V75 Tips Gävle 20/5

Publicerad på 18 Maj 2023 - 22:45

DrTrav

DrTrav

18 Maj 2023 - 22:45

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Gävletravet. Det är sista V75 omgången inför Elitloppshelgen och det sista kvalloppet ska avgöras, “Prins Daniels lopp” är dagens höjdpunkt.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Nedan följer mina V75-tips.
Jag spelar med två spikar. 1 Huddlestone i den första avdelningen och 5 Joe Dalton i den tredje avdelningen.

V75 Tips Gävle Lördag 20/5
V75-1 1 Huddlestone i
V75-2 1,2,3,7,8,12
V75-3 5 Joe Dalton
V75-4 1,2,3,4,6,12
V75-5 3,7,8,10
V75-6 2,3,5,6,7,9,10
V75-7 1,2,9

3024 rader x 0,50 = 1512kr

DD Tips Gävle Lördag 20/5
DD1: 2,3,5,6,7,9,10
DD2: 9 Jest
7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
Det ser upplagt ut för 1 Huddlestone i en förhållandevis svag Silverdivision. Huddlestone i sin tur har visat form på slutet och senast höll han bra från dödens. Han är kvick iväg från start och min troliga ledare av loppet och när dessutom främsta motbudet startar med bakspår är jag inne på att mycket talar för spets och slut idag. Spik!

9 Blumen Indal kommer från stall Alessandro Gocciadoro och gör idag en spännande Sverige debut. Detta är en häst som alltid gör sitt och han kommer med åtta raka topp-3 placeringar. Blumen Indal är en rejäl individ som tål de flesta upplägg och även om han startar med bakspår kommer han vid minsta överpace kunna visa sig vara bäst tillslut. Men det krävs lite klaff längs vägen och med tanke på loppet jag är inne på att min spik kommer få så väljer jag att ta ställning emot.

Nämner även 4 Global Bookmaker som här gör en spännande årsdebut. Formen är såklart svårbedömd, men eftersom Mattias Djuse väljer att gå ut på V75 direkt kan vi nog räkna med att han kommer med en häst som är väl förberedd.

Min Vinnare: 1 Huddlestone i
Spets efter 500m: 1 Huddlestone i
Skrällen:
Ranking A: 1 B 9,4,11,7,2,6 C 10,3,8,12,5

V75-2 2640m auto
7 PolePosition har nu gjort åtta starter och som facit tre segrar och tre andra pris. Han har även tampats mot tufft motstånd och visat sig vara en rejäl och fin fyraåring. Ser man sen till hästens kunnande är känslan att han står bra inne i klass-ll. Utgångsläget är kanske lite väl långt ut bakom bilen, men även om man inte skulle få ledningen i ett andraskede så räds inte PolePosition att göra lite jobb på egen hand. I och med man drog tillbaka de intressanta förändringarna på mitt drag är nu PolePosition min tipsetta.

Nämner även 2 Yavapai Point som kommer med toppform till dagens start. För två starter sedan vann han på bra sätt och senast kom han tillbaka storstilat efter sin galopp. Från ett bra utgångsläge är detta en skräll jag tidigt betalar för vid gardering.

12 My Honky Tonk Man var mitt stora drag i omgången efter att nu fått ett passande lopp i kroppen och var anmäld barfota bak samt amerikansk vagn för första gången vilket var superintressant. Lägg därtill Magnus A Djuse i vagnen som vi alltid vet hittar sätt att vinna travlopp. Men nu har man dragit tillbaka de intressanta utrustnings förändringarna och istället väljer man att spara de växlarna till en annan gång, vilket också gjort att jag blivit tvungen att omvärdera mitt tidiga drag My Honky Tonk Man.

Min Vinnare: 7 PolePosition
Spets efter 500m: 7 PolePosition
Skrällen: 2 Yavapai Point
Ranking A: 7 B 2,12,8,1,3,4,10 C 6,5,9,11

V75-3 1640m auto
Här har jag tagit hjälp av min gode vän Niklas Robertsson för att hitta min andra spik i omgången. Han vill kraftigt lyfta fram 5 Joe Dalton idag och jag väljer att ta rygg på honom. Detta är en väldigt speedig individ som är bättre än vad resultatraden antyder. Att det är kort distans nu känns som ett plus och oavsett om man kommer förbi 1 King Of Greenwood från start eller inte så bör det bli spets eller andra utvändigt för Joe Dalton idag och då tror jag precis som Robertsson att detta ska vara en toppchans. Spik till 23%!

Motbud
6 Felicia Zet gör idag debut över 1640m och även om han inte är känd för att vara den mest speediga hästen så har Felicia Zet utvecklat sin snabbhet för varje start. Dessutom har barfotan gjort att snabbheten också blivit allt bättre. Att det i loppet idag är fördel för ston gör att Felicia Zet står bra till och med tanke på att hon tål att göra en hel del jobb på egen hand så kan vi räkna med ett offensivt upplägg från start. En lugn dödens från Örjan Kihlström skulle inte förvåna men oavsett hur loppet blir kört är Felicia Zet främst motbudet till min spik.

För den som garderar ska inte 1 King Of Greenwood nonchaleras. Formen är bättre än vad resultatraden antyder och senast gjorde han det bra trots en tuff öppning på loppet och näst senast var han ute i ett stenhårt V75 lopp. King Of Greenwood är startsnabb och oavsett om det blir ledningen eller i rygg på ledaren så kommer han få ett bra lopp.

Min Vinnare: 5 Joe Dalton
Spets efter 500m: 5 Joe Dalton / 1 King Of Greenwood
Skrällen: 1 King Of Greenwood
Ranking A: 5 B 6,1,4,12,9,10 C 8,3,11,7,2

V75-4 2140m volt
12 Guli Fantom har verkligen städat bort stämpeln om att han inte riktigt gick att lita på tidigare. Nu kommer Jörgen Westholms kallblod med imponerande åtta seger på de nio senaste starterna. Fortsätter Guli Fantom bara hålla reda på benen på samma sätt idag så ska han ha bra segerchans pånytt. För två starter sedan vann han trots att han stod tuffare till än vad han gör idag. Visst väntar det en hel del grovjobb på egen hand här. Men med en normal prestation är Guli Fantom den givna tipsettan på förhand.

En annan som också radat upp segrarna på slutet är 3 Stormyrans Erkki. Han kommer med tre raka segrar på kontot och nu på hemmaplan kan vi räkna med att Oskar Kylin Blom vässat lite extra. Siktet är inställt på att leda runt om och på en snabb sommarbana kommer Stormyrans Erkki inte bli helt enkel att ta sig förbi.

Skrällen är 2 Guli Em som vist fin utveckling på slutet. Han blir bättre och bättre för varje start och ser allt mer stabil ut i aktionen. Han visade form senast och rekordsänkte då. Nu får man Örjan Kihlström i vagnen för första gången vilket är spännande. Till låg procent är detta en given skräll att betala för vid gardering.

Min Vinnare: 12 Guli Fantom
Spets efter 500m: 3 Stormyrans Erkki.
Skrällen: 2 Guli Em
Ranking A: 12 B 3,2,4,6,1 C 8,5,10,13,11,7,9

V75-5 2140m auto
3 Frazze var med i ett tufft Margareta-lopp senast och att han då inte hade med segerstriden att föra från ett tufft utgångsläge är inte mycket att säga om. Men dessförinnan har Frazze imponerat och är bara formen bibehållen ska ser uppgiften passande ut på förhand. Frazze är kvick från start och tillsammans med Kim Eriksson denna gången är jag inne på att Frazze tidigt sitter i spets och väl i den positionen ska han sen slås. Tipsetta.

8 Doctor Gio är en Alessandro Gocciadoro häst som tränaren själv varit tydlig med skulle till Sverige och tävla för att han är övertygad om att Doctor Gio kommer gynnas av förutsättningarna som är här. Doctor Gio har åtta segrar på 20 starter och även om det kanske inte riktigt glänser kring hästen så väger Gocciadoros övertygelse tungt. Utgångsläget är vad det är men vid gardering är han trots allt given på kupongen.

Nämner även 10 Brasco Brodde som nu fått ett lopp i kroppen efter en längre tävlingsfrånvaro. I comebacken senast gjorde han det klart bra som tvåa och nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del till dagens start. Det är dessutom anmält amerikansk vagn och barfota runt om nu till skillnad från i comebacken. Till låg procent är Brasco Brodde ett tidigt streck vid gardering.

Min Vinnare: 3 Frazze
Spets efter 500m: 3 Frazze
Skrällen: 10 Brasco Brodde
Ranking A: 3 B 8,10,7,1,4,11,12 C 9,5,6,2

V75-6 1609m auto
Då var vi framme vid Prins Daniels lopp - Vägen till Elitloppet där vinnaren kan titulera sig som Elitloppsdeltagare 2023.

På förhand låter man väldigt påställda och uppåt från Vitale Ciotola med 5 Usain Töll. Han vann ett försök till Lotterian från ledning och i finalen gjorde han det bra från rygg på ledaren utan att få fritt. Man gör nu resan till Gävle för att man ännu inte blivit inbjuden av Malmrot och även om spår sju bakom bilen är det bästa, så lär det gasas oavsett från start. Detta för att maximera chanserna för att vinna men kanske också få en inbjudan om prestationen inte skulle räcka till seger. Usain Töll är kvick iväg från start och var trea i Årjängs Stora Sprinterlopp förra året bakom Don Fanucci Zet och Brother Bill och han har även imponerat på Vincennes tidigare i år. Det kanske inte går att komma förbi 2 Milliondollarrhyme och 3 Imhatra Am från start. Men det låter så pass påställt från stallet inför dagens start att han tippas etta trots allt.

2 Milliondollarrhyme var inte som bäst senast i finalen av Paralympiatravet, men dessförinnan har han imponerat i två starter på Solvalla. Men i och med att man väljer att starta idag så räknar jag med att Fredrik B Larsson gått igenom hästen och att allt känns bra. Att det dessutom ska plastas hovar för att han ska kunna gå barfota runt för första gången på svensk mark i år känns spännande. Han har fått ett perfekt utgångsläge och är väldigt startsnabb. Från spets idag kommer han inte bli lätt att rå på.

Jag vill även skicka med att Stefan Tarzan Melander lät oväntat uppåt på 9 Click Bait inför dagens start. Detta är en individ vi vet brukar höja sig i samma takt som värmen ökar och när Melander meddelar att han känns väldigt fin hemma i träningen och att det kan bli överpace på loppet från start. Så är detta min kioskvältare till 3%!

Min Vinnare: 5 Usain Töll.
Spets efter 500m: 2 Milliondollarrhyme
Skrällen: 9 Click Bait
Ranking A: 5,2 B 9,3,10,7,6 C 8,4,1

V75-7 2140m volt
9 Jest visade förra året att hon tillhör de bästa i kullen. Nu har hon fått två lopp i kroppen, i comebacken vann Jest på bra sätt och senast fullföljde hon trots allt bra även om loppet blev fler och hon backades ner sist från start. Detta är ett sto som lever på sin styrka och hon räds inte att göra en hel del grovjobb på egen hand. Kan Magnus A Djuse i vagnen sända framåt när tempot bedarrade och inte en lugn dödens med varvet kvar så kommer hon inte bli lätt att stå emot. Tipsetta.

1 M.T.Ravishing har idag fått perfekta förutsättningar och dessutom passande inne i loppet. M.T.Ravishing är kvick iväg från start och är nu inne i en fin utvecklingskurva. Att det är hemmaplan nu och att det återigen blir barfota runt om ses som ett plus. Väl i ledningen kommer M.T.Ravishing leda länge loppet länge.

Nämner även 2 Cataleya Wise As som har visat bra kunnande för klassen. Nu är det visserligen debut på svensk mark och dessutom är det voltstart som gäller. Men skulle Cataleya Wise As hantera startmomentet bra sitter Mats E Djuse bakom om en häst som tidigt ska räknas in i segersnacket sett till kunnande.

Min Vinnare: 9 Jest
Spets efter 500m: 1 M.T.Ravishing
Skrällen:
Ranking A: 9,1,2 B 11,4,3,15,10,6,7 C 5,8,12,14,13

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto