V75 Tips Kalmar 26/6

Publicerad på 24 Jun 2023 - 00:40

DrTrav

DrTrav

24 Jun 2023 - 00:40

Midsommartravet på Kalmar är en tradition för mig och många andra. Detta är en tävlingsdag som alltid drar mycket publik och där omgången ofta håller högt spelvärde. Så även denna dag!

Vill även skicka med en sommarhälsning till alla er följare där ute. Från och med 26/6 till 16/7 kommer jag vara på semester och resande fot. Detta innebär att blogginlägg under denna period inte kommer att ske med samma frekvens. Jag kommer lägga fokus på att som ALLTID komma med blogginlägg inför V75 och även i den mån tiden finns även ge er min syn på V86-omgångarna. Dock får vardagstravet stå till sidan under dessa 3v. Så nu jag vill bara önska er alla där ute en glad sommar och så kommer jag tillbaka i full blom sen igen den 17/7. Däremot kommer vårt Travmagasin publiceras precis som vanligt inför våra V75- och V86 omgångar hela sommaren, så häng gärna med oss där!

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Nedan följer mina V75-tips.
Jag spelar med två spikar, 3 Miking i den fjärde avdelningen och 10 Jimmy Ferro B.R. i den avslutande avdelningen.

V75 Söndag Kalmar 25/6
V75-1 1,4,6
V75-2 Alla
V75-3 1,2,3,6,10
V75-4 3 Miking
V75-5 1,6,7,11
V75-6 1,2,5,6,10
V75-7 10 Jimmy Ferro B.R.

3600 rader x 0.50 = 1800kr

Dagens Dubbel Kalmar 25/6
DD-1 1,2,5,6,10
DD-2 10 Jimmy Ferro B.R.

5 rader x 50 kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
4 Dragons Bar vet att ni som följer tipsen här är en häst jag ofta lyfter fram och så blir det även denna omgång. Senast var han ute i en klass-l final på Solvalla under Elitloppshelgen och gjorde det bra som tvåa. Dessförinnan vann man på bra sätt i Finland. Nu kommer man ut i en svag Bronsdivision där det endast krävdes 275 startpoäng för att komma med. Utgångsläget är tilltalande och för mig står Dragons Bar för klassen i gänget.

6 Crown Wise As är främsta utmanaren på förhand. Han fick en tung inledning på loppet för två starter sedan och behövde det loppet i kroppen. Senast vann han på överlägset sätt och formkurvan pekar uppåt nu. Dock fick han spår utvändigt om Dragons Bar vilket är ett minus. Men skulle det lösa sig på ett bra sätt med positionerna längs vägen är Crown Wise As en tidig utmanare.

Skrällen är 1 Herakles stod för ett okej lopp senast trots att man hade gått upp i vikt inför den starten. Anledningen var då att man haft problem med höt hemma på gården. Nu är det åtgärdat och dessutom har Peter Untersteiner som sitter i vagnen själv velat rycka skorna på Herakles inför idag. Det rådet har tränaren tagit till sig och nu är Herakles anmäld barfota runt om vilket Peter tror kommer ge bra effekt samt ska man ändra från ett helstängt huvudlag till murphy på vänster sida och can't see back på höger vilket är intressanta på en skall från bra utgångsläge.

Min Vinnare: 4 Dragons Bar
Spets efter 500m: 4 Dragons Bar / 1 Herakles
Skrällen: 1 Herakles
Rankingen A: 4 B 6,1,5,8,10,7 C 2,11,12,3

V75-2 2140m auto
Omgångens mest öppna lopp där jag väljer att plocka med samtliga hästar på mitt system. Men för den som vill gå kort lyfter jag fram följande.

4 Kyrie Eleison är en kapabel fyraåring för klassen. För tre starter sedan slog man Game Brodde från ledningen och i årsdebuten senast stod man för en bra upphämtning efter en tappstart. Klockan stannade på 1.11 sista 700m. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt och skulle han dessutom tidigt sitta i spets är han hästen att slå för övriga. Men oavsett position ska Kyrie Eleison räknas tidigt.

Skrällen är 1 Eton Degato som kommer med bra form. Han visade bra fart efter sin galopp på Åmål senast och från ett spännande innerspår är Eton Degato intressant om han håller sig på benen. Han kan öppna kvick så felfri talar mycket för ledningen eller positionen i rygg på ledaren och till 5% är han en given skräll för mig.

Nämner även 11 Global Difference som är under bra utveckling. Idag är utgångsläget vad det är, men skulle det bli tempo på loppet från start bjuds Global Difference in i loppet. Han fick visserligen segersviten bruten senast på Tingsryd men han stod trots allt för ett bra lopp. Det var första gången med amerikansk vagn senast och den sitter på idag också. Global Difference är tidig på min kupong.

Min Vinnare: 4 Kyrie Eleison
Spets efter 500m: 1 Eton Degato
Skrällen: 1 Eton Degato
Rankingen A: 4,1,11 B 10,7,6,3,2,8,9,5,12 C -

V75-3 2140m auto
1 Iceland Falls visade verkligen upp sig från bästa sidan under Sweden Cup i år. Han vann sitt försök och slutade trea i finalen. Senast var han ute i Jämtlands Stora Pris och mötte ett tufft motstånd. Idag möter Iceland Falls enbart ston vilket är ett plus och från innerspår på Kalmar kan hon mycket väl leda från start till mål. Men oavsett om det blir spets eller inte så är Iceland Falls garanterad ett bra lopp. För mig är hon given tipsetta i loppet, men det finns också risk för överpace eller strul med positionera vilket gör att det samtidigt är givet att gardera.

6 Blackflash Bar gör idag en spännande debut för Alessandro Gocciadoro. Hon har visserligen inte vunnit lopp under de senaste två åren, men detta är en bra häst som varit ute och stött på de bästa i Italien. Senast var hon bland annat fyra bakom Elitloppshästen Vivid Wise As. Hon ska enligt rapporter tärnat på starkt och Gocciadoro tycker att detta är en fin häst. Notera dock att den absoluta toppformen kommer först finnas där om några veckor om man ska lita på vad tränaren Alessandro Gocciadoro är inne på.

För mig är också gamla hemmahästen 2 Betting Pacer given idag. Han kommer nu tillbaka till Kalmar med två raka segrar på kontot. Senast vann hon på Tingsryd, där kom hon i mål på 1.09,0 över 1609m vilket är den snabbaste tiden ett svenskt sto travat. Hon är kvick iväg från start och formen är på topp. Utgångsläget är tilltalande och även om hon möter tuffare hästar denna gången så är hon given till 13%.

Min Vinnare: 1 Iceland Falls
Spets efter 500m: 1 Iceland Falls / 2 Betting Pacer
Skrällen: 2 Betting Pacer
Rankingen A:1,6,2 B 10,3,11,5,9,7 C 4,8,12

V75-4 2140m volt
Här kommer omgångens första spik. I ett öppet lopp där många sprider strecken kommer jag att ta ställning för 3 Miking. Han inledde karriären genom att vinna sina två första starter på ett bra sätt. Men därefter har han letat efter nästa steg i utvecklingen och han ser onekligen ut att hittat just det steget den senaste tiden. Hon har gjort två starter i år och det har varit två bra insatser. Formen pekar uppåt och från ett bra utgångsläge i volten kommer Miking kunna kliva iväg bra. Det finns på kartan att hon kan nå ledning, men oavsett om det blir så eller inte är Miking garanterad ett bra lopp och för mig är hon given tipsetta. När vi dessutom får 22% på V75 är spelvärdet högt i min bok och jag går all in!

Motbud
Skrällen vid gardering är 12 Cash And Carry som är den i loppet som visat de högsta topparna. Visserligen har han ett tillägg på 20m idag men skulle det lösa sig på bra sätt med positionerna under loppet kommer hans avslutning bita bra över Kalmars långa upplopp.

Nämner även 1 Miss Chavy Neo som senast vann enkelt från dödens. Miss Chavy Neo visade då att hon tål att göra en hel del jobb på egen hand. Hon är även kvick iväg från start och skulle Rikard N Skoglund pricka starten skulle hon kunna bli svår att plocka ner från spets.

Min Vinnare: 3 Miking
Spets efter 500m: 3 Miking / 1 Miss Chavy Neo
Skrällen: 12 Cash And Carry
Rankingen A: 3 B 12,1,4,5,2,6,9,8,11 C 15,14,13,7,10

V75-5 2140m volt
7 Tearsinheaven fick göra jobbet i dödens utvändigt om Cool Trix senast. Tearsinheaven höll klart bra som trea trots allt och skulle Johan Untersteiner pricka springspåret från start är detta en given segerkandidat. Han har dessutom visat att han tål att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle behövas.

1 Pure Attack har radat upp bra insatser den senare tiden och Flemming Jensen ska ha siktat mot det här loppet. Vi vet att hans hästar ofta är svåra att räkna på men samtidigt är Flemming Jensen en skicklig tränare på att ställa iordning stallet när han gör resan till Sverige. Senast visade Pure Attack toppform när han gick imål på nytt rekord. Visst kan innerspåret bli en fälla idag men löser det sig bara någorlunda längs vägen finns både kunnande och fart för att sätta nosen först.

6 Xanthis Hilton imponerade för tre starter sedan när han var tvåa på Solvalla med Magnus A Djuse i vagnen. Senast var han ute i ett tufft lopp som Periculum vann och Xanthis Hilton fick göra en hel del jobb på egen hand den gången. Nu står han perfekt inne i klassen och man låter uppåt från stall Melander. Magnus A Djuse är återigen i vagnen och från ett springspår är ekipaget givet på kupongen.

Min Vinnare: 7 Tearsinheaven
Spets efter 500m: 6 Xanthis Hilton / 7 Tearsinheaven
Skrällen: 11 A Fair Day
Rankingen A: 7,1,6 B 11,3,5,10,12 C 9,2,8,4

V75-6 1640m auto
2 Usain Töll var senast ute i självaste Elitloppet, men tyvärr fick han det sämsta utgångsläget i sitt försök och tog sig inte vidare till finalen och gången innan galopperade han bort en seger på Gävle mot topphästar. Usain Töll är rapp i benen både från start och tillslut, och skulle han från ett perfekt utgångsläge idag hålla ut 5 Click Bait så kommer han vara hästen att slå. Men Usain Töll kan även segerstrida från andra positioner och är min tipsetta i loppet.

5 Click Bait håller precis som vädret denna årstiden toppform för dagen. Han kommer från en rad rejäla insatser och han är dessutom känd för att vara en raket från start. Väl i ledningen trivs han som bäst och skulle Click Bait ta sig förbi Usain Töll i starten är mycket vunnet. Given på kupongen vid gardering.

10 Bengurion Jet imponerade under Elitloppshelgen när han vann Sweden Cup efter två imponerande avslutningar. Visst kan det även bli så att loppet körs till Bengurion Jets fördel. Men man meddelar från stallet att man siktar på S:t Michel Races om tre veckor och det är då Bengurion Jet ska prestera som bäst. Detta gör att Bengurion Jet halkar ner något hack på ranken idag.

Skrällen är 1 Falcon Eye som inte presterade som bäst med utan framskorna för två starter sedan. Men senast visade han återigen upp sitt fina kunnande när han var trea trots tung resa. Från stallet är man uppe och idag väntar en passande resa för Falcon Eye som i min bok är skrällen i loppet.

Min Vinnare: 2 Usain Töll
Spets efter 500m: 2 Usain Töll / 5 Click Bait
Skrällen: 1 Falcon Eye
Rankingen A: 2,5 B 10,1,63 C 4,7,8,9

V75-7 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 10 Jimmy Ferro B.R. Han imponerade stort vid segern i Prins Carl Philips Jubileumspokal för två starter sedan. Senast var man ute i Paralympiatravets final och gjorde det då okej från dödens. Idag går man ner i klass och går för första gången ut i “sin” klass. Detta är en allround individ som tål att vinna ett lopp som detta om dödens så skulle krävas. För mig sticker Jimmy Ferro B.R. här och till 42% tvekar jag knappast. Spik!

Motbud
6 King Of Everything stod för en bra insats efter ett tufft upplägg i silverfinalen senast. Efter det har han visserligen varit struken för feber vilket gör formen svårbedömd. Men normalt sätt är King Of Everything rapp i benen från start och i ledningen är han främsta motbudet till min spik.

Nämner även 2 Callisto som är skrällen vid gardering. Han återfinns numera hos Tommy Karlstedt och senast stod han för en bra insats på Tingsryd, I Italien har Callisto stött på tuff konkurrens och från ett perfekt utgångsläge idag är han en tänkbar skräll.

Min Vinnare: 10 Jimmy Ferro B.R.
Spets efter 500m: 6 King Of Everything
Skrällen: 2 Callisto
Rankingen A: 10 B 6,2,5,12,3,7,11 C 1,9,8,4

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto