V64 Tips Rättvik & Umåker 28/4

Publicerad på 28 Apr 2023 - 12:06

DrTrav

DrTrav

28 Apr 2023 - 12:06

V64-express är tillbaka denna fredagskväll Tävlingen arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min. Spelstopp 20:30. Omgången delas mellan Rättvik och Umåker. Min lösning finner ni nedan.

Jag spelar med två spikar ikväll, 2 Never Mind’Em i den första avdelningen och 2 Star Photo i den fjärde avdelningen.

V64-tips Rättvik & Umåker Fredag 28/4
v64-1 2 Never Mind’Em
v64-2 1,4,5,6,7,8,9,12
v64-3 2,3,4,5,5,6,7,9,11
v64-4 2 Star Photo
v64-5 2,5,6,9
v64-6 3,10,11
768x 1kr = 768kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Rättvik & Umåker Fredag 28/4
DD-1 5,6,9
DD-2 10 Kingslayer Pellini

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


V64-1 2140m auto
Vi inleder omgången med att spika Propulsion avkomman 2 Never Mind’Em som dessutom har Oaks vinnaren Face’em som mamma. Med den stamtavlan kommer också höga förväntningar och enligt rapporterna från stallet ska nu Never Mind’Em vara på gång. Han tränar positivt och ska enligt tränaren vara en fin häst för klassen. Med endast två starter är Never Mind’Em den minst rutinerade i kvällens spårtrappa, men redan i tävlingsdebuten visade han fint kunnande. Han vann från ledningen via 1.12 sista 800m. I starten efter fick han nöja sig med en andraplats efter att ha fått ge sig mot en bra häst. Ikväll är det årsdebut, men av rapporterna att döma kommer Never Mind’Em vara redo för en bra insats direkt och från ett passande utgångsläge är han min ledare i loppet. I den positionen ska sen segerchansen vara bra. Spik.

Motbud
1 Adriana Queen är den som kapacitetsmässigt ska kunna utmana Never Mind’Em. Men hon är inte helt att lita på. Det har blivit galopp i fyra av sina sex framträdanden. Men när hon håller sig till rätt gångart har Adriana Queen visar bra fart. För två starter sedan satt hon fast med sparade krafter och att hon ikväll är anmäld barfota bak för första gången är spännande. Given vid gardering.

Min Vinnare: 2 Never Mind’Em
Spets efter 500m: 2 Never Mind’Em
Skrällen:
Ranking: A 2 B 1,8,5,11,6 C 3,4,10,12,7,9

V64-2 2140m volt
Jan-Olov Perssons har en spännande duo med i loppet. 5 Wolt vet vi besitter bra kunnande. Dessvärre var han inte som bär senast vilket gör honom svårbedömd. Men enligt rapporter ska han träna positivt inför ikväll och skulle han studsa tillbaka direkt är han kapacitetsmässigt en given segerkandidat här.

Vill även lyfta fram stallkamraten 6 Gott Klirr. Senast vann han på bra sätt från spets i och gången innan var han ute i ett montélopp. Formen pekar uppåt och fartmässigt duger han bra. I ett öppet kallblodslopp spelar jag inte utan Gott Klirr.

9 Bokli Rapp N.O. vet vi kan väldigt mycket i ljusa stunder. För två starter sedan blev han dock störd till galopp och är inget Bokli Rapp N.O. ska belastas för. Senast fick han ett tufft lopp men höll klart godkänt trots allt. Bokli Rapp N.O. har kapacitet för att segerstrida om det skulle klaffa lite med positionerna denna gången.

7 Buska Blyg vinner inte ihjäl sig för tillfället. Men han är van att tampas i tuff gäng och möter ikväll enklare. Kan det göra att Buska Blyg blir lite extra kaxig ikväll ska han inte nonchaleras.

Min Vinnare: 5 Wolt
Spets efter 500m: 1 Nordvinn
Skrällen: 6 Gott Klirr.
Ranking: A 5,6 B 9,7,1,4,8,12 C 3,11,10,2

V64-3 2140m auto
Ett öppet ungdomslopp där 3 Önas Rose får tipset. Detta med tanke på att hon är kvick i benen och har fått ett passande utgångsläge. Önas Rose kommer dessutom nu med två lopp i kroppen och formtoppen bör vara nära. Hittills är båda segrarna i karriären tagna från spets och Önas Rose är obesegrad i den positionen efter två försök. Ikväll är Önas Rose pånytt den tidiga ledaren av loppet och i den positionen är sen hon hästen att slå för övriga. Tipsetta.

Skrällen är 7 Stens Surprise som för Jan Schön har två segrar och fyra andraplatser på sex starter. Nu handlar det om årsdebut och formen är svårbedömd, men kunnandet som Stens Surprise räcker långt i kvällens sammanhang. Stens Surprise är vass på speed och skulle hon få lifta med i passande ryggar kommer hon med en normal insats fälla många den sista biten.

Nämner också 11 Itso Sisu som är van att möta tufft motstånd och går nu med i klass jämfört med vad han ställdes emot senast. Då handlade det om långdistans och Itso Sisu tuggade på i hårt tempo i spets men det blev trötta ben sista 500m. Men nu är det kortare distans vilket ses som en fördel och dessutom visade Itso Sisu för två starter sedan att han tål att göra en hel del jobb på egen hand. Mot lämpligare motstånd ikväll bör Itso Sisu stå sig väl. Given på kupongen.

Min Vinnare: 3 Önas Rose
Spets efter 500m: 3 Önas Rose
Skrällen: 7 Stens Surprise
Ranking: A 5,3 B 7,11,6,2,9,4,5 C 10,12,8,1

V64-4 2140m auto
Ett spännande startfält som ikväll upp i Umåkers Treåringselit där min ide i loppet är 2 Star Photo. Detta är en individ som redan hunnit med att visa både styrka och snabbhet. Segrarna i programmet är tagna på övertygande sätt och senast var man med i striden i ett Breeders Crown-lopp men fick nöja sig med andraplatsen. 2 Star Photo är visserligen inte helt att lita på, men utgångsläget ikväll är passande och för varje start Robert Bergh får slipa på sin talang borde han bli mer stabil. Oavsett hur loppet blir kört kommer en felfri Star Photo få ett bra lopp. I min bok är han tipsetta, och till endast 26% är spelvärdet högt. Spik.

Motbud
4 Coral Coger har stått för rejäla och bra prestationer hela karriären hittills. Senast vann hon på mersmakande sätt från dödens. Då plockade Coral Coger ner en så pass bra häst som Loveletter. Detta är en individ man har höga tankar kring från stallet. Hon tål att göra en hel del jobb på egen hand men det väntar troligtvis också ett tufft lopp pånytt och som favorit är det hon ingen jag kastar mig över.

Nämner även 5 Magical Survivor som är kvick i benen och kommer få ett bra lopp ikväll. Tre av hans fyra segrar är tagna från spets och skulle Hanna Olofsson hitta dit tidigt pånytt kommer Magical Survivor leda loppet länge.

Min Vinnare: 2 Star Photo
Spets efter 500m: 5 Magical Survivor
Skrällen: 5 Magical Survivor
Ranking: A 2 B 4,5,3,8,1 C 7,9,6,10

V64-5 3140m volt
9 Born Unicorn är ikväll ute med passande förutsättningar. Han trivs med långdistans och är även van att tampas mot tufft motstånd. Att det däremot handlar om årsdebut gör såklart formen svårbedömd. Men att det blev ett litet startfält är till Born Unicorns fördel. Att han besitter högt kunnande visade Born Unicorn när han bland annat vann ett uttagningslopp till Paralympiatravet förra året. Då plockade han ner Milligan’s School från dödens via 08,3 sista 700m. Dessutom har Born Unicorn en andraplats i Norrbottens Stora Pris bakom stallkamraten Don Fanucci Zet på sitt CV. Trots att det ikväll är årsdebut är motståndet helt annat nu och med tanke på kapaciteten måste han räknas med bra segerchans direkt.

2 Bold Knick har onekligen studerat tillbaka på ett bra sätt under året. Han kommer nu med fyra raka segrar på kontot och håller toppform. Senast vann han på bra sätt och avslutade sista 800m på 10,2. Bold Knick är kvick och rejäl och distansen får ses som ett plus. Ikväll är Bold Knick min troliga ledare och väl i den positionen är han sen hästen att slå för övriga.

Nämner även 5 Ruger som är en vinnartyp som segrat i tolv av sina 24 starter i livet. Senast handlade det om årsdebut och den genomförde Ruger på bästa sätt. Nu med lopp i kroppen bör formen knappast vara sämre ikväll och vid gardering är detta ett tidigt streck.

Min Vinnare: 9 Born Unicorn
Spets efter 500m: 2 Bold Knick
Skrällen: 5 Ruger
Ranking: A 9,2 B 5,6,10,3,7,11 C 4,8,1

V64-6 2140m auto
10 Kingslayer Pellini visade trots en kortare galopp senast att han besitter högt kunnande. Han vann på helt överlägset sätt och var till synes ensam på banan när han defilerade in i mål. Det har hittills blivit två segrar på fyra starter hos Daniel Wäjersten. Men utvecklingen pekar uppåt och med tanke på intrycket senast kommer det bli tufft att stå emot Kingslayer Pellini även ikväll.

Vill även nämna 3 Vincent Cheri som vann direkt i debuten för Anna Näslund senast. Vincent Cheri stod då för en rejäl svepning i sista sväng och det blev till slut en överlägsen seger. Nu kommer han med lopp i kroppen och har ett tilltalande utgångsläge. Gör Vincent Cheri om insatsen från senast kommer den prestationen även räcka långt ikväll.

11 Il Capitano Mearas har gjort det bra i årets två starter. För två starter sedan fick han aldrig chansen från rygg ledaren, det blev sparade krafter imål. Senast blev det visserligen en startgalopp, men upphämtningen var positiv och för mig är detta en tidig skräll vid gardering.

Min Vinnare: 10 Kingslayer Pellini
Spets efter 500m: 3 Vincent Cheri
Skrällen: 11 Il Capitano Mearas
Ranking: A 10 B 3,11,2,8,1,13,4,14 C 5,12,6,15,7,9

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto