V75 Tips Axevalla 22/7

Publicerad på 20 Jul 2023 - 10:21

DrTrav

DrTrav

20 Jul 2023 - 10:21

Nu är det dags igen, Axevalla bjuder på fint trav med dubbla V75-omgångar. Samt Stochampionatet som helgens höjdpunkt. Noterbart är att Axevallas travbana har Sveriges längsta upplopp som mäter hela 227m.

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 2 Rackham i den tredje avdelningen och 1 Ivanka Amok i den femte avdelningen.

V75 Tips Axevalla Lördag 22/7
V75-1 1,2,3,4,7,11
V75-2 1,2,3,4,5,9
V75-3 2 Rackham
V75-4 1,3,6,7,9,10,15
V75-5 1 Ivanka Amok
V75-6 1,3,5,11
V75-7 2,3,5,6

3360 rader x 0,50 = 1680 kr

DD Tips Axevalla Lördag 22/7
DD1: 3 Edelweiss
DD2: 2,3,5,6

4 rader x 60 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m auto
3 Keep Gamble är en talang som Timo Nurmos förfogar över. Han har inlett karriären med att vinna fyra av sina sex framträdanden. Senast blev segern överlägsen och att han redan nu besitter en rejäl styrka för klassen råder det inget tvivel om. Den långa distansen idag ses därmed som ett plus. Keep Gamble är allround och inte beroende av något speciellt lopp för att vinna. Håller han bara reda på benen hela vägen idag så har han en bra segerchans.

Nämner även 11 It’s Peppertime som senast var favorit på V75, då gjorde han bort sig med en tidig galopp. Nu jagar man dock revansch och formen ska fortsatt vara god enligt stallet. Han är en vass avslutare och skulle det bli lite överpace på loppet från idag kommer han fälla många den sista biten.

Vill även lyfta fram 2 Putte som avslutade snabbt som tre senast och han ska enligt rapporterna vara ännu bättre idag. Utgångsläget är tilltalande och vid gardering är han given. Putte kan öppna kvickt och är min troliga ledare initialt.

Min Vinnare: 3 Keep Gamble
Spets efter 500m: 2 Putte
Skrällen:
Ranking: A 3 B 11,2,7,5,1 C 10,4,8,9,6

V75-2 2140m auto
2 Natorp Bo vann debuten för Joakim Lövgren från ledningen för fyra starter sedan. Efter det har man nu presterat bra i de två senaste starterna. Senast stannade klockan på 09,6 sista 1000m. Natorp Bo är kvick från start och från ett passande utgångsläge är han min troliga ledare och i den positionen ska han slås.

4 Blumen Indal är svårbedömd för spelarna. Detta är en individ som kan mycket i sina ljusa stunder. Men nu kommer han med två raka galopper vilket skapar frågetecken. Men skulle Blumen Indal hålla sig till rätt gångart idag startar han med spännande förutsättningar. Utgångsläget är bra och även om risken för en tuff löpning idag är överhängande ska han tas på allvar.

Skrällen är 1 Gerben som senast visade bra form som tvåa efter sent fritt på Tingsryd. Nu är det hemmaplan som gäller och vi kan räkna med att Crebas vässat lite extra i stallet. Gerben är bäst när han får smyga med i ryggar och avsluta rejält. Därför kan innerspåret bakom bilen bli perfekt för Gerben. Han kommer att sitta bra på det från start och uppenbarar sig bara luckan tillslut kan han mycket väl fälla samtliga.

Min Vinnare: 2 Natorp Bo
Spets efter 500m: 2 Natorp Bo
Skrällen: 1 Gerben
Ranking: A 2,4,1 B 3,9,5,12 C 11,8,10

V75-3 2640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 2 Rackham. Han var trea i Paralympiatravet för fyra starter sedan och senast gjorde han jobbet utvändigt om ledande Admiral As. Det som var anmärkningsvärt då var att Rackham såg lite “för” välmående ut den dagen och nu med den genomköraren är jag inne på att Rackham nu en start senare är redo för en topprestation. Nu är dessutom både utgångsläge och distans passande för Rackham och för mig är spelvärdet 23% just nu mycket tilltalande. Jag spikar!

Motbud
Efter ett par galopper gick 7 Revelation äntligen felfritt senast och då gjorde han det också klart bra efter ett slutvarv i tredjespår över opassande distans. Den längre distansen idag ses därför som ett plus och håller han bara reda på benen, även denna gång kommer hans styrka komma väl till pass idag.

Nämner även 8 Kentucky River som kanske stod för Elitloppshelgens vassaste prestationer när han vandrade utvändigt Imperatur Am i tre varv i Harper Hanovers lopp. Han plockade dessutom ned ledaren men fick ge sig kort före mål av Eric The Eel. Nu gör Kentucky River första framträdandet efter den insatsen och utgångsläget blev vad det blev. Men distansen är ett plus och med lite klaff ska kan han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Rackham
Spets efter 500m:
Skrällen: 7 Revelation
Ranking: A 2 B 7,8,6,4,1,5 C 10,3,9,11

V75-4 2140m volt
3 Hollywood Stone är en rejäl avslutare där man får känslan att han kommer passa perfekt över Axevallas långa upplopp. Senast satt han fast med sparade krafter. Jag är inne på att Hollywood Stone kommer få användning av dessa krafter idag istället. Han kommer att sitta bra på det från start och när väl slutkurvan närmar sig kommer Hollywood Stone sätta in slutstöten och med det loppsenariot blir han också svår att stå emot.

10 Theycallmesixten är härdad i tuffa sammanhang den senaste tiden. Han kommer nu från två bra insatser i STL-lopp där det blivit en seger och en andraplats. Visst är det aldrig enkelt att plocka in tillägg under sommaren men med tanke på formen som Theycallmesixten håller så måste han räknas tidigt i ett öppet lopp.

1 Summerrazz gjorde debut för Markus B Svedberg för tre starter sedan och senast kom första segern för sin nya tränare. Då vann Summerrazz på ett enkelt sätt och även om motståndet var betydligt enklare då så kommer Summerrazz nu med full form. Utgångsläget är spännande och han är garanterad ett bra lopp. Till låg procent är detta en tidig skräll för mig i loppet.

Min Vinnare: 3 Hollywood Stone
Spets efter 500m: 1 Summerrazz
Skrällen: 1 Summerrazz
Ranking: A 3,1,10 B 7,9,15,6,12,8,13 C 11,14,5,2,4

V75-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 1 Ivanka Amok. Detta är ett kapabelt sto som besitter bra kunnande för klassen. Dessutom håller hon bra form för dagen. Senast gjorde hon det bra som tvåa trots ett tufft lopp. Idag är utgångsläget bra och att den amerikanska vagnen åker på idag ses som ett plus. Dessutom sitter Magnus A Djuse i vagnen, han har kört Ivanka Amok en gång tidigare och då slutade det med seger. Ivanka Amok kan öppna okej, men oavsett om det blir ledningen initialt eller inte så kommer hon få ett bra lopp och tillsammans med Magnus A Djuse är ekipaget mitt givet förstaval och jag spikar.

Motbud
11 Celiaz vann på bra sätt från ledning senast och är en bra häst för klassen. Idag är dock utgångsläget chansartat och man är beroende av lite tur. Men skulle det lösa sig på ett bra sätt för Celiaz ska hon ses som det främsta motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 2 La Sassicaia som är skrällen vid gardering. Hon kommer med bra form och har här fått ett perfekt utgångsläge.

Min Vinnare: 1 Ivanka Amok
Spets efter 500m: 1 Ivanka Amok
Skrällen: 2 La Sassicaia
Ranking: A 1 B 11,2,5,4,8,10 C 7,6,3,12,9

V75-6 2140m auto
3 Edelweiss har visat härlig utveckling under året och ser ut att bara bli bättre och bättre för varje start. Senast stod Edelweiss för en bra avslutning som tvåa bakom Game Brodde, han slog då bland annat Periculum och klockan stannade på 09,5 sista 700m. Edelweiss har idag fått ett passande utgångsläge, han kan öppna snabbt och skulle det bli tidig ledning är han hästen att slå för övriga.

Vill även tidigt lyfta fram 5 Frazze som är en häst som också kan öppna snabbt och trivs i spets. Senast blev allt fel och den satsen är bara att glömma. Skulle Mika Forss hitta till spets vet vi att han sällan släpper och Frazze från ledningen ska inte nonchaleras.

jag måste även nämna 11 Räser Helge som är en häst med bra grundkunnande. Nu har han fått två lopp i kroppen efter att varit ifrån tävlingsbanan hela 2022. Formen är därmed i stigande och dessutom är det ett kraftigt kuskåplus med Magnus A Djuse i vagnen idag. Magnus har kört Räser Helge två gånger tidigare och då har det blivit seger och en andraplats på V75. Addera därtill amerikansk vagn! Spännande.

Min Vinnare: 3 Edelweiss
Spets efter 500m: 3 Edelweiss / 5 Frazze
Skrällen: 5 Frazze
Ranking: A 3 B 1,11,1,2,9,10,7,4 C 12,6,8

V75-7 1640m auto
5 Nugget Zon kan mycket när han har dagen. Senast vann han med på bra sätt från ledningen och skulle det bli ett liknande scenario på loppet idag är segerchansen pånytt bra. Men Nugget Zon har emellanåt lite problem med jämnheten i sina prestationer vilket gör att jag inte kan lita på honom fullt ut idag.

2 Draupner spikade jag senast på V75 och det var inget snack om att han var bästa hästen för dagen, men samtidigt behövdes det en hel del tur då han galopperade från start och fick leta sig ut från innerspåret. Insatsen i sig var väldigt bra och nu har han återigen fått ett passande läge. Skillnaden denna gången är att loppet är 500m kortare vilket kanske inte ses som ett plus. Men skulle det bli tuff körning i loppet gynnar det Draupner som är given på min kupong med tanke på insatsen senast.

6 Thewinnertakeitall har segrat i sju av sina 21 starter och har 100% i segerprocent på svensk mark efter två starter. Den omdiskuterade Bo Westergaard lär vara offensiv från start här och utan strul med protonerna från start är även Thewinnertakeitall ett tidigt segerbud.

Min Vinnare: 5 Nugget Zon
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 5,2 B 6,3,1,10,9,7,11 C 12,4,8

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto