V75 Tips Charlottenlund 14/5

Publicerad på 13 Maj 2023 - 22:50

DrTrav

DrTrav

13 Maj 2023 - 22:50

Det är dags för årets upplaga av Copenhagen Cup och därmed väntar också en extra V75-omgång under söndagen. Jag spelar med två spikar i omgången, 5 Schampus i V75-4 samt 7 Allegra Gifont i V75-7.

V75 Charlottenlund 14/5
V75-1 3.7.8.10.13.14
V75-2 1.2.3.4.5.6.7.9.10
V75-3 2.10
V75-4 5 Schampus
V75-5 1.3.4.5.10.11
V75-6 3.4.7.9
V75-7 7 Allegra Gifont

1296 rader x 1 kr = 1296kr

Dagens Dubbel Charlottenlund 14/5
DD-1 3.4.7.9
DD-2 7 Allegra Gifont

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2950 Volt
3 Dynamite Sensation såg riktigt formstark ut när han var ute i Örebro International och det fanns mycket krafter sparade när han blev störd till galopp i sista sväng och det var en fin placering som han gick miste om. Han är ingen raket från start men det finns inga springspår i Danmark och jag är inne på att skickliga Carl-Johan Jepson tar sig till ledningen. Det brukar vara en snabb bana på Charlottenlund och det kan bli svårt för hästarna på på tillägg att hinna ikapp.

10 Velten Swarovski har såväl styrkan som snabbheten. Han var klart godkänd efter paus senast men jag tror att han har gått framåt rejält med den genomköraren och att Magnus A Djuse sitter upp för första gången gör inte saken sämre.

13 Garuda Fligny och 14 Staro Leonardo har båda kapacitet för att kunna kliva runt samtliga från fyrtio meters tillägg men det är klart att uppgiften är tuff på en snabb sommarbana och det kan bli långt fram.

Vidöppet lopp och här tar man så många som plånboken tillåter men det finns fler öppna lopp i omgången och jag får nöja mig med sex ekipage.

Min Vinnare: 3 Dynamite Sensation
Spets efter 500m: 3 Dynamite Sensation / 1 Conrads Diderot
Skrällen: 10 Velten Swarovski
Rankingen A:3.10.13.14.7 B:8.9.1.15.5.2.11.12.5 C:4

V75-2 2000m Auto
Även den andra avdelningen är väldigt svår att få grepp och jag plockar fram den breda penseln i omgångens mest öppna lopp på förhand.

Det kommer att gå undan från start här och det är många som vill ladda när bilen släpper vingarna men jag landar ändå i att det är 3 Hank D.K som sitter i ledningen och han blir inte lätt att slå från den positionen med nuvarande form, även om det såklart kan bli stumma ben till slut med ett högt tempo på loppet.

5 Mercury Boko är en väldigt kapabel häst för den här klassen och Rick Ebbinge startar säkert med höga förhoppningar här. Han är ganska snabb ut från start och kan förmodligen hitta en bra position även om ledningen lär vara upptagen.

9 Gandhi är helt borttappad på spelet men jag tycker han stod för en riktigt stark prestation senast på Åby och jag tror han kommer avsluta sylvasst till slut med rätt resa.

4 Demone D’Asti kommer att tappa från start men han trivs som allra bäst när det går fort i loppen och han är inte mycket sämre än någon annan här.

Min Vinnare: 3 Hank D.K
Spets efter 500m: 3 Hank D.K
Skrällen: 4 Demone D’Asti
Rankingen A:3.5.9.4 B:10.6.7.2.1 C:12.8.11

V75-3 1600m Auto
2 Synergy borde vara favorit i loppet och kommer förmodligen att trenda på spelet framåt spelstoppet. Han är kvick iväg bakom bilen och har enorma fartresurser i sig och når han till ledningen tror jag att det är tack och godnatt för övriga. Men det finns ett par startsnabba ekipage som kommer att prova framåt när bilen släpper vingarna och jag vill betala för ytterligare ett ekipage.

10 Keytothehill blev jag vansinnigt imponerad av när han vann Super Trot Cup i Berlin på 1.12.5 över 2500 meter. Man ligger lite lågt från det här utgångsläget men det här är en ruskigt kapabel häst som jag tycker känns väldigt spännande om det blir överpace på loppet.

1 Four Guys Dream är favorit i skrivande stund men från spår ett bakom bilen kommer han att bli över från start. Det är klart att han kan vinna det här loppet om det löser sig perfekt för honom men som betrodd är det ingen jag slänger mig över och jag står över honom på min kupong.

Min Vinnare: 2 Synergy
Spets efter 500m: 2 Synergy / 4 Bandit Brick / Floris Baldwin
Skrällen:
Rankingen A:2.10 B:1.4.5.6.9 C:8.7.3

V75-4 2000m Auto
5 Schampus blir min första spik i omgången. Senast fick han svar av 7 B A Superhero som faktiskt var favorit den gången men han hade ingen som helst chans att stå emot Schampus som såg ut som en rund miljon i årsdebuten. Han kommer knappast vara sämre med den genomköraren och Bo Westergaard som kör B A Superhero är tydlig med att han kommer släppa ledningen till Schmapus nu. Det saknas inte motstånd men men väl i ledningen ska det till något alldeles extra till häst för att slå honom.

Motbud
2 Don’t Say Gar är väl eventuellt den som skulle kunna vinna den tunga vägen om Gocciadoro har ställt i ordning men jag ställer mig tveksam till hans status för dagen och det borde vara en för tuff uppgift.

7 B A Superhero är säkert bättre än senast och han kommer att få en perfekt resa i ryggen på min spik och med fritt över upploppet är han inte helt avsågad.

Min Vinnare: 5 Schampus
Spets efter 500m: 5 Schampus
Skrällen: 7 B A Superhero
Rankingen A:5 B:2.7.1.3.4.6 C:8.9.10.11

V75-5 2000m Auto
11 Yuvaraj ser ut att ha tagit rejäla kliv till det här året och han såg ut som en helt ny häst när han vann sin årsdebut. Senast blev det tyvärr en galopp men han såg fortsatt ruskigt fin ut och kom tillbaka starkt som trea. 5% i skrivande stund fattar jag ingenting av och jag kan inte göra annat än att ranka honom överst med tanke på hur han har sett ut i årets båda starter.

3 Tour Eiffel tror jag tar hand om ledningen och hade det varit kort distans hade hon varit en tänkbar spik för mig. Jag tycker hon växer ett par klasser när hon får tugga på där framme och kommer hon till ledningen lär hon köras där så länge lampan lyser.

1 Cronos Degli Dei ska självklart med på kupongen men det känns som en favorit i fara. Han var nedsatt av en sjukdom senast och det är ett frågetecken och det känns som att det kan bli trafikproblem från innerspåret.

4 Staccato H L utmanar Tour Eiffel om ledningen och kommer man dit är det spännande men han vann efter ett rygglopp senast och gav ett mycket gott intryck.

5 Feel The Benefit fick ett tufft lopp senast och galopperade till slut. Det blir barfota runt om igen och förhoppningsvis kan Magnus A Djuse ge honom en bättre resa nu.

8 Bottnas Idol som man inte räds offensivt upplägg med får också plats på kupongen.

Min vinnare: 11 Yuvaraj
Spets efter 500m: 3 Tour Eiffel
Skrällen: 5 Feel The Benefit
Rankingen A:11.3 B:1.4.5.8 C:7.9.8.12.2.6

V75-6 2011m Auto
7 Önas Prince som redan är inbjuden till elitloppet är klar favorit till årets upplaga av Copenhagen Cup. Normalt brukar Per Nordströms hästar prestera som allra bäst som unghästar och sedan brukar utvecklingen stanna av en aning men detta gäller inte Önas Prince som jag bara tycker fortsätter att ta kliv framåt. Däremot kan spåret ställa till det och även om det skulle kunna bli ledning är risken överhängande att det blir svar invändigt av Iznogoud Am. Dessutom har han en betydligt större uppgift som väntar framöver.

Motbud
3 Calle Crown tycker jag är spännande bakom. Han gjorde årsdebut på Vincennes senast i stenhård omgivning och stötte bland annat på Etonnant som vann elitloppet i fjol. Jag tror att han kommer till Danmark rejält vässad och Björn Goop sitter upp.

4 Iznogoud Am kan ju vansinnigt mycket om han fungerar men han har inte levererat ännu i år. Han har fått två lopp i kroppen och släpper knappast någon ledning om man kommer dit och sedan blir han mycket svårslagen om han har rätt dag.

Jag kan inte heller släppa 9 Seven Nation Army som jag håller väldigt högt och som var tapper från ledningen och gick en kanontid på Färjestad för två starter sedan. Jag spikade honom till en låg spelprocent samma dag i fjol och det är väl ingen som har glömt hans sylvassa spurt i fyraåringseliten.

Min Vinnare: 7 Önas Prince
Spets efter 500m: 4 Iznogoud Am / 7 Önas Prince
Skrällen: 9 Seven Nation Army
Rankingen A:7 B:3.2.9.5.1 C:6.8.10.2

V75-7 2000m Auto
Här kommer jag att sätta på mig Gocciadoro-kepsen och gå rakt ut på 7 Allegra Gifont i en annars öppen Stoelit.
Jag har en tydlig “take” på det här loppet och det är att 3 Call Me Brodda tar sig till ledningen initialt. Man är tydliga med att man inte kommer att släppa någon ledning till 4 Nova Mahiron och det kommer att bli lite körning från start. När krutröken har lagt sig är jag inne på att Gocciadoro provar framåt och när han ställer frågan tror jag inte att Erik Adielsson är beredd att svara ledningen en andra gång och sedan bör det vara en toppchans för Allegra Gifont som vann Prix Helen Johansson på Vincennes i Januari. Skulle det bli svar är det bara att lägga sig lugn i dödens och jag tror hennes hårdhet blir avgörande oavsett.

Motbud
5 Kyriad Newport ser ut att vara en rejäl häst som kommer med full form och han vann på 1.12.5 över 1900 meter i Berlin senast. Det kommer bli lite tempo i loppet och hittar hon bara ner i ett vettigt slagläge är hon mycket tidig.

9 Glorious Rain håller Flemming högt och det är hans val av två hästar i loppet. Det måste såklart klaffa lite under vägen men jag räknar med att Flemming har henne väl förberedd.

Min Vinnare: 7 Allegra Gifont
Spets efter 500m: 3 Call Me Brodda / 7 Allegra Gifont
Skrällen: 9 Glorious Rain
Rankingen A:7 B:5.9.11.3.12.4

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto