V64 Tips Romme & Halmstad Fredag 28

Publicerad på 28 Jul 2023 - 12:45

DrTrav

DrTrav

28 Jul 2023 - 12:45

V64-express denna fredagskväll, Omgången arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min. Spelstopp 20:30. Ikväll delas tävlingarna mellan Romme och Halmstad. Notera att vi spelar om en JACKPOT på hela 5 miljoner ikväll. Min lösning finner ni nedan.

Jag spelar med en spik ikväll, 2 Observe’ Em i den fjärde avdelningen

V64-tips Romme & Halmstad Fredag 28/7
v64-1 5,6,7,10
v64-2 2,4,6,9,1013,14,15
v64-3 2,6,9,10,12
v64-4 2 Observe’ Em
v64-5 1,3,9,12
v64-6 1,3

1280 rader x 1kr = 1280kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Romme & Halmstad Fredag 28/7
DD-1 9,12
DD-2 1,3

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
5 Yuvaraj är en häst jag följt noga och som jag gillar skarpt. Utvecklingen hos denna femåring pekar rakt uppåt och även om han inte gjorde sitt bästa lopp senast så är det inte konstigt att han inte orkade stå emot en häst som Dubai Kronos. Visst är motståndet bra även ikväll, men Yuvaraj ska ha tränat på bra inför dagen start och nu får han dessutom den amerikanska vagnen på sig igen. Detta ses som ett plus och skulle det bli lite överpace på loppet från start kommer Yuvarajs avslutning bita bra.

Men även 7 Sweetman är given på kupongen. Han är en blixt från start och skulle han få dämpa tempot i spets ikväll efter en bit kommer det inte att bli enkelt att rå på honom. Sweetman har gjort tre starter i rad i Gulddivisionen och även om resultaten uteblivit där så ska han ses med bra segerchans nu när han möter klart mer passande motstånd nu.

Skrällen är 10 Lorens Flevo som är vass på speed och skulle tempot bli uppskruvat besitter denna fartfyllda femåringen en rejäl avslutning som inte ska nonchaleras.

Min Vinnare: 5 Yuvaraj
Spets efter 500m: 7 Sweetman
Skrällen: 10 Lorens Flevo
Ranking: A 5,7 B 10,6,9,2 C 4,8,3,1

V64-2 2140m auto
En öppen spårtrappa med femton startande ekipage. Att 13 Cash Back Bi blir aningen svårbedömd här i sin debut på svensk mark är kanske inget frånvarande. Men tränaren Gocciadoro kommer sällan med bluff hästar till Sverige, och dessutom står de allt som ofta också billigt inne i sina lopp. Tittar man dessutom i arkivet på Cash Back Bi så vann han på överlägset sätt för tre starter sedan. Visst finns det anmärkningar på stilen den gången och frågan är hur bra motståndet egentligen var? Men nu får han skickliga Magnus A Djuse och dessutom hinner vi se Cash Back Bi värma innan kvällens start vilket är ett stort plus för hur man ska behandla hästen på V64 ikväll.

15 Portofino har jag lyft fram med framgång på V75 och han vann också på bra sätt för tre starter sedan. Men efter detta var man ute i en V75-final och galopperade, och galopp blev det även senast. Men att Portofino slipper gå i första led bakom startbilen ikväll ses som ett plus och när dessutom tränaren Fredrik B Larsson ska göra spännande ändringar på Portofino så ska han tas med respekt.

4 Tom’s Got Drive strulade det för i sista sväng senast i sista sväng och frågan är om det inte var segern som rök då. Gången innan vann han på bra sätt och formen är onekligen bra inför kvällens start. Ikväll åker även den amerikanska vagnen på igen vilket är ett plus: Kommer Tom’s Got Drive leder han loppet länge ikväll.

Min Vinnare: 13 Cash Back Bi
Spets efter 500m: 4 Tom’s Got Drive
Skrällen:
Ranking: A 13,15 B 4,14,6,2,10,9,7,5,11 C 12,9,1,8

V64-3 2140m auto
En spårtrappa för treåriga ston brukar sällan vara någon lätt nöt att knäcka, och ikväll är det inget undantag.
10 Farina tippas etta. Detta är en individ som är bättre än vad resultatraden antyder. För tre starter sedan galopperade hon bort en framskjuten placering i sista sväng och senast pullade hon sig i galopp. Känslan är att formen ska vara rätt bra på Farina och till kvällens start ska man dessutom göra lite ändringar på huvudlaget vilket är spännande.

Tidig är också 9 Wingait Birgitta, hon har inlett karriären lovande och senast vann hon på överlägset sätt via 1.14 sista 1000m. Ikväll är utgångsläget annorlunda, men med tanke på intrycket senast så måste hon räknas ikväll också.

6 Pure Cartier var tvåa från ledningen senast och har ikväll återigen läge för spets. Skulle Pure Cartier få bestämma tempot en bit i loppet dessutom kommer hon inte att bli lätt att ta sig förbi tillslut.

Min Vinnare: 10 Farina
Spets efter 500m: 6 Pure Cartier
Skrällen: 6 Pure Cartier
Ranking: A 10,9,6 B 12,2,11,7,1 C 4,5,3,8

V64-4 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 2 Observe’ Em. Detta är en spännande Propulsion avkomma som inlett karriären på ett spännande sätt. Han har två segrar och en andraplats på sina tre starter i livet och även om man fick nöja sig med andrapriset senast så var insatsen klart bra när man plockade ner ledaren från dödens. Han fick då se sig besegrad på speed den sista biten, men sista 1000m klockades trots allt till 1.13. Observe'EM visade även att han kan kliva iväg bra bakom bilen senast och från ett perfekt utgångsläge är han min troliga ledare i loppet. Tränaren Daniel Redén meddelar också att snabbheten bara blir bättre och bättre för varje start. Med spår innanför värsta motbuet som dessutom inte verkar helt stabil av sig är jag inne på att det kommer bli för tufft att ta sig förbi Observe’ Em ikväll. Spik!

Motbud
3 Eli Jet inledde karriären bra i Italien och har nu gjort fyra starter i Sverige. Motståndet har varit bra i samtliga starter och även om det blivit galopp i två av sina fyra starter på svensk mark så har Eli Jet visat hög kapacitet vid de två felfria loppen.

Ikväll är utgångsläget bra och Eli Jet tål att göra en hel del jobb på egen hand. Att Magnus A Djuse sitter i vagnen för första gången är spännande och för den som inte vill ta ställning här är Eli Jet given.

Min Vinnare: 2 Observe’ Em
Spets efter 500m: 2 Observe’ Em
Skrällen:
Ranking: A 2 B 3,1,8 C 7,4,6,5,9

V64-5 2140m auto
1 Klondyke River är en individ som visat bra utveckling den senaste tiden och är dessutom en häst som står sig bra i denna typen av lopp. För två starter sedan vann han trots ett lopp i dödens. Det följdes upp av en snabb avslutning senast efter ett struligt lopp. Känslan är att formen sitter där, men det som oroar är att han inte är någon blixt från start och riskerar därför att bli fast invändigt i loppet. Löser det sig är Klondyke River ett givet segerbud i loppet, men som favorit i nuläget på V64 är han ingen favorit jag vill hålla i handen ensam på kupongen eller på Dagens Dubbel.

För mig är 9 Suddenly Spring ett intressant bud. Hon är visserligen lite ojämn i sina prestationer, men när hon presterar på topp finns både fart och kunnande som kommer räcka långt ikväll. För två starter sedan sändes han till spets efter en 1.09-öppning och trots tufft tempo hela vägen kunde Suddenly Spring segla undan från konkurrenterna över upploppet. Är Suddenly Spring redo för en liknande insats ikväll är hon ett tidigt segerbud ikväll.

Sen måste jag även betala för 12 Oliver de Bos. Senast vann han på överlägset sätt och intrycket var mycket imponerande. Formen sitter där och visserligen är utgångsläget inte det bästa ikväll, men skulle det bara bli lite tempo på loppet från start är jag inne på att Oliver de Bos tillhör de bättre av hästarna i loppet.

Min Vinnare: 9 Suddenly Spring
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 Oliver de Bos.
Ranking: A 9,12,1 B 3,8,6,5,4 C 2,10,11,7

V64-6 1640m auto
1 I’llfindmywayhome är en lördagshäst som varit ute på V75 i stort sett hela året.
För två starter sedan gjorde han det bra från dödens och senast handlade det om V75-finaler där I’llfindmywayhome gjorde det klart godkänt bakom vinnaren Felicia Zet. Tränaren Daniel Redén låter nöjd med sin häst och att han nu möter ett mer passande motstånd ses såklart som ett plus. I’llfindmywayhome är dessutom kvick iväg från start och även om det finns andra i loppet som också är startsnabba så minskar således risken att han skulle bli fast på innerspåret om han inte kan hålla upp spets från start. I min bok står I’llfindmywayhome på tur för seger och jag tippar honom etta ikväll.

Jag dubblar dock systemet med 3 Twigs Honor som också är en rejäl sort som visat bra kunnande på V75. Han är van att möta tufft motstånd och gjorde det klart bra från rygg på ledaren senast. Från ett bra utgångsläge är Twigs Honor garanterad ett bra lopp och han är tidig på kupongen.

Min Vinnare: 1 I’llfindmywayhome
Spets efter 500m: 1 I’llfindmywayhome / 4 Ninepoints Candy
Skrällen:
Ranking: A 1,3 B 5,4,6,10,8 C 11,9,7,2,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto