V75 Tips Boden 17/6

Publicerad på 15 Jun 2023 - 22:49

DrTrav

DrTrav

15 Jun 2023 - 22:49

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Bodentravet. Detta är en riktigt fin tävlingsdag med midnattstrav och sent spelstopp, dessutom är kvällens höjdpunkt Norrbottens stora pris. Spelstopp för V75 är 20:30 och omgången kryddas av en jackpot på hela 34 miljoner.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 5 Barolo Gene. i den andra avdelningen och 1 Francesco Zet i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Boden Lördag 17/6
V75-1 2,3,4,6,11
V75-2 5 Barolo Gene.
V75-3 2,3,4,5,6,7,12
V75-4 1,5,6
V75-5 3,4,5,7,8,9,11,12
V75-6 6,11,13
V75-7 1 Francesco Zet

2620 rader x 0,50 = 1260 kr

DD Tips Boden Lördag 17/6
DD1: 6,11,13
DD2: 1 Francesco Zet

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
Min idé i inledningen är 6 Illfindmywayhome som nu har fått några lopp i kroppen och bör närma sig toppformen nu. Senast avslutade han rappt som trea bakom Felicia Zet. Enligt rapporter ska han träna på positivt inför idag och jag är inne på att vi kommer få se en rejäl insats av Illfindmywayhome ikväll. Utan strul från start ikväll är jag inne på att han speedar ner samtliga över upploppet. Tipsetta.

Vill även nämna 2 Global Dash som senast vann på bra sätt från ledningen. Då före Smile Silvio som senare vann på fint sätt under Elitloppshelgen. Global Dash är kvick iväg från start och från ett bra utgångsläge är han min troliga ledare i loppet. Väl i den positionen leder sen Global Dash länge. Given vid gardering.

Skrällen är 11 Marlon Boko som senast stod för en rejäl insats som tvåa bakom Felicia Zet under V75 omgången på Östersund. Nu blir det täta starter och hanterar Marlon Boko detta på ett bra sätt kommer han återigen vara med och utmana om de framskjutna placeringarna. Endast 6%.

Min Vinnare: 6 Illfindmywayhome
Spets efter 500m: 2 Global Dash
Skrällen: 11 Marlon Boko
Ranking: 6 B 2,11,3,4,5,1,10 C 7,8,9,12

V75-2 2640m volt
Mitt drag i omgången är 5 Barolo Gene. Detta är en individ som besitter hög grundkapacitet men som efter en spolierad treårssäsong numera finns hos hemmatränaren Roger Nilsson. För honom har Barolo Gene segrat i sex av sina elva starter och sett till vad hästen kan så står han fortsatt billigt inne i klassen. Barolo Gene har nu fått två lopp i kroppen efter sitt uppehåll och Roger Nilsson själv är tydlig att han maxat sina hästar inför denna V75-omgången på hemmaplan. Vi kan därmed räkna med att Barolo Gene kommer i full form och dessutom kryddas allt med att Örjan Kihlström sitter i vagnen för första gången. Jag är inne på att han bara kommer vara bäst idag och väljer att spika till 20% i ett annars öppet lopp.

Motbud
13 Albert Zonett är en häst jag gillar och som jag spikat med framgång tidigare. Han är en individ som trivs över lång distans och för tre starter sedan vann han just över 2640m på V75. För två starter sedan var man ute i Orebro Int'l, då blev det dödens efter ett offensivt upplägg och att det blev trötta ben tillslut är inget att säga om. Senaste insatsen har dock skapat frågetecken kring formen, då fick han återigen ett tufft lopp och säckade ihop och föll igenom fältet tillslut. Men skulle Albert Zonett vara i normalt slag nu är han sett till kunnande och kapacitet en given utmanare till min spik.

Nämner även Roger Nilssons andra häst 4 Mellby Illusion. Detta är en individ som under sin fyraårings säsong mötte de bästa i kullen. Han visade högt kunnande hos Timo Nurmos och har nu kommit tillbaka efter skada på ett tilltalande sätt. Nu står man 20m före Holy Moses Mearas som man senast stod samma start som och dessutom blir det barfota runt om vilket är spännande. Addera därtill Mats E Djuse i vagnen. Till 9% är detta skrällen vid gardering.

Min Vinnare: 5 Barolo Gene
Spets efter 500m:
Skrällen: 4 Mellby Illusion
Ranking: 5 B 13,4,2,3,15,8 C 10,14,1,7,12,9,11,6

V75-3 2640m auto
3 Debonair Mary kommer med tre segrar på sina fyra senaste starter och även om detta är en individ som det ännu inte lyser om så blir han bara bättre och bättre för varje start och han har även den rätta inställningen för att sätta nosen först över linjen. Nu blir det dock skor igen vilket måste ses som ett minus, men trots allt är detta Daniel Wäjerstens val i loppet och från ett passande utgångsläge blir han min tipsetta. Men det är samtidigt givet att gardera.

Tidig är också 2 Longgone River som dessutom ser ut att bli intressant sett till procenten. Senast hade han ett dåligt utgångsläge och man ska inte ta så hårt på den insatsen. Nu har däremot Longgone River fått perfekta förutsättningar. Motståndet är något enklare och från bricka två är jag inne på att Christoffer Eriksson vill köra i spets om han kommer dit. Till 7% är detta ett givet drag i min bok.

6 No Limit Express tog en välförtjänt seger senast. Trots dödens i ett tufft tempo visade No Limit Express att han bara var bäst. Lång distans ses som ett plus och är bara inte täta starter negativt för No Limit Express är han given i segerstriden även denna gången.

Min Vinnare: 3 Debonair Mary
Spets efter 500m: 2 Longgone River
Skrällen: 2 Longgone River
Ranking: 3,2,6 B 5,12,4,7,4,10,1 C 8,11,9

V75-4 2140m volt
6 Across the World kommer med bra form. Senast slutade han tvåa, men insatsen var bra och Across the World sänkte då sitt rekord en del. Gången innan vann han på ett bra sätt. Han kan öppna kvickt från start och från ett tilltalande utgångsläge i volten lär Rikard N Skoglund ha ledningen i sikte. Kommer han dit är detta hästen att slå för övriga, tipsetta.

En annan som också kan öppna bra och har fått ett passande utgångsläge är 1 Burn Notice. Oavsett om han håller upp innerspåret från start eller inte så är Burn Notice garanterad ett bra lopp. Burn Notice kommer med två raka seger på kontot och precis som näst senast sitter Daniel Wäjersten i vagnen ikväll.

Skrällen är 5 M.T.Special Girl. Detta är ett sto som håller toppform för dagen och som imponerade stort vid segern för två starter sedan. Då vann hon på överlägset sätt och även senast slutade det med seger för M.T.Special Girl. Kommer hon bara iväg okej från sitt utgångsläge ikväll är detta en skräll jag vill lyfta fram för de som ska gardera.

Min Vinnare: 6 Across the World
Spets efter 500m: 6 Across the World / 1 Burn Notice
Skrällen: 5 M.T.Special Girl.
Ranking: 6,1 B 5,10,9,7,8,2 C 4,3,11,12

V75-5 2140m auto
8 Blumen Indal, ojojoj. Vad säger vi om insatsen senast när han bara krossade överoga på Gävle? Visserligen är motståndet tuffare ikväll och utgångsläget är vad det är. Men med tanke på vad Blumen Indal visade senast så räds han knappast att göra en del jobb på egen hand om det skulle behövas. Dessutom är jag inne på att det kan bli lite överpace på loppet från start här, vilket i sin tur skulle gynna Blumen Indal tillslut. För mig är han tipsetta i loppet men ingen jag vill hålla ensam i handen ikväll.

Skrällen är 3 Devils Tongue som senast avslutade snabbt från en position långt ner i kön. Insatsen skvallrade om toppform och nu från ett tilltalande utgångsläge kommer han kunna få ett bättre lopp. Addera dessutom barfota runt om samt amerikansk vagn nu vilket är ett plus. Given på min kupong.

4 Laredo Boko fick ett tufft lopp i sin V75-final senast, men insatsen var trots allt klart bra och är bara formen bibehållen tills ikväll är Laredo Boko intressant här. Från ett bra utgångsläge bör han kunna få en vettig position från start och med tanke på hans rappa avslutningar ska han inte nonchaleras ikväll.

Nämner även 7 Laradja Vrijthout som kommer med bra form och som nu är anmäld barfota runt om vilket är ett plus. Han kan öppna rappt och även om utgångsläget är en bit ut bakom bilen så skulle Conrad Lugauer vid full laddning kunna hitta till spets. Väl i den positionen trivs Laradja Vrijthout ypperligt.

Min Vinnare: 8 Blumen Indal,
Spets efter 500m:
Skrällen: 3 Devils Tongue
Ranking: 8,3 B 4,7,5,9,11,12 C 10,2,1,6

V75-6 2140m volt
6 Twins Lily är en spännande individ som vunnit åtta av sina 24 starter i livet. Hon kan öppna bra. Ikväll jar hon fått ett spännande utgångsläge med springspår på start. Hon har vunnit från ledningen på V75 tidigare och ikväll är Twins Lily återigen min troliga ledare i loppet. Hon har segrat sex gånger på sju försök från ledningen och när motståndet knappast skärmen på förhand kan jag mycket väl se Twins Lily leda från start till mål pånytt här.

13 Invidia håller toppform för dagen. För två starter sedan stod hon för en vass avslutning under Elitloppshelgen, klockan stannade då på 11,1 sista 800m. Invidia var också ute så sent som i lördags då hon återigen visade härlig form efter ett rappt upplopp. Kapacitetsmässigt tillhör Invidia de bättre i loppet och med minsta klaff med positionerna ikväll kommer hon kunna speeda ner samtliga över upploppet.

11 Mahala är under fin utveckling och hon blir bara bättre och bättre för varje start. Utgångsläget är vad det är men med minsta klaff längs vägen är Mahala en häst jag gärna inte vill lämna utanför min kupong.

Min Vinnare: 6 Twins Lily
Spets efter 500m: 6 Twins Lily
Skrällen:
Ranking: A 6,13 B 11,2,4,7,1,15 C 3,14,12,9,5,10,8

V75-7 2140m auto
Omgången avslutas med kvällens stora höjdpunkt, Norrbottens Stora Pris med 1,000,000kr i förstapris.

Vi kommer här få se en av världens bästa hästar starta, 1 Francesco Zet. Han behöver ingen närmare presentation men att gå obesegrad som fyraåring och nu kunna stoltsera med 14 raka segrar, säger en hel del. Senast gjorde han comeback i ett femåringslopp i Umeå och då vann han på mersmakande sätt efter en vass avslutning. Daniel Redéns stjärna är både stark och snabb och blir såklart stor favorit ikväll. Utgångsläget är inte helt optimalt och motståndet är tuffare denna gången. Men Örjan Kihlström är också högst medveten om vad han sitter bakom här och jag tror också Francesco Zet kan öppna bättre än vad många tror. På ett eller annat sätt kommer Kihlström lösa situationen från start och jag ser inte vem som ska kunna stå emot honom ikväll. Spik!

Motbud
10 Ferrari Sisu gick jag hårt på senast och detta med framgång. Han imponerade vid segern och intrycket över linjen var mersmakande. Ferrari Sisu lever på sin styrka och missgynnas kanske lite av att loppet är 500m kortare denna gången. Men formen är på topp och med tanke på hur han såg ut senast måste jag nämna honom tidigt bakom min spik ikväll.

2 Castor The Star är en Derbyfinlaist från fjolåret som kvalade in till finalen genom att vara tvåa bakom Kentucky River. Efter det storloppet har utvecklingen fortsatt pekat uppåt för Jörgen Westholms femåring. Han har imponerat stort i de senaste starterna och varit ute och mött stentufft motstånd. Castor The Star är kvick iväg från start och har ett tilltalande utgångsläge ikväll. Trots att han är ny i högsta klassen ska han inte nonchaleras vid gardering ikväll.

Måste även nämna 5 Just Believe som haft iskalla utgångsläge i sina två inledande starter på svensk mark, och det har inte varit i vilka lopp som helst heller. Men senast fick han trots allt visa upp vilken speed han besitter. Utgångsläget är bättre ikväll och nu väljer man dessutom att rycka samtliga skor för första gången i livet vilket såklart är spännande.

Min Vinnare: 1 Francesco Zet
Spets efter 500m: 1 Francesco Zet
Skrällen: 5 Just Believe
Ranking: A 1, B 10,2,5,4,8,9 C 6,7,3

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto