V75 Tips Axevalla 15/4

Publicerad på 13 Apr 2023 - 22:37

DrTrav

DrTrav

13 Apr 2023 - 22:37

V75 denna lördag arrangeras av banan med Sveriges längsta upplopp, Axevalla. Upploppet mäter 227m. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med en spik, 4 Robthebank i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Axevalla Lördag 15/4
V75-1 1,7,9
V75-2 1,3,5,6,9,11
V75-3 3,6,8
V75-4 3,10,11,15
V75-5 7,10
V75-6 1,3,7,11,13,15
V75-7 4 Robthebank

2592 rader x 0,50 = 1296 kr

DD Tips Axevalla Lördag 15/4
DD1: 1,3,7,11,13,15
DD2: 4 Robthebank

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
Ett lopp på förhand där två hästar sticker ut kapacitetsmässigt. 1 Lozano di Quattro och 9 El Vego Khalifa.

9 El Vego Khalifa har på slutet fått visa upp sitt fina kunnande på V75 trots att segrarna uteblivit. Men formen är bra och han står onekligen påtur idag. För två starter sedan stod El Vego Khalifa för en rejäl insats efter en tappstart. Över Axevallas långa upplopp idag kommer det bli svårt att stå emot Ola Samuelssons fyraåring den sista biten.

1 Lozano di Quattro stod för en bra årsdebut för två starter sedan. Senast blev det dock galopp i första sväng och det såg inte helt rumsrent ut i aktionen. Att kunnandet är högt råder det inget tvivel om. Men Lozano di Quattro är ovan i voltstart och innerspåret idag medför en viss galopprisk. Dessutom finns det på kartan att han blir av med ledningen initialt trots att han går iväg felfritt. Som ni hör finns det en del frågetecken kring Lozano di Quattro men skulle han sköta sig och det löser sig med positionerna är detta en individ med högt kunnande som tidigt ska räknas in i seger snacket.

Skrällen är 7 Match'em som fått ett passande utgångsläge idag. Senast fick man se sig klart slagen av Ove Palema efter att ha fått en resa i rygg på honom. Men nu handlar det om springspår och skulle Match'em kommer till spets är det en position han trivs i. Match'em har vunnit de tre gånger han gått i spets och till endast 2% är han min skräll i loppet.

Min Vinnare: 9 El Vego Khalifa
Spets efter 500m: 7 Match'em
Skrällen: 7 Match'em
Ranking: A 9,1 B 7,2,6,4,3,12 C 5,11,10,8

V75-2 1640m auto
3 Gold Eagle kommer senast från en rejält insats i ett montélopp. Han tappade mycket före start den gången men upphämtningen var positiv och formen sitter där. Nu återgår man till sulky lopp igen, vilket skulle kunna ge extra tändvätska till Gold Eagle. Dessutom är det kort distans vilket är ett plus. Från ett bra utgångsläge är detta min tipsetta i ett öppet lopp.

1 As Always Marke är kapabel individ för klassen och senast visade han bra form via en rapp avslutning som tvåa bakom Con Padre. Han brottas dock med en del humör emellanåt vilket gjort att fina pengar försvunnit på kontot. Men skulle As Always Marke vakna på rätt sida idag är han en given segerkandidat i loppet. Att det dessutom är anmält barfota fram för första gången är spännande.

Nämner även 9 Email som vann på V75 under långfredagen i Färjestad. Det var karriärens första segern och det var en välförtjänt sådan. Nu är det täta starter och med tanke på att formen var på topp senast ska det bli spännande att följa Email idag. Han gynnas dessutom om tempo på loppet blir uppskruvat från start.

Min Vinnare: 3 Gold Eagle
Spets efter 500m: 3 Gold Eagle
Skrällen:
Ranking: A 3,1,9 B 5,6,11,8,2 C 4,7,10,12

V75-3 1640m auto
8 Hidalgo Heldia löste årsdebuten på bästa sätt senast och lär vara ännu bättre nu med lopp i kroppen. Till dagens start åker även skorna av samt att Jorma Kontio sitter i vagnen. Hidalgo Heldia trivdes bra med just Jorma när de tog två raka segrar i oktober/november. Utgångsläget är inte det bästa, men Hidalgo Heldia är kvick i benen och vi kan räkna med att Jorma Kontio kommer att vara offensiv från start här. Löser det sig bara med positionerna initialt så har ekipaget en bra chans att avgå med segern.

Vill även lyfta fram 3 Golden Guard som verkligen imponerat i två starter för Sofia Aronsson i år. Det har blivit två raka segrar och från ett passande utgångsläge är det inte otänkbart att en Golden Guard barfota runt om tillsammans med Stefan Persson sitter i spets tidigt. Väl i den positionen detta sen ekipaget att slå för övriga.

Skrällen är 6 Corsaronero Font. Senast fick han en tuff inledning på loppet för att sen tillslut inte pressas över upploppet. Det såg ut att finnas obrukade krafter hos Corsaronero Font som kommer komma väl till användning idag istället. Han är vass på speed och tillsammans med formusken Carl-Johan Jepson samt barfota fram för första gången gör att 3% känns tilltalande. Min skräll i loppet.

Min Vinnare: 8 Hidalgo Heldia
Spets efter 500m: 3 Golden Guard
Skrällen: 6 Corsaronero Font
Ranking: A 8,3 B 6,2,12,9,5,4 C 7,10,11

V75-4 2140m volt
11 Marabou Brodda har vunnit sju av sina 17 starter i livet. Senast var han ute i en Klass I-final och lsutade då tvåa. Nu klivet han ner i klass rent motståndsmässigt, men å andra sidan är utgångsläget mer utmanande idag. Men hon har visat sig vara vass på speed och över Axevallas långa upplopp kommer Marabou Broddas avslutning vara effektiv.

10 Make It A Star visade senast bra form när hon avslutade vasst som tvåa. Intrycket var mersmakande och att det nu är anmält barfota runt om samt Örjan Kihlström i vagnen för första gången är spännande. Utgångsläget kunde såklart varit bättre men Make It A Star är rejäl och har visat flera gånger att hon tävlar bra bakifrån. Tidig till 12%!

Nämner även Uhrbergs andra häst, 3 Wilma Töll. Detta är en dam med bra grundkapacitet och hon kan dessutom öppna bra. Lyckas Wilma Töll tidigt komma till spets, leder hon sen länge.

Skrällen är 15 Precious Lane som jag varnat för ett par gånger. Senast galopperade hon direkt och den insatsen är bara att glömma. Men Precious Lane har visat form en längre tid och har klarat av knepiga utgångslägen tidigare. Visst behövs endel tur härifrån, men till endast 3% är hon en tidig skräll för mig.

Min Vinnare: 11 Marabou Brodda
Spets efter 500m: 3 Wilma Töll
Skrällen: 15 Precious Lane s
Ranking: A 11,10 B 3,15,13,5,2,8,4 C 7,1,9,12,14

V75-5 2140m auto
10 Aetos Kronos fick äntligen visa upp sitt höga kunnande igen på allvar efter sin långa skadeperiod. Han gick med maximal utrustning och Magnus A Djuse som satt i vagnen sa efter loppet att han kände att Aetos Kronos verkligen var på gång den dagen. Intrycket var mersmakande och med tanke på den kapacitet vi vet Aetos Kronos besitter samt formen han visade senast är det inte många konkurrenter på svenska travbanor som skrämmer. Han är allround och inte beroende av något speciellt lopp för att vinna. Trots bakspår ikväll är han min tipsetta i loppet.

Jag vill dock dubbla systemet med stallskriket från senaste starten. 7 Cicero T.G. Då blev man tillslut favorit i Paralympiatravets första deltävling. Det blev dessvärre en galopp då men nu jagar man snabb revansch. Formen ska vara minst lika bra som senast och skulle Cicero T.G. tidigt hitta till spets idag blir han inte lätt att ta sig förbi. Intressant till 15%.

För den som garderar bredare vill jag även nämna 3 Hades du Vandel som nu kommer med ett positivt kvallopp i kroppen. Detta är en individ som tidigare visat bra kapacitet och med tanke på att han fått ett passande utgångsläge här idag ska han inte nonchaleras för den som garderar loppet.

Min Vinnare: 10 Aetos Kronos
Spets efter 500m: 7 Cicero T.G
Skrällen: 3 Hades du Vandel
Ranking: A 10,7 B 3,9,1,5,11 C 8,12,2,4,6

V75-6 2640m volt
1 Swish The Cash gjorde det bra som tvåa från ledningen senast och det var en mersmakande insats i årsdebuten. Nu med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare till dagens start. Kapacitetsmässigt står han bra inne i loppet och det troliga scenariot idag är att Swish The Cash tidigt sitter i spets och väl i den positionen leder han sen loppet länge.

3 Strängnäs Palema var tung att torska på senast. Då stod han för en stark insats och barfotabalansen var onekligen något som passade honom . Strängnäs Palema är kvick från start och lyckas man snuva Swish The Cash på spets kommer knappast Hans Crebas släppa den positionen nu på hemmaplan. Dessutom har Strängnäs Palema tre segrar på fyra försök från spets. Endast 6&!?

Tidig är också 13 Albert Zonett där tränaren Robert Bergh låter väldigt optimistisk på förhand. Senast stod han för en rejäl insats i dödens. Formen finns där, distansen är ett plus och Albert Zonett tål att göra jobb på egen hand. Given på kupongen.

Min Vinnare: 1 Swish The Cash
Spets efter 500m: 1 Swish The Cash / 3 Strängnäs Palema
Skrällen: 3 Strängnäs Palema
Ranking: A 1,3,10 B 7,11,15,10,8,14,9 C 2,4,6,5,2

V75-7 2140m auto
Vi avslutar med att ta snabb revansch på 4 Robthebank som senast gjorde årsdebut på Gävle under skärtorsdagen. Han var då hårt påpassad av spelarkollektivet, men han blev dessvärre för het bakom bilen och galopperade direkt. Men han kom trots allt tillbaka starkt och nu med den genomköraren i kroppen tror jag på en mer harmonisk och löpglad Robthebank här. Dessutom har Fredrik B Larsson bra snurr på stallet för dagen och det ska inte nonchaleras. Utgångsläget är passande och från ledningen idag ska segerchansen vara hög. Spik.

Motbud
6 Global Concept är en spännande individ hos Jörgen Westholm. Som treåring utmanade han Francesco Zet i Breeders’-semifinalerna och dessutom besegrade man Mellby Jinx förra året. Det blev dock endast fyra starter under 2022 och nu blir det första starten efter ett långt uppehåll. Men räkna med att Jörgen Westholm inte tar ut en eventuell framtida stjärna om han inte skulle vara redo för att prestera direkt. Dessutom vet vi att grundkapaciteten är hög. Global Concept ska ses som främsta motbudet till min spik på förhand.

Skrällen är 12 Dallas som har imponerat stort den senaste tiden. Segrarna i raden har tagits på överlägset sätt och även om utgångsläget idag är missgynnande så kommer Dallas med toppform och dessutom besitter han kapacitet för att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle behövas. Endast 6% är lågt.

Min Vinnare: 4 Robthebank
Spets efter 500m: 4 Robthebank
Skrällen: 12 Dallas
Ranking: A 4 B 6,12,5,7,10,13,9,11 C 8,2

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto