V75 Tips Solvalla 28/5

Publicerad på 27 Maj 2023 - 19:20

DrTrav

DrTrav

27 Maj 2023 - 19:20

Elitloppssöndagen är här. Idag ska vi njuta av underbar sport och vi ska även kora en vinnare av Elitloppet 2022. Detta är en dag som betyder mycket för oss travälskare. Förutom Elitloppet bjuds vi på mängder av andra riviga och spännande lopp på förhand.
Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar, 9 Joviality i den femte avdelningen och 8 Double Deciever i den sjätte avdelningen. 

V75 Tips Solvalla Söndag 28/5
V75-1 2,3,5,6,9,10
V75-2 1,2,6
V75-3 1,4,5,6
V75-4 1,3,4,5,6,7,9,10
V75-5 9 Joviality
V75-6 8 Double Deciever
V75-7 1,2,4,5,8,9

3456 rader x 0,50 = 1728kr

DD Tips Solvalla Söndag 28/5
DD1: 8 Double Deciever
DD2: 1,2,4,5,8,9

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
En häftig upplaga av Elitkampen ska avgöras.

10 Parvelan Retu är en segermaskin som nu äntligen lämnat Finland för att försöka inkassera segertecknet i detta storlopp för kallblod. Parvelan Retu är en segerstaplare av rang, han har 48 segrar på 58 starter i livet. Att han fick just spår tio är också något jag ser som positivt då loppet öppnar upp sig och Parvelan Retu behöver stå för en rejäl insats för att få segerdefilera. Han är både snabb och stark och kan vinna lopp på olika sätt. Senast gick han 20,5 i 1900m efter galopp och han visade att formen sitter där. Löper Parvelan Retu baar upp upp till sitt kunnande ska han ses med bra segerchans.

5 Stjärnblomster är en oerhört speedig individ som senast visade sig trivas ypperligt på barfota balansen. Nu blir det återigen barfota runt om och skulle han få rätt lopp där han smyger med in i det sista kommer hans vart kunna betala sig bra i ett lopp som detta.

Nämner även 2 Evartti som besegrade Parvelan Retu för två starter sedan och som idag ska gå barfota runt om vilket är spännande. Evartti är kvick iväg från start och skulle han tidigt ta hand om ledningen kommer han på en snabb Solvalla oval kunna hålla högt tempo hela vägen över 1640m.

Min Vinnare: 10 Parvelan Retu
Spets efter 500m: 2 Evartti / 3 Tangen Bork
Skrällen: 5 Stjärnblomster
Rankingen A: 10,5,2 B 3,6,9,7,1 C 4,8

V75-2 1609m auto
Elitloppsförösk ett ska äntligen avhandlas och här handlar om 1 Don Fanucci Zet svarar ut 2 Önas Prince från start. Den som sitter i spets har sen en toppchans att vinna sitt försök.

Don Fanucci Zet ska i år göra sitt tredje elitlopp och utan galoppen förra året talar mycket för att han skulle försvara titeln nu. Men i år jagar han revansch och även om vintern i Frankrike inte blev någon succé finns det mycket som talar för att Don Fanucci Zet kommer på topp till årets upplaga av Elitloppet. Jag har hela tiden varit inne på att Don Fanucci Zet kommer försvara innerspåret från start och således är han också min tipsetta. Men ju längre veckan gått och ju mer jag funderat är det kanske inte lika givet att han och Örjan Kihlström sitter i spets efter en bit och därför har jag på just V75 valt att gardera.

2 Önas Prince är kvick iväg från start och här vet vi att rapporterna är tydliga. Man kommer ladda iväg från start och sen se vad som händer. Per Nordström har verkligen gjort allt för att ha sin häst maximalt förberedd inför årets Elitlopp och även han jagar revansch här efter en galopp på upploppet i finalen förra året. För mig talar det mesta för att den av Don Fanucci Zet och Önas Prince som sitter i spets från start vinner sitt försök. Men som ni också vet när två träter osv… Så därför betalar jag även för 6 Go On Boy.

Min Vinnare: 1 Don Fanucci Zet
Spets efter 500m: 1 Don Fanucci Zet / 2 Önas Princ
Skrällen:
Rankingen A: 1,2 B 6,5,8,4,3 C 7

V75-3 1609m auto
Elitloppsförösk två är en öppen historia med tanke på att förhands favoriten 6 San Moteur inte är beroende av något speciellt bra spår i en eventuell final och således heller inte har samma krav på sig att vinna sitt försök. Men vilken mäktig häst vi har att skoda. San Moteur imponerade stort vid segern i Paralympiatravet senast och detta är en häst som av många experter anses som världens bästa travare just nu. San Moteur är oöm för positioner och kan vinna ett lopp som detta på många olika sätt. Men med tanke på att han samtidigt inte är beroende av att vinna sitt försök så känns det också givet att gardera på V75.

4 Hail Mary är en häst jag har höga tankar kring i årets upplaga av Elitloppet. Han har imponerat stort på mig iår och ser i min ögon ännu bättre ut i år än vad han gjorde vid samma tid förra året. Han kommer med två raka segrar och från ett bra utgångsläge med Åke Svanstedt i vagnen är han ett givet segerbud försöket.

Nämner även 5 Hohneck som här gör en spännande debut på svensk mark Han har tidigare gjort det klart bra mot eliten i Frankrike och att det nu är en 1000m bana samt att det finns spännande växlar att dra på honom gör att även han är högintressant idag.

Min Vinnare: 6 San Moteur
Spets efter 500m: 1 Best Ofdream Trio / 4 Hail Mary
Skrällen: 1 Best Ofdream Trio
Rankingen A: 6,4 B 5,1,3,7,2,8 C -

V75-4 2140m auto
Håkan Wallner Memorial - Treåringseliten är en öppen historia på förhand. Knapp tipsetta blir trots allt 3 Novato som har gjort allting rätt så här långt i karriären. Han är obesegrad efter sju starter men senast såg det dock ut att bli förlust. Men kusken valde då bara att dra i högertömmen trots konkurrenter utvändigt och Novato kunde sen tillslut spurta till seger. Hade det skett i Sverige hade han sannolikt blivit diskad, men hästens insats ska inte förringas på grund av det. Novato segrade i Breeders Course-finalen förra året och även om kusken inte är den mest rutinerade i dessa sammanhang så rankas ekipaget etta.

Väl även lyfta fram 1 Epsom As som vann på bra sätt senast, då visade han då både startsnabbhet och inställning. Visst är är innerspåret bakom bilen aldrig enkelt för en orutinerad häst, men skulle han lyckas hålla upp ledningen från start kommer Epsom As leda detta lopp länge.

Tidig är också Alessandro Gocciadoros, 9 Eros Jet. Han var inte som bäst senast när han blev trea från rygg på ledaren. Men Gocciadoro menar på att han tagit loppet på rätt sätt och gått framåt en hel del i tärningen. Både stallet och jag förväntar oss en betydligt bättre insats av Eros Jet idag.

Min Vinnare: 3 Novato
Spets efter 500m: 1 Epsom As
Skrällen: 9 Eros Jet
Rankingen A: 3,1 B 9,6,4,10,7,5 C 2,8,11

V75-5 1640m auto
I Delicious lopp - Fyraåringseliten för Ston kommer jag gå rakt ut och spika världsstjärnan, 9 Joviality. Hon har med sina 18,5 miljoner på kontot den i loppet som verkligen sticker ut. För två starter sedan gjorde hon debut på svensk mark och senast vann hon Drottning Silvias Pokal på övertygande sätt och enligt rapporterna från stallet känns Joviality än bättre inför dagens start. Utgångsläget är vad det är, men Joviality är så pass bra att hon utan tvekan ska ha bra chans att kliva runt samtliga. Spik!

Motbud
4 Don´t Say Gar galopperade på upploppet senast och det var troligtvis segern som rök. Men nu med det loppet i kroppen är tongångarna från stallet positiva inför idag och adderat nu med ett passande utgångsläge är Don´t Say Gar en given utmanare i loppet om man garderar.

Nämner även 6 Jazzy Perrine. Hon visade tidigt talang och även om hon ännu inte varit lika framgångsrik som fyraåring så ska noteras att Jazzy Perrine brottats med en hel del otur i sina senaste starter. Att det nu är anmält amerikansk vagn för första gången är intressant och hon ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 9 Joviality
Spets efter 500m: 1 Jewilla
Skrällen: 4 Don´t Say Gar
Rankingen A: 9 B 4,6,1,10,2,7 C 5,8,3

V75-6 1640m auto
8 Double Deciever hade man höga förväntningar på senast när han skulle göra debut på svensk mark för tränaren Daniel Redén. Men Double Deciever visade direkt vilken blivande stjärna som Daniel Redén inhandlat. Han vann på bra sätt från spets och nu med det loppet i kroppen lär Double Deciever knappast vara sämre idag. I ett ojämnt lopp är känslan att det inte spelar någon roll att Double Deciever fått spår åtta. Han kommer bara dundra runt samtliga konkurrenter här och visa sig vara överlägsen sina motståndare här. För mig är 47% lågt och jag spikar rakt ut!

Motbud
1 Gio Cash var inte som bäst i sin årsdebut, men enligt tränaren Dion Tesselaar ska han vara betydligt bättre idag. Håller han ledningen från innerspåret idag kommer Gio Cash vara det främsta motbudet till min spik. Men med tanke på intrycket senast så har jag ändå svårt att se hur Gio Cash ska kunna stå emot Double Deciever.

9 Denver Gio vann senast på bra sätt, då stannade klockan på 09,7 sista 700m. Dock är han kvick iväg från start och härifrån kommer han inte kunna utnyttja den egenskapen. Men han skulle kunna få ett passande lopp och med tanke på fartresurserna Denver Gio besitter kommer det gå undan över upploppet.

Min Vinnare: 8 Double Deciever
Spets efter 500m: 1 Gio Cash
Skrällen: 9 Denver Gio
Rankingen A: 8 B 1,9,10,5,2,4 C 6,7,3

V75-7 1640m auto
4 Kash Keeper är en rejäl individ som visserligen står lite hårt inne på pengarna, men han har visat sig besitta kapacitet som kommer räcka långt upp i klasserna framöver. Kash Keeper har länge visat sig besitta bra stryka, men det ska idag bli spännande att se hur han också står sig över 1640m. Han har nu fått tre lopp i kroppen och till 18% är han mitt förstaval.

Tidig är också 1 Graces Candy som gick bra efter galoppen senast och bör trots den plumpen nu gå framåt med genomköraren innanför västen. Graces Candy är kvick iväg från start och lyckas William Ekberg hålla upp innerspåret från start kan det mycket väl visa sig att Graces Candy är svårfångad.

5 Invidia är jämn och säker i sina prestationer. Detta är en allround femåring som är bra för klassen. Hon är van att möta tufft motstånd och tål dessutom att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle behövas. Men samtidigt är Invidia vass på speed så oavsett upplägg kommer hon bli att räkna med tillslut.

Min Vinnare: 4 Kash Keeper
Spets efter 500m: 1 Graces Candy / 4 Kash Keeper
Skrällen:
Rankingen A: 4,1,5 B 2,9,8,6,11,12 C 7,3,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto