 8,10,4,7

V64-4 2640m auto
1 Devs Donator testades barfota runt om på V75 senast och blev ett drag på mångas läppar, så även på mina. Dock blev det galopp tidigt och han är inte alltid att lita på. Men inför tävlingarna senast lät tränaren Conrad Lugauer väldigt optimistisk och jag räknar med att formen ska vara intakt fortsatt. Nu blir det åskor på denna gången vilket ökar sannolikheten för felfri avgång och håller bara Devs Donator reda på bene ikväll är han min tipsetta.

Skrällen för mig är loppets enda sto, 7 Wilma Töll. Detta är ett lopp som är utformat så att stona får ha tjänat mer pengar än killarna för att få vara med vilket såklart gynnar Wilma Töll. Senast var hon ute på V75 och var då även hon ett drag på mångas läppar. Även här blev det galopp från start. Men jag räknar med att formen fortsatt ska vara bra och det är återigen anmält barfota runt om. Dessutom kryddar men detta med amerikansk vagn ikväll vilket är spännande. Hon är van att möta tufft motstånd och till endast 4% är hon given för mig.

Tidig är också 5 Mateo di Quattro som senast var ute i ett kval till Konung Gustaf V:s Pokal. Då mötte han stentufft motstånd i form Tetrick Wania och Therisnolimit. Utgångsläget var även missgynnande den kvällen och Mateo di Quattro kom aldrig in i matchen. Ikväll är förutsättningarna bättre och motståndet lämpligare. Distansen är även ett plus och Mateo di Quattro är en tidig segerkandidat.

Min Vinnare: 1 Devs Donator
Spets efter 500m: 1 Devs Donator
Skrällen: 7 Wilma Töll
Ranking: A 1,7,5 B 8,9,3 C 4,2,6

V64-5 1640m auto
4 Lauria Inferior S. gjorde för två starter sedan årsdebuten som storfavorit, väl i loppet blev han fast med allt sparat och loppet vanns av 7 Dancing Days. Senast var hon ute i ett uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal men fick ingen lucka och gick pånytt i mål med en hel del sparat. Ikväll blev utgångsläget passande och räkna med att stall Untersteiner gärna ser sitt talangfulla sto få tävla om det ikväll. Formen bör sitta där och 32% är spelvärdet högt.

9 Marjan Black är Rick Ebbinges val i loppet av sina två startande. Marjan Black kommer med formen på topp, för två starter sedan vann han på bra sätt och senast avslutade han vasst som tvåa. Med endast nio startande ekipage så är bricka nio inte speciellt dåligt och Marjan Black ska räknas tidigt vid minsta lilla överpace.

Skrällen är 7 Dancing Days. Han besitter bra speed och senast Stefan Persson körde blev det seger. Då avslutade man sista 700m via 11,7. Dancing Days kan öppna kvickt och vi kan inte utesluta att det blir ledningen från start trots bricka sju. Till 3% är han en tidig skräll i loppet.

Min Vinnare: 4 Lauria Inferior S.
Spets efter 500m: 4 Lauria Inferior S. / 7 Dancing Days
Skrällen:7 Dancing Days
Ranking: A 4 B 9,7,2,6,3 C 5,1,8

V64-6 2140m auto
Min stora ide och skräll i loppet är 7 Vanity Flair. Visst, detta är en strulpelle men som samtidigt besitter högt kunnande. Han kommer men en resultatrad som knappast är smickrande, senast blev det galopp direkt från start men han är van att möta tufft motstånd. Senast han fick felfritt var han tvåa bakom Bugatti Hall i ett lopp i Margaretas Unghästserie. Att kunnandet finns för att vinna felfri är solklart och till endast 3% i nuläget är jag beredd att ta risken.

1 Global Chit Chat besitter bra fart och kunnande för klassen. Förra året kvalade hon bland annat in till finalen av Stosprintern. Innerspåret ikväll är dock ett minus för henne då hon riskerar att bli över från start. Men skulle det lösa duger Global Chit Chat bra och är given i segerstriden.

6 Silver Fashion vinner inte speciellt ofta och har endast tre segrar på 72 starter. Men för tillfället håller han toppform och är dessutom kvick iväg från start. Senast var man ute i ett tufft V75-lopp och nu i annan omgivning ska Silver Fashion inte nonchaleras vid gardering.

11 Laban Lagö missgynnas ikväll av bakspåret då han visat sig trivas bäst i spets. Men han har också visat sig kunna avsluta bra och skulle han ikväll få lifta med i passande ryggar under slutvarvet kommer det kunna gå undan den sista biten.

Min Vinnare: 7 Vanity Flair
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 7,1 B 6,11,3,9,5,8 C 2,4,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto