V75 Tips Hagmyren 29/7

Publicerad på 27 Jul 2023 - 19:45

DrTrav

DrTrav

27 Jul 2023 - 19:45

V75 på lördag arrangeras av Hagmyren. Noterbart är att upploppet endast är 161m och det är extra viktigt att vara med i den främre träffen när loppen ska avgöras.

Nedan följer min lösning på omgången.
Jag spelar med två spikar, 2 Aragorn As i den andra avdelningen och 5 Robthebank i den femte avdelningen.

V75 Hagmyren Lördag 29/7
V75-1 1,4,5,7,9,11
V75-2 2 Aragorn As
V75-3 1,2,3,5,6
V75-4 1,3
V75-5 5 Robthebank
V75-6 3,5,7,8,9,10,11,12,13,14
V75-7 1,2,7,8,10

3000rader x 0,50kr = 1500kr

Dagens Dubbel Hagmyren 29/7
DD-1 7 Borups Vallmo
DD-2 1,2,8,10

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m volt
I inledningen är min tipsetta 7 Invisible Sun. Han har gjort det bra på slutet och har hittat nya växlar på barfotabalansen. Senast fick han en galopperande häst framför sig och fick inte fritt för sent. An sköt dock till vasst över upploppet och visade då bra form. För två starter sedan vann han på ett bra sätt från ledningen. Idag är förutsättningarna passande, samtidigt som de främsta motbuden startar från sämre lägen. Invisible Sun min troliga ledare i loppet och väl i den positionen kommer han sen bli svår att ta sig förbi över Hagmyrens korta upplopp.

4 Poleposition vann på V75 över aktuell distans näst senast och är en kapacitetsmässigt väldigt bra häst för loppet. Nu har man inte startat på ett tag och addera därtill att man har svårt utgångsläge med spår fyra i volten. Detta sammantaget gör att jag anser att Poleposition är en favorit jag inte kommer kasta mig över i omgången. Men vid gardering är han såklart tidig och han kommer med på systemet.

Nämner även 1 Nordic Star Tooma som kommer från spetsseger och visade då bra form. Han har dessutom försvarat innerspåret på V75 tidigare, men vi ska samtidigt komma ihåg att på just Hagmyren är spår ett sämre än på många andra banor, men då handlar det om bilstart och nu är det volt vilket är ett plus. Oavsett position från start kommer Nordic Star Tooma kunna få ett bra lopp ikväll och ska ses som en skräll.

Min Vinnare: 7 Invisible Sun
Spets efter 500m: 7 Invisible Sun
Skrällen: 1 Nordic Star Tooma
Ranking: A 7 B 4,1,5,9,116,9,2 C 12,10,3

V75-2 2140m auto
Här kommer omgångens första spik, 2 Aragorn As. Senast gjorde denna kapabla sjuåring årsdebut och vann då säkert tillslut. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en hel del, addera därtill barfota runt om idag samt ett perfekt utgångsläge. Aragorn As är kvick iväg från start och även om han inte är beroende av ledningen för att vinna så har Magnus A Djuse valmöjligheter gällande taktiken och i min bok står det skrivet att Aragorn Asm kommer stå för en topprestation idag.

Motbud
6 L.A.Boko vann på bra sätt näst senast och senast var han tvåa bakom topphästen Great Skills. Idag har L.A.Boko fått ett okej utgångsläge och han lär tidigt sitta bra till. Detta är en oöm individ som tål olika typer av lopp och vid gardering är han given på kupongen.

Nämner även 7 Laradja Vrijthout som gick i mål med gott om krafter kvar som tvåa bakom Ready Tonight senast. Formen sitter där och han kan öppna kvickt. Utgångsläget är kanske aningen långt ut samtidigt som hans bästa distans kanske är 1640m. Men skulle han ha dagen och tidigt hitta till spets kommer han inte att bli enkel att ta sig förbi.

Min Vinnare: 2 Aragorn As
Spets efter 500m:
Skrällen: 7 Laradja Vrijthout
Ranking: A 2 B 6,7,4,5,3 C 8,9,1

V75-3 1640m auto
6 Jobspost gick jag på all in senast och tyvärr blev dagen förstörd av en tidig galopp. Men trots detta stod Jobspost för en imponerande insats när han trots galoppen slutade trea i loppet, och han flög verkligen över upploppet tillslut. Att han var den moraliska vinnaren den gången går knappast att anmärka på. Nu jagar man snabb revansch, men denna gången är förutsättningarna lite annorlunda. Kanske är kort distans inget plus och utgångsläget en bit ut. Men utvecklingen och formen pekar uppåt och det största pluset av alla är kanske att tränaren själv Jörgen Westholm håller honom högt. Ingen spik denna gången, men trots allt en given tipsetta.

Skrällen för mig är 2 Global Braveheart. Jag har följt honom ett tag nu och senast galopperade han kort efter start senast, men även Global Braveheart stod för en bra upphämtning i loppet. Formen sitter där och för tre starter sedan vann han på bra sätt från spets. Global Braveheart kan öppna bra och från ett perfekt utgångsläge meddelar Oskar J Andersson att han gärna kör i spets om han kommer dit. Spännande skräll i min bok.

Nämner även 5 Deeply Express som knappast visade någon ringrost i comebacken näst senast. Han vann då på bra sätt från ledningen och senast stred han bra hela vägen som trea. Idag är utgångsläget bättre och har Deeply Express tagit loppen på rätt sätt är han med och utmanar om segern även här.

Min Vinnare: 6 Jobspost
Spets efter 500m: 2 Global Braveheart
Skrällen: 2 Global Braveheart
Ranking: A 6,2,5 B 1,3,4,9,7 C 11,10,12,8

V75-4 2640m volt
Omgångens roligaste lås hittar vi här i den fjärde avdelningen. Många spelare kommer i V75-4 ta fram penseln och måla på allt vad färgen håller till. Men vi gör tvärtom och försöker istället ta ställning. Jag har två roliga drag i loppet som jag kommer att gå all in på. Båda är i nuläget spelade på under 10% så nu handlar det verkligen om att koppla grepp!

1 Trö Kasper är en individ som inledde karriären lovande och var bland annat tvåa i Svenskt Kallblodskriterium som treåring. Men efter att han inte riktigt levererat på samma höga nivå som fyraåring så har han nu växt in i sin kropp och utvecklingen har tagit fart pånytt. Näst senast satt han fast med mycket krafter kvar och senast flög han över upploppet tillslut. Ulf Ohlsson som nu sitter i vagnen varnar själv för sin uppsittning och från bricka ett är han garanterad ett bra lopp med Trö Kasper. Ett spännande drag till 9% i nuläget.

Men jag spelar även med 3 Dellenit som är jämn och stabil i sina insatser och står i dagens lopp 20m bättre till än jämfört med flera starter på slutet. Formen finns där, utgångsläget är bra och skulle det bara lösa sig vettigt med positionerna idag finns även kunnandet för att sätta nosen först över linjen. Endast 7% i detta nu är tilltalande.

Min Vinnare: 1 Trö Kasper
Spets efter 500m: 1 Trö Kasper
Skrällen:
Ranking: A 1,3 B 13,12,11,15,5,4,2,14 C 7,9,10,6,8

V75-5 2640m auto
En en omgång där det varit svårt att hitta en kompliterande spik så landar jag tillslut att gå på 5 Robthebank som troligtvis satt nosen först över linjen senast utan galopp. Detta är en bra häst för klassen som senast visade både att formen sitter där nu samt att han är en allround travare. Idag har han dessutom fått ett passande utgångsläge och när de främsta motbuden dessutom har sämre lägen så kommer jag att ta ställning för Robthebank idag.

Motbud
7 Jikken är en mycket bra fyraåring som kvalade in till finalen av Kungapokalen och vann enkelt före Ruger i sin senaste start. Men nu har man inte startat på ett tag och siktet är inställt på Derbykvalet längre fram. Utgångsläget är dessutom inte det bästa och visst kan Jikken när han har sin dag vinna ett lopp som detta trots en hel del jobb. Men med ett mer passivt upplägg att vänta från start väljer jag att gå emot denna gången.

Skrällen vid gardering är 10 Bang Boomerang som av tränaren matchats på ett bra sätt genom karriären. Segrarna är visserligen tagna mot enklare motstånd, men skulle det bli bra fart på loppet från start här kommer Bang Boomerang kunna avsluta vasst den sista biten.

Min Vinnare: 5 Robthebank
Spets efter 500m: 5 Robthebank
Skrällen: 10 Bang Boomerang
Ranking: A 5 B 7,10,11,3,1,6 C 4,2,8,12,9

V75-6 2140m volt
En mycket öppen Dagens Dagens Dubbel att vänta. Att 14 Isabelle Cash ska vara och bli favorit är väntat. Men när man inte vann ett travlopp sedan oktober 2021 så finns det gott om incitament till att gardera. Visst står Isabelle Cash bra inne i loppet och med lite klaff längs vägen finns både hårdhet och kunnande som räcker långt. Men som favorit i ett öppet lopp är hon ingen jag kastar mig över.

Jag lyfter fram 7 Borups Vallmo som såg ut att gå mot segern senast i början av upploppet men fick tillslut ge sig med knapp marginal. Formen sitter där fortsatt och idag har hon fått ett springspår på start. Addera även att Mats E Djuse förstärker i vagnen dagen till ära. Hon är min spetsfavorit efter en bit och i den positionen ska hon sen slås.

Nämner även 5 Pretty Primadonna som besegrade Borups Vallmo senast. Även Pretty Primadonna är kvick iväg i volten, men hon har ett snävt spår fem att hantera vilket gör att jag får hålla tillbaka henne något i spetsstriden. Men kommer Pretty Primadonna bara till i loppet så har hon visat sig besitta fart och kunnande som räcker långt här.

Min Vinnare: 7 Borups Vallmo
Spets efter 500m: 7 Borups Vallmo
Skrällen: 5 Pretty Primadonna
Ranking: A 7,14,5 B 6,13,8,12,10,9,3,11 C 1,2,4,15

V75-7 1640m auto
Ett öppet lopp avslutar omgången. 8 Zeudi Amg stod för sin bästa insats i livet senast enligt tränaren Alessandro Gocciadoro. Intrycket var bländande när han dundrade runt samtliga på 1.09,3. Visst är utgångsläget tufft här, men samtidigt öppnar det bara upp loppet en aning och måste jag välja en häst i avslutningen får det ändå bli Zeudi Amg.

2 Night Brodde är den som av de betrodda vunnit spårlotten här. Han fick återhämta sig en tid efter att ha blivit struken ur Sweden Cup-finalen under Elitloppshelgen och i comebacken senast kördes han endast runt i loppet för att få en genomkörare i kroppen. Men nu med lopp i kroppen har Night Brodde fått passande förutsättningar med ett bra spår över kort distans. Visst är motståndet bra, men presterar Night Brodde nära toppen nu är han också en bra häst.

Kan trots allt inte heller släppa 1 Aetos Kronos även om utgångsläget med spår ett på Hagmyren inte är enkelt. Men han gjorde det riktigt bra som tvåa senast på en bra tid och skulle han få loppet bakom ledaren och lucka tillslut är det inte många som står emot Aetos Kronos sista biten.

Min Vinnare: 8 Zeudi Amg
Spets efter 500m:
Skrällen: 2 Night Brodde
Ranking: A 8,2 B 1,10,7,9,4 C 3,5,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto