V75 Tips Åby 1/4

Publicerad på 30 Mar 2023 - 21:27

DrTrav

DrTrav

30 Mar 2023 - 21:27

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Åby. Första uttagningsloppet till storloppet Paralympiatravet ska avgöras och noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar, 5 Rackham i den tredje avdelningen och 10 Beauty Smart Face i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Åby Lördag 1/4
V75-1 1,2,6,8
V75-2 1,2,3,11,12
V75-3 5 Rackham
V75-4 1,3,4,5,6
V75-5 1,2,3,5,8,11,12
V75-6 10 Beauty Smart Face
V75-7 3,4,5,6,8

3500 rader x 0,50 = 1750 kr

DD Tips Åby Lördag 1/4
DD1: 10 Beauty Smart Face
DD2: 3,4,5,6,8

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
6 Bottnas Idol var ute så sent som i lördags, då handlade det om V75 finaler på Solvalla. Man var hårt betrodd på V75 då men galopperade direkt från start. Det var första galoppen i livet och inget man ska ta för hårt på. Nu startar man vecka vecka och vi kan räkna med att Preben Sövik är nöjd med sin adept. Bottnas Idol är en tuff individ som tål att göra en hel del på egen hand om det skulle krävas. Idag är motståndet inte lika tufft som senast och dessutom har Bottnas Idol fått ett tilltalande utgångsläge med springspår. Han öppnar bra och skulle han tidigt hitta till spets är jag inne på att Bottnas Idol kan få en snabb revansch. Tipsetta.

2 King Of Greenwood gjorde det bra senast på Momarken, nu med det loppet i kroppen bör formkurvan peka uppåt och att det idag är anmält barfota runt om ses som ett plus. Jag är inne på att King Of Greenwood kan hitta vinnarhålet från start och väl på Åby vet vi att man alltid får chansen därifrån. Tidig vid gardering.

Nämner även 1 Red Hot Roadster som är en individ som alltid gör sitt i loppen och sällan står för en dålig prestation. Även detta är en individ som är rapp i benen och kan öppna bra. För Andreas Peterson som sitter i vagnen finns det flera olika scenarion på hur loppet kan bli kört. Men oavsett taktik kommer Red Hot Roadster få ett bra lopp och är given på kupongen vid gardering.

Min Vinnare: 6 Bottnas Idol
Spets efter 500m: 6 Bottnas Idol /1 Red Hot Roadster
Skrällen:
Ranking: A 6 B 2,1,8,11,4,9 C 12,10,7,3,5

V75-2 2640m auto
1 Nyras Lars R. är en spännande fyraåring som inlett året på bästa sätt. Han vann sin årsdebut näst senast efter en rapp avslutning och senast vann Nyras Lars R. från spets på tilltalande vis via 1.13,3. Christoffer Erikssons lyfter upp sin travare och menar på att det finns en hel del utveckling att hämta hos Nyras Lars R. Ikväll är det debut över lång distans vilket gör att Christoffer Erikssons gärna ser ett smyglopp. Utgångsläget är passande och skulle han sitta i rygg på ledaren från start ikväll kan detta mycket väl vara Open-Stretch vinnaren i omgången med tanke på hans speed. Tipsetta.

2 Rapid Pal kommer med två raka galopper på kontot inför dagens start. Det är såklart inte optimalt. För två starter sedan kom galoppen strax innan upploppet och i comebacken senast blev det sen startgalopp. Men tittar man längre bak i programmet så övertygade Rapid Pal vid tre raka segrar i november och december. Den långa distansen idag är ett plus och normalt sett är Rapid Pal ingen osäker individ. För mig är han tidig i detta loppet från ett tilltalande utgångsläge.

Nämner även Johan Untersteiners två hästar, 11 Smile Silvio och 12 Kaxig In. Detta är två individer som kapacitetsmässigt duger bra för klassen och även om spåren inte är de bästa så kan båda avsluta vasst och ska räknas tidigt vid överpace.

Min Vinnare: 1 Nyras Lars R.
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 Kaxig In
Ranking: A 1,2 B 11,12,3,7,10,4 C 5,8,9,6

V75-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 5 Rackham. För mig är spelvärdet tilltalande när vi får 22%. Senast handlade det om comeback och årsdebut. Då fick man se sig besegrad av en mycket bra Harran Boko. Men insatsen var klart bra och efter att många kanske inte var helt nöjda med intrycket innan start den gången så kan jag nu se framför mig hur Rackham som är en stor och rejäl individ går framåt väldigt mycket med den genomköraren i kroppen. Jag minns väl insatsen på Halmstad i juli förra året, då han stod för en helt enorm insats i stenhård konkurrens. Skulle Rackham vara i närheten av den prestationen idag ska segerchansen vara hög. Till 22% spikar jag.

Motbud
6 Dear Friend stod för en rejäl insats när han vann Stoeliten på Solvalla i lördags. Avslutningen var imponerande och vi vet om att Dear Friend kan öppna kvickt när man laddar iväg från start. Hon är dock som bäst när hon får smyga med i ryggar och spara speeden in till upploppet. I ett lopp med bara åtta startande ekipage kommer Dear Friend kunna få ett bra lopp oavsett om man laddar den första biten eller inte och med rätt tempo och ryggar fram till upploppet finns fart för att blåsa ner samtliga den sista biten idag också.

Spännande låter det också kring 7 Cicero T.G. som visserligen inte startat på ett tag. Men från stallet låter man uppåt och menar på att Cicero T.G. är redo för en bra prestation direkt. Förra året fick vi se hans höga toppar ett par gånger och att kunnandet är högt råder det ingen tvekan kring. För den som garderar ska man inte nonchalera Cicero T.G.

1 Night Brodde har fått passande förutsättningar idag. Detta är en topphäst som både är kvick iväg från start och som trivs bra i spets. Utgångsläget här i comebacken är helt perfekt och oavsett om det blir spets eller ryggresa som gäller idag så ska Night Brodde absolut räknas direkt.

Min Vinnare: 5 Rackham
Spets efter 500m:
Skrällen: 7 Cicero T.G.
Ranking: A 5 B 6,7,1,8 C 2,3,4

V75-4 1640m auto
5 Nina Ginto har gjort det bra i flera starter den senaste tiden. Det har dock inte blivit någon seger men motståndet har varit tufft. Hon har verkligen gjort sig förtjänt av att få sätta nosen först över linjen och skulle det bara klaffa lite med positionerna i dagens lopp kommer hon bli tuff att stå emot över upploppet.

1 Woodbury Wine är en annan spännande individ i loppet. Hon ska tävla med amerikansk vagn för första gången vilket är spännande. Woodbury Wine kommer dessutom med en stigande formkurva och oavsett om det blir ledningen eller inte från start så är Woodbury Wine garanterad ett bra lopp och måste räknas tidigt.

6 Green Mamba är en individ jag följt en längre tid. Senast provade hon Stoeliten och gick då i mål med sparade krafter på mersmakande sätt. För tre starter sedan imponerade Green Mamba vid sin seger från spets. Hon är allround och till 13% är Green Mamba tidig vid gardering.

Nämner även 4 Tour Eiffel som kommer med toppform och bör kunna få ett passande lopp från sitt utgångsläge. Vid gardering kan han bli dyr att nonchalera idag.

Min Vinnare: 5 Nina Ginto
Spets efter 500m: 1 Woodbury Wine / 4 Tour Eiffel
Skrällen: 4 Tour Eiffel
Ranking: A 5,1 B 6,4,3,11,9,7 C 2,8,10,12

V75-5 2140m auto
En spännande årsdebut att vänta för 1 Kentucky River. Detta är en häst som tillhör de bättre i sin kull och då ska sägas att femåringarna som de numera har blivit är en otroligt tuff årskull att hävda sig i. Tränaren Per Nordström låter optimistisk kring sin stjärna inför årsdebuten. Han ska ha tränat tillsammans med Önas Prins och Nordströms hästar brukar sällan behöva lopp i kroppen för att prestera bra. Men innerspåret idag kan bli en fälla, Kentucky River riskerar att bli överflyglad från start. Däremot om han bara kommer loss och ut i ett andra spår skrämmer inte motståndet på förhand och segerchansen är bra. Dock är det just nu 65% och jag kommer inte gå på honom till så hög procent från ett innerspår här i årsdebuten.

11 Behind Bars tampas allt som oftast med tuffa utgångslägen. Senast var han ute i finalerna på Solvalla och gick i mål med en hel del sparade krafter i samma lopp som Borups Victory vann. Nu är det inte samma motstånd på förhand om man bortser från Kentucky River och trots sitt utgångsläge ska Behind Bars räknas tidigt. Det är anmält barfota runt om och till låg procent vill jag lyfta fram Behind Bars tidigt.

Nämner även 2 Arvid S.H. som stått för bra insatser på slutet utan att få vinna. Han är kvick iväg från start och kommer med bra form. Från bricka två är Arvid S.H. garanterad ett bra lopp och skulle favoriten komma bort ska vi inte nonchalera en barfotadansande Arvid S.H. med Thomas Uhrberg i vagnen.

Min Vinnare:1 Kentucky River
Spets efter 500m: 2 Arvid S.H. / 3 Tabasco C.D. / 4 Souvenir D´Inverne
Skrällen: 2 Arvid S.H.
Ranking: A 1 B 11,2,5,8,3,12,9,4 C 7,6,10

V75-6 2140m volt
Här hittar vi omgångens andra spik, 10 Beauty Smart Face. Detta är ett högtkapabelt sto som Christoffer Eriksson förfogar över. Hon har inlett året med tre raka segrar och står idag passade inne i loppet sett till sitt kunnande. Efter senaste starten har Beauty Smart Face fått en träningsperiod i kroppen och från stallet är siktet inställt på kvalet till Drottningens Pokal. Träningsperioden har Beauty Smart Face tagit på bra sätt och Christoffer Eriksson menar på att hon känns smidigare och fin hemma i träning. Den fart hon visat upp hittills i karriären gör att hon trots sitt bakspår idag så ska hon ses med bra chans att runda samtliga. Christoffer Eriksson meddelar att detta är stallets bästa chans på V75 och då har han ändå en hel drös av bra chanser på förhand. Spik.

Motbud
4 Nunja har i år visat upp en fin utveckling och kommer nu med tre raka segrar på kontot. De två senaste segrarna är tagna från spets men för tre starter sedan vann Nunja via en rapp avslutning efter ryggresa. Kan Erik Adielsson hitta en vettigt position från start kommer hennes avslutning pånytt bita bra över upploppet.

7 Pam Trot har tidigare visat att hon besitter bra kunnande för denna typen av lopp. Att det är första gången med Magnus A Djuse i vagnen är såklart spännande och dessutom är barfota ett plus. Kan man pricka starten från sitt springspår kommer Pam Trot få ett passande lopp och är en tidig skräll för dem som garderar.

Min Vinnare: 10 Beauty Smart Face
Spets efter 500m:
Skrällen: 7 Pam Trot
Ranking: A 10 B 4,7,11,13,6,1,9,15,14 C 3,8,2,5,12

V75-7 1640m auto
5 Kövras Joker är en individ som trivs allra bäst i spets men i comebacken senast släppte man ifrån sig ledningen för att sen hålla farten bra in i mål som femma. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad till idag och dessutom är man fortfarande kvar i klassen med tanke på insatsen senast. Kövras Joker är kvick iväg från start och samtliga sju segrar är tagna från spets. Så räkna med att det blir full laddning för Kövras Joker från start här.

4 Friend Of Elves är aningen svårbedömd men han besitter bra kunnande i grunden och idag vill jag varna för honom då det är aviserat spännande förändringar denna gången. Det är anmält amerikansk vagn och barfota runt om för första gången vilket är intressant och skulle förändringarna falla väl ut kan vi räkna med en bra prestation från Friend Of Elves idag.

3 Keystone Cash stod för en rejäl slutrunda från svårt läge i årsdebuten senast och nu med lopp i kroppen lär knappast formen vara sämre. Från ett bra utgångsläge idag kommer man kunna sitta bra på det tidigt och Keystone Cash är tidig vid gardering.

Nämner även 6 Lozano di Quattro som kvalade in till Breeders’ Crown-finalen förra året och visade då att kapaciteten är hög. I årsdebuten senast stod han dessutom för en mersmakande insats och det ska bli spännande att se vad han kommer uträtta här idag.

Min Vinnare: 5 Kövras Joker
Spets efter 500m: 3 Keystone Cash / 5 Kövras Joker
Skrällen: 4 Friend Of Elves
Ranking: A 5,4,3,6 B 8,2,1,10,7 C 11,9,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto